Magnētiskā rezonanse

Aizsāka E. A. 

Magnētiskā rezonanse
15.11.2019 22:27
Labdien!
Varbūt kāds var izskaidrot šādas sajūtas.
Pirms kāda laika tika veikta magnētiskā rezonanse galvai. Aptuveni vidū procedūrai sāku izjust kaut kādu bezsvara stāvokli. Likās ka vispār nejūtu savu ķermeni. Prāts strādāja, redze viss ok, bet viss ķermenis likās kā bezsvara stāvoklī, grūti pat aprakstīt. Visu laiku centos par kaut ko citu domāt, lai pēc iespējas mazāk domātu par to kā jūtos. Kad viss beidzās un varēju celties augšā noģību.
Stāstot par savām bezsvara sajūtām- ģim.ārstam, neirologam, magn.rez.kab.personālam, visi norausta plecus. Noraksta uz bailēm, bet es nebiju nobijusies. Tagad gan, kad ārste piedāvāja vēlreiz veikt MR, vairs tā sevišķi negribas, tieši tāpēc, ka ne ar kādām patīkamajām sajūtām tas bezsvara stāvoklis neasociējas.
Vai ir kādam kāda doma no kā tādas sajūtas varēja rasties un varbūt ir zināms, ka neesmu vienīgā.
MR tika veikta bez kontrastvielas. Un ar mērķi izslēgt Multiplo sklerozi.
Re: Magnētiskā rezonanse
17.11.2019 22:32
Labdien!Varbūt Jūs varētu palīdzēt man,un pastāstīt, kā tur ir ar to rezonanses aparāta skaņu?Vai tiešām tas ir tik skaļi, kā stāsta,ka citiem pat ir nācies pārtraukt izmeklējumu tieši neizturamās skaņas skaļuma dēļ?Saka, ka to veic ar austiņām,bet tas neko daudz nepalīdzot?Arī galvassāpes esot gan izmeklējuma laikā gan pēc?
Ja nav noslēpums, kurā medicīnas iestādē Jums veica mr?
Pašai jau sen ir iedots nosūtījums, bet joprojām atlieku, jo man ir bojātas ausu bungādiņas un dakteri ir aizlieguši uzturēties lielā troksnī.
Ja drīkstu vaicāt, Jums par to sklerozi liecināja kādas specifiskas slimības pazīmes jeb tā bija tikai aizdomu diagnoze?
Man pašai dažādas diagnozes stāda, bet joprojām nav skaidrs kas man kaiš, arī skleroze ir minēta.
Par Jūsu sajūtām domāju, ka tā ir kaut kāda nepanesības reakcija uz aparāta magnētiem, jo cik zinu,ja piemēram liek mazos magnētiņus pie locītavām ārstēšanai, ne visiem tas der, citiem sāpes pat pastiprinās un visādas citādas nepatīkamas sajūtas.
Cik ilgi pēc izmeklējuma beigām Jums tas bezsvara stāvoklis saglabājās?
Man ir tāda dīvainība, ka es elektrokardiogrammas laikā izjūtu virs sevis gaisā tādu kā elektromagnētiskā lauka tīklu.
Diemžēl,tas tā ir,ja tikai cilvēkam parādās kādas nezināmas/neizskaidrojamas reakcijas,vienmēr visu noraksta uz bailēm...kaut patiesībā problēma pastāv.
egle1
Re: Magnētiskā rezonanse
19.11.2019 11:40
Man MR galvai bez kontrastvielas veica ARsā, nekādus bezsvara stāvokļus neizjutu, bija austiņas, skaņa, protams, nepatīkama, bet izturēt varēju. Skaidrs, ka pirms MR jānoņem visi rotājumi - visas ķēdītes, krūšturis un tamlīdzīgi - kur var būt metāls, nevajag krāsoties jeb bez meikapa.

Man veica audzēja izslēgšanai galvā (nebija nekāda audzēja), viss norma.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 24?
Ziņa: