Slikta ziņa

Aizsāka ku! 

Re: Slikta ziņa
11.02.2015 13:51
Starp citu, par to zagšanas morālo pusi. Mēs visi zinam, ka zagt ir slikti. Īpaši slikti ir nozgat kādam kuram jau tāpat ir grūti. Tas ir reāls grēks apzagt sērdieņus. Bet Microsoft ir viens no pasaules pašiem bagātākajiem un nav nekāds grēks nozagt kaut ko no viņu produkcijas. Jo viņi savā bagātībā ir jau gana aptrakuši. Tā kā paldies prasmīgiem krievu zēniem kas nodrošina mūs ar iespēju, lai arī latvju sēdieņi allaž varētu baudīt kaut ko no bagāto galda...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 14:10
Par dzelžu cenām apmēram piekrītu.

Man ir zināmas dažas tieši tāpat privāti praktizējošas kolēģes, kam paziņu lokā vai ģimenē nav bijuši datorspeciālisti un kas ir uzklausījušas veiklu "datorpuiku" ieteikumus... Zinu, kas no tā visa ir iznācis :( Tas "datorpuika" pie viņām tikai vien sēž, un pirms tam par pārmērīgi dārgu uzskatītais dators pamazām tomēr tiek "nopirkts", bet sākas visādas dzelžu nesaderības, kā arī komplektā nākošie puņķi un asaras par darbu termiņu kavēšanu. Ja datoru visu dienu darbina profesionāliem mērķiem, tad dzelžiem ir jāizvirza citas prasības.

It sevišķi viegli visādus lētuma variantus var ieborēt cilvēkam, kas līdz tam datoru ir saņēmis no darba devēja un bijis darba ņēmējs, bet mājas dators kalpojis vienīgi e-pastiem un internetam.

Es gribu arī labu monitoru, lai varu noskatīties kādu kvalitatīvu filmu, jo TV piedāvājums mani ieinteresē ļoti reti.

Patiesībā tas ir jebkurā nišā, kur ir profesionāls ikdienas darbs. Nupat nejauši noklausījos divu mežinieku sarunu par darba zābakiem un to cenām. Tā pati opera, ja negrib pirkt jaunus katru otro nedēļu.

Un par MS es tiešām nevalkāju sēras, tas nu gan :)
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 15:28
Jā, ir tāda lieta, kā dzelžu nesaderība. Bet es teiktu, ka vairāk problēmu sagādā lēto produktu drošība. Turklāt kas ir ļoti svarīgi, tie komponenti mēdz gļučīt periodiski. Pie lielākām slodzēm vai kad istabā ir karstāks vai veicot kādus specifiskus uzdevumus. Pārējā laikā strādā normāli un atklat vainīgo komponentu dažkārt pavisam nav vienkārši. Ļoti liela nozīme ir barošanas bloka kvalitātei. Ļoti liela. Jo slikts barošanas bloks ir gan gļuku avots gan arī ātri nokauj pamatplati (uzpūš kondensatorus).

Monitori jau ilgu laiku ir ļoti sāpīga tēma. Veikalu plaukti burtiski lūzt no daudzveidības bet lielākā daļa no tiem (vismaz 95%) ir mazvērtīgi aparāti kas rāda neizteiksmīgu bildi un nereti arī nomoka acis. Slavenā CRT aparātu mirgošana tiem vair nepiemīt toties ir citi, ne mazāk riebīgi trūkumi. Turklat nav pilnībā pazudusi arī mirgošana jo daudzos aparātos izmanto dithering tehnoloģiju ko daži cilvēki izjūt kā neizskaidrojamu attēla mirguļošanu vai zvīņošanos.

Kas attiecas uz izvēli, tad pirmkārt atmetami visi aparāti ar spīdīgo ekrāna virsmu. Priekš pontošanos vai modernā interjerā varbūt. Darbam nekādā gadijumā. Otrkārt atmetami visi aparāti ar TN matricu. TN tehnoloģija principā neļauj veidot augstas kvalitātes attēlu. Bet ar šo punktu ir problēmas, jo ražotāji zinādami to, ka daudzi no pircējiem prot arī lasīt, bieži vien neraksta kas par matricu ir aparātā. Netieši par to liecina īss matricas reakcijas laiks, mazāks par 5 ms un piezīme par aparāta īpašo piemērotību datorspēlēm. Šī slēpšana saistīta ar to, ka TN tehnoloģija ir vecākā un lētākā un šīs matricas izmanto pārliecinošajā vairākumā stacionāro displeju un praktiski 100% portatīvo datoru. Vispār jebkurā gadijumā ir tā, ka tīri tehnoloģiski matricas reakcijas laika samazināšana ir pretrunā ar kvalitatīva attēla iegūšanu. Visos displejos uz šo brīdi tiek lietota matricas forsēšanas (paātrināšanas) tehnoloģija bet jo stiprāk matrica ir forsēta jo lielākus tā dod kropļojumus kustīgiem objektiem. Tā kā nevajadzētu censties iegūt pārāk ātru aparātu arī tad ja viņam ir MVA, PVA vai IPS matrica. IPS matricas pēdējā laikā piedzīvo sava veida renesansi bet daudzas no viņām ir IPS tehnoloģijas variācijas kas nav tik labas kā vecās IPS, tač kā izvēle uz šo brīdi būtu pilnīgi pieņemama.

Vēl ir zināmas problēmas ar tā sauktajiem LED monitoriem. Tas patreiz ir dominējošais jauno displeju veids un atšķiras no agrāk ražotajiem ar to, ka ekrāna izgaismošani dienasgaismas lampu vietā izmanto baltās gaismas diodes. Taču baltajām gaismas diodēm spektrs ir sliktāks kā dienas gaismas lampām ar diezgan dziļu bedri gaišzilās krāsas vietā un pamatīgu bedri uz sarkanās krāsa. Un ja to, ka zilās debesis izskatās tumšākas, mēs nepamanam (vai pat uzskatam tādas par izteiksmīgākām) tad sarkanās krāsa iztūkums visiem attēlā redzamajiem piešķir neveselīgu izkatu un rudens ainas arī izskatās slikti. Toties zāle ir koša un krievu karogs izskatās iespaidīgi jo baltajām gaismas diodēm spektā ir liels pīķis uz zilās krāsas :)

Izmēru principiāli nevajadzētu izvēlēties mazāku par 24 collām. Jo 23 un mazāki patreiz ir izteikti lētā gala pārstāvji. Ja redze piepras brilles lasīšanai tad nevajadzētu izvēlēties displeja izšķirtspēju lielāku kā 1920 x 1200 pie 24 collu izmēra. Jo tad teksts būs pārāk sīks. To gan bieži vien var kompensēt ar datora iestatijumiem bet tas prasa zināšanas.

Rezumējot garo penteri - Dell U2412M varētu būt kā variants. Varbūt ne labākais bet tomēr. Vismaz uz tādiem parametriem var sākt orientēties.

p.s. Es neesmu Dell izplatītājs :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 19:15
Neliela piezīme: Par iepriekš minēto Dell U2412M vienā vietā bija rakstīts, ka viņš mirgo. Kā ir patiesībā, nezinu. Bet problēmas iespejamas jo tas tomēr nav nekāds īpaši labais aparāts.

Ir labas atsauksmes par LG 24EB23PY bet arī šim aparatam ir izmantots dithering (vai citādāk sauks par FRC).

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 19:49
Nupat piezvaniju vienam paziņam kurš nesen nopircis Dell U2412M. Par mirgošanu viņš neko neteica, bet teica, ka esot par spožu un "sitot pa acīm" kaut gan spilgtumu stipri jau esot nogriezis. Tā kā laikam labāk ir skatīties uz nākamiem modeļiem U2413, U2414H vai U2415. No šiem te U2414H būs švakākais, U2415 vidējais un U2413 labākais, tikai ne cenas ziņā :) Vēl jāpiebilst ka tikai U2413 ir īsti 24 collīgs, pārējie ir no moderno sugas kas patiesībā nav īsti 24 collu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 20:55
Postpadomiska domāšana... :" Es galvenokārt ar nelieliem uzņēmumiem un privātajiem." ...par privatajiem es necepos...man vienalga... reāli. Bet tie mazie uzņēmumi... CIK mazam ir jābūt, lai neatļautos gadā iztērēt 10€ OSam un 20€ office??? 2.5€ mēnesī nevar atļauties? Kas tie par uzņēmumiem? :/ Es pats arī gatavoju šādu tādu programmatūru un būtu, maigi sakot, aizvainots ja kāds to zagtu man neko nemaksājot.

Un kas tiem neaptrakušajiem liedz pasiem kaut ko radīt? Nē... pīkst ka MS pa bagātu :D Bet tas nekas, ka Windows 10, tiem kuri iegādājās Win7 Win8 vai Win8.1 būs bez maksas... tātad rēķinam... Nopirka Window7 2009. gadā. 2015. iznāk Windows 10, kurš vēl 5 gadi lietojams uz urrā..sanāk ka 10 gadi... pa ~80-100€ OS... bljin... kas tie par uzņēmumiem, kuri to nevar atļauties??? Kā viņi var atļauties, kaut vai vienu pārskaitījumu starp bankām uztaisīt?

Lai gan zinu SIAs, kuri krāj 3-4 rēķinus, lai skaitītu uzreiz pa vairākiem mēnešiem - ekonomē uz bankas % :P


BTW... filmām labu monitoru nevajag :D Pietiek ar kaut kādu lētāko IPS no LG. 24" ap 100€ maksā
Ja stradā ar grafikām...tad ir cits stāsts, bet to te nestastīšu.

ku! ...
1. 1920 x 1200 ...hkm hkm... šāda proporcija mūsdienās ir neatrodama. 1020x1080 gan ir širpotreb.
2. LCD monjiem nedrīkst mainīt izšķirtspēju...ja nu vienīgi HDPI uz OS X. Tur ir šadā tāda pielāgošana
3. ja acis slikti rāda, windai var vnk uzlikt attēlojumu uz 120% un būs ok.



Edited 2 time(s). Last edit at 11.02.2015 20:59 by Mateus.
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 22:01
Mateus

Es domāju, ka man ir nevis postpadomju bet tieši padomju domāšana :) Bet es neredzu tai nekādu vainu.

Pastāsti man lūdzu kā pa 10 Eur gadā var tik pie legālas Microsoft OS.

Lai nevajadzētu konfliktēt ar likumu un sirdsapziņu lietoju galvenokārt vai nu brīvo vai legalo progammatūru. Bet ir protams arī izņēmumi... Bet tā jaunās Microsoft OS dāvināšana saistīta ne jau ar ārkārtīgo devību bet gan ar monopola saglabāšanas centieniem, ko tagad izdarīt kļūst arvien grūtāk.

Nepiekrītu, ka filmām nevajag labu monitoru. Uz prasta TN filma izskatās slikti. Pelēcīga un graudaina. Un lētais IPS tomēr ir IPS, kaut arī ne tik pilnvērtīgs.

1920 x 1200 nav īsti širpotrebs un tāpēc es to rekomendēju. 1920 x 1080 (tā Tu laikam biji domājis) gan ir īsts širpotrebs un tādus krapus es neiesaku iegādāties.

LCD monim protams ir viena izšķirtspēja bet dažādās OS ir iespēja mainīt fontu lielumu vai zūmēt visu ekrāna saturu. Bet es to neuzskatu par vēlamu darbību. Jo pasa no jūzera kaut kādas zināšanas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 11.02.2015 22:02 by ku!.
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 22:36
Paldies, ku!, ļoti noderīgi, parādīšu savam zinātājam :)

Man tagad ir šitāds: https://www.youtube.com/watch?v=v6KdSjZ0_2A

Tika pirkts kā fikss risinājums TV, kļuva man par monitoru (23,6 collas). Nupat apritēja četri gadi. Pagaidām nesūdzos.

Es domāju, ka padomju domāšana drīzāk ir tad, ja neko sevis labā nedara. Cik nu kurš var, tik nopelna un taupa, kā grib.

Cik pazīstu ļaužus citur pasaulē, tik neviens pazīstamais nav laimīgs, ka uz normāliem, ejošiem dzelžiem jaunu MS uzlikt nevar, un bēniņos krājas kaudzes ar tātad faktiski nelietojamiem dzelžiem. Nezinu, kā tur ir ar atgriešanos no Linux utt. pie MS, bet es noteikti zinu gana daudz nelatviešu (rietumeiropiešu), kam ir apnicis visu laiku pirkt jaunus dzelžus, ja tie nav čupā, tikai tāpēc, ka MS kaut ko varētu uzdāvināt. Vācieši vsp ir tādi, ka varētu atļauties nopirkt diezgan daudz, bet principā parādīs vidējo pirkstu, nu nepatīk tas cilvēkiem. Tas vnk ir principa jautājums, ja kāds regulē, kā kādam citam tērēt naudu, bet to dara gan MS, gan mobilo ierīču ražotāji.
Re: Slikta ziņa
11.02.2015 23:06
Runcen

Tas ir Benq ML2441. Aparāts ar TN matricu un attēls viņam kā jau TN matricai. Tobiš ne visai... Bet ja patīk tad kur problēma :) Labums viņam tur, ka ir TV uztvērējs un dažādas ieejas.

Diemžēl kas attiecas uz jaunu softu uz veciem dzelžiem (bet kas vēl iet) tad arī man grībās to darīt. Un ne tikai darīt bet šad tad tīri labi sanāk. Taču patiesība ir tāda, ka arī tas pats jaunais Ubuntu ir gandrīz tik pat rijīgs kā jaunās vindas. Un neko tur nevar darīt. It īpaši ja vecajam dzelzim ir maza atmiņa. Un ne tik daudz tā pati OS kā pārējās programmas to norij. Inteneta pārlūks vien ko ir vērts... Tā kā jaunu ņemot pareizi būtu uz 8 GB atmiņu orientēties.

Bet pati ideja kā tāda, ka ražotāji mākslīgi dzen dzen uz priekšu un visādi cenšās panākt lai nesen pirktā lieta būtu jau nederīga, tas ir vienkārši drausmīgi. Tas cilvēci iedzīs postā un pārstrādājamo atkritumu kalnos. Progresa enerģija visa tiek iztērēta lai vienkārši ražotu gandrīz vienu un to pašu vēl un vēl un vēl. Tipiski kapitālistiska domāšana. Pofigs viss, ka tik nauda, bet pēc manis kaut vai ūdens plūdi.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
12.02.2015 08:14
ku!
mazāk pā 10€ ;)
Rēķini vēlreiz... ja esi nopircis Windows 7 2009. (vai jebkurā citā) gadā, tad Windows 10 būs bez maksas. 6+6 gadi = 12 gadi. Nu izdali Windows 7 OEM cenu uz 12 gadiem ;)
Re: Slikta ziņa
12.02.2015 12:40
Mateus, negrozi man prātu ar tām kapitālistu štučkām un kaut kādiem žīdiskiem rēķiniem. Pastāsti kur ir tā vieta kur pa 10 eur (nu kaut vai 20 eur) var dabūt vismaz Windows 7 Retail un turpmāk maksājot 10 eur gadā to lietot.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
12.02.2015 16:13
Ko tad Tu lieto to ko kapitālisms radījis? ;)
Tu pieminēji uzņēmumus.. uzņēmumi komunismā nepastāvēja...kopš kapitālisma šeit - pastāv gan. Jebkurš uzņēmums rēķina izmaksas. īstermiņa un ilgtermiņa... konkrēti OSa iegāde ir ilgtermiņa.. ilgāka nekā auto... auto tak nerēķina, ka 10k € nopirku septembrī... tātad auto maksā 10k €/mēnesī??? NĒ! Ja Auto lieto 5 gadus, tad tā arī rēķina 10k € dala ar 60 mēnešiem = 166€ mēnesī. Tieši tāpat var un vajag rēķināt jebkuru uzņēmuma īpašumu. OSa faktiskais mūžs, līdz tā atbalsta slēgšanai 10-13 gadi. Reāli pasaulē tā arī lieto... tb korporācijas sēdēja uz XP līdz atbalsta beigām. Pat ja maina kā iznāk jauna... tas IR lēti.

Doma lēnām... domā kā uzņēmējs, jo tieši Tu pieminēji uzņēmumus, kuri nespēj atļauties nopirkt pat OSu ;)
Windows 7 OEM maksāja ap 70Ls ... tb 100€
Šobrīd pagājuši 6 gadi... tehniskais atbalsts būs vēl ilgi, bet pieņemsim, ka klients grib mainīt.... ok... tātad uz doto brīdi viņam Win7 cik izmaksājis (skat augstāk piemēru ar auto - skaidroju jau TIK vienkārši, ka vēl vienkāršāk nav iespējams ;) )? Un Windows 10 viņam (legālam Win7 pircējam) būs bez maksas... nakamais normālai OS atkal būs pēc gadiem 5 vai 6

Un vsp... dēļ tiem, kas attaisno zagšanu, arī ir zagšana. Zagšana ir un paliek zagšana, neatkarīgi no apstākļiem. Bet ka jau teicu - es nerunaju par privātajiem... es runāju par UZŅĒMUMIEM, kuri pelna naudu, lietojot citu darbu. Un atsakās par to maksāt... Uzņēmums kurš meklē iespēju pirms OSu krītā... bljin... tie laikam arī ir tie, kas krāj rēķinus, kā iepriekš minēju? ;)

P.S.
ku! piedavaju nakt pie manis stradāt... bet algu nemaksāšu... jo personigi es uzskatu, ka Tu zažralsa :D Rēķinus klientiem rakstīšu, bet par tavu darbu nemaksāšu :) :)

Bet tāpat skaidrs, ka te ir kā pret sienu...
Re: Slikta ziņa
12.02.2015 16:41
Mateus

He, he, nav jau citas izvēles :) Komunisms jau vel nebija. To tikai būvēja :) Bet sociālismā tāpat pastāvēja uzņēmumi, turklāt vēl daudz, un tāpat viņos rēķināja. Tikai uzņēmumi nebija privātie. Citādi atšķirība nebija nemaz tik liela kā to tagad pasniedz. Mums valstī vajadzētu vairak valsts uzņēmumus, tad valsts būtu stabilāka. Un stingrāku pārvaldību uzņēmumos. Ak kā es gaidu kad tos nejēgā sabiezējušos valžu sēdētājus beidzot sāks likt pa ķurmjiem. Bet nu labi, sapņot jau var visu ko...

Es negribu te publiski apspriest nianses bet varu droši apgalvot, ka ir uzņēmumi kas nevar atļauties nopirkt tādu Windows 7 RETAIL pa 180 eirikiem bet OEM likumīgi iegādāties nav tiesību.

No formālā viedokļa jā, zagšana ir un paliek zagšana. Bet tas tā būtu ar nosacijumu, ja pasaulē viss būtu taisnīgi. Realitātē ir tāda, ka kapitālismā bagātie ar laiku paliek bagātāki bet nabagie arvien nabagāki. Tā tas ir. Dažādi ar to mēģina cīnīties bet ne visām valstīm tas sanāk. Tad nu nekas cits neatliek kā varmācīgi to labklājību pārdalīt.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
11.06.2015 13:28
Neveidojot jaunu diskusiju, vēlējos paziņot, ka nu esmu dakteris. 6 gadi tomēr paskrēja nemanot :) Un palikšu LV.
Re: Slikta ziņa
11.06.2015 15:07
Ironiski skan tēmā "slikta ziņa" :)

Apsveicu ar skaistu rožu pušķi, ārsti jau gan salātus neēdot, bet tomēr :)

Lai izdodas arī turpnāk, un cerams, ka forumiešu pa laikam paustais nīgrums pret medicīnu Tev ir bijis stimuls, nevis nokāvējs.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.06.2015 21:56 by Runcene.
Re: Slikta ziņa
11.06.2015 17:16
No sirds apsveicu mūsu gudro dakteri. Tikai mediķis sapratīs, cik tas ir grūti.
Es tomēr skatītos uz Somijas vai angļu valodas valstu pusi. Latvijas oligarhi nav cienīgi dabūt savā kalpībā tādus speciālistus.No patriotisma paēdis nebūsi.
Apskaužam, apskaužam un vēlreiz apsveicam.
mad apsveicot snukeru
Re: Slikta ziņa
11.06.2015 20:41
...snuker, apsveicu...tā kā man pēdējā laikā ir bijusi cieša saskare ar dakteriem, gribētos novēlēt, lai Tu būtu tāds, ar kādiem es saskāros - zinoši, forši,pretimnākoši...

....mazdakter, bet Tu esi riktīgs pimpis......un lai kāds no adminiem mēgina mainīt šo apzīmējumu pret latīnisko nosaukumu vai vispārpieņemto smalku ļaužu aprindās...
Re: Slikta ziņa
12.06.2015 10:22
Mateusa kungam. Jā ,tāds nu esmu. Dzīve iemācīja.Es visur par to runāšu atklāti. Mēs esam cilvēki. Bet ja Latvijā var nesodīti zīmēties lielzagļi un oligarhi, tad piedodiet man.
Lai ieved kārtību un tad prasa nodokļus.Lembergi,Šķēles nav labāki par komunistiem un nacistiem.
To saku ne jau es. To saka tie piespiedus 500 000 aizbēgušie.Ja ne vairāk.NU, nosauc viņus par ....



Edited 1 time(s). Last edit at 12.06.2015 21:05 by Mazdakteris1.
Re: Slikta ziņa
13.06.2015 11:40
Apsveicu, snuker! :) Stasti nu, ko Tu ārstē?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta ziņa
16.06.2015 01:07
Slikta ziņa būtu, ja būtu pasaules karš:)
Re: Slikta ziņa
21.06.2015 14:20
Aktīvo tautas daļu ārstēšu. Apzinoties to, ar ko tuvākos gadu desmitus un, ja ne vairāk, būs jācinās, izvēlos sporta medicīnu. Tik daudz ko mēs varam novērst, ja cilvēks ir fiziski aktīvs un uzturā lieto sabalansētu pārtiku. Neredzu jēgu kļūt par kārtējo tablešu dēvēju.
Re: Slikta ziņa
24.06.2015 15:01
Apsveicu, snuker!!!
Atceros, kā pirms vairākiem gadiem septiņpadsmitgadīgs jauneklis še forumā jautāja, kur viņam iet studēt...? :) Tagad - jauns dakteris!

Es šobrīd vēroju (klausos), kā man pazīstams cilvēks cīnās ar dakteru 1.kursu- tur vajag iekšas! Nevarētu teikt, ka es savu studiju laikā garlaikojos, bet medicīna- tas ir daudz, daudz laikietilpīgāk, nekā manas studijas.

Starp citu, es arī šonedēļ saņemšu diplomu un iešu fotografēties pie plāksnes ar uzrakstu "Latvijas Universitāte"!



Edited 2 time(s). Last edit at 24.06.2015 15:05 by kachenite.
Re: Slikta ziņa
25.06.2015 08:52
Apsveicam. Ceram, ka dažiem kaut kas tika arī no mūsu sarunām, padomiem vai pat klusēšanas no mūsu puses. Augstskolas diploms, tas protams paver tev pavisam citas darba tirgus iespējas. Tas pierādā, ka cilvēkam strādā smadzenes.Ir gribas spēks. Spēja cīnīties. Iesaku mainīt dzīves veidu lai nenoķertu divas lietas. Šizofrēniju un imunitātes zušanu.
Lai veiksme.
Re: Slikta ziņa
25.06.2015 11:54
Visi mani sveicieni, kachenite! Tā tam bija jābeidzas! Ar virtuālu lotosa ziedu no manis :)

Es Tev nupat nosūtīju arī e-pastu, bet tur kaut kas nogāja slikti, nosūtīšanas brīdī bija kaut kāds dīvains elektrības pārrāvums vai tml., kad gribēju atvērt nosūtītājos, e-pasta atvēršana nokāra manu Debian.

Man tagad dzīve notiek cementa putekļos utt., Tu jau apmēram zini.

Visu laiku gribēju pataujāt, kā Tev iet, bet galīgi nebija spēka nopietnībai, tikai muļķībām forumā, un tad krist gultā :)

Bet nu jau remonts ir sācies, un ir jau pierasts pie domas, ka tas būs pailgs ārprāts :)

Kad atspirgsi no izlaiduma -- dod kādu ziņu :)
Re: Slikta ziņa
25.06.2015 12:10
Paldies, Mazdakteri! Dzīvesveids pēdējos 5 gadus bija piespiedu izvēle ar devīzi "galvenais ir studijas!" (Un nevajag mani mācīt- es tāpat zinu- labāk par Tevi pazīstu sevi...)
Šizofrēnija ir plašs jēdziens. Man liekas, ka es ar to jau kopš bērnības slimoju. :DD


SNUKER, TAS TEV: http://www.cafepress.com/+stainless_steel_travel_mug,1279515558 !

Šo varēsi vilkt pēc 3 gadiem: http://www.cafepress.com/mf/73252225/trust-me-im-a-third-year-residen_tshirt?productId=731784162 :)

PĒC TAM, SNUKER, būs: http://www.cafepress.com/+residency_survivor_hooded_sweatshirt,252504733 !



Edited 1 time(s). Last edit at 25.06.2015 12:17 by kachenite.
Re: Slikta ziņa
25.06.2015 12:29
Kas attiecas uz mani un medicīnu- pusotra mēneša darbs Gaiļezerā pie telefona (klientu serviss+ pacientu pieraksts pie 180 ārstiem) parādīja, ka medicīna galīgi nav priekš manis. Vismaz 1/2 zvanītāju ir onkoloģiskie pacienti un to mani nervi netur- klausīties par izoperētiem kuņģiem, balsenēm un nopuvušām krūtīm...

Ja es ilgi tusēju še, forumā, es daļu no aprakstītām kaitēm/ jautājumiem sāku attiecināt uz sevi un tas galīgi nav labi. Jo mazāk medicīnas, jo veselāks prāts.
Re: Slikta ziņa
25.06.2015 12:31
Paldies, Runcene!
E-pastu no Tevis nesaņēmu. Laikam Tavs kompis bez elektrības nestrādā.
Re: Slikta ziņa
25.06.2015 12:45
Mazdakteris vispār ļoti ciena vārdu "šizofrēnija" :)

Parasti cilvēks runā par kaut ko bez apstājas, ja to ļoti grib :)

Bet prāta gados sajukšanas vecums ir nokavēts, vienīgi draud vecuma plānprātība, bet tas vēlāk, runāsim, kad būs aktuāli.

Bet Tu esi tiešām varone, man liels prieks! Un pēc šitā mierīgi var sev teikt: un ko es vispār nevaru! :)
Re: Slikta ziņa
25.06.2015 14:02
Vēlreiz paldies, Runcene!
Esmu pamanījusi, ka Mazdakterim patīk vārds "šizofrēnija", jo viņam ir labas zināšanas psihiatrijā :) Cik zinu, viņa jaunībā šo kaiti varēja dabūt visur un no visiem ārstiem. Psiholoģiju tolaik tikai Maskavā varēja studēt, bet "šizofrēnija" bija visur.



Edited 1 time(s). Last edit at 25.06.2015 14:03 by kachenite.
Re: Slikta ziņa
26.06.2015 16:14
Cienītās. Cilvēk dalās ne tikai sangvīniķi, melankoliķi. holeriķi... Tiem ir arī šizoīdais un epileptiskais domāšanas veids. No lielām garīgām pārslodzēm šizoīdiem var pārdegt drošinātāji un tad iestājas pilna šizofrēnijas ,kāda no formām. Tik vien:) Piekrītu,ka man ir šizoīdās rakstura īpatnības. Jo neesmu ļaunatminīgs.
Lai veiksme manām cienījamām un mīļajām oponentēm.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 14?
Ziņa: