labâkais alergologs/imunologs Latvijâ

Aizsāka aldii 

Sveicinâti! Ïoti lûdzu iepazîties ar manu tekstu un palîdzçt!

Mana problçma jau atkal mani nomâc tik pamatîgi, ka nâk izmisums virsû. Tâtad, tagad man 20 gadi, kopð bçrnîbas slimoju ar astmu un alerìijâm. Tâs mûþa laikâ ir mainîjuðâs, bet vienmçr bijuðas pret daïu no ziedputekðòiem, dzîvnieku spalvâm, putekïiem un daþâdiem pârtikas produktiem. Pçdçjâs izmaiòas bija pagâjuðajâ vasarâ. Lai beidzot atbrîvotos no liekâ svara (esot radies padomju laikos lietoto pretastmas zâïu dçï) devos uz trenaþieru zâli, body bike nodarbîbu. Ar velosipçdu gan arî braukâju visu vasaru pirms tam.
Nodarbîbas laikâ visa izmetos ar sarkanâm pumpâm (vçlâk noskaidroju, ka tâ esot nâtrene). Sajûta - bailes no tâ, kas ar mani notiek, nepâriet. Momentâ iedzçru antihistamînu un taisnâ ceïâ devos pie ìim ârsta. Tur man paòçma asins analîzes, ieðpricçja laikam kâdu antihistamînu un aizsûtîja mâjâs, kur gulçju, pumpas pamazâm nogâja.

Tâ tas turpinâjâs - sâkumâ bija versija, ka alerìija parâdâs no saules. Tad, saliekot visu kopâ, secinâju, ka neliela nâtrene rodas no atraðanâs saulç (arî tad, ja pasîvi), nenormâla nâtrene - no sportoðanas, vienalga vai tukðâ dûðâ vai paçduðai, vai iekðâ vai ârâ vai plânâs vai biezâs drçbçs.
Asins analîzçs uzrâdîjâs alerìija pret neskaitâmiem jauniem pârtikas produktiem, pret kuriem agrâk nekâ nebija (zivis, soja, kvieðu& rudzu milti, kartupeïi, tomâti, âboli, burkâni un vçl krietni citi).
Dermatologs ieteica vien saulç lietot krçmu ar aizsargfiltru un jaunu smçri "sakasîjumu" ârstçðanai.

Alergologs (Dr. Sebre Alerìisko slimîbu centrâ Sadovòikova centrâ) nekâdu reâlu risinâjumu neredzçja, ja parastie antihistamîni neiedarbojâs. Izgâju 5 dienu prednizolona injekciju kursu, situâcija pavisam minimâli uzlabojâs. Sâkâs aukstais laiks (rudens - ziema), kad ìçrbjamies siltajâs drçbçs. Nâtrene sâkâs arî no parastas sasilðanas braucienâ trolejbusâ vai ieieðanas veikalâ.
Tad pie tâs paðas Sebres izgâju imûnterapiju vai kâ nu to sauc - 21 reizi, trîs reizes nedçïâ rokâ zem âdas ðpricçja serumu, kas iegûts no manis paðas asinîm, kas paòemtas no vçnas. Pamazâm situâcija uzlabojâs, trolejbusâ un tamlîdzîgâs vietâs nâtrene vairs nemetâs. Par sportoðanu gan i vçl sapòot nevarçju.
Sâku apmeklçt imunologu. Analîzes uzrâdîja, ka kaut kâds alerìiju koeficients laikam 10 reizes pârsniedz normu, kâ arî ir nenormâls hormonu disbalanss, vîriðío hormonu pârsvars. Tas pçc imunologa teorijas ir mana liekâ svara un arî pastiprinâto alerìiju iemesls. Sâku terapiju, kas turpinâs joprojâm (duphaston un verospiron). Liekâ svara dçï jau vairâkus gadus dzîvoju "uz diçtas" (dietologa Brçmaòa ieteikumus izmantoju), bet svars nemainîjâs. Nu, kopð verospiron lietoðanas, tas ir mazinâjies par 8 kg 5 mçneðu laikâ.
Pçc savas iniciatîvas ziemâ apmeklçju arî infektologu, pârbaudîja mani uz neskaitâmâm iespçjamâm diagnozçm, atklâja toksikariozi, kas arî teorçtiski var izraisît alerìijas. Izdzçru vermox kursu, momentâ jutos labâk (pçdçjos 3 gadus man ikdienâ bija paaugstinâta temperatûra).
Pçc 3 mçneðiem vajadzçja kontroli, izrâdâs atkal ir tâ pati toksikara, Vermox dzeru jau atkal.

Esmu nesapraðanâ,ko lai ðajâ lietâ dara. Ðodien saòçmos un pçc gandrîz gada pârtraukuma uzsçdos uz velotrenaþiera. Braucot nekas, bet kâ nokâpu, pamazâm sametâs tâ pati briesmîgâ nâtrene, visa âda karsta, sarkana un pumpaina, niez ïoti. Arî psiholoìiskais efekts traks - ieraudzît savu mîlçto íermeni tâdâ briesmîgâ paskatâ.

KO LAI ES DARU? PIE KÂDA ÂRSTA LAI EJU? Lûdzu iesakiet. Tas ir pârâk mokoði. Esmu samierinâjusies ar nenormâlajâm pârtikas alerìijâm, bet bez kustîbâm vairs nespçju. Agrâk ïoti aktîvi sportoju, tad sanâca to darît retâk. Bet gribu to darît! Gribu sportot gan lai sajustos labâk, gan lai âtrâk un efektîvâk notievçtu. Lai veselâ miesâ vesels gars. HELP!
Patiesîbâ alerìijas ir ïoti smaga un smalka lieta, ir jâmçìina atrast kâdu efektîvâko risinâjumu, lîdz kuram pats esi nonâcis. Ir labi alergologi, tâdu Latvijâ nav daudz, taèu nedomâju, ka viòi ieteiks ko vairâk, kâ to, kas jau ir ieteikts. Cik ilgi antihistamîna lîdzekïi ir lietoti? Tie arî ir jâpiemeklç - citiem palîdz jaunais Aerius, cits tiek galâ ar Tavegil un ðie preparâti ir jâlieto ilgstoði. Arî daþadi tautas lîdzekïi - tçjas (sunîðu, kumelîðu vai kombinçtas, kuras var nopirkt aptiekâ) var lietot ârîgi un iekðíîgi, atkal tas pats - ir jâatrod to, kas vislabâk palîdz. Droði vien, ka ârsti jau ir ieteikuði noteiktu ârstniecisko kosmçtiku (ziepes, ðampûnus, ziedes), kas arî ir ïoti ilgi un individuâli jâpiemeklç. Kas attiecas uz sportoðanu - sviedri ir ârkârtîgi liels kairinâjums, tâpçc vçlams to darît vçsâs, vçdinâmâs telpâs vai ventilatora klâtbûtnç. Es nezinu, kâdas attiecîbas Tev ir ûdeni, taèu manuprât visefektîvâk ðâdâ gadîjumâ palîdzçs atbrîvoties no liekâ svara aktîva peldçðana, ûdens aerobika, kur sviedrus praktiski nejût. Katrâ gadîjumâ atrast piemçrotâko ir ïoti ilgstoðs un patstâvîgs process un arî vislabâkâ alergologa apmeklçjums visticamâk dos to, ko patiesîbâ jau zini. Nezinu, vai esmu palîdzçjusi, bet manuprât cilvçkam nevajag ïoti raizçties un uzskatît savu slimîbu kâ fatâlu, bet pieòemt visu kâ ir, mîlçt savas alerìijas un paðam mçìinât cînîties ar tâm.
paldies, skara!

to, ka labâkais veids, kâ tikt galâ ar astmu (un alerìijâm) ir sadzîvot ar tâm, zinu jau kopð bçrnîbas un tâ arî vienmçr esmu darîjusi.

tik traki ar alerìiju gan nekad nav bijis. paðlaik, 4 stundas pçc braukðanas ar velosipçdu, pçc antihistamîna, miega, daïa nâtrenes ir nogâjusi un jûtos labâk. pçc ðîm nâtrençm vienmçr ir pilnîgs spçku izsîkums un galvassâpes - es jûtu, ka organismam tâ ir milzîga slodze.

alergologs man skaidroja, ka sportoðanas laikâ daudzkârt paâtrinâs vielmaiòa, tâpçc viss, kas sakrâjies manâ organismâ un pret ko man varçtu bût alerìija, nonâk asinsritç daudz âtrâk un koncentrçtâk kâ parasti.
prâtoju par to, kas gan manî varçtu tik daudz bût "indîgs", ja tik tieðâm uzturâ nelietoju neko no tiem daudzajiem produktiem, pret ko man ir alerìija.

diemþçl arî ûdenî alerìija parâdâs. t.i., kaut vai pçc vienkârðas nopeldçðanâs izlienu no ûdens un nâtrene ir klât. nav redzami jâsasvîst, lai tâ uzrastos.

alergologs arî teica, ka ar alerìijâm saistîtâs zinâtnes lietas ir ïoti, ïoti maz pçtîtas, tâpçc ir tik maz iespçju novçrst cçloòus.
cik saprotu no ârstu attieksmes, cilvçku ar tieði ðâdu alerìijas izpausmi Latvijâ ir ïoti, ïoti maz.

meklçju informâciju internetâ - gan rakstus, gan uzdodot jautâjumus daþâdos veselîbas forumos. tur mani uzvedinâja uz domas par infekcijas meklçðanu, bet manâ gadîjumâ, cik saprotu, tas nav pats galvenais faktors.

varbût kâds var ieteikt kâdu homeopâtu, ar kâ palîdzîbu var mçìinât ko darît lietas labâ?

antihistamîni (ikdienâ lietoju singulair; pçc vajadzîbas mçìinu visdaþâdâkos - gan tavegil, kam diemþçl piemît miega efekts, gan claritine, fenkarol, aerius) - tie visi palîdz, ja man ir nedaudz gadîjies saskarties ar kâdu pârtikas alergçnu, bet sportoðanas - nâtrenes sakarâ tie neko nemaina.

kâdi ir varianti - kas manî var bût TIK "indîgs", ka organismam tâ jâreaìç?

es vienmçr esmu bijis "paraugbçrns" - kad Latvijâ ienâca Rietumu attieksme pret astmas slimniekiem (viòi nav ne ar ko sliktâki par citiem bçrniem un var darît visu, tikai piesardzîgi), es biju paraugs tâs ievieðanâ ikdienâ - ïoti nopietni sportoju, biju arî sava vecuma valsts izlasç.

tagad man kustîbas pietrûkst gan tâpçc, ka vienkârði gribas sportot, gan tâpçc, ka ar lieko svaru cînos. mçìinâðu vingrot, lai vismaz muskuïus patrennçtu (vingrojot laikam sasilstu lçnâk).

bet nu kaut ko taèu ir jâvar darît lietas labâ? lai es pçc "Rietumu parauga" :) varu bût tâda kâ citi, lîdzvçrtîga, nevis cilvçks ar izteiktâm îpaðâm vajadzîbâm...
sveiki, aldii!

Ir tieðâm smagi to visu lasît un jo grûtâk ko ieteikt, nedomâju, ka ðajâ forumâ atradîsi îpaði vçrâ òemamus padomus, tâ vairâk ir tâda dalîðanâs personîgâ pieredzç. Jautâji par labâko alergologu Latvijâ, es îsti nezinu, jo atsauksmes ir daþâdas un nebûtu îsti korekti kâdu izcelt vai nonievât, tâpçc sâksim no augðas - varbût vari konsultçties ar Doc. Verneru Lozovski (Alergologu asociâcijas priekðsçdçtâju), kurð pieòem arî privâtklînikâ. Man paðai nav tik smagi (ir astma un atopisks dermatîts) un man palîdzçja Dr.Krasts, ïoti pieklâjîgos gados vîrs, dermatovenerologs (pieòem ARSâ, Stradiòu poliklînikâ).
Kaut gan es arî varu teikt, ka brîþiem es nezinu, no kâ man paliek labâk no kâ sliktâk. Ir bijuði periodi, pat ïoti ilgstoði, kad lieto ko gribi, bet jçgas nekâdas. Ir jau arî lietas, ko mçs nevaram ietekmçt, pârtika ir jâlieto tâda, kâda tâ ir, gaiss ir jâelpo tâds, kâds tas ir, îpaði dzîvojot pilsçtâ. Viennozîmîgi zinu, ka atrodoties dziïi laukos un lietojot tîrus produktus un elpojot svaigu gaisu ir krietni labâk. Taèu nezinu, ja dzîvotu tur visu mûþu, vai pasliktinâjumu nebûtu tâpat.
Homeopâtija varçtu bût kâ papildus lîdzeklis, bet konkrçti nevienu nevaru ieteikt, cerams, kâds atsauksies.
Bçrnîbâ vecâki mani rudeòos veda uz Krimu pie Melnâs jûras un tad noturçjos ilgi bez uzliesmojumiem. Varbût ir kâda iespçja to pamçìinât, ja vien tas arî nav jau mçìinâts?
Novçlu Tev izturîbu un noteikti nenokar galvu!
skara, liels paldies Tev! pie alergologa kopð ziemas neesmu bijusi (neko jaunu man nevarçja pateikt), bet tagad domâju dabût nosûtîjumu un aiziet pie Lazovska, man arî viòu ieteica, viòð arî iepriekðminçtajâ Sadovòikova ielâ pieòem.

esmu nolçmusi aktîvi meklçt kâdu homeopâtu un apciemot, nav tas visus ðos gadus darîts, ja nu ko labu pasaka? ;) Ir dzirdçta tâda lieta, ka vçlams pamatîgi attîrît organismu. Varbût vismaz tajâ ziòâ homeopâtija var lîdzçt..
varbuut Tev var paliidzeet kaads dziednieks..
123:
visu bçrnîbu katru nedçïas nogali mani veda pie dziedniekiem visâ Latvijâ. bez rezultâtiem.
Es arî esmu dzirdçjusi labas atsauksmes par dr Lazovski, pamçìini.
Organisma attîrîðana ir ïoti laba lieta. It kâ 2x piedzimis pçc tam
valda, vai vari lûdzu pastâstît vairâk par organisma attîrîðanu? par to ir dzirdçts tieðâm daudz, metoþu arî cik uziet. paðai tâ uz dullo nezinu vai bûtu labi eksperimentçt...
hallo, ir kâdam vçl kâdi ieteikumi?

un labs alergologs | infektologs | homeopâts, ko ieteikt?
Re: labâkais alergologs/imunologs Latvijâ
27.07.2005 02:02
Runaajot par organisma attiiriishanu neviens tev profesionaalus padomus neiedos un tas viss ir jaaizmeeghina uz savu roku. Laimiigaa kaartaa informaaciju par shiim lietaam var ieguut daudz un eksperimenti nav biistami. Es pats daudz maz orienteejos zarnu tiiriishanas jautaajumos bet man nav parlieciiba ka tas tev liidzees kaut gan meeghinaat var. Vairaak nosliecos uz to ka tavaa gadijumaa buutu veerts apsveert taadu iespeeju kaa totaalo badoshanos. Daudz infas par sho jautaajumu var smelties netaa un Genaadija Malahova attieciigajaas graamataas.
Lai tev veicas.
Uzraksti, ir risinâjumi.
paldies, ku!

jâpameklç laiks, pacietîba un jâpaurbjas cauri info.

GG, es Tev jau uzrakstîju.
visu neizlasiju, bet bernus biezi ved pie Dr. Spuriòa, kas ârstç ar biorezonanses terapiju, palidz. vina koordinates mekle www.calis.lv
Es iestâjos Koraïïu klubâ, kad ortodoksâlâ medicîna bija man galîgi sabojâjusi veselîbu (izgrieztas mandeles, ikgadadçjas vîrusu saslimðanas jau 40 - gadu garumâ, kas vienmçr pârgâja drausmîgâ bronhîtâ ar ko mocîjos katru reizi pâris mçneðus, visbeidzot - krûts vçzis II stadija, kas pçc LOC ârstniecîbas kursa izpletâs un radâs metastâzes mugurkaulâ un ieguròa kaulos). Ârsti LOCâ 2003.gadâ teica, ka íîmija un stari man nepiecieðami tikai profiklaktiski, jo vçzis nebija izplatîjies tâlâk.

Tad nu sapratu, ka neviens man nevar palîdzçt labâk, kâ tikai es pati. Esmu mâcîjusies bioloìiju un íîmiju, arî augïkopîbu, tâpçc pusotra gada garumâ studçju vçþa izcelsmes jautâjumus un analizçju, kâpçc tas manî izplatîjâs.
Sapratu, ka vçzim ir parazitâra izcelsme un atkarîbâ, protams, no vçþa veida, to izraisa visbieþâk mikroskopiskâs sçnes (visticamâk, dimorfâs) kâ piemçram Mycosis fungoides. Tâs ieaug audos /ðûnâs un rada toksînus, kas saindç vçþa slimnieku. Kâ jau zinâms, ka vçþinieki nomirst no intoksikâcijas, jo nespçj atbrîvoties no vçþa izraisîtâja, kâ arî no tâ radîtajiem toksîniem. Un process tikai iet plaðumâ. Paskatieties dabâ, kas notiek ar, piemçram, bçrziem, ja tie ir inficçti ar sçnîðu slimîbâm - tie satrûp un nomirst.
Ortodoksâlâ medicîna uzskata, ka asinis ir sterilas. kam es nekâdâ gadîjumâ nevaru piekrist. Esmu redzçjusi filmu, kur uzòemtas asinis ar tumðâ lauka mikroskopu (krieviski - темнопольник) - un kas tikai tur nepeld, bija redzami pat sîki târpiòi.
Jâòem vçrâ, ka esam dabas daïa un dzîvojam nesterilâ vidç un ka mûsos ir milzîgs daudzums daþâdu parazîtu - vîrusu, sçnîðu, baktçriju un arî makroskopisku parazîtu (PVO dati!!! - 90% cilvçku ir inficçti ar trihinellâm). Tikai vieni saslimst savas vâjâs imunitâtes (ko bieþi pazemina stresi) dçï un citi nesaslimst vai vienkârði to nejût. Domâju, ka bieþi vien alerìiskas izpausmes izraisa parazîti, kas ir mûsu organismâ.

No personîgâs pieredzes - kopð pagâjuðâ gada maija, kad man vçþa maríieru analîzes normu pârsniedza 20 reizes, esmu sasniegusi rezultâtu, ka tâs ir samazinâjuðâs - pârsniedz normu tikai 4 reizes.
Situâcija ïoti uzlabojusies - esmu pieòçmusies svarâ vairâk kâ 8 kg (biju 170cm/ 54kg), jûtos labi, esmu enerìijas pârpilna, âda kïuvusi gluda un pazuda pumpas uz sejas, kas bija gadiem un no kurâm nekâ nevarçju tikt vaïâ. Kaut gan lîdz brîdim, kad sâku lietot Koraïïkluba produktus, man bija mûþîgâ noguruma sindroms un vispâr jutos ðausmîgi (3 operâcijas LOCâ, 5 antibiotiku kursi, íîmijterapija 10 reizes, staroðana 23 dienas, ârstu nekompetentâs atbildes uz maniem jautâjumiem, neziòa par nâkotni un sakarâ ar to arî pastâvîgs stress).
Tâ ârstçðana ir tikpat kâ, ja mçs cînîtos, lai meþâ neaug sçnes. Vai mçs rezultâtu sasniegtu?
Palîdzçja pilnîgi noteikti organisma attîrîðana no sçnîtçm u.c. parazîtiem. Lietoju individuâlu programmu. Protams, attîrîðanâ palîdz jau kâdâ iepriekðçjâ komentârâ pieminçtâ biorezonanses metode. To esmu pârbaudîjusi arî uz sava organisma - biju uz ðo procedûru 10 reizes.

P.S. No pirmdienas 2 nedçïas bûðu atvaïinâjumâ. Tâpçc uz tikðanos vçlâk. Domâju, ka pçc vçlamâ rezultâta - sakoptas veselîbas sasniegðanas Koraïïklubâ kâdâ seminârâ pastâstîðu par savu pieredzi. Domâju, ka paziòoðu par to arî forumâ. Þçl vienkârði tos cilvçkus (Latvijâ esot ap 50000 reìistrçtu vçþa slimnieku) un cik vçl ir tâdu, kas par vçþa attîstîbu sevî nezin.
Visu diskusiju neizlasîju, bet ðâdas tâds domas tâpat radâs. Es ar mokos ar alerìijâm un man bija lîdzîgi kâ tev: pçc sportoðanas traka nieze un nâtrene. Izrâdîjâs, ka tas man no sviedriem. Tagad neïauju sev svîst, vai mazinu to lîdz minimuma un ir daudz labâk.
Esmu satraukta par keratomu veidošanos uz manas ādas. Ja tās būtu tikai pāris, bet to ir simtiem un ja arī dažas iznīcina ar lāzeru, tās sarodas vēl lielākā skaitā. Tā nevarētu būt tikai saules vaina, kā man par to sniedz paskaidrojumus. Esmu pārliecināta, ka tā ir kāda infekcija vai alerģija, jo ir skaidri redzams, ka brūnie plankumi un lielie tumšo, uzburbušo audu veidojumi līdzās izsēj daudzskaitlīgus "bērnus".Varbūt kādam ir padoms, kā ar to reāli cīnīties, iekšķīgi lietojot kādus medikamentus, jo nav taču iespējams ar lāzeru sev "noģērēt" pilnīgi visu ādu?

Jau iepriekš pateicos par atbildi -
Rūta
Re: labâkais alergologs/imunologs Latvijâ
19.03.2015 18:44
Diagnoze ir uzstādīta? Psoriāze? Nevar minēt. Tad jāiet pie ekstrasensiem.
Lai saprāts. Nav tāda diagnoze keratoze.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.03.2015 14:56 by Mazdakteris1.
Re: labâkais alergologs/imunologs Latvijâ
19.03.2015 19:23
Mazdakteri

https://www.google.lv/search?site=&source=hp&q=%D0%BA%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B7&oq=%D0%BA%D0%B5%D1%80&gs_l=hp.1.6.0l10.3467.6372.0.11147.3.3.0.0.0.0.165.387.0j3.3.0.msedr...0...1c.1j3j4.62.hp..0.3.385.0pZnYKIYlqU

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: labâkais alergologs/imunologs Latvijâ
20.03.2015 15:09
Ku. Tava saite neveras vaļā.
Keratozes veidojas pie Psoriāzes.Dermatofitijas (sēnīte). Seborejiskais dermatīts. Ekszēma. Ihtiozes,Folikulārā hiperkeratoze.Lūk par ko iet runa.
Ja pacients nesaka savu dzimumu,svaru/augumu un gadus. Ja nepaskaidro iemeslu, tad minēt un vēl vairāk, sākt plēsties savā starpā ir nenopietni, lai neteiktu stulbi.
Lai saprāts.
Re: labâkais alergologs/imunologs Latvijâ
20.03.2015 15:44
Pārbaudiju. Verās.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Sveiki! Ludzu iesakiet labu alergologu,kas tieši nodarbojas ar bišu kodumu alergijas arstesanu? Pie Lazovska biju,briesmīga attieksme. Vai ir vel kads? Visu internetu esmu izmeklejusi,visur jautaju neviens neko nezin pateikt. Varbut kadam ir bijusi vai ir tieši alergija pret bišu kodumiem,varbut varat palidzet? Citu alergiju nav. Tikai bišu kodumi. Paldies
Re: labâkais alergologs/imunologs Latvijâ
21.03.2019 20:02
Dr. Māris Bukovskis.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 2?
Ziņa: