Ļoti nopietni

Aizsāka ku! 

Ļoti nopietni
12.05.2016 22:09
http://bb.vesti.lv//news/dimiters-kaut-atrak-krievijas-karaspeks-padzitu-nato-no-latvijas?16403&utm_source=delfi&utm_medium=news-widget&utm_campaign=Links-in-partner-sites

Vispār es neuzskatu sevi par depresīvu cilvēku bet es jūtu, ka pēdējos mēnešos, "sūdi sabiezē". Esmu vaicājis arī dažādu cilvēku viedokli, lai pārbaudītu, vai problēma ir manī vai valstī. Daži ir teikuši, ka tas viss ir muļķības, viss ir labi un būs vēl labāk. Taču vairākums apstiprina manas aizdomas...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ļoti nopietni
13.05.2016 11:43
Es Dimitera murgus pat nelasīju. Viņš ir slims cilvēciņš
.Ja Krieviju kur līdīs, tad tā būs Latvija.Jo te nav OMD armija. Ir neapmierinātība ar oligarhu izlaupīto valsti.Ir Pareizticīgās baznīcas pakļautība Maskavai. Ir Krievijas diaspora pietiekošā daudzum\a. Vēl ir krievu skolas,kuras kalpo,kā Krievijas patriotu kalve. To jau sen visu vajadzēja likvidēt.
Re: Ļoti nopietni
13.05.2016 12:54
No kurienes ideja ka lielāks karavīru skaits labāk aizkavētu tankus?
Jau 1. pasaules kara laikā ātri pierādījās, ka tehnika ir svarīgāka par lielgabalu gaļas skaitu. 2. pasaules karš to pierādīja atkal.
Uzskatu ka valdība labāk zina ko vajag un ir gudrāka kā Lietuvā;).
Valdība saprot, ka uzticama un lēta zemessardze komplektā ar labu profesionāļu armiju un gudrām drošības iestādēm ir laba. Visdrīzāk labāka kā liela, dārga un mazaprīkota armija.

Katrs kam nav slinkums, var apskatīties publiski pieejamos resuesos, cik un kas ir, piemēram, Kipras armijai. Pakalkulēt ko tam izdarīt varētu un tad filozofēt par OMD lielgabalgaļas iespējām.
LV priekšniecība ir devusi intervijas par OMD lietderību, kurām es piekrītu. Šefi zina labāk. Šoreiz gan 100% piekrītu valdībai un armijas priekšniekiem!



Edited 1 time(s). Last edit at 13.05.2016 12:56 by smail.
Re: Ļoti nopietni
13.05.2016 13:12
Dimitera rakstu es nelasīju.
Izlasīju šo disksusiju calis.delfi.lv/forums/tema/18327655-latvija-briest-jauna-krize/13
Ja pareizi atceros, tad Pļāpiņā vai Kašķī.
Ārkārtīgi kompetentas disksusijas, tiešām forumos ir eksperti visās jomās.
Palasot turp-atpakaļ to diskusiju, izrādās elektriķiem esot zeļļi un meistari;).
Nekāda vaina ka šeit
lak.lv/pub/index.php?id=322
lak.lv/pub/index.php?id=321
citādi;). Ne tā kā forumā.
Nekāda vaina ka šeit
leb.lv/akt_jaunumi.asp
leb.lv/db_sertifikati.asp
leb.lv/sert_prasibas.asp
bleaa.lv

Forumā zina labāk! Zina " labāk " ar ko atšķiras el drošības apliecība no el spec sertifikāta. Zina " labāk " un pareizāk.
Nospļauties ka tur ārpus foruma ir savādāk, pie onkuļiem, kas ir speciālisti, viņu lapās ir savādāk.
Vox populi zina labāk visu. UN var ieviest jaunas profesijas lietas;););).
Tāpat arī interesants apgalvojums par pamuļķiem, to viedokli par ražošanu. Protams, kam lēkme un laiks aurot, tas labāk zina vajag ražošanu vai nevajag. Labāk kā Norvēģu, Šveices, Dānijas utt eksperti un ražotāji.
Neko padarīt, " tautas " balss esot dieva balss.
Apmēram tas pats droši vien ar OMD apspriešanu forumos;).
Ir reizes, kad 100% speciālisti tiešām saprot labāk.



Edited 1 time(s). Last edit at 13.05.2016 14:39 by smail.
Re: Ļoti nopietni
13.05.2016 23:24
Tikai kur tad ir tie 100% speciālisti? Latvijas valdībā?? Nesmīdiniet mani...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Moljers
Re: Ļoti nopietni
14.05.2016 08:08
Kur ir mūsdenu, visu rietumu valstu, problēma ?
Demokrātijā !!!!

Sabiedrībā ir apmēram 50 -70 % idiotu, lūidz ar to vēlešanu rezultāti ir skaidri, uzvares idioti
Un jo vairāk csabiedrības locekļi iegūst balss tiesības, jo tas ir izteiktāk, tie kas izdomāja demokrātiju pat murgos nevarēja iedomāties, ka visiem sabiedrības locekļiem būs tiesības balsot
un atpakaļceļa šajā procesā nav
Re: Ļoti nopietni
14.05.2016 10:39
Par politiku man ne spēka ne vēlmes lasīt.
Cita runa ir tiešām tehniskas lietas, kur cilvēki ar konkrētu izglītību, pieredzi utt. Tomēr cilvēks, kas beidzis tehnikumu un augstskolu, strādājis, mācījies arī kursos zina labāk kā Vox populi, piemēram, kas jādara ar elektrību un kādi dokumenti tam vajag utt.
Citādi es ar varbūt arī varu, nepapūloties pat 2-3 min pameklēt likumus, sākt audzināt citus, izdomāt jaunas profesijas papīrus un " kačāt pravas " forumā uz cilvēkiem ( apsaukāt, norādīt uz cita IQ utt )?
Kaut īpašu prasmju nevajag, lai noskaidrotu kā sastāv lietas, katrs vidusskolnieks 2-3 min laikā var uzzināt, pirns bez pamata brēkt uz citiem dienām ilgi forumos;).
Savādāk ir ar strādāšanu. Tas jāmācās.
*
Armijas lietas jau arī ir tehniskas lietas. Virsnieki taču studē, ir mācības, daudz kursu visu laiku utt. Tāpēc viņi labāk saprot, kas vairāk vajadzīgs - moderna kara tehnika vai liels bars OMD veču.
Viņi tak nemāca kā ārstiem jāārstē vai biologiem jāpēta.
Par prof armiju un tehniku man ir savs viedoklis - ja jau ASV ir prof armija , tad šie zina kāpēc tāda. Prof armija ir arī Krievijā, Vācijā. Jā ir OMD, bet vairāk tendē uz prof dienestu.
PSRSijā bija OMD, bet bija ari virsdienests! Tos kā reize lika ļoti atbildīgās vietās, kur moderna tehnika. Bija " kontraktnieki ", tikai par to daudz nebazūnēja.
Forumu beibes var ķērkt par panaceju OMD cik tik uziet, armijas speci zina labāk. Brīžiem liekas ka saskatījušās filmas par matrosovu, Staļingradas kauju un brēc.
Galu galā pat tādās Somijās, Šveicēs, ne jau nu tanku komandieri ir OMD gurķi ( dos tehniku 2-8 milj cenā " gurķim " vadīt ), ne arī radaru speci nedz citu moderno iekārtu speciālisti.
Re: Ļoti nopietni
14.05.2016 12:07
Tad jau sanāk, ka Latvijas politiķi ir gudrāki par Somiju, Lietuvu, Igauniju un Šveici? Neesmu kaut kā manījis. Ne cīņā par tautas labklājību, ne cīņā ar oligarhiem un bankrotējušajiem baņķieriem, kas turpina dzīvot,kā miljonāri. Esmu Jūrmalā tādus redzējis. Truli, cietsirdīgi ģīmji,kurus apkalpo latviešu puiši-viesmīļi,kā labajos barona laikos.
Esmu pietiekoši ilgi atradies armija. Drusku vairāk par to cik tu dzīvo uz šīs pasaules. Domāju,ka labāk saprotu jautājuma būtību par NA jaunuļiem,kuri nav dienējuši ne vienu dienu.Nemaz nerunājot par SC. OMD armijai ir daudz plašāka nozīme, kā būt par "lielgabala gaļu".OMD armija ir sākotnējais filtrs,kurš atlasa tautai un valstij uzticīgos. OMD armija atsijā pelavas- slimos,psihiski nelīdzsvarotos. Šāda armija saliedē nāciju. Veido politiķus un ierēdniecību ,kuriem ir mugurkauls un pašcieņa. Tikai tādi puiši būs labi darbinieki, priekšnieki un ierēdņi policijā, prokuratūrā, tiesās,glābēju komandās. Piemēram, Somijā valsts ierēdniecībā un glābšanas dienestos,policijā, muitā ņem tikai nodienējušos.
Runa iet par jaukta tipa armiju. Jo starptautiskās misijās iet tikai kontraktu parakstījušie. Tie savukārt nāk no OMD armijas. Neredzu neko sliktu.
Jo ja nav rezerves, tad nav armijas. Profesionāļi arī krīt un slimo. Kurus vieglāk iemācīt karot,pakļauties,maskēties, orientēties vidē? Jaunuli, kurš iesaukts vai jau 9 - 12 mēnešus nodienējušo rezervistu. Viņi var būt, ja grib patrenēties zemessargos.
Ceru,ka par to dienestu neapvainosies.
Cieņā.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.05.2016 12:12 by Mazdakteris1.
Re: Ļoti nopietni
14.05.2016 13:24
Viss ir krietni sabiezējis jau kopš 2008. gada. Tā krīze nav beigusies, bet tikai tūliņ sāksies pa īstam. Globālajā ekonomikā netika ieviesti nekādi labojumi, tikai tika saprintēta kaudze dolāru un eiro, kuri drīz kļūs bezvērtīgi.
Re: Ļoti nopietni
14.05.2016 13:56
&



Edited 2 time(s). Last edit at 15.05.2016 14:33 by Johans Štr.
Re: Ļoti nopietni
14.05.2016 15:04
Internetā neapvainojos. Tomēr diemžēl puse mūža jau nodzīvota, ļoti ceru ka tikai puse. Diemžēl neesmu jaunietis, kaut ļoti gribētu būt.
Politikā es neesmu.
Re: Ļoti nopietni
14.05.2016 15:45
%



Edited 1 time(s). Last edit at 15.05.2016 14:26 by Johans Štr.
Re: Ļoti nopietni
14.05.2016 20:46
Es jau paskaidroju,ka OMD armijai ir daudz plašāka nozīme, kā te daži domā. Zemessardzi cienu ,kā alternatīvu.
Bet... Šodien viņš ir zemessargs, rīt iesniedz atlūgumu. Mazas valstis nevar un nedrīkst to atļauties. Lielākā Latvijas kļūda ir tā,ka viņi domā, ka ir gudrāki par Somijas, Igaunijas, Lietuvas politiķiem un armijniekiem.
Runa nevar iet par Javelin, Spike,MT4. prettanku mīnām u.c.
Runa iet par to,ka aizsardzībai ir vajadzīgs liels skaits cilvēku, kurus apmācīt nebūs laiks.Runa iet par to,ka ienaidnieks zina ( OMD armijas gadījumā) ,ka viņu sagaidīs šāvēji katras mājas pagrabā. Sagaidīs prettanku ieroči arī okupētajā teritorijā. Ka latviešu vīrieši faktiski visi māk šaut un nošaus vismaz vienu iekarotāju.To sauc par - atņemt vēlmi ienaidniekam nākt pie mums. Uz šodienu šī vēlme nav atņemta.Tieši Latvija ir visvājākais posms Baltijas aizsardzības sistēmā. Ja Putlers nāks Baltijā, tad tieši Latvijas vainas dēļ.
OMD armija,ja tā nebūtu likvidēta, jau sen būtu piespiedusi politiķus slēgt pakāpeniski visas krievu skolas un bērnu dārziņus. Būtu piespiedusi Pareizticīgo baznīcai pāriet no Maskavas uz citu pakļautību. Muitā, robežsardzē VID jau tagad strādātu cita kaluma vīri,kuri jau būtu nodevuši zvērestu savai tautai.Es stipri šaubos,ka muitā, robežsardzē, VID policijā, pašvaldības policijā strādā visi,kas izgājuši OMD armiju. Domāju, ka Rīgas pašvaldības policijā dara visu,lai nodienējušie OMD armijā tur nebūtu.Somijā vispār nevar būt runa, ka valsts paramilitārajās (pusmilitārajās) struktūrās strādātu nedienējuši vīrieši.
Izmainītos domāšanas veids,kas piespiestu politiķus rīkoties daudz mērķtiecīgāk.
Arī vēlēšanās vairāk cilvēku vēlētu tos,kas ir par Latviju, nevis abortu aizliedzējus un "tikumiskās" audzināšanas tukšpaurus.
Nevar vienā teikumā pateikt OMD armijas nozīmi mazas valsts aizstāvēšanā. Jāatceras, ka OMD armija un profesionālās rotas neizslēdz kolektīvās aizstāvēšanās principus un nepieciešamību.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.05.2016 20:48 by Mazdakteris1.
Re: Ļoti nopietni
14.05.2016 21:27
Tak ieviesiet kaut to OMD, vēlams arī sievietēm. Kāpēc? Līdztiesība un priekšniekiem vairāk darba vietu;). Vairāk karavīru un sievu, vairāk priekšnieku;).
To tehniku jau nevajag tik ļoti daudz, tak matrosovam nebija, tāpat bija labi.
Labāk gan uzrakstītu cik to tanku utt ir tai Somijai;). Nu nav svarīgi, mums jau " nevajag ", ka tik iesaukt.
Gribat, ieviešat, ja aprīkojumu nepirksiet, tad tāpat kāda šķirba;(. Jaunatnes bezdarbs arī nokristos uz laiku, vairāk priekšnieku utt. Tīri OK risinājums.
Re: Ļoti nopietni
24.05.2016 18:55
Mani interesē, kas šo zemi aizsargās kara gadijumā. Lielākā daļa vietējo to nedarīs. No krieviem praktiski neviens. Kas būs šie aizsargātāji? Pindosi?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ļoti nopietni
25.05.2016 17:12
Daži cilvēki šeit vēl dzīvo kaut kādās seno laiku fantāzijās. Cik mums Latvijā un kaut vai baltijā reāli var būt karotāju. Reljefs mums ir pilnīgi plakans. Ja krieviem vajadzētu, ieņemtu šīs teritorijas vienā dienā. Un ar mūsdienu tehnoloģijām- karavīrs uz kaujas lauka sen jau ir novecojis koncepts.

Un ja sāktos šeit konflikti, visi, kas varētu aizmuktu uz rietumiem tā vai tā. Un pareizi darītu. Citi laiki šobrīd, patriotisms ir veca relikvija priekš idiotiem.
Re: Ļoti nopietni
26.05.2016 10:36
Neiet runa par patriotismu,kā panaceju. Iet runa par teritoriju izdzīvošanai. Par senču mājām,ūdens un auglīgas zemes resursiem. Par jaunības atmiņām.
Ja ienaidnieks zina, ka katrā mājā viņu sagaida izmisīga pretošanās. Ka katrs krūms un akmens nozīmē nāvi. Ka dienā nekas nenotiek bet naktīs tiek izliktas mīnas,uzspridzināta kaujas tehnika, tilti un štābi. Tad viņš sāktu domāt, vai ir vērts. Lūk, ko nozīmē OMD armija,vietējā zemessardze. NATO palīdzība.
Bēgšanas teorijas ir zaļo cilvēciņu apmaksātas runas.
Neviens mūs, kā bēgļus nekur negaida. Sevišķi tagad, pie milzīgajām bēgļu masām no Sīrijas,Irākas, Afganistānas un Āfrikas.
Re: Ļoti nopietni
26.05.2016 12:18
Ļoti strīdīgs jautājums par to pretošanos. Mums ir divi svaigi modeļi. Donbass un Krima. Donbasā pretojās Krimā nē. Un kas no tā iznāca? Jūs jau paši zinat...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ļoti nopietni
28.05.2016 19:06
Es neesmu politiķis, bet man liekas, ka ASV un Rietumeiropa mēģināja provocēt Krieviju un pārņemt tās ietekmes zonas. Ar Krimu vienkārši ablažaļis. Nebija gaidījuši tādu pretreakciju no jau pāris desmitgadēm tik pasīvās un vizuāli vājās Krievijas.

Austrumukrainā jau pavisam cita situācija, tur jau krievu spēku nav. Izņemot dažus "zaļos cilvēciņus". Putins tēlo, ka neko zina.
Re: Ļoti nopietni
28.05.2016 20:48
Ar kādu nolūku viņi provocē?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ļoti nopietni
28.05.2016 22:39
Ukraina ir galvenā Krievijas ietekmes zona Eiropas virzienā. Daudz abpusējo līgumu un ļoti daudz, ko Ukraina ražo priekš Krievijas. Kas tur bija? Lielākā daļa dzinēju priekš reaktīvajām lidmašīnām un detaļas tankiem tika ražotas Ukrainā?

Un brāļu tauta, Krievijas pagalms. Ja kāds nāk dirst Tavā pagalmā- Tu skaidri saproti nolūku.

Ar kādu nolūku ASV veido teroristiskās grupas arābu valstīs?

Provocē uz konfliktu, karu. Kāds ir to psihopātu galējais mērķis, kuri šobrīd ir pie varas- neviens no mums to nezin.



Edited 2 time(s). Last edit at 28.05.2016 22:53 by Johans Štr.
Re: Ļoti nopietni
28.05.2016 23:47
Nu jā, nopietni. Es arī zinu to, ka Ukraina ar Krieviju bija ļoti saistītas. Tāpēc mani nepārsteidz šī situācija kas ir tagad. Katrā ziņā pēdējā gada laikā mana cieņa pret Ukraiņiem ir pamatīgi nokritusies.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ļoti nopietni
29.05.2016 00:13
Kādēļ tā? Ukraiņu valsts jau nav viena ģimene, kā mēs, bet dažādas nacionalitātes ievilktas vienā mākslīgā teritorijā.
Re: Ļoti nopietni
29.05.2016 00:19
Lai gan sarkastiski izklausās, bet slīdzinot ar Ukrainu- mēs esam viena liela laimīga ģimene.
Re: Ļoti nopietni
29.05.2016 18:35
Kad es runāju par kādu valsti, es pirmkārt ar to domāju valdību un tai tuvākos. Tautai te nekāda īpaša nozīme nav. Jo mūsdienās tautai neviens neprasa...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 14?
Ziņa: