Skābes Refluksa sāsinājums [+ezofagīts]

Aizsāka algoritms 

Man jau pirms vairākiem gadiem konstatēja hiatālo herniju + vārstuļa nevēršanos ciet. Bija 2 endoskopijas... Tagad pagājuši vairāki gadi, pēdējos mēnešos viss palicis sāasināts.. pierakstījos uz vēlvienu endoskopiju - 11.jūnijā būs, uztaisīju vēdera dobuma ultrasonogrāfiju - tur viss kārtībā. Taču asinsanalīzēs diagnoze K21 - Gastroezofageālā refluksslimība ar ezofagītu.
Pirms asinsanalīžu veikšanas ģimenes ārste izrakstīja Nolpaza(pantoprazolu), ko tagad dzeru jau pāris dienas, bet vēl uzlabojumu nav.

Jau kādu pusotru gadu bija tā, ka vislaik kaklā tādas kā gļotas, automātiski gribas krekšķēt ik pa laikam(ieradums). Cigaretes ikdienas lietošanā atmetu jau sen(jo paliek slikti no tām gļotām, kad cigareti uzpīpē), darīju to tikai tusiņos. Pēdejos mēnešos sāka arī aktīvi dedzināt, rūgta garša mutē bieži, dažreiz sajūta, ka kaut kāda vēmekļu garša pilnīgi. kaut kas durstās krūtīs, bet ne stipri, tā uz pāris sekundēm konkrētās vietās, sūrstēšanas sajūta nedaudz, ļoti bieži karstuma sajūta arī, reizēm ķermenī tāda kā temperatūras sajūta, bieži atraugas. Katrā ziņā tas jau nav nekas tāds, ko nevar paciest, bet rada diskomfortu un vislaik domājot par to, psiholoģiski arī ietekmē.

Bija iepriekš slikts dzīvesveids - alkohols utt...(tomēr tajā pašā laikā regulāri trenažierzāli apmeklēju). Kopš situācija pasliktinājās pārgāju uz diētu - ēdu tagad tikai putras, gaļas sautējumus ar dārzeņiem, gaļu sautētu,ne ceptu.. olas, sieru. Bet tas to uz to dedzināšanas sajūtu īpaši neiedarbojas. Šad tad kādu našķi, bet tos cenšos reti tagad.

Pagaidām vienīgais diētas pluss ir tas, ka esmu notievējis par 8kg un samazinājies alusvēders. Arī tas, ka vairāk ikdienā nelietoju stipro alkoholu, kur kā izrādās 500ml pudelē ir vairāk nekā 1000kalorijas. Ēstgriba man ir laba, gribētos ēst visu pēc kāŗtas, bet saprotu, ka nevaru.

Varbūt kādam ir līdzīgi un kā jūs sadzīvojat ar to? Man bail, ka nav kaut kāds vēzis. To es protams noskaidrošu endoskopijā, bet gribas kaut kā nomierināties jau tagad.
ā, un pirms Nolpaza, man vairākus gadus bija izrakstīta Escadra(esomeprazols), bet sapratu, ka tas laikam nepalīdz.
Re: Skābes Refluksa sāsinājums [+ezofagīts]
20.05.2020 22:39
Kāds nu vēzis, reflukss var sagādāt pietiekami daudz raižu.
Neēd vēlu, pēc ēšanas ir labi, ja kādu laiku var sēdēt kvalitatīvā biroja krēslā un nedaudz atgāzties ("priekšnieka pozā") vai strādāt stāvus. Brīvdienās pēc ēšanas būtu labas pastaigas, nekādā gadījumā uzreiz likties gultā.

Visi "zoli" kavēs skābes izdali, bet neietekmēs to, ka vārstulis karājas vaļā. Viss atkarīgs no tā, cik "caurums" liels.

Jāēd biežāk, nelielas porcijas.

Manā pieredzē ir tā, ka svarīgāk ir pozas pēc ēšanas, nevis tas, ko ēd.

Jāņem gan vērā, ka šokolāde, alkohols, lociņi, tomāti veicina skābes izdalīšanos. Ja savu reizi to visu gribas, tad nedaudz.

Jāsakārto dzīves ritms, domāšana, jāmācās mazāk sacepties, ja tāda liga piemīt. Reflukss mēdz būs nervozākiem, jūtīgākiem cilvēkiem.

Ja esi it kā mierīgs cilvēks, varbūt ir tieši otrādi -- par daudz visu paturi sevī.
Paldies par atbildi! Esmu no nervozajiem, jo man ir arī trauksme. No visiem ēdieniem, kas varētu izvairīt refluksu, it kā izvairos. Pat alkoholu vairs nelietoju, ko agrāk regulāri dariju. Bet tāpat, kad nāk vakars, tad sāasinājums. Tāda karstuma sajūta, sensācijas sajūta kaklā un dīvaina garša mutē. Par to arī paniskas domas uznāk.. it sevišķi, kad palasu kaut ko internetā.. reizēm liekas, ka labāk nebūtu interesējies. Bet no otras puses - vismaz tagad saudzīgi dzīvoju pēdējās nedēļas.
Varbūt ir kādi vēl tautas medicīnas veidi kā mazināt to iekaisumu?

Man te ieteica tradicionālo medicīnu - āpša taukus. Mēģinu arī to vakaros , iejaukt pienā siltā. Šodien otrais vakars, kad mēģināsu.

Pantaprazols 40mg no rīta, ēdu pa 2 uzreiz, jo iepriekš Escadra bija 40mg.
Vēlviena lieta, ko esmu piefiksējis. Man ir izrakstīts xanax, un vakarā, kad jau pārāk traki jūtu to dedzināšanu un atraugas, apēdu 2mg xanax, un situācija brīnumainā kārtā uzlabojas. krūtīs paliek tāda viegluma sajūta un iestājas miers. Xanax nekādā ziņā pat tuvu nav domātas gremošanas sistēmu problēmu risināšanai, kā mēs visi zinām, bet tas dīvainā kārtā palīdz.
Re: Skābes Refluksa sāsinājums [+ezofagīts]
21.05.2020 21:48
Tas nav dīvaini. Ir atvilnis --> rodas trauksme. Dzēšam trauksmi ar zālēm --> arī situācija ar atvilni kļūst labāka. Ir trauksme, nedrošība -- rodas atvilnis. Veidojas it kā apburtais loks.

Tas nozīmē, ka Tev jāstrādā ar sevi, vēlams pie psihoterapeita, lai Tu kļūtu stabilāks un drošāks.

Nervozitāte noteikti traucē arī citviet.
Piekrītu, arī biju informēts, ka atvilni 80% gadījumos rada stress. Diemžēl, ar tā kontrolēšanu man tiešām ir problēmas. Tomēr man pāris gadus bijis visāds kokteilis, kas arī nenāca atvilnim par labu. Rīt pierakstos pie ģim.ārsta aiznest asinsanalīz. rezultātus , varbūt kaut kādus antacīdus vai kaut ko tamlīdzīgu izrakstīs, lai atvieglo to iekaisumu. Ar nolpaza vien ir par maz, tas ir skaidrs. Līdz 11.jūn(endoskopijai) vēl ir laiks un tā skābe līdz tam turpina uzdarboties. Pagaidām vēl ēdiena, ūdens norīšanas problēmas, par laimi, nav, bet kaklā, krūtīs durošas sajūtas, karstums gan.

Lasīju, ka ezofagītam ir arī sava diēta, tikai nesaprotu kā tur var būt ābolu biezenis un banāni, jo tie ir diezgan cukuroti, bet cukurs ir pēdējais, ko šādā stāvoklī vajag kuņģim. Vienīgais, kas tur bija vērtīgs - rīsi. Tos cenšos tagad brūnos un melnos, jo parastie nav sevišķi veselīgi, cik esmu lasījis.
Sveiki vēlreiz! Šodien bija gastroskopija


Kardijas mazspēja
kardija 1.5cm virs diafragmas.
Gļotāda kuņģī elastīgu krokojumu,tūkskaina, hiperemēta
Hiperēmiska gastropātija
Sīki polipi kuņģa korpusā (1mm)

Gļotezers bez žults.
Bulbuss nav deformēts. Papillu neredz.


Pēc 10 dienām saņemšu atbildi vai ir helikobaktērija un tad jau gastroenterologa vizīte. Cik sapratu no ārstēm, tad nekas baigi traģisks.

Tikai jautājums par polipiem - viņus būs jālikvidē?
ā un vēl "Barības vada augšdaļā asi norobežotas, sārtas ģļotādas laukums. kuņģi uzpūšot, korkas izlīdzināt nevar"
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 9?
Ziņa: