partiotisms

Aizsāka curious 

Re: partiotisms
29.08.2006 14:46
Es nesaku ka ðeit viss ir slikts, bet ðitai tautiòai ir reâli jâpiestrââdâ pie attieksmes, citâdi nekas te nebûs.
par braukðanu prom - savu iemeslu es jau minçju - kâpçc atbraucu atpakaï.
Re: partiotisms
29.08.2006 14:55
"ðitai tautiòai" ?! Tas jau izklausâs nelabi...
Re: partiotisms
29.08.2006 14:57
jâ, no patriotisma ne smakas, vaine?

Vnk apmçram pirms mçneða man bija saruna (ja to tâ var nosaukt) ar vienu itkâ pçc skata normâlu, izglîtotu cilvçku, nu par to paðu - par no pride tçmu. un tad atklâjâs, kas ir vainîgie pie tâ, ka arî latvieðu puiði kïûst homoseksuâli - izrâdâs - ebreji vainîgi. Kad es ðito dzirdçju, man kïuva skaidrs, ka vairs nav kur tâlâk.. vismaz lielai daïai. Ar "ðito tautiòu" tieði kâ bija domâti ðâdi kadri - manâ uztverç.
Patriotisms ir laba lieta, neapðaubâmi, bet tas nedod nekâdas tiesîbas jebkâdi vçrsties pret nepatriotiem, nepilsoòiem, citu reliìiju pârstâvjiem, citu rasu pârstâvjiem utt. - citâdi pçdçjâ laikâ pârâk bieþi sanâk atcerçties teicienu - kas nav ar mums, tas ir pret mums.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.08.2006 15:09 by Noela.
Re: partiotisms
29.08.2006 15:02
gan jau ir patriotisms- jautâjums tikai-kâds?
Re: partiotisms
29.08.2006 15:09
nunu, izsaki savas domas - kâds?
Re: partiotisms
29.08.2006 15:38
Tu esi "pasaules pilsone"- tâ es saprotu
Re: partiotisms
29.08.2006 15:49
Nus, es gan nedomaaju, ka te baisi ilgi kaadi letinji saglabaasies... viens vilnis aizdevaas projaam kara laikaa, otrs vilnis aizdodas projaam tagad, tad tur sadzims beerni... vai ta vinji te atpakalj braux? Nu nebraux tak.

Visaa pasaulee notiek process, ka ljaudis dodas projaam no zemeem, kur ir pilsonju kari un baisa nabadziiba, letinji arii... cik ilgi shamie taadi vairs buus... un mees pashi -- cik muusos nav sajaukumu -- vaacu, zviedru, krievu asinis... iisteniibaa -- mees jau arii tikai runaajam shajaa valodaa. globaalais ciemats ir neizbeegama lieta, vai tas labi vai slikti -- tas ir cits jautaajums, bet uz to iet, un, jo agraak iemaaciisies pierast pie domas, ka shii dazhaadiiba ir un ka taa ir neizbeegama, jo labaak.
Re: partiotisms
29.08.2006 20:53
nu ko- baudîsim ekskluzîvo iespçju tepat un ðobrîd baudît letiòu sabiedrîbu un komutçties savstarpçji izmirstoðajâ latvieðu valodâ
Re: partiotisms
29.08.2006 23:27
lasu un njirdzu...
patinot Runcenes viedo domu par globaalo ciematu, logjiski uzprasaas naakamais topiks "greeku pluudi - kad? " :D
Re: partiotisms
30.08.2006 00:17
...raugi, GH, ðî doma (es domâju Runcenes) nav jauna...BET SÛDÎGA GAN!!!...
curious
Re: partiotisms
30.08.2006 10:11
madcynics, kas tu tâds esi, lai spriestu, ka tâ ir sûdîga doma??? Tâ ir globâla doma, un tâ nepieder Runcenei vien! Tâ ir fakta konstatâcija!
Re: partiotisms
30.08.2006 14:19
...kas esmu es??...viennozîmîgi - neesmu lumpenis...un piederu pie tiem, kuri tomçr saskata problçmas butîbu, nevis planç kâ finieris - visi saka, es ari...stulbuma kalngals - tçvocis no aizjûras zemçm pateica, nu tikai jâblçj lîdzi...kalpi...
curious
Re: partiotisms
30.08.2006 14:33
jâ - TU esi visgudrâkais,un visprâtîgâkais, un un TU zini, kâ pareizi, un tikai TÂDIEM KÂ TU ir taisnîba, utt utt... fui.. demokrâtija - îstâ vârda nozîmç ietver spçju pafilozofçt, bet nu kâda tur demokrâtija..
Re: partiotisms
30.08.2006 14:35
jebkuraa gadiijumaa cilveeks bez tautiibas, bez savas nacionaalaas identitaates, bez savas tautas veestures zinaashanaam / izpratni, manaa skatiijumaa ir pakliidenis. no bara nokliidis / atshkjiiries kuceens, kursh ir apjucis un pats nezin ko grib.

un juusu globaalais ciems, manaa uztveree, ir shaadu pakliidenju tabors.
Re: partiotisms
30.08.2006 15:28
...HE, HE...ESMU...kas i, ko, kalpa dvçseli aizkâru...:))
Re: partiotisms
30.08.2006 15:32
nu tieði kâ dabâ-

tçviòi aizstâv teritoriju, mâtîtes rûpçjas par sugas turpinâðanu- un turpinât sugu latvietçm ir vieglâk ar bagâtajiem ârzemniekiem un ârpus Latvijas
curious
Re: partiotisms
30.08.2006 15:37
wow! nu, cieòas Tev no pârçjo puses arî nebûs! Arî no tiem, kas domâ lîdzîgi. Tâ ir musdienu cilvçku brîvîbas izpratne - iespçja piedirst citam. Cilvçki, kas sevi ciena, ciena arî citu viedokïus, bet EGO-centrçtie - nu tâda tâ Latvija arî paliks, kamçr rullçs tâdi, kâ TU. Demokrâtija un brîvîba - nozîmç SPÇJA, un IZPRATNE par to, ka vienâ valstî eksistç vçl 1000 daþâdu viedokïu, un tas, ka ir cilvçki, kas domâ savâdâk, nebît nenozîmç, ka var visu to negatîvo, kas ir iekðâ, uzliet citiem virsû.
Jâ, vçl reiz nâku pie secinâjuma, ka sabiedrîba nebija gatava ne ES, ne citiem jauninâjumiem, kas IR jâsaista ar kosmopolitismu, taj skaitâ.
Re: partiotisms
30.08.2006 15:50
man ðíiet ka ar "globalizâciju" izies tâpat kâ ar "vispasaules revolûciju"- tverat
Re: partiotisms
30.08.2006 15:56
curios,

esi kaut ko dzirdeejis par eiropas konstituuciju? apm esi lietas kursaa, kas tas ir, un kas ar to notika?
curious
Re: partiotisms
30.08.2006 16:13
Man ir bijusi pieredze padzîvot, pastrâdât, un arî pârvâkties TUR, no kurienes arî rakstu. Eiropas dzîvi izjûtu nevis no kâda vârdiem, bet no savas pieredzes, dzîves un emocijâm. Ir padzîvots Amerikâ, Eiropâ, un nedaudz Hong Kongâ. Priekðtats par kosmopolitismu man ir pietiekami liels, kâ arî dzîves pieredze. Tâpçc varu arî salîdzinât cilvçku mentalitâtes, domâðanas stilu un brîvîbas pakâpes. Rupji runâjot, Latvija ir galîgâ pakaïâ, jo tieði birokrâtiskie prâti bremzç attîstîbu... Tieðâm pâris simti gadi bûs nepiecieðami, lai kaut ko mainîtu, un ðeit es pat nerunâju par ekonomiku, bet par cilvçku attîstîbu un spçju pielâgoties visdaþâdâkâm situâcijâm. Eiropâ ir ïoti daudz cilvçku - ÏOTI daudz, kas tieðâm pieskaita sevi pie European identity, neuzsverot valsti, no kuras nâk. Identitâte tieðâm zûd, un ar gadiem tâ bûs arvien mazâk jutâma.
Re: partiotisms
30.08.2006 16:42
lûk, ðâdi teksti laikam ir tieðâm nacionâlâ îpatnîba- noliegt savu tautu un valsti

Nu nespçju iedomâties, ka piem. francûzis teiktu- pofig, man tâ Francija un valoda
un neteiks ne norvçìis, ne indietis, bet, lûk latvietis-saka
Re: partiotisms
30.08.2006 16:42
smiekliigi...

vai no Hong Kongas labi redzams, kas pie mums notiek? :D katraa zinjaa, paldies par pamaaciibaam kundze, domaaju, ka juusu posti vismaz par 50 gadiem samazinaaja muusu atpaliciibas liimeni.

bet taa kaa eiropas konstituucijas projekts referendumos tika noraidiits tieshi "vecaas eiropas" valstiis, secinu, ka juusu European identity, laikam veel nav paaraak speeciiga.
Re: partiotisms
30.08.2006 16:44
nesauc to pasaules staiguli ar European identity par latvieti. cilveeks veel apvainosies.
curious
Re: partiotisms
30.08.2006 16:55
nu re, gh, cik âtri Tev viss pieleca! man prieks! Tâtad, Hong Konga atrodas Eiropâ, tad jau izglîtîbas lîmenis Latviâ arî aug! ;-).
Un par to apvainoðanos- Tev taisnîba - apvainojas tikai latvieði. Nu vçl, daþi ïaudis no bijuðâs PSRS. Eiropieði saprot, par ko iet runa.
plants no cita PC
Re: partiotisms
30.08.2006 17:37
Kad es "padzîvoju" ASV, arî teicu, ka esmu no Eiropas. Un ne tâdçï, ka pieskaitîju sevi pie kâdas identity, bet aiz slinkuma stâstît, kur tâ Latvija ir un lai nenostâdîtu sarunubiedru muïíîgâ situâcijâ, ka ir tâda valsts, par kuru viòð ne sapòos nav dzirdçjis. Ja kâdam bija patiesa interese uzzinât ko tuvâk, stâstîju arî par Latviju. Patîkami bija sastapt ASV un Kanâdâ latvieðus, kas labi runâ latvieðu valodâ kaut pârstâv treðo aizbraucçju paaudzi. Cilvçki tik daþâdi. Aizbraukt nav mâksla vai varoòdarbs, mâksla ir saglabât sevi arî tur. Nu ne pa velti ir indieðu, arâbu, turku, íînieðu utt. kvartâli pasaules lielpilsçtâs. Vai tad lai demonstrçtu kon fu mâkslu? Jeb tomçr, lai saglabâtu sevi?
Re: partiotisms
30.08.2006 18:38
...curious...starp citu, paseko lîdz, ko esi sarakstîjusi...es izteicu viedokli - savu, personîgo...:))...subjektîvo...tu uzprâgi...nja...ko uzspied man savu???...es arî esmu strâdâjis aizrobeþâs..tâdâs kâ Bol deRaja, Carni Kava, Kan Dava...es arî esmu redzçjis pasauli...tikai tur pareizi dzivo...es zinu..:))kunkulît...
Re: partiotisms
31.08.2006 12:58
galu galaa nav nekaa jauna shajaa pasaulee...
veesture attiistaas pa spiraali.
vienreiz jau tauta izgaaja cauri "kaarklu vaacieshu" laikiem, padziivoja neatkariigaa valstii, tad paardziivoja arii okupaaciju, gan jau paardziivos arii shos zem european identity zvaigznes
Re: partiotisms
31.08.2006 15:15
Ðî ir vienîgâ vieta kur es jûtos pilnvçrtîgs. Es varu lamât valdîbu un stulbos deputâtus. Kur es vçl to varu?Es varu dziedât "Pie dzintara jûras... Kur es vçl to varu? Es Jâòos varu lekt par ugunskuru.
Tur "Labajâ" zemç es to nevaru.
Ja man tas apniks aizbraukðu uz zelta bûrîti.Dzerðu no zelta trauciòa,çdîðu no zelta ðíîvîða.
Paðiem vien bûs jâstrâdâ,jâpelna,jâlamâ ,jâievçl tie pareizie.
Patriotisms nav ejoða prece.Patriotisms nebaro. Bet tomçr....
Mçs esam pie sasistas siles tikai savas vainas dçï. Mçs ïâvâm sveðam karaspçkam ðeit ienâkt. Mûsu galvenais uzdevums ir saprast,ka latvietim ir jâdzîvo ðeit un jâdod bez þçlastîbas pa galvu jebkuram,kas grib mums atòemt to ko ir ieguvuði mûsu senèi.
Ja mçs bûtu karojuði,kâ somi,tad tagad dzîvotu,kâ somi. Labi dzîvotu. Un nebûtu mums birokrâti-zagïi.Latvija eksistçja no 1918 lîdz 1940 gadam. Mûsu galvenais uzdevums ir panâkt lai viòa eksistçtu no 1991 vismaz lîdz 2991 gadam Un tad jau domâsim tâlâk.ASV sevi,kâ nâciju apzinâs 200 gadus.MUMS nav pat 30 gadi...
Re: partiotisms
31.08.2006 23:34
Ko tur teikt, dîvainîði petrioti vçl navar rimties! Mazdakterim gan pçdçjais teksts kâ no patriotisma mâcîbu grâmatas!Kurâ partijâ esi? Kuras partijas programmâ var lasît pilnu tekstu? :DDD
Re: partiotisms
01.09.2006 00:39
faa.. tomeer dazhi joprojaam nespeej atshkjirt patriotismu no nacionaalisma un rasisma..
cik zheel, ka teema it kaa ir taa neko, bet viss, kas te sarakstiits- tikai liecina par to, kaadi pashi esam- katrs censhas uzspiest savu viedokli, pat liidz aizvainojumiem.. fui

un par to francuuzi- nee vinjam nav vienaldziiga Francija, vienkaarshi vinjsh neveertee cilveekus peec nacionalitaates un neuzskata, ka vinjsh ir labaaks, taadeelj, ka ir francuuzis!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 8?
Ziņa: