Hamstringa traumas ārstēšana

Aizsāka rezgalis007 

Labdien,

Esmu džeks, 31 gads. Kādus 6 mēnešus nodarbojos ar ielu/āra vingrošanu, kas sevī ietver ne tikai augšdaļas treniņus, bet arī kāju trenēšanu.

Piektdien 5. februārī, veicot sprinta skrējienus savilka, ievilka "aizmuguri" jeb laikam profesionālāk skan augšstilba muskuļa aizmuguri.

It kā iesildījos pietiekami, bet skrējienus veicu ārā, -9 grādi bija un sprinta skrējiena vidū tā ierāva aizmuguri, ka knapi varēju nobremzēt nenokrītot.

Vakar, otrdien, parādījās arī zilums, bet tuvāk ceļa locītavas rajonam, kaut kādus 7cm virs. Visas dienas kliboju un normāli nevarēju paiet, bet

šodien liekas, ka ir jau labāk, var paiet neklibojot, bet sāp vēl. Pirmās dienas vispār neko nedarīju ar kāju, tas ir nelocīju, nestaipīju, bet pēc atrodamajiem video Youtube it kā iesaka sākt pamazām masēt kāju un atsākt vieglus vingrinājumus, lai atkal stiprinātu muskuli.

Varbūt kādam ir pieredze un ir kādi vingrinājumi ko ieteikt? Un pēc cik ilga laika varētu atsākt kustēties un uzsākt kaut kādu skriešanu vai kādus statiskus kāju treniņus?

Būšu pateicīgs par atbildi.
Edvins007
Re: Hamstringa traumas ārstēšana
13.05.2021 12:49
Sveiks,

Šādos gadījumos speciālista konsultācija būtu prātīgākais ko darīt. Protams, ir vingrojumi, ko var darīt, bet jaizvērtē, cik nopietna ir trauma un, cik lielu slodzi var likt.

Tā teikt ieteiktu fizioterapeita un traumotaloga konsultāciju.

Varu ieteikt fizioterapeiti Ilzi Ķirsoni ( https://katrudienu.lv ), uzmeklēt vingrojumus un konsultāciju.

Ar cieņu,
Edvīns
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 5?
Ziņa: