Kā piespiest cilvēku doties pie ārsta?

Aizsāka Viens1 

Kā piespiest cilvēku doties pie ārsta?
03.07.2020 09:38
Sveiki!

Laikam šis forums būs īstā vieta manam jautājumam.

Situācija ir šāda, ka mātei (55 g.) pēdējā laikā ir ļoti pasliktinājusies veselība. Man ir aizdomas, ka tā ir sirds mazspēja, jo viņai ir ļoti pietūkušas kājas (īpaši pēdas) un rokas (plaukstas), kā arī vēders; ir paātrināta elpošana, arī miegā (apt. 35 ieelpas minūtē); visu laiku ir klepus, kas nav pazudis jau pēdējos 3-4 mēn.; Miega traucējumi - naktī visu laiku mostas augšā un nevar pagulēt, savukārt dienā bieži iemieg pat atrodoties vertikālā stāvoklī; vispār nespēj izturēt slodzi, pat 20m noiešana kājām ir problēma, ikdienas darbus arī nevar veikt; Visu laiku izvairījās veikt asinsspiediena mērījumus, tomēr vienreiz piekrita un mērītājs parādīja šādus rādījumus - SYS 188, DIA 162, Pulss 119.; kā arī ir vēl citi aizdomīgi veselības traucējumi, kas, manuprāt, ir saistīti ar konkrēto kaiti, piemēram, ļoti bieži lūpas ir izteikti zilā krāsā, apetītes samazinājums u.c.

Tomēr vislielākā problēma šajā situācijā tā, ka viņa nepiekrīt doties pie ārstiem, uzskata, ka veselības stāvoklis nav nemaz tik slikts un atrod visādus citādus iemeslus, kādēļ viņai ir šādas veselības problēmas. Par pietūkumu saka, ka tā ir alerģija, arī klepus esot alerģijas dēļ, kaut gan nekādas alerģijas viņai vispār nekad nav bijušas. Veikt asinsspiediena mērījumus vispār kategoriski atsakās.
Ģimenē nepārtraukti runājam par šo un cenšamies pierunāt tomēr kaut ko beidzot darīt lietas labā, bet nekāda rezultāta. Viņa uzskata, ka esam pret viņu noskaņoti un parasti tas beidzas ar kārtējo konfliktu. Psiholoģiski ir neizturami noskatīties uz to, kā cilvēks burtiski sevi iznīcina un nevar viņam palīdzēt.

Tādēļ vēlos uzzināt Jūsu viedokli par šo situāciju... Kādā veidā būtu iespējams viņu piespiest tomēr beidzot doties uz slimnīcu? Apsvēru ideju zvanīt 113 un saukt NMPD, tomēr baidos, ka tas beigtos tā, ka viņi atbrauktu, bet māte atteiktos veikt jebkādus mērījumus un beigās sanāktu gandrīz vai viltus izsaukums.

Paldies jau iepriekš!
Ja Muhameds neiet pie kalna tad kalnam jaapsver doma parvietoties pie Muhameda vai ka bija tas teiciens. Ja neiet pie arsta tad saruna lai arsti nak ciemos pasi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 11?
Ziņa: