Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?

Aizsāka NavSvarīgi 

Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
21.01.2016 20:42
Par kvantu datoru pirms sešiem gadiem teica, ka nākotne.
Teorētiski ar jaudīgākiem lieldatoriem varētu samazināt skaitļošanas centru un to personāla skaitu. Zinātnieki pēta algoritmu izstrādi kvantu datoriem.
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
21.01.2016 22:11
Ta ir nākotne... joprojām :)
Sarežģīta štelle.. BET ...tā kā pie tā pirms neilga laika ķērās klāt arī Google, es domāju ka progress būs salīdzinoši ātrāks, nekā līdz šim.
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
24.01.2016 19:08
AI- Artificial Intelligence ir pārreklamēts jēdziens. Tuvākajā laikā nav nekādu šancu izveidot kaut vai ko līdzvērtīgu cilvēkam. Un tas pat ir stulbi- kāpēc ir jāmēgina radīt no silikona kompjūteriem kaut ko līdzvērtīgu bioloģiskam radījumam? Mums nav nekā kopīga.

Kvantu datori arī nepastāv un tuvākajās desmitgadēs nepastāvēs.

Bet visi akli paiet garām patiesajam tehnoloģiskās attīstības mērķim- tas ko mēs šobrīd daram ir- radam jaunu dzīvības formu. Tā ir tehnoloģija. Šobrīd izskatās primitīva, bet tāpat varētu teikt par vīrusu vai baktēriju, kas ir mūsu bioloģiskās dzīves pamatakmens. Mēs esam evolucionārais posms, lai radītu primitīvas tehnoloģiskās dzīvības formas, kuras tālāk mums attīstot un beidzot ar to, ka tās pašas pārņem savu attīstību un automātisku vairošanos un virzās uz kaut ko.... mums nekad neuzminēt ko...

Pirms 20 gadiem mēs pat nevarētu dziļākajos murgos iztēloties to, kas šodien ir visapkārt- internets, viedtālruņi, u.t.t.

Vienu vārdu sakot- mēs esam tikai mazi termīti, kas būvē kaut lielu, pašiem nesaprotamu.
Mateus Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ta ir nākotne... joprojām :)
> Sarežģīta štelle.. BET ...tā kā pie tā
> pirms neilga laika ķērās klāt arī Google, es
> domāju ka progress būs salīdzinoši ātrāks,
> nekā līdz šim.

Google Play veikals jau piedāvā visādus Siri un citus AI asistentus kas mācās..drīz būs gatavs.
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
25.01.2016 20:41
Kvantu datori nepastāv?
Kā to argumentēsi? :)
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
25.01.2016 23:22
Mateus Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kvantu datori nepastāv?
> Kā to argumentēsi? :)


Vienkārši - tie neeksistē. D-Wave ir nekas vairāk kā mārketinga triks. Es runāju par īstiem kvantu datoriem, kas būtiski pārspētu esošos.
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
26.01.2016 08:32
Interesanta pieeja :)
1. kura D-Wave paaudze?
2. kvantu dators ir dators tajā brīdī, kad atbild tā definīcijai. Pretējā gadījumā Charles Babbage radītais pirmais pasaulē dators (analogais gan)... nebija dators? :) Bet ENIAC nebija pirmais vispārējās lietošanas dators, jo jaudas ziņā šobrīd lētākie telefoni to pārspēj? ;) Kvantu dators nav jaudā, bet darbības principā, kuru es jau aprakstīju... tiem kuri neiedziļinoties diskusijā oponē bez jeb kādiem argumentiem, atkārtošu:
parastā datorā ir bits un tas ir vai nu 1 vai nu 0
kvantu datora ir qbits... un tas ir vainu 1 vai nu 0... vai arī 11, 00, 10, 01 Kas rada if then else (gan jau programēšanu cienītais ir mācījies) vietā if then else maybe. Ko tieši es te nepareizi uzrakstīju?
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
27.01.2016 13:34
Ai, es tik atkal muldu par lietām, kurām maza sajēga. Nezinu kāda ir kvantu datora oficiālā definīcija, bet manā iztēlē tas ir tad, kad kvantu elemtārdaļiņa tiek izmantota kā viens qbits. Var jau no tranzistoriem arī uzbūvēts struktūru, kas darbosies kā qbiti, bet tas jau nebūs kvantu dators.
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
27.01.2016 15:52
Nevar. Būve kā gribi...
Kvantu datoros nav pamata elements ir SQUID (Superconducting QUantum Interference Device), kuru lai vieglāk saprast, dažos rakstos dēvē par kvantu tranzistoru (quantum transistor). Bet jau pašā pamatā ir fundamentāla atšķirība - izejmateriāls. Tranzistoram tas ir silīcijs, bet squid = Niobijs (Nb). Pie nopietnas atdzesēšanas (kriogenika), niobijs kļūst par supervadītāju un iegūst kvantu mehānikai atbilstošus radītājus.

Runājot par kvantu elementārdaļām...pie tam varētu piedēvēt bozonu...arī fermionu un gan jau ir vēl daudz subatomu daļiņas, par kurām vēl neviens neko nezin... BET... elementārdaļas nevar būt ka uzbūves daļa datoram :) Un pat ja arī... kaudze ar elementārdaļiņām radīs kvantu sapīšanās efektu... 100% un bez šaubām ;)

Tādēļ... mūsdienu squid ir perfekts piemērs tam, ko tautas valodā var dēvēt par kvantu tranzistoru... un es to redzu kā milzīgu progresu un ceļu uz kaut ko lielu...

Pilnīgi iespējams, ka es neesmu pareizi izpratis ne kvantu mehāniku ne elementārdaļu jēdzienu... un iespejams, ka pat niobija raksturojums no manas puses ir nepareizs... bet ta es to esmu izpratis. Un labprāt ielaistos diskusijā par to visu... ja vien tas ir uz kaut kādiem argumentiem balstīts. Jo esmu racionālas dabas cilvēks :)
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
27.01.2016 17:10
Redz, es jau teicu- es esmu diezgan liels muļķis šajās lietās, nekāda diskusija mums nesanāks.

Lieta jau arī tāda, ka kvantu fizika ir diezgan miglaina zinātne. Neticu es viņu bozona atklājumam. Viņi pateica, ka kaut ko netieši it kā atklāja. Kā tad tu neatklāsi, cik miljardi iegrūsti tajā Hadronu Kolaiderā? Un ko mēs parastie ļauži varam zināt vai pārbaudīt? Ja teica, ka atklāja, tātad- atklāja. :)

Vispār daudz kam es neticu, ko masu mēdijos stāsta. Cik pasaku mums jau nav satāstīts par astrofiziku- visādi Lielie sprādzieni, Melnie caurumi, Tumšās matērijas un enerģijas, u.t.t. un u.t.t.
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
27.01.2016 17:25
Pirms sešiem gadiem teica ka kvantu dators būs ražīgāks. Varēs veikt vairāk ar mazāku skaitļošanas centru skaitu.
Solīja, ka datorprogrammēšanas firmas Indijā augs, tur lētāk. Tagad raksta tiešām firmas Indijā aug. Gaidām arī to kvantu datoru.
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
27.01.2016 19:03
Kur to teica...? No laika gala bija zināms, ka kvantu datori NEBŪS klasiskajiem aprēķiniem. Tie ir pretrunā ar kvantu datora darbības principiem.
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
27.01.2016 19:57
Kaut kādā raidījumā. Īpaši neinteresē, atmiņā palika teikums par lielo veiktspēju.
Daudzi zinātnieki izstrādā algoritmu izveidi kvantu datoriem teorijas līmenī. Kas to lai zina, kādreiz bija skaitīkļi, neviens neticēja, ka būs kabataa kalkulatori, datori.. Varbūt iespējams pielāgot klasiskiem aprēķiniem?
Kaut kam viņu var izmantot. Neklasiskiem aprēķiniem?
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
27.01.2016 20:31
Nu patiesībā... klasiskie aprēķini, neļauj pilnība simulēt, piemēram, laika apstākļus... modelēt, paredzēt... ir pārāk daudz mainīgie (maybe). Tādēļ arī ir tā, ka uz vienu dienu, ta precizitāte ir tuvu 80% bet uz 2 dienām precizitāte krītas drastiski... spējot modelēt daudz un dažādas varbūtības pie kam aprēķinot to pēc tada paša darbības principa, kā mijiedarbojas elementārdaļiņu sapīšanās... ir kaut kāda iespēja arī veiksmīgi modelēt meterioloģiju
Deep mind Alpha GO uzvar cilvēkspēlmani.
http://www.nature.com/news/google-ai-algorithm-masters-ancient-game-of-go-1.19234?WT.ec_id=NATURE-20160128
Ko tagad sakiet?
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
29.01.2016 20:27
Šim ir nedaudz cits konteksts. Kā arī, konkrēti par GO runājot... jams spēj uzvarēt dažiem cilvēkiem... respektīvi reizēm.
DeepMind tika radīts, lai tas mācītos spēlēt spēles, līdzīgi kā to mācās cilvēks.
Bet tas nav nekas wow... tikai loģisks iznākums, jo šahā dators jau labu laiku atpakaļ spēja apspēlēt cilvēku.

Microsoft neirālais tīkls ir advancētāks.
Ja dienai var ticēt tad avārijas varētu samazināt ieviešot autonomus vadītāj MĪ.
http://www.diena.lv/pasaule/sakotneja-izmeklesana-vilcienu-avariju-vacija-izraisijusi-cilveka-kluda-papildinats-11-16-14129480
Re: Tēma par biorobotiem - fantāzija vai drīza ikdiena?
12.02.2016 17:20
Esmu ļoti aizņemts un man nav patreiz nav laika studēt, ko tagad būtu jāsaprot ar kvantu datoru, bet es arī pieturos pie viedokļa, ka kvantu dators ir dators kas operē ar elementārdaļiņām. Dators kas izmanto vairāk kā 2 diskrētuma pakāpes var arī nebūt kvantu dators un pie patreizējām tehnoloģijām visticamākais, ka tāds arī nav.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 12?
Ziņa: