Alerģija no smēķēšanas? Traheīts?

Aizsāka Krauklīte 

Alerģija no smēķēšanas? Traheīts?
03.05.2021 14:50
Labdien! Sieviete 28 gadi. Smēķētāja no 14 gadu vecuma aptuveni pa paciņai dienā! Jā,zinu briesmīgi. Vairākas reizes ir iets uz atmešanu,pagaidām neveiksmīgi! Svars 90 kg augums 165. Problēma nomoka jau no augusta un saistīta ar smēķēšanu... Katru reizi kā sāku smēķēt parādās kairinoša,skrāpējoša sajūta kaklā-balsenes,rīkles rajonā. Klāt nāk nepatīkams sauss un rejoš klepus. Šīs sajūtas pāriet tikai tad kad uz divām dienām esmu pilnībā atturējusies no smēķēšanas un atgriežas tiklīdz atsāku smēķēt. Vieglāk paliek kad dzeru šķidrumu,tējas,ūdeni uz to brīdi sajūtas pāriet,bet mirklī kad neko nedzeru sajūtas atgriežas. Esmu novērojusi,ka ļoti palīdz alkohols,tad nepatīkamās sajūtas pazūd uz dažām stundām,tāda sajūta,ka tas kaut ko tur kaklā nodezinficē un tāpēc paliek vieglāk. Naktī šīs sajūtas netraucē,nav arī klepus. Viss nepatīkamais sākās tiklīdz pamostos. Rudenī ir būts pie pulmanologa kurš uztaisīja spirogrāfiju-viss norma. Bronhoskopijā hroniska bronhīta aina ar atipiskām,bet ne ļaundabīgām šūnu grupām,ct plaušām bronhu deformācija hroniska bronhīta aina. Kāpēc rakstu šeit? Zinu,ka smēķēšana jāmet nost,bet vēlētos saprast kas tieši varētu izraisīt šīs sajūtas? Neticās,ka tā izpaustos bronhīts. Drīzāk traheīts,balsene,rīkle? Bet sajūtas ir nepārtrauktas laikā kamēr smēķēju. Man apkārt smēķē visi radi... nevienam nekas tamlīdzīgs nekad nav bijis,kāpēc tieši man? Kaut kāda organisma īpatnība,alerģija no cigaretēm? Lūdzu apskaidrojat mani! Paldies jau iepriekš.
Tā diemžēl mēdz būt. Šāda izpausme ir HOPS sākuma stadijā dažkārt. Vēlāk parādīsies elpas trūkums un citi simptomi. Labā ziņa ir tāda, ka simptomi pilnībā pazudīs pēc atmešanas. Ņemot vērā, ka smēķē ļoti daudz, pēc personīgās pieredzes iesaku aizvietotājus. Mēģini stratēģiju kas Tev vislabāk sanāk - samazināt daudzumu un tad pāriet uz aizvietotājiem vai uzreiz uz aizvietotājiem, bet nekādā gadījumā neatmet uzreiz. Daudzi mani draugi un es tai skaitā atmetu pateicoties elektroniskajām cigaretēm. Jā, sākumā bija jocīgi - plastmasa utt. bet nikotīns tiek uzņemts un tvaiki imitē dūmus. Katru reizi, kad vilka uzsmēķēt, vilku e-cigaretes tvaikus. Sāku ar 20mg nikotīna, tad samazināju, samazināju līdz 3mg šķīdumu, tad šķaidīju iegūstot 1,5 un tad kādu brītiņu nulli un viss. Dīvainākais bija tas, ka atmetot smēķēšanu ādas stāvoklis strauji pasliktinājās, bet pēc mēneša atkal uzlabojās. Pastāv arī citas metodes - tabex u.c. preparāti, kaķu mētras tēja, wellbutrin utt. , tomēr nez vai tavā gadījumā tas darbosies, jo tev visi apkārt smēķē. E-cig varētu darboties. Pēc atmešanas vēl palīdz sāls istabas apmeklēšana (nav ļoti dārgi, bet elpot pēc tās kļūst ļoti viegli), svaigs gaiss. Vēl var masāžas un homeopātiju. Galvenais - iemūžini nepatīkamo sajūtu bronhos un atceries. Kad būsi atmetusi smēķēšanu , bet kādreiz ienāks doma uzvilkt dūmu - atceries šo nelāgo sajūtu. Man tas palīdz. Un nekāda svara pieauguma man nebija, ja par to raizējies. Svars pieaug strauji atmetot, jo tad ir stress un mēs aizvietojam to ar ēdienu, saldumiem utt. Tā ka izdari kaut ko savas veselības un pašsajūtas labā! Tev viss izdosies!
Re: Alerģija no smēķēšanas? Traheīts?
08.05.2021 12:01
Liels paldies par padomiem! Tabeksu esmu mēģinājusi vairākas reizes. Tabeks tiešām ļoti palīdz,taču stress tomēr ņem virsroku un tiklīdz ir kāds lielāks kairinātājs,tā atkal atgriežos pie cigaretes. Neesmu atmetusi domu pārtraukt šo nelāgo ieradumu. Ļoti ceru,kādreiz tas izdosies,savādāk jūtu,ka labi tas nebeigsies.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 17?
Ziņa: