skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"

Aizsāka kristiiine 

Sveicināti! Es zinu,ka daudziem irnegatīva attieksme par to,ka nevajadzētu mācīties par ārsta palīgu,bet labāk tomēr par māsiņu! Bet neko nevaru darīt mani piesaista šī profesija! :))
Ir jautājums tiem,kuri šo profesiju apgūst! Ir vairākas augskolas,kurās var mācīties: Latvijas Universitātes P.Stradiņa medicīnas koledža , Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža , Rīgas 1. medicīnas koledža ! Kā jums patīk jūsu skola,kādi pasniedzēji,kāda attieksme pret audzēkņiem!?

Vēl man ir nelielas veselības problēmas...dēļ tā man ir iedota 3. grupa! Vai kāds mācās skolā ar veselības problēmām! Vai attieksme ir normāla???

Paldies jau iepriekš! :)
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
27.04.2012 15:22
Varbūt tu vienkārši nevelc būt par māsiņu?
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
28.04.2012 19:20
Ārsta palīgs tagad esot orientēts uz Ātro palīdzību. Ja ir veselības problemas un ir 3 grupa.Tev tur nav ko darīt.
Tur tada lieta jo fiziski aktivaks darbs man jo es savas problemas nejutu! Diivaini,bet taa ir! Sedosh darbs man neder(pat fiziski neder)! Pietam aatrajos darbs mani piesaista! Nezinu pat ko es vel gribetu darit :))
...enfuego-ārsta palīgs ir "virs" māsiņas...nejauc ar māsu palīgu...

Kristiine-ja Tu jūti aicinājumu šim darbam, ej un mācies un neprasi nevienam padomu. Bet par veselības probl., mana draudzene slimoja ar "sirdi", bija operēta, regulāri zaudēja samaņu, bet aizgāja mācīties par māsu un viss O.K....tagad gan strādā par kosmētiķi:)

Lai Tev veicas!
Paldies,Vijolīte! Mans aicinājums no bērnības bija kļūt par policisti! Bet kārtojot visus dokumentus mani nepieņēma akadēmijā kaut arī fiziski jutos lieliski(dēļ slimības vēstures)! Kādu laiku nezināju,ko īsti vēl gribētu mācīties,jo tik ļoti stipri vēlējos kļūt par policisti no pašas bērna kājas! :) Tā sapratu ka, ja ne policisti,tad ātrā palīdzība! Iešu kautkādā ziņā mātes pēdās! :)
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
29.04.2012 19:12
Lai Tev izdodas!

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
29.04.2012 19:44
Gribēt un varēt ir divas dažādas lietas.Somijā no ātrās palīdzības darbiniekiem prasa fiziskās ieskaites. Šīs ieskaites jānokārto katru gadu.Arī māku vadīt automobili.Mānīt sevi un slimniekus nevajadzētu. Medicīnas skolām vajadzētu ņemt šo Somijas pieredzi vērā.Nevar būt ātrās palīdzības speciālists,ja nevar novietot slimnieku bez samaņas uz nestuvēm vai riteņkrēsla.
Kad pati mācījos med.skolā, mums arī bija meitenes ar veselības problēmām, bet tādām, kas netraucē apgūt māsu profesiju un neierobežo šī darba kvalitāti.
Ātrajos gan darbs grūtāks, bet grupu dod ari fiziski spēcīgiem cilvēkiem.
LV uz "atrajiem" ir šoferi, mediķiem pašiem nav jāstūrē...nestuves gan varētu būt problēma...Bet cik daudz mazas, trauslas meitenes strādā uz "ātrajiem" un nekas:)
Mazdakteris1,ttfu tfu...nospļaujies 3 reizes...paldies Dievam es nēesmu ratiņkrēslā un cerams,ka tas brīdis nepienāks. Tiem dod daudz nopietnākas grupas(piem., 1.grupu). Un,kā es zināšu,vai es varu to strādāt,ja es nemēģināšu?! Fiziski spēcīga es esmu...tapēc arī vēlos profesiju,kur nav jāsēž,bet fiziski jādarbojas! Jo fiziski aktīvāka es esmu,jo man labāk! Man visi darbi bija fiziski aktīvi un neviens darbā nezināja,ka man problēmas ar veselību! Bet,kad vienreiz pārgāju uz citu darba vietu,kur vairāk bija jāsēž ik dienu tā pēc mēneša man lika manīt manas veselības problēmas...tā man vajadzēja iet prom no tā darba!

Pēc Tava teiktā var saprast,ka cilvēki,kam problēmas ar veselību...tiem jāsēž birojos vai vēl kautkur,kur maza saskarsme ar sabiedrību!?
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
30.04.2012 10:50
Cik sapratu tad mazdakteris domāja pacienta ievietošanu uz nestuvēm vai ratiņkrēslā nevis pacienta novietošanu uz nestuvēm sēžot ratiņkrēslā... Nu tas tā... Bet nuna nav par veselības problēmam vispār bet gan par tādām veselības problēmām par kurām dod grupu... Un kā Tev būs ar mācīšanos tajā medskolā? Tur būs jāsēž. Un kā vel jāsēž...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Bet vidusskolā tak es arī gāju...un stundās tak es sēdēju! :)) Un nekas...pabeidzu! :) No grūtībām nav jābaidās,tās ir jāparvar! Grūtības tikai dara stiprāku! Jā,es zinu,ka man ir veselības problēmas,bet uz to es neciklējos! No malas to redzēt nevar! Un dzīvoju kā visi pārējie cilvēki,kuriem daba devusi stipru veselību! Jūs,laikam,domājat,ka es neapdomīgi daru,ka gribu būt komandā,kuri palīdz un glabj citiem dzīvības,ja es pati esmu nevisai! Bet,ja nemēģināšu,tad sevi šaustīšu visu dzīvi,ka nemēģināju! :)
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
30.04.2012 22:23
Es jau teicu, lai Tev izdodas. Un tas bija bez zobgalības.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
30.04.2012 22:32
jaunībā visi grib "glābt". tas laikam pieder pie jaunības komunistiskās domāšanas.

NP Latvijā ir smags darbs par niecīgu samaksu; palīdzēšana vien gandarījumu nedod, jo pacienti ir kašķīgi, piedzērušies, bieži apnarkojušies utt. vienu otru pēc stundas varēsi savākt aiz nākamā stūra vēlreiz, pievems mašīnu, bet viņi neko negribēs dzīvē mainīt. tāda ir realitāte.

lai mediķis pēc visa tā varētu atslābt, alga ir par mazu.

tagad tā ir safanošanās.

bet Tu jau droši vien tik un tā aiziesi, bet ap gadiem 30 atcerēsies, ko teica viena veca feldšeriene... man gandrīz visi studiju biedri ir prom – vai nu kosmetoloģijā vai par dakteriem... vai psiholoģijā, vai savā biznesā. dažas dāmas ir palikušas, bet viņas uztur vīri, tad nu var atļauties tādu ekstru kā uz 0,5 likmi "glābt".

māsai/ārsta palīgam mūsdienās ir jādomā, vai pašam ēst, vai bērnam dot, bet darbs ļoti atbildīgs, stresa pilns, fiziski smags. papilddarbiem nebūs spēka, bērni jāaudzina pa telefonu, ja kolēgis uz maiņu saslimst.

tā kā domā vēl bišķiņ.
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
01.05.2012 09:13
Jap. Atliek vien cerēt, ka uz to brīdi kad mācības būs beigušās, situācija NP būs uzlabojusies. Taču uz lielām izmaiņām nav ko cerēt - mēs dzīvojam kapitālismā... :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Runcene, es īsti jaunības krustpunktā vairs nēesmu. Man jau 26 un ģimene arī jau ir! :) Bet kā jau es teicu...man vajag fiziski aktīvu profesiju,jo savādāk es nevaru! Un medicīna mani piesaista..varbūt es tikai tagad domāju,bet varbūt ne...to laiks redzēs! Varbūt sanāks tākā Jūsu kolēģiem,bet varbūt tieši otrādi! To laiks redzēs! :)

Tā es arī uz pamata jautājumu atbildi īsti nēesmu saņēmusi!!! Bet tāpatās liels jums paldies par padomiem un jūsu komentāriem!!! Par to esmu pateicīga! :)
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
01.05.2012 12:05
māsa arī dabū noskrieties, un kā vēl, ja jau akurāt to gribi.

piemēram, dažās privātās medicīnas iestādēs ir diezgan pieklājīga alga.

es mācījos Stradiņa koledžā, man ar pašu mācību procesu nekādu problēmu nebija, likās baigi viegli.

zināmas pārdomas rada tas, ka vadība tā pati vecā, pēc n gadiem... tas varētu norādīt uz iesīkstēšanu. tātad nepierāda to, bet rada zināmas aizdomas.

man šķiet, ka Rīgā izvietotās skolas ir labāks variants, jo jaunāki mācībspēki var vieglāk pieskriet.

ar māsu varēsi taisīt bakalauru, maģistru, vadīt darbu, braukt strādāt uz ārzemēm, diplomu būs iespējams pielīdzināt.

bet ārsta palīgs nu ir uztaisīts zemāks par nekvalificētu darbaspēku, kaut kādreiz tās bija ļoti tuvas profesijas, ar to nekur tālāk nevar tikt, nekādu turpmākas izglītības perspektīvu. labi izprotu kolēģu aizvainojumu, kas šeit regulāri izskan. PSRS laikos, ja gribēja, mierīgi varēja strādāt par māsu, nu vairs nevar, ir jāiet uz kursiem, velns zina kādiem... lai gan mūs labi sagatavoja, es biju garā praksē lauku feldšeru-vecmāšu punktā, feldšere tur bija strādājusi teju no kara laikiem bez palīgiem, viņas vīrs feldšeris blakusmiestā rāva zobus, taisīja rentgena bildes, vēlāk to aizliedza. viņi zināja visu par vietējiem cilvēkiem no dzimšanas līdz nāvei un bija ļoti labi palīgi ārstiem, kad tomēr nācās tos meklēt, bija laba domāšanas fiška, āķīgi un atjautīgi cilvēki.

otra būtiskā realitāte ir tāda, ka profesija pamazām izzūd, daudzviet pasaulē šo darbu veic paramediķi.

26 gadi, manuprāt, vienalga ir diezgan jauns :) un tas jau viss ir forši, bet tai vecumā vēl īsti negribas pieņemt visas dzīves ēnas puses, zināmā mērā realitāti.

bet, no otras puses, vairs ne laiks, lai kaut ko darītu neapdomīgi, jāmācās arī kā nekā savs laiciņš.

Tu varbūt parunā vēl ar kādu dzīvajā :) diezgan daudz ārsta palīgu strādā ģimenes ārstu praksēs.



Edited 2 time(s). Last edit at 01.05.2012 12:25 by Runcene.
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
02.05.2012 20:36
...pa manam nepraktiska izveele... ...vai nu maasa (var uz aarzemeem notiities), vai aarsts- vai nu tepat pamanaas labi iekaartoties, vai arii var notiities... ...aarstu paliigu diplomu aarzemees neatziis...
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
04.05.2012 11:29
chaaaaaaaaaaaaaau komat :))

kur tik ilgi biji pazudusi, m? mums Tevis trūka :)

__________________
dr.puce@gmail.com
mad ieinteresēts
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
04.05.2012 19:07
...nūū, indeszobs komats parādijies...tas priecē manu trauslo sirdi...
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
11.05.2012 00:11
...chau, puce :) ...
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
31.10.2012 01:08
Ļoti nerekomendētu mācīties par Ārsta palīgu! Nākotnē nebūs "manevra" iespējas. Vai nāksies ilgi cīnīties ar sistēmu kura pašlaik krāpj un māna jaunus, patriotiskus un palīdzēt gribošus cilvēkis. No savaspieredzes varu to apgalvot droši!

Turklāt salīdzinot ar "veciem" ārsta palīgiem, jauniem, ar tā saukto augstāko prof. izglītību, mācību programma ir ļoti ievērojami saīsināta, sagraizīta u.t.t. Pēc būtības ārsta palīga profesiju pareizāk būtu saukt par medicīnas māsu ar specializāciju neatliekamā medicīnas palīdzība vai ambulatorajā virzienā. Un ja kāds pajautātu manu viedokli, es stipri rekomendētu izmainīt kvalifikācijas nosaukumus uz "Medicīnas māsa. Primārā aprūpe" un "Medicīnas māsa. NMP". Jo tad tas atbilstu Eiropas direktīvām un Latvijas izglītības realijām, jo atkārtošos, pašreizējo Ārsta palīgu programmu ar grūtībām var salīdzināt ar mūsu "veco" programmu. Un kvalifikācijas līmenis strauji aizgāja uz leju tieši kad ieviesa augstāko prof. izglītību un koledžas. Ar likumiem un normatīviem aktiem vispār ir baigā putra.

Un vispār nerekomendētu mācīties par mediķi Latvijā. Algas ir ļoti zemas, pēc būtības tās pat nav algas, bet pabalsi. Darba slodzes ir milzīgas vidējam medicīnas personālam. Prestiža nav! Un galvenais, situācija nebūs labota vel ļoti ilgi. Un par to, par ko rakstīju šeit piecus gadus atpakaļ, par ko brīdināju, viss piepildās.



Edited 2 time(s). Last edit at 31.10.2012 19:26 by Dr.asist. Raimonds.
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
31.10.2012 12:08
Raimond, par pēdējo frāzi varu pilnīgi piekrist. Ja tos 5 vai 7 gadus atpakaļ tā bija tikai nojausma, ka viss būs dirsā un daudzi šeit pat forumā par to pasmējās tad tagad tas vairāk vai mazāk ir piepildijies un nav nekādu pazīmju, ka tuvākajā laikā kas mainīsies uz labo pusi...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
31.10.2012 19:40
Jā Ku! Tieši tā. Es vairs neredzu Latvijai perspektīvas, varbūt, pēc kādiem 40-50 gadiem Latvija spēs "atražoties" līdz 2005 gada līmenim. Bet pašlaik domāju iedzīvotāju ziņā būs sagaidāms "kritiens turpinājums", t.i. kritiens bedrē. Domāju iedzīvotāju skaits samazināsies līdz 1,6-1,7milj. Gaidāma arī sociālā bedre, jo pensijas nevarēs adekvāti celt dēļ tā, ka pietrūkst darbspējīgās massas. Cittiem vārdiem Latvija būs ubagu pensionēru zeme. Ja runāt par medicīnu, es nezinu kurš šos cilvēkus kops, aprūpēs un ārstēs. Tātad ne par kādu kvalitatīvu med. aprūpi vecumdienās runāt nevar.

Vienīgais rissinājums. Ļoti strauji celt sociālo līmeni. Un īpaši stimulēt dzimstību. Un to jādara ar naudu. Ar pabalstiem, lai tie būtu tādā apmērā, lai sieviete uzskatītu dzemdēšanu un jauno pilsoņu audzināšanu par savu normālu darbu, ar kuru var pieklājīgi nopelnīt un dzīvot.

Ja arī tagad mani vārdi aizies tukšumā, pēc 7-8 gadiem mēs runāsim jav ne par medicīnas krahu, bet par valsts krahu.



Edited 2 time(s). Last edit at 01.11.2012 01:03 by Dr.asist. Raimonds.
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
01.11.2012 02:33
Raimond, ar naudu stimulēt nevarēs. Tā ir sadalīta starp oligarhiem un citiem to nedos... Taču ja mēs panāksim "lai sieviete uzskatītu dzemdēšanu un jauno pilsoņu audzināšanu par savu normālu darbu, ar kuru var pieklājīgi nopelnīt un dzīvot" tad mums labu dzimstību neredzēt kā savas ausis bez spoguļa jo cilvēki algu par šo "darbu" gribēs vienkārši neadekvātu... jebšu bēnu dzemdēšana nekad nav bijis bizness bet gan eksistenciāls jautājums...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: skolas,kurās apgūst profesiju "ārsta palīgs"
01.11.2012 12:24
Daudzas sievietes, par naudu, ir gatavas iznēsāt pat svešu, apaugļotu olšūnu un dzemdēt pēc būtības svešu bērnu.

Ja Latvija poedāvātu ģimenēm adekvātu atlīdzību, mātei "māmiņu algu" līdz bērna 6g vecuma sasniegšanai, bet bērniem pabalstu kas ļautu viņu uzturēt... Pie tam "māmiņu algai" jābūt fiksētai, nevis no iepriekšējās algas saskaitītai.

Latvijai jāsaspringst, nav laika demagoģijai. Būs, nebūs. Jāiebaro naudu un tad jāskatās. Bet šitā te metode nestrādās ja atlīdzība nebūs adekvāta. Jābūt skaidriem mērķiem. Ar garantijām. Tad daudzi piekritīs.
Piemērām: bērna piedzimšanas pabalsts - 5000Ls
Māmiņas algai - 350Ls (līdz 6 gadiem) mēnesī
Bērna pabalsts - 200Ls (Līdz 18 gadiem) mēnesī

Cits variants, mēģināt iepludināt Latvijā āfrikāņus, masveidā. Bet, nedomāju, ka tas sanāks lētāk. Viņus jāapmāca, jadotē sākumā, jāarstē, jābūvē uzturēšanas centri bēgļiem, jāreiķinās ar to ka būs HIV, ka ievērojami augs banditisms, zādzības u.t.t. Nedomāju ka galu galā sanāks lētāk! Otrādi, dārgāk. Pie tam, padzīvojot dažus gadus šeit, viņi droši vien brauks tālāk, uz bagātākām vietām.
...ku!, Tu arī esi palicis pa kaktu politiķi???...nav te, Latvijā, nekas spīdošs, nav...bet...galu galā, mēs te dzīvojam...
...šeku, melanholijai...

http://www.youtube.com/watch?v=Bag1gUxuU0g
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 8?
Ziņa: