Magnētiskā rezonanse hipofīzei.

Aizsāka John Coul 

Magnētiskā rezonanse hipofīzei.
01.04.2019 20:40
Labdien,

Vai kāds var palīdzēt izstulkot magnētiskās rezonanses rezultātus. Pāris gadus atpakaļ bija draudzība ar prolaktinomu vai ir pamats uzstraukties. Tuvākā vizīte pie endokrinologa pieteikta pēc mēnešiem diviem.

ATRADE
Apraksts: MR hipofīzei: FLAIR ax, DW, plānu slaņi T2 cor, T1 cor, sag pirms un pēc i/v mkontrastēšanas ar Gadovist 7,5 ml, hipofīzes dinamiskās sērijas, T1 MPR.

Nedaudz platāki sānu vēderiņi, asimetriski vairāk lb pusē, iniciāli dziļākas kortikālās rievas pieres, paura daivās konveksitāli.
Smadzeņu struktūrā pieres, paura daivās atsevišķi nelieli, nespecifiski perēkļi baltā vielā un subkortikāli bez patoloģiskas kontrastvielas uzkrāšanās.
Hipofīze intrasellāra, adenohipofīzes biezums ap 3,5 mm, tās kreisā pusē parasellāri, vairāk mugurējā daļā augstāka signāla T2 un aizkavētas kontrastēšanās zona ap 3 mm lielumā. Neirohipofīzes tipiski augstais signāls T1 attēlos dorzāli izsekojams, hipofīzes kājiņa neizmainīta.
Deguna blakusdobumi, aizauss pauguri pneimatizēti.

SECINĀJUMS
Visticamāk, jādomā par parasellāru hipofīzes mikroadenomu kreisā pusē. Iniciāls sānu vēderiņu, kortikālo rievu paplašinājums ar atsevišķiem, nespecifiskiem perēkļiem lielās puslodēs.
Re: Magnētiskā rezonanse hipofīzei.
19.04.2019 21:28
Man liekas, ka secinājumā ir pateikts mikroadenoma.
To jasaliek kopā ar neiroloģiskajiem rādītājiem, iepriekšējo anamnēzi . Arī subjektīvām un objektīvām izmaiņām laika gaitā.
Te nav tik augstas klases speciālisti.
Ielieciet: google.lv vārdu- adenoma, mikroadenoma.
Lai veselība un cerība.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 1?
Ziņa: