Monitori

Aizsāka smail 

Monitori
27.02.2016 18:17
Kādi mūsdienu monitori labāk piemēroti, ja nepieciešama precīza krāsu toņu nianšu attēlošana zaļās un zilās krāsas toņiem? Modeļus var droši norādīt.

Konkrēti, ja monitoru liek pie mikroskopa videokameras ar 5Mpix , pārsvarā izmanto 200-600* palielinājuma attēlošanai sausajā sistēmā ( bez imersijas ) parastā gaismas režīmā.
Re: Monitori
27.02.2016 18:44
Vēlams būtu zināt kāds ir kameras video izejas formāts. Nu, vai vismaz kameras tips... Jautājums ļoti nevienkāršs. Es ka reiz nupat ar Miksis taisos ielaisties diskusijā par šo tēmu. Bet neesmu to sācis laika trūkuma dēļ... Taču viņš arī varētu teikt savu vārdu.

Cita starpā, cik man zināms, tad ir ražotāji kas specializējas uz monitoriem medicīnas vajadzībām. Bet nu cenas tur ir vairāk ka nopietnas...

Runājot par krāsu precizitāti zilajiem un zaļajiem toņiem, jāsaka, ka patreiz ar to ir baigā naprjažonka. Jo jaunajiem displejiem gaismas avots vairumā ir baltās gaismas diodes. Kuras savukārt ir taisītas no zilās gaismas diodes uzpilinot dzelteno (oranžo) luminoforu. Kā rezultātā šiem displejiem labi padodas zilā (pat pārmērīgi) un dzeltenā krāsa bet ir sūdīgi ar zaļo un sarkano :(

Nu un otrs grūtību veids saistās ar noslēpumainību ap izmantoto matricu tipu.

Tātad vienkāršākajā variantā atbilstoši šai prasībai būtu jāmeklē kāds no vecajiem monitoriem, ar CFL apgaismojumu un PVA / MVA matricu. Vēl labak ar IPS matricu bet tas neizklausās diezko reāli...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
27.02.2016 18:55
Kameru ar var iepirkt citu. Mikroskopu - drīzāk ne.
Šis vairāk bioloģijai, tur uz paveca un laba mikroskopa kaut kāda kamera ir, kurai klāt tieši CFL moni arī slēdza. Kamēr tas nomira no vecuma.
Galvenie novērojumi jau caur mikroskopu, ne moni izdarāmi un fočēšanai var pielikt tur viskautko.
Parādīt vairākiem cilvēkiem vienlaikus - monitoru vajadzētu piemeklēt.
Re: Monitori
27.02.2016 19:45
Viens no variantiem ir mēģināt salabot veco monitoru. To var izdarīt pie manis...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
27.02.2016 22:01
Iemetu aci tīmeklī, situācija kopš pagājušā gada sākuma manāmi pasliktinājusies. Laba manta izzūd un visādi sūdi nāk viņu vietā. Faktiski ir viens modelis ko ieteikt. Un arī tas nav labākais variants... Citi jāmeklē būs visādos šaubīgos veikaliņos...

http://220.lv/lv/datortehnika/monitori/monitors_dell_ips_u2412m_24?id=130532

http://capital.lv/Produkti/Katalogs/Monitori/Monitors-DELL-U2412M-24-1920X1200-300cd-8ms-2M1-178-178-VGA-DVI-DP-HAS-USB-PIVOT-E-IPS

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
27.02.2016 23:15
Pērc jebkuru monitoru, kuram ir iespējama krāsu kalibrācija. Kad nobriedīsi kalibrēt, varu ieteikt pie kā griesties.
Nu es, ja šodien pirktu, 100% ņemtu 4K. Bet tā.. kurš patīk un kuru var kalibrēt. Bez kalibrēšanas par 3000eur vērts hIPS monitors, nerādīs neko baigi korektu.
Re: Monitori
27.02.2016 23:38
Tas ir pārāk vienkāršots ieteikums. Tas nozīmē, ka būtu visādi citādi jāuzticas ražotājam, tajā skaitā par to, ka to monitoru vispār būs iespējams nokalibrēt. Tā nav laba pieeja...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
27.02.2016 23:43
Kā minimums ir svarīgi lai nebūtu spīdīga ekrāna virsma. Otra svarīgā lieta konkrētajā gadijumā - lai būtu izslēdzams dinamiskais kontrasts! Ja tas nebūs, divi blakus paraugi var būtiski atšķirties, kaut arī patiesībā atšķirība nav.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
27.02.2016 23:45
Tas nav arguments... man ļoti patīk spīdīgie ekrāni, jo tieši tie spēj attēlot maksimāli korektu krāsu (atrodi kādu Apple monitoru...matētu :) ). Bet tas man ir tikai Macbookam. Stacionārajam man abi monitori ir matēti. Viens IPS (nekalibrējams) otrs hIPS kalibrējams. Uzticēties tikai ražotājam nē :) Bet ir zināmi vairāki tiešām labi kalibrējamie monitoru (un TIKAI tādiem var dabūt tiešām korektu krāsu attēlojumu). Bet es neko konkrētu neieteikšu, kamēr nav zināms cilvēka budžets. Ka vienam ir pieņemami, otram šķiet kosmoss.
Re: Monitori
28.02.2016 00:19
Mateus, es noņemu cepuri Tavā priekšā ja Tu vari darīt nopietnus darbus pie monitora ar spīdīgu ekrānu. Kaut gan, ja ir aptumšota studija ar difūzu 25 lux apgaismojumu, tad varbūt arī var... Un redzi, stacionārie Tev ir matēti...

Par portatīvajiem es nerunāju. Es nedomāju, ka kādam no tiem ir ekrāns kaut vai viduvējas kvalitātes... IMHO

Ā, un te Tu saki - Bet ir zināmi vairāki tiešām labi kalibrējamie... Bet kā Tu saproti, tas ir krasā pretrunā ar iepriekšējo ieteikumu - Pērc jebkuru monitoru, kuram ir iespējama krāsu kalibrācija.

Par budžetu piekrītu. Vēl es gribu sagaidīt tos kameras izejas signāla parametrus un nebūtu par skādi zināt cik liels bija vecais monitors. Vēl labāk viņa tipu.

Un vēl, pāris vārdu par to frāzi - un TIKAI tādiem var dabūt tiešām korektu krāsu attēlojumu. Tas bija teikts par tiem labi kalibrējamiem monitoriem. Iebildīšu un argumentēšu. Lieta tāda, ka šie te nosacijumi, kas jāizpilda lai iegūtu labas kvalitātes attēlu, ir tehniski konkrēti un labi zināmi (jau vismaz 60 gadus) un godprātīgi izgatavots monitors tos automātiski nodrošina. Savukārt ja monitors rāda acīm redzami greizi, tad maz ticams, ka kalibrēšana viņam ko līdzēs. Tā kā vairumam gadijumu kalibrēšana nav vajadzīga. Ir vajadzīgs labs monitors. Kalibrēšana ir nepieciešama poligrāfijā un dažkārt pie fotogrāfiju izdrukas. Gluži vienkārši lai viņu pareizi "noglušītu" līdz tam līmenim kāds redzams uz papīra. Bet tad tam ir nozīme tikai telpā ar fiksētu apgaismojumu (arī kalibrētu ja tā var teikt). Pārējos gadijumos ir tā kā jau teicu. Labam monitoram to nevajag, sliktam tas nepalīdzēs.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
28.02.2016 21:08
Tie labie atšķiras ar citiem parametriem :) Ne krāsu gammu.
Pie kam... absolūtais vairākums no TOP gala ir ar belndēm ;) Tieši lai novērstu atspīdumu, jo tiem ir glancētais ekrāns. Apple arī stacionārie visi ir glancēti. Stacionārajam matēti man ir tikai tādēļ, ka izvēlējos tupa pēc cenas. par hIPS monitors ir nosacīts lētucis.
Re: Monitori
28.02.2016 23:47
Kameru esot opcija jaunāku pielikt - Leica DFC450 C. 5Mpix.
CCD . Video tai skaitās līdz 18 fps SXGA 1280*960pix.
Monitorīti protams gribas lētāku, <850 cenā.
Re: Monitori
29.02.2016 11:45
Mateus, cik man zināms, tad spīdīgi ekrāni ir tīri marketinga triks kam nav nekāda sakara ar attēla kvalitāti. Augstas kvalitātes monitori savukārt atšķīrās ar to, ka tiem visiem tika izmantoti tikai matēti ekrāni. Bet ļoti iespējams, ka esmu atpalicis no dzīves un degradācija tagad ir skārusi ar kvalitatīvo ekrānu segmentu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
29.02.2016 12:22
The glossy appearance favors the contrast and vibrancy of colors
...kas nu kuram ir svarīgāks, lai katrs pats izlemj. NAV tāda noteikta kritērija ;)

EIZO ColorEdge CG277 ir matēts....
Bet ir piem LG 4K monitori, kuri izmanto - Advanced Anti-glare treatment of the front polarizer ...hvz kas tas ir :D
Apple Cinema savukārt visi ir glancēti.

Man patīk abi... matētie man labi der jo sēžu pie galda ar muguru pret logiem.
Re: Monitori
29.02.2016 12:50
"The glossy appearance favors the contrast and vibrancy of colors" - vot, vot, šī kā reiz ir tā marketologu frāze :)

Eizo, šķiet ka visi ir matēti. Nu varbūt kāds no biznesa monitoriem arī nē. Jo ja jau Eizo ir atļāvies izlaist moni ar TN matricu tad jau vairs nav nozīme un var arī spīdīgu :D

Labs "Anti-glare treatment" ir tāds kas izskatās gandrīz melns. Kā tas bija labiem CRT monitoriem. Taču kaut kādā leņķī viņiem tik un tā ir atspīdums. Tas ir daudz labāk kā bez pārklājuma un sliktāk kā ar labu matētu pārklājumu. Bet var sacensties ar pusmatēto (tautā tā saukto zīda) pārklājumu. Atkarībā no gaismas krišanas leņķa.

Apple vispār nav etalons. Apple ir priekš ābolu cienītājiem. Un kaut arī ir pieņemts, ka Apple monitori ir ļoti labi, tuvāk iepazīstoties tie izrādijās visai viduvēji. Iespaids par labajiem Apple monitoriem izveidojies acīm redzot tāpēc, ka firma tomēr neļāva klajus sūdus iekļaut savā produkcijas klāstā nu un brenda vārda protams...

Eizo vispār ir laba izvēle... bet dārga :( Vienīgais ko no Eizo varētu ieteikt priekš smail, ir 23" FORIS FS2333-BK kuru par 464 naudām piedāvā

http://www.promonitori.lv/lv/products/consumer/

Bet tas ir diezgan knaps aparāts, taču nākamais maksā jau 1044 :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
29.02.2016 17:33
Tas eizo par 464€ krāsiņas rāda labi? Vismaz daudzmaz labi?
Re: Monitori
29.02.2016 18:45
He, redzējis es viņu neesmu. Tirgotāja lapā rakstīts:

FORIS FS2332 ir 23" augstas kvalitātes mājas izklaides monitors ar IPS displeju un LED izgaismojumu. Šis monitors ir lieliski piemēots datorspēlēm, video, foto attēliem un teksta lasīšanai.

Par to, ka monitors varētu būt labs, liecina pirmkārt brenda nosaukums un diezgan augstā cena. Tapat arī tas, ka viņā izmantota IPS matrica, viņš nav pārāk spožs (250 kandelas uz kvadrātmetru) un attēlo 24 bitu krāsas.

Par sliktu runā tas, ka tas ir jauns modelis (mēs zinam, ka visi grib ietaupīt), tas, ka matrica ir ātra (3,4 ms), attēla malu attiecība ir 16:9 un nav zināms gaismas diožu tips. Visticamāk tās ir baltās ar bedri uz zaļo un sarkano krāsu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
29.02.2016 19:11
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1319623405
5 gadi... nav diezko jauns :)
http://www.eizoglobal.com/products/radiforce/rx250/index.html reku pats jaunākais :D Bet tas nav gluži mūsu mērķiem.

Bet vispār FORIS ir viņu geiming sērija. Krāsu attēlojumam tomēr būs ColorEdge
Re: Monitori
29.02.2016 19:25
To jaunumu es domaju nosācīti. Jauns dizains > jauna konstrukcija > jauna matrica. Uz to norāda arī tā malu attiecība.

Jā, Foris ir gaming... bet ColorEdge sākas ar cenu, pie kuras smail ir jau beidzies...

Arī man nav pārmērīga uzticība tam Forim... Bet tad atliek NEC, LG, Samsung. Tādā secībā... No pēdējā neko jēdzīgu darbam izvēlēties laikam nevarēs...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
29.02.2016 19:27
Gribētu kādu aparātu ar BG LED (BGr LED)... Bet nav pacietība meklēt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
29.02.2016 19:39
Vispār es labprāt uzticētos tam Dell U2412M ko sākumā minēju. Pats lietoju viņa priekšgājēju 2407WFPb. Tas ir lielisks. Taču mans paziņa ir nopircis 2412M un izsakās par to ne visai labi. Es viņa vērtējumam ne visai uzticos, varbūt vaina settingos (displeja vai galvas), taču pats to displeju vēl neesmu redzējis. Tā kā nevaru spriest.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
29.02.2016 20:12
Iespējams, ļoti neslikts risinājums - NEC MultiSync EA193Mi no šejienes:

http://www.tera.lv/LV/datortehnika/monitori/nec&good=9TER469101

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
29.02.2016 22:43
Kurš no tiem būtu labāks - dotais dell vai nec?
Re: Monitori
29.02.2016 23:22
Neesmu redzējis ne vienu ne otru. Tā kā nebūtu labi melot... Dellu ir iespēja nākotnē apskatīt. NECu nē. Bet NECam ir tāda lieta, ka tas ir sen zināms brends displeju jomā (tieši displeju, nevis datoru vispār) tā kā reitings šajā ziņā viņam ir augstāks kā Dellam. Varbūtība, ka Dell būs labāks (pa attēla kvalitāti) par NECu ir minimāla. Un ja neko citu ar viņu nedarīs kā tikai tās bildītes skatīsies tad ir vēl iespēja ietaupīt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
29.02.2016 23:41
Es tomēr ļoti labprāt gribētu zināt vecā monitora tipu. Lai spriestu par to cik viņš bijis (vai nebijis) īpašs. To, ka gan Eizo, gan Dell, gan NEC rāda smuku bildi, nav šaubu. Es šeit esmu pieminējis tikai tos monitorus kas varētu rādīt šo te smuko bildi. Pārējos nemaz nepieminu. Bet es pievēršu uzmanību prasībai precīzi attēlot zilās un zaļās krāsas toņus. Ja tie būtu monitori ar CCFL (kāds noteikti bija vecais) tad es par to neuztrauktos, bet tagad šie ir LED aparāti un ir zināms, ka LED kā reiz ir ļoti liela nevienmērība starp zilo un zaļo krāsu. Ir metodes kā to kompensēt, bet šis fakts šo monitoru specifikācijās nav aprakstīts.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
01.03.2016 11:06
Nekas superdārgs vai glauns nevarēja būt. Parasts ofisa tipa esot bijis, gan no glaunā gala. Vēlāk modeli visdrīzāk ielikšu.
Tas vienkārši krāsojuma nianses lai parādīt. Slēdzieniem netiks lietots. Joma - bioloģija, šūnas - augu. Med sertifikātus nevajagot.
Re: Monitori
01.03.2016 11:40
Nu tad pasūtiet to NECu un būs labi. Cerams, ka to varēs vēl dabūt. Jo tagad ir tendence pārpludināt tirgu ar visādiem lētiem mēsliem. Kaut gan godīgi sakot tagad ir palielinājies vidēji kvalitatīvu aparātu skaits. Ja vien zin ko ņemt... Bet gadi 5...6 atpakaļ bija pilnīga katastrofa. Veikalu plaukti pilni līdz horizontam bet tirgū 3 modeļi ar pieciešamu kvalitāti...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
01.03.2016 19:08
Visdrīzāk būs. Tagad vairāk pērkot plaši reklamētos patēriņa un dārgos specializētos aparātus.
Re: Monitori
18.03.2016 00:38
Šovakar biju pie drauga un savām acīm apskatiju to DELL U2412M. Attēls ļoti cienijams. Ne tik košs kā varbūt biju iedomājies bet katrā ziņā varu rekomendēt. Saimnieks gan teica, ka visus spilgtuma parametrus nācies nogriezt gandrīz uz minimumu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Monitori
19.03.2016 19:11
Būs tad jāpaskatās kā tur ar preparātu apgaismojumu. Ja pareizi atceros, tad ap 60% no iespējamā apgaismes avota spilgtuma bija uzregulēts.
Kad palielina to, tad monitoram spilgtumu var turēt mazāku.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 14?
Ziņa: