tosoplazmoze

Aizsāka lize 

lize
tosoplazmoze
19.05.2005 17:36
Esmu stâvoklî un nesen taisot kotletes nedaudz pagarðoju malto gaïu (nebiju lietas kursâ par ðo slimîbu). Kâdi ir toksoplazmozes simtomi? Vai tosoplazmode ir pilnîgi visâs gaïâs vai tai jâbût inficçtai. paldies.

:)
Re: tosoplazmoze
19.05.2005 17:46
Toksoplazmoze ir inficeetaa galjaa, kura nav pietiekmi labi termiski apstraadaata. Tur atrodas toxoplasma gondii ierosinataja oocistas. Bernam inficeshanas gadijumaa var izraisiit kurlumu, sirds patologjiju, kataraktu. Jo aatraaks inficeeshanaas laiks, jo retaak skar augli, bet ja skar, tad nopietni...
Ja aizdomas par saslimshanu - nekavejoties griezies pie aarsta, lai parbaudiitu specifiskaas antivielas.
Principa vel var inficeeties ar nemazgaatiem augljiem darzenjiem vai kakja feecem.
ieva26
Re: tosoplazmoze
19.05.2005 18:30
..manai meitai bija toksoplazmoze, bet neviens aarsts shitaadas shausmas neuzskaitiija, pat nelika aarsteet nekaa, teica, ka nevajag dariit neko, tas neesot nekas taads.. un mees konsulteejaamies pie ljoti labaam aarsteem- ar gastroenterologji dr.Marksu-Ebeli un hematologu Þ.Kovaïovu
iespeejams, mums neko nelika dariit taadeelj, ka peec antivielaam taa avirs nebija akuuta, bet jau izslimota infekcija?
tas par beerniem no manas pieredzes, var jau buut, ka ir arii taadas briesmas no toksoplazmozes
par gruutnieciibu un toksoplazmozi gan neko nezinu teikt:(
Re: tosoplazmoze
19.05.2005 18:46
nezinu,man skiet,ka ta tomer ir reta paradiba.dr mani bridinaja,ka grutniecibas laika nevajadzetu tirit kakja kasti,bet es to dariju un vienmer nomazgaju rokas.par galu neko neteica.domaju,ka tev lieki nevajadzetu kert krenki,jo iespejams,ka tu jautadu toksoplazmozi esi izslimojusi.ta esot daudziem un ka par to pat var nezinat.doma labas domas un viss bus labi.
dina
Re: tosoplazmoze
19.05.2005 21:37
Man toksoplazmozi atklaja viena aci (14 gadu vecuma). Bija skarts redzes nervs un jau bojats gandriz tik talu, ka redzu tikai augsejo rindu redzes parbaude. Un abas acis ir katarakta... Protams ar zalem slimiba tika apstadinata, bet redze ir neatgriezama... Tikai ka piemers, ka toksoplazmoze var nakt uz aru..
zane
Re: tosoplazmoze
20.05.2005 01:01
Labdien! Man atkal tâds jautâjums- manam puikam arî bija ðî toksoplazma bet laikam atrada kad jau bija izslimota. Mums daktere arî nelika neko darît, bet tagad kad palasu ðo, ìribas uzzinât
kâ ir tad ja ir izslimots un nekas nav noticis- vai sekas var izpausties vçlâk, peec gadiem? Jeb ja nekas nebija, tad vairs nebûs??

paldies!
Lilina
Re: tosoplazmoze
20.05.2005 09:43
Man (23.g) arii atklaaja, bet tas taapat kaa sheit vairumaa gadiijumu, bija jau izslimots process jeb taas antivielas bija daudzumaa, kas buutiibaa ir gandriiz katram no mums & neko nenosaka. AArsts infektologs teica, ka viss ok un ne par kaadaam taalaakaam sekaam neko nesaciija. Taapeec, zane, domaaju,ka vari nesatraukties!

Autorei vajadzeetu aiziet pie aarsta un nodot analiizes!
Toksoplazmoze ir biistama, ja taa paradaas akuutaa formaa!
dina
Re: tosoplazmoze
20.05.2005 18:28
Man toreiz, kad aptureja uzliesmojumu sekoja lidzi acim enntos gadus...., bet neka vairs nebija. Teica, ka ta no jauna nesaksoties... Vienigi katarakta iet uz prieksu palenam..
Estella
Re: tosoplazmoze
22.05.2005 21:38
Kad es biju stâvoklî man analizçs uzrâdîjâs vairâki krusti,kas norâdija uz antivielu klâtbûtni. Biju jau ïoti satraukusies,taèu nu jau divi berni veselîgi piedzimuði un nekâdas vainas.Tagad saprotu,ka uzrâdîjâs tapçc,ka kâdreiz biju pârslimojusi.
Dina
Man ari jau no bçrnîbas ir ïoti slikta redze,tagad -10,sâku domât varbût tam par iemeslu ir pârslimota toksoplazmoze bçrnîbâ.Tev paðai varbût vajadzçtu to kataraktu izoperçt,tagad jau to ïoti veiksmigi dara Latvijas-Amerikas acu centra.Ieliek dimanta lçcu un redz atjaunota,ja nu vienigi ir bojâts redzes nervs,tad prognozes varçtu nebût tik labas.
skumjâ
Re: tosoplazmoze
10.03.2006 16:27
uzraku ðito tçmu, jo gribu vaizât vai tosoplazmoze (toksoplazmoze vai kâviòutursauc) var pielipt no cilvçka cilvçkam, vai no kaía, vai kaíiem savâ starpâ??? vai tikai ieçdot jçlu gaïu????
man kaíenîtei piedzima kropli kaíçni :,,,( un visi nomira - izrâdijâs, ka tam runcim ar kuru viòa bija draudzçjusies ir bijusi ðitâ kaite - kaíeni vedîðu pie vetârsta uz analîzçm, bet tagad es nesaprotu - varbût arî es un mans draugs ir inficçjuðies :(
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 8?
Ziņa: