Slikta ziņa

Aizsāka ku! 

Re: Slikta ziņa
04.02.2015 18:27
Tu neticēsi, bet tad kad es tikai sāku mācīties par MS produktiem, jau tad (pro līmenī tam piegāju vien apm 2000. gadā) man visi blēja ka Microsoft dienas skaitītas :) Tas nekad nenotiks :D :) Dzirdēji stāstu kā šur un tur pat valdība pārgāja uz Linux? Prikols... visi ir pārgājuši atpakaļ uz Windows :P Un sorry... NAV neviena laba alternatīva. Es strādāju ar gan ar OSX gan Linux gan Windows. ...nu NAV alternatīvas piem Exchange+Outlook. Un Office vsp ir nostrādāts nereāli super... Windows 10 arī ir ieguvis vēl nebijušu atbalstu no lietotājiem kas to testē (es tai skaitā)... nekur tas MS nepazudīs ;)
Re: Slikta ziņa
04.02.2015 18:50
Necepies, Mateus! Es to teicu pa jokam. Bet ar daļu nopietnības. Kamēr vien vindu varēs nozagt, to lietos. Bet nozagt viņu varēs vienmēr.

Kopš esmu pārvācies prom no lielpilsētas, esmu sācis pārstāvēt zemāku ļaužu slāni. Dominējošā OS šeit ir XP. Šur tur pa kādam w7. Ne Exchange ne Outlook šei nelieto neviens. Office lieto bet no viņa iespējām izmanto varbūt 1 vai 2%. Tā kā Ubuntu šeit ir ļoti rullējoša alternatīva. Vienīgi tauta skumst, ka mīļoti fotošopu nevar uzlikt. Bet bez tā viņi var iztikt jo tāpat nizmanto gandrīz nekādas viņa iespējas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
04.02.2015 20:50
Nu tie kur es administrēju windu - nezog. Pērk.
Un cilvēki iet BDA kursos par Office iespējām.
Bet ja nevajag visu to fīču gūzmu...protams, ka Ubuntu ir labakā alternatīva!
Lai gan man ir viens klients, kuram viss marketinga stāvs ar 30 stacijām ir Ubuntu. Bet tai pat laikā administrācija un gramatvedība (kādi 10 gab) tikai windas. Nu un MS nepelna no tiem kas zog ;) Ja visi zgtu, tad gan bankrotētu... bet ne es pats zogu, ne citiem iesaku.

Bet fotošopa alternatīva ir GIMP. Ja nelieto Adobe pro lietām, pietiek. Bet ja lieto PRO...jāpērk! Viennozīmīgi ;)

Es necepos..es diskutēju... man patīk ar Tevi padzīt tēmu! Vienmēr ir paticis ;)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Slikta ziņa
04.02.2015 21:35
Nu, ja gadās kādam pilsonim nopirkt PC ar visu vindu tad protams, ka ir legāla, bet ļaudis jau spiež uz lētajiem portatīvajiem... No decembra vidus veicu "lielo" linukšu kontestu. Uz 3 mašīnām mājās dzenāju pamīšus Ubuntu, Mint un Debian. Mints ar kanēli elegants kā klavieres bet jābauda uz laba displeja. Uz ierindas laptopa ekrāna (tā kuram augša vienmēr tumšāka kā apakša) izskatās bāli un pelēcīgi. Ubuntu pierasts, pūkains un mīļš 14.04 (lietoju tikai LTS) ir perfekts gultas datoram. Debians pamatīgs kā klints bet kaut kā neiepatikās un viss.

A vot GIMPam kaut kā nesanāk atlicināt laiku.

Starp citu, ko Tu saki par iespējamām Skype alternatīvām?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
04.02.2015 21:37
A, patreiz rakstu no perētājsistēmas Vista. Ponta pēc. Citi saka, ka Vistu vispār nevar lietot. Bet tā nav, ja nervi ir stipri un nav pa rokai āmurs tad var iztikt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
05.02.2015 09:22
Jebkuru OSu var lietot ;)
Lai gan tehniski, labākā Wind būs win 10. Galvoju. Samiksēts labākais no Win7+labākais no Win8

Skype alternatīvu NAV. Skype ir Skype :) BEt var lietot visādus citus messangerus - Facebook, Whatsapp (ar Chrome extension no PC), Google talk utt utjp.
Ja ir labs internets, tad piemēram to pašu Word Excel Powerpoint un Onenote (un arī Skype starp citu, bet ar citādu interfeisu), var lietot Online. Izmantojot Microsoft OneDrive, kas ir bezmaksas pasākums, līdz noteiktam apjomam. To var izmantot arī kā Outlook/Exchange savam domainam, bet ar ierobežotu funkcionālu, protams.

Ubuntu, principā arī ir Debian :) Tikai ar Canonical UI. Canonical taisa bezmaksas distribūciju, bet vārās no uzturēšanas servisiem. Protams, ka no korporatīvā segmenta. Bet nu nekā labāka par Ubuntu nav linux... tīri no UI draudzīguma. Es gan lieku automātiskos apdeitus un visu laiku jaunāko versiju. Ja nav kāda stratēģiski svarīga individuāla programma/serveris/daemon...tad tā var darīt

Tie ekrāni tādu šķietamību rada, jo izmanto lētās TN matricas... atkarībā no sejas stāvokļa, tumšie un gaišie reģioni maina lokācijas vietu :D IPS tas nav novērojams un nu jau arī lētajā galā sāk pamazām parādīties IPS.
Re: Slikta ziņa
05.02.2015 12:41
Jā, man tās lētās TN matricas ir "kak kosķ v gorļe". Automātiskos apdeitus protams lieku bet tā kā ar Ubuntu esmu ne pirmo gadu tad esmu paspējis saskarties ar "starpversiju" nestabilitāti. Tāpēc turos pie LTS. Turklāt LTSiem default ir apdeits tikai uz nākamo LTS. A nākamo es jau parasti pats uzlieku kā svaigu instalāciju.

Protams, ka alternatīvas darbam Skype tīklā nav. Bet es jau ilgu laiku viņu nelietoju un patreiz apdomāju par Linphone vai Jitsi bet varbūt ir vēl kādi apsvērumi.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
06.02.2015 20:04
Kaa jums patiik openoffice kaa MS alternatiiva?
Re: Slikta ziņa
06.02.2015 20:21
Manis pēc kaut vai Notepad ;)
Re: Slikta ziņa
06.02.2015 21:10
Ja lieto openoffice tabulas, tad var būt problēmas, pārnesot uz MS.
Re: Slikta ziņa
07.02.2015 11:55
Problēmas ir tikai tad, ja ie lielas konsolidētās tabulas un faili. Bet tas ir uz abām pusēm un vsp tā ir problēma starp visiem teksta redaktoriem.
Vienīgi, pa savu pieredzi, esmu redzējis tikai vienā kantorī tādas tabulas. Svēra ap 70-200mb/gab

Bet ieradumam arī ir spēks.
Re: Slikta ziņa
07.02.2015 13:28
Patiesībā ne tik daudz tabula, cik noformējums. Uzliec, piem., kaut kādu boldētu līniju, un MS tās vairs nav, pa laikam izmet arī kādu šūnu.

Es jau uztaisu mierīgi, bet, ja aizsūtu kādam ar MS Office Word, tad viņam šitie s. sākas.

Bet es zinu ļaudis, kas ir taisījuši apjomīgus doktora darbus inženierzinātnēs ar visādām līknēm, tabulām utt. tikai iekš OpenOffice. Izdarīt var visu. Ja pārmet uz kādu pdf, tad vispār nav problēmu – sūti, kam gribi, arī uz tipeni iespiešanai.

Cik esmu dzirdējusi, problēmas ir studentiem, ja iebremzējies mācībspēks drakoniski lieto MS, bet students sūta darbu iekš OpenOffice, kaut valsts iestādēm to jāvar atvērt, un adminim tas būtu jānodrošina.

Un firmas nepāriet uz OpenOffice tāpēc, ka daudziem maize ir valsts iepirkumi. Var sākties nepatikšanas ar dokumentācijas noformējumu vienkāršā Word līmenī, kaut vai ar tām pašām tabulām. Šais mātes pupa iestādēs admini ir izlaidušies tā, ka pērt vajadzētu, jo nekā diži grūta tur nav.

Man ir bijusi dusmas skatīties, kā adminis ar maģistra grādu netiek galā ar vienu štrunta tabuliņu, kur divas īsas slejas.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.02.2015 13:44 by Runcene.
Re: Slikta ziņa
07.02.2015 20:08
Kā alternatīvu galvenokārt lietoju LibreOffice kas ir ļoti, ļoti līdzīgs OpenOffiice. Tā kā uz jaunākiem Ubuntu stāv LibreOffice tad arī uz windows māšīnām lieku LibreOffice. Kaut kāda atšķirība starp viņiem droši vien ir bet domāju, ka tas nav principiāli. Ā, vienu starpību pamaniju, LibreOffice nebija latviešu interfeisa valoda bet man to nevajag. Svarīgi ir sākumā uzstādīt saglabājamo faila formātu pilnībā savietojamu ar populārajiem MS offisiem. Tad daudz mazāk būs problēmu nosūtot kādam dokumentus.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
08.02.2015 14:21
Starp citu, pateicoties tieši Mateus mudinājumam esmu ievērojami samazinās nelegālo windows lietošanu. Zināma nozīme ir arī mūsu foruma adminim osis jo viņš deva man šādus tādus norādijumus periodā kad sāku apgūt Ubuntu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
09.02.2015 14:01
Runcene, vēl jau ir tādi pāris jauno dakterīšu-entuziastu, es tai skaitā, kuri paliks šeit Latvijā un kaut ko mēģinās iesākt. Jācer, ka izdosies.
Re: Slikta ziņa
09.02.2015 14:19
Paldies Tev, snuker! :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
09.02.2015 17:05
Jā, snuker... tas ir entuziasms, bet mana doma bija tāda, ka Tev būtu tiesības, ka Tevi mazliet vairāk stimulē, lai Tu paliec, vismaz šajos apstākļos. Jo slimnīcu valdes tomēr ir bezkauņas, un tad tur visi tie šahermaheri ar ministriju un RSU, ai, man ceļas asinsspiediens :(

Bet liels paldies :), noteikti.
Re: Slikta ziņa
09.02.2015 19:32
Tikko izmēģināju to boldu.... nez... Jaunākais Libre (Open) un Office 2013 ar visiem jauninājumiem ...nekādu probz...
Re: Slikta ziņa
10.02.2015 11:08
Vēl mazliet piesiešos....;)

Vai izmēģināji abos virzienos?

Uztaisi MS, atver Libre un otrādi?

Es gribu likt virsū Libre, bet vēl bišku vilcinos, jo MS principā negribu.
Re: Slikta ziņa
10.02.2015 12:13
Runcen, no kāda MS Office Tev interesē? Un tieši treknās līnijas ap rūtiņām?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
10.02.2015 12:41
Redz, nu es jau nevaru zināt, kāds MS Office katram klientam būs.

Piem., viņš man atsūta liela apjoma tekstu, taisītu iekš kaut kāda MS OfficeWord (300.–400. lpp.), kas pilns ar tabulām, kurām ir visāds noformējums. Es runāju par tām dekoratīvajām līnijām, kādas MS Office ļauj likt apkārt tabulas šūnām.

Mana interese ir, vai jaunākā LibreOffice uz Debian man saglabās visus šitos "kruzuļus". Nu, piem., cilvis uztaisa doktora disertāciju, un viņam tie "bimbuļi" tā ir pie sirds pieauguši... Būtu baigi nelabi, ja viņi pazustu. Agrāk tā bija, piem., pat ar grieķu burtiem (teologa doktora disertācija). Un vēl man čakarējās rindkopas atkāpes lielums (platums).

Lielām tabulām ir bijuši gadījumi, kad man sūta MS Office formātā, un tabula viņiem ir uz 2 lpp., bet man atverot Libre aizvelkas uz 2,5.

Protams, kaut ko jau es pati varu testēt, un tas arī tiek darīts, bet vnk jūtu, ka Jūs tur esat vairāk paburzījušies. Speciāli nevajag laiku tērēt, es ar visādiem Office strādāju kopš 90. gada, ir jau koje kakoje pieredze un visādi numuri ir redzēti, vnk par jaunākajiem Libre nezinu, jo visu laiku tomēr notiek kaut kāda attīstība.
Re: Slikta ziņa
10.02.2015 13:08
Runcene

Sk. Es gan tās dekoratīvās malas pilnīgi nelietoju. Bet brīvākā brīdī paskatīšos ko Tev var līdzēt. Ja vari, atsūti kādu lapu. Tā būs ātrāk.

Bet kas attiecas uz tām rindu un rindkopu atstarpēm tad ja nemaldos, tās ir iestādītas Office setingos un tāpēc var atšķirties. Pat starp dažādām MS Office versijām. Atzīstos, ka neesmu liels Office speciālists. Ja ir kādi nopietnāki jautājumi tad prasu sievai. Bet viņa pārzin tikai MS Office un par tādu Open Office pat dzirdēt negrib.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
10.02.2015 15:57
Runcene...
te nu ir tā štelle... No 2007. gada MS Office ir XML formāta faili. Un Tu NEKAD (!!!) nevari zināt, vai fīčas piem 2014 (vai šogad iznākošajā Office16 vēl jo vairāk), būs saderīgas ar kaut ko no 2007. gada....nemaz nerunājot par vecākām versijām. Un tam nav nekāds sakars (kā jau saproti) ar Libre/Open office utm

Un ja Tev ir tik ļoti akūti svarīgi lai ir saderīgs vairāk...un ja lieto Linux... tak jūzē OneDrive. Pat bezmaksas vesrijā, tas ir pilnvertīgs Office rīks.
Re: Slikta ziņa
10.02.2015 21:29
Paldies, kungi, par iedziļināšanos!

Man vēl ir padomā KingsoftOffice, un tad jau redzēsim.

MS plānoju tikai ārkārtas gadījumiem, jo man nepatīk monopola filosofija un endjūzeriskums, kad visu dara manā vietā, ko es "nelūdzu".
Re: Slikta ziņa
10.02.2015 22:14
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> jo man
> nepatīk monopola filosofija un endjūzeriskums,
> kad visu dara manā vietā, ko es "nelūdzu".


Kā reiz mana problēma...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
10.02.2015 22:22
Un vēl, kad es sāku lietot kādu ofisu, pirmais ko es izdaru, es pārslēdzu faila saglabāšanas formātu uz office 2003. Jo sūtot kādam visādus iksemeļļus var iebraukt auzās.

Vēl nesen regulāri dabūju cakarēties ar leišu sūtītiem ekseļa failiem. Taisītiem vienmēr uz jaunākajiem ofisiem un piebāztiem ar visādiem makrosiem. Kas ta viņiem, nozog jaunāko un taisa augša bet tie kas godīgi lieto un nevar atļauties, kaut vai karās augšā.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 11:37
Nezinu, ko Tev ku! ar tiem zagļiem tik daudz komunicēt sanāk :D

Kingoffice ir ļoti izteikta nesavietojamība ar sarežģītu formatējumu var dokumentu redaktorā.
Jau pārbaudīts. Un ja lieto mājās... TIEŠĀM reizi 5gados 85eur nevar atļauties??? Neticu! Bet ja tas ir darbam, nu tad vsp bez bazara. Bet ja vnk nepatīk MS... tas jau ir filosofijas stāsts un tas nu ir katram savs un visi tie ir pareizi.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 11:59
Mateus

Man prieks, ka Tu strādā ar lielām un bagātām firmām. Es galvenokārt ar nelieliem uzņēmumiem un privātajiem. Un tur reti kad ir kaut kas legāls. Ja nu vienīgi jauns dators nopirkts kopā ar vindu. Tikai 1 vai 2 reizes esmu instalējis atsevišķi iegādātu Windows XP home edition un arī tad bez pirkšanu apliecinošiem dokumentiem. Atsevišķi pirktu MS Office nekad neesmu instalējis. Tāda ir mana statistika.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 12:53
ku! apraksts precīzi atbilst situācijai laukos.

Lai es tagad uzliktu sev jaunu legālu Windu un MS Office, man ir vajadzīgi jauni dzelži. Un pēc pieredzes zinu, ka nav jēgas pirkt "vakardienu". Ja esmu pirkusi, tad vienmēr labas mašīnas. Turklāt man vajag stabilu stacionāro. Priekš manis viss kopā šoreiz paliels cipars, jo ir zināmi kavēkļi: vienlaicīgi ir sagadījušies paveci un sirgstoši radiņi (kāds arī pamanās nomirt), kam vajag manu laiku (un ne tikai to), un tas nozīmē, ka man mazliet jāsaīsina sava darba laiks (līdz ar to rūk arī ienākumi) + pašai šobrīd vajag pa kādam eskulapam, kam atdot vienu žūksnīti, + neatliekami, bet apjomīgi remonti mājās. Un mans ikdienas darbs, kas visu laiku ir bijis pie datora ar kādu no teksta redaktoriem, arī nevar stāvēt un gaidīt, tāpēc kādu brīdi jādomā diezgan ekonomiskā virzienā. Bija jau tāda iecere pirms tam, un man ir, kas visu sakārto, vienkārši Jūsu domu apmaiņa šoreiz ļoti noderēja kā vēl viens viedoklis.

Esmu ar atvērtajiem kodiem strādājusi jau agrāk, ja tagad iepatiksies, varbūt palikšu pie tiem, jo MS burtiski dara visu, lai cilvēks visu laiku pērk jaunus dzelžus. Kaut kā tomēr kretinē.
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 13:32
Savulaik, kad vēl bij lati, rēķināju minimālās summas par kurām var nopirkt normālu mašīnu. Nu tādu lai tūlīt pēc pirkšanas nevajag konstatēt, ka tā ir novecojusi. Un man sanāca 400 latu stacionārajai (runa ir tikai par sistēmbloku) un 600 portatīvajam. Domāju, ka nekas būtiski nav mainijies un tagad tas būtu attiecīgi 600 eiro stacionārajam un 900 portatīvajam. Un tā ir absolūti minimālā summa priekš askētiskas mašīnas.

Es zinu, ka daudzi teiks, ka labu mašīnu var nopirkt arī par daudz zemāku cenu, bet es palieku pie sava. Stacionārajam tikai Intel pamatplate, portatīvie Lenovo vai Dell.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 13?
Ziņa: