Jautājums zinošiem cilvēkiem par vitamīniem

Aizsāka Pīrāgs nabags 

Sveiki!
Mēs visi laikam labi zinam, ka visu laiku tiek propagandēts d-vitamīns, omega-3 utt
Bet vai no viņi tiešām kaut ko ietekmē ?
Man te viena ārste, kura laikam padomāja, ka es daudz pelnu, izrakstīja veselu lērumu ar dārgiem vitamīniem vienā konkrētā veikalā. Protams, man uzreiz domas, ka uz mani vienkārši mēģina uzdzīvoties.
Aizliegtajā paņēmienā vienreiz bija sižets, kur cilvēks pēc 2 mēnešu vitamīnu lietošanas liek atkārtoti analīzes un līmenis bija pilnīgi nenozīmīgs. Kaut kur pat mazāks. Un tas viss likts vairākās labaratorijās.
Protams ka ietekmē, es gan nedomāju ka tos jāpērk tikai 1 viekalā.. Varbūt ka tur ir kādi labāki, nezinu..
Nu ko nozīmē labāki vai sliktāki? Ir tak vienkārši tas koncentrācijas daudzums un viss.. vai ne tā?
Tā būtu D vitamīnam, Omega 3 ir vēl sastāvs smalkāk, piemaisījumu daudzums, tur tas sarežģītāk, bet nav viennozīmīgi arī nekas, ta ka nez vai dārgāko jāpērk.
Anonīms lietotājs
Re: Jautājums zinošiem cilvēkiem par vitamīniem
14.12.2019 18:59
.



Edited 1 time(s). Last edit at 23.04.2020 19:57 by Daina Arāja.
Pēdējais teikums ir labs, un liek padomāt.. par sintētiskajiem vitamīniem- tie nav ideāli, dabīgie būtu labāk, daudz labak, tomēr strādā, palīdz uzturēt un uzlabot veselību un tas ir pārbaudīts fakts.
Anonīms lietotājs
Re: Jautājums zinošiem cilvēkiem par vitamīniem
14.12.2019 19:06
.



Edited 1 time(s). Last edit at 23.04.2020 19:58 by Daina Arāja.
Omega 3 jau nav sintētiskais un par cenām es teicu- manuprāt nav nozīmes pirkt ļoti dārgos.. devas ir ļoti sarežģīts jautājums, tur daudz faktoru kas to nosaka. Ir cilvēki un situācijas kad vajag lielas.
Daina Arāja Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> ... lielāka vērtība ir priekšpēdējam
> teikumam


Tas ir ārkārtīgi diskutabli, vitamīni sintezējās, mikroelementi nē. D vit sintezējas saules gaismā un es sen saku ka vajag uzturēties saulē...
Pareiza, sakārtota domāšana ja ne veicina sintēzi, tad samazina nevajadzīgi lielu patēriņu, novēršot deficītu, un tas ir fakts.
Anonīms lietotājs
Re: Jautājums zinošiem cilvēkiem par vitamīniem
14.12.2019 19:16
.



Edited 1 time(s). Last edit at 23.04.2020 19:58 by Daina Arāja.
Jā, nu kaut kas ļoti nedaudz tur būs..
Linsēklās jau arī, un es nekur neteicu ka tas būtu slikti...vēl omega3..
Anonīms lietotājs
Re: Jautājums zinošiem cilvēkiem par vitamīniem
14.12.2019 19:35
.



Edited 1 time(s). Last edit at 23.04.2020 19:58 by Daina Arāja.
jo mikroelementi jau nav daudz jāuzņem- ha, skatoties kas ir daudz… pārtikā mikroelementu ir ļoti maz mūsdienās jo lauksaimniecībā ļoti daudz lieto slāpekli, kāliju un fosforu bez mikroelementiem, līdzarto produktos to nav.
Anonīms lietotājs
Re: Jautājums zinošiem cilvēkiem par vitamīniem
14.12.2019 19:41
.



Edited 1 time(s). Last edit at 23.04.2020 19:57 by Daina Arāja.
Tad vēl baltie rafinētie milti, kuros vairs nekā nav iekšā, citi rafinētie produkti, gatavošana vārot un ūdeni nolejot- mikroelementi ar ūdeni ļoti daudz zūd...
Rīsus, Latvijā? Tiešām? Nē, nu labi, var jau…
Labāk nopērc un ēd produktus, kuros ir daudz vērtīgo vielu. Pilna google ar vajadzīgajiem sarakstiem.

Vai tā daktere maz veica kādas analīzes pirms ieteikt konkrētos vitamīnus un taukskābes?
Nu, D vitamīnu tā neizdosies pacelt, tas ir atrodams dzīvnienieku valsts produktos, bet bez papildus uzņemšanas var trūkt vienalga. Omega 3- kāpēc nē, produktos ir.
Perfekti pareizi ēst ir labāk bet stipri dārgāk, ja par cenu runā.
Kas tas par murgu... Jā ir, dažādi kalciferoli, kas pilda D vitamīna funkcijas, tāpat arī citiem vitamīniem var būt analogi. Bet molekula paliek molekula, dabiski iegūts vai sintezēta - tai jābūt identiskai. Citādi nestrādā. Tā nav ēdiena recepte, kur ko garšīgāku var izmainīt.
Man šķiet, ka, ja cilvēkam ir daudz naudas un maz saprāta, tad tas ir dabisks process šo naudu "aizvirzīt" gudrākiem cilvēkiem!
Pārtikā nav D3 vispār, tas sintezējas no saulers gaismas, ir D2 bet ziemā un vecākiem cilvēkiem D3 var trūkt, tapēc to iesaka uznemt papildus.
Pārtikā ir D2, bet nav D3, un līdzarto nevar uzņemt D3 ar pārtiku, tikai saules gaismā tas dabīgi sintezējas. Un D3 ir ļoti svarīgs, nepietiek ar D2 tikai.. ta ka visas tās runas par labu pārtiku ir liekas, ja cilvēks nepavada ļoti daudz laika saulē visu gadu un bez aizsargkrtēmiem. Nav pārtikā viss vajadzīgais, jo vispār jau D vit. nav vitamins bet hormons, un cilvēkam vajadzīgie hormoni netiek uznemti ar pārtiku.
Kam ir maz naudas, tam pat doma nav prātā pirkt jaunāko iphone, lai piezvanītu. Tāpat ar vitamīniem - nebūs nekādu jautājumu, kurus pirkt.

Iphone vēl ir uzskatāmi, kas ir labāks, nav runa par saprātu, bet naudu.

Vitamīniem varētu būt kvalitatīvāks ražošanas process un iepakojums, kas veido cenas atšķirības dabiski. Tāpat no Šveices un Rietumeiropas tie maksās daudz dārgāk pie identiskiem apstākļiem nekā no Krievijas, jo tur vispār izmaksas to ražošanai un pakalpojumu cenas ir dārgākas, tāpat arī formalitātes grūtāk izpildīt.

Tas ir katra paša maks un izvēle, vai atdot astronomiskas summas par dārgākiem vitamīniem. Ja vari atļauties, pērc un nejautā.

Vai vispār vitamīni vajadzīgi un ko dos? Deficītu var noskaidrot analīzēs arī katrs pats.
Nu, ja nav saprāta vai ir akla uzticēšānās ārstiem, tad smērē aizsargkrēmus kad iet saulē un dabū D vit deficītu, attiecīgi vēl perk D vit papildus.
Šī melīgā propaganda par saules kaitīgumu gan pedēja laikā nedaudz ir pieklususi bet tomēr savu jau ir padarījusi, efekts divkāršs, jo aizsargkrēmi jau arī nav lēti un ļoti lielā mērā nobremzē vitamīna sintēzi.
Vienīgais no kā būtu jāuzmanās tas ir stipra apdegšana saulē, bet nevis saule ka tāda. Šī ir kaitīgākā propaganda kādu vispār var iedomāties, jo diemžēl šo vitamīnu -D3 ar pārtiku uzņemt nevar.. Tatad farmindustrija pelna ne tikai dubultā bet vēl arī uz zālēm lai likvidētu sekas ko nodara D3 deficits.
Ja nav veiktas analīzes, bet uzreiz ieteikti lērumi ar dārgiem vitamīniem, tad tādu ārstu/farmaceitu droši var sūtīt lapās, jo tas ir korumpēts. Kaut gan ko te runāt... pats taču skatījāties AP, kā viss notiekas.
Daudz ko nemaz tā nevar noteikt, taisa analīzes matiem… ta ka nevar viennozīmīgi pateikt, kapēc ārste tā izrakstīja vitamīnus, ir novārdzināti cilvēki kas tā arī pasaka ka ēd fastfūdu tikai un ilgstoši… tad tas ieteikums ir loģisks, ta ka neko nevar tā zināt.
Paldies par iesaistīšanos tēmā!
Vispār nebiju domājis te stāstīt par savu problēmu, interesēja tieši jautājums par vitamīniem, bet nu labi..

Precizēšu nedaudz sīkāk.
Aizgāju pie ārsta ar tādu problēmu, ka man pāris gadu laikā (sākās 25 gados) apmatojums uz visa ķermeņa ir pamatīgi palicis plānāks, un pēdējā laikā arī mati sāk pazust uz pakauša un gar sāniem. Pēdējais piliens ārsta apmeklējumam bija tāds, ka pats aizstaigāju nodot analīzes uz vairogdziedzeri, un TSH bija diezgan virs referenta robežām.
Endokrinologs aizsūta uz analīzēm un vairogdziedzera usg. (Vairogdziedzera usg uzrāda mezglus)
Analīzes uzrāda kritiski zemu joda līmeni. 0.8 no pieļaujamiem 10.0. TSH samazinājies un ir augsti normāls.
Ne mezgli, ne jods tajā brīdī viņai neinteresēja, jo viņa, it kā, analīzēs pamanija, ka man var būt veidojums smadzenēs.
Aizsūta uz magnētisko rezonansi hipofīzei. Citos ārzemju forumos, ārsti saka, ka pēc analīzēm, nekādus iespējamus veidojumus smadzenēs neredz. Magnētisko rezonansi izeju par savu naudu diezgan ātri un viss protams ir labi.
Šajā reizē endokrinologs saka, ka vairogdziedzeris, it kā, nestrādā korekti, bet nav arī tāda stāvokļa, ka jādzer būtu zāles. Toties saka, ka viena virsniere varētu slikti strādāt, tāpēc jāpadzer vitamīni, jo viņi varot palīdzēt.
Tāpēc izraksta B, A-E, C vit, omega-3, koenzīmu q-10, magniju un pēc mana jautājuma vai arī jodu nevajag, pieraksta arī to.
No visām šīm uzturvielām un vitamīniem analīzes tika veiktas tikai uz jodu.
Šis viss man jālieto ir divus mēnešus un atkal jādodas pie endokrinologa ar analīzēm, tikai vai būs izmaiņas analīzēs konkrētajiem vitamīniem - neuzzināsim, jo analīzes man uz šiem nav jānodod.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 20?
Ziņa: