Suņu sāga

Aizsāka Mazdakteris1 

Suņu sāga
15.07.2016 13:14
Radi dzīvo Somija. Tur atklājuši,ka mūsu suņiem,kuri miruši vai ir slimi ar barības vada dilatāciju ir neirotoksikas- deģeneratīvas izmaiņas nervos,kuri inervē barības vadu.
Šajā sakarā domāju par cilvēku saslimšanas iemesliem. Palasīju internetā un sapratu,ka alumīnija iepakojumi, trauki kopā ar sāļiem varot radīt neirotoksīnus.Daudzi slimo ar atviļņa slimību * GERS. Viens no iemesliem varētu būt neirotoksīni.



Edited 1 time(s). Last edit at 27.09.2016 13:43 by Mazdakteris1.
Re: Suņu sāga
16.07.2016 16:52
Varētu būt. Es pieļauju domu, ka cilvēkus skar tā pati suņu sērga, vnk mēs lielu laika daļu pavadam stāvus, un tāpēc barības vadā saturs daudz nekavējas un nedilatē to. Ka arī mēs protam operatīvi pasūdzēties, kaut ko iedzert u.t.t. Suņiem tas nepalīdz jo viņi visu laiku vai nu uz 4 kājām vai guļus. Iespējams, ka tieši tāpēc arī ir "grūtības" ar toksīna "atklāšanu" jo tas gana daudz cilvēku uzturā ir sastopams...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Suņu sāga
16.07.2016 19:44
Domāju,ka suņu saslimšanai ir un bija jāpievērš daudz lielāk uzmanība.Barības vada paplašināšanās praktiski paliek uz visu mūžu.Ja tā sākas jau bērniem, tad tas jau ir noziegums- nerīkoties. Te atbildību nesīs ne tikai ministrs ,ka saka,politiska atbildība. Te jau jāsāk domāt par krimināli un ekonomiski sodāmu rīcību.
Kad vecāki to sapratīs un sāks griezties pēc palīdzības ES tiesās, valstij tas izmaksās daudz vairāk,ka tagad apstākļu noskaidrošanai. Pārtikas un Veterinārā dienesta vadību būs jāsauc pie pilnas atbildības.
Suņi mums signalizē,mirstot simtiem, ja ne tūkstošiem.
egle1
Re: Suņu sāga
16.07.2016 20:08
Jūs par ko - par cilvēkiem vai suņiem? Par suņiem es neko nezinu, bet vai tad Gers ir paplašināts barības vads? Slēdzējmuskulis nenoslēdzas, tas ka" durvis" visu laiku vaļā un skābe no kuņģa kāpj tur, kur tai nevajag. Re, Danilāns jaunākajā Ievas veselībā raksta, ka bezjēdzīgi dot skābju pazeminošas zāles, jo skābe kuņģī būs tik un tā, vienkārši slēdzējmuskulis nenoslēdzas. Cilvēkus izmeklē taču ar "kobru ", nekad neesmu lasījusi, ka slēdzienā būtu rakstīts paplašināts barības vads.
Re: Suņu sāga
17.07.2016 00:22
Mēs esam siltasiņu dzīvnieku klasē.Te es domāju cilvēkus.Ja slimo suņi,tad šāds iemesls var izsaukt arī cilvēku saslimšanu.Kā jau minēts ,un to pat saprata KU,cilvēku glābj,zināmā mērā,tas ka viņš staigā uz divām kājām.Viņš var sūdzēties. Neesmu gastroenterologs. Tomēr saprotu,ka GERS var izpausties dažādi. Gers no latīņu valodas saprotams tā.Gastro-kuņģis. Ezofagīts -barības vada iekaisums.Refluks-atsviest. Sindroms-simptomu kopa. Saīsināti iznāk-GERS.
Barības vada iekaisums reti ir pastāvīga slimība.Barības vada dilatācija- paplašinājums.
Tiekot skaidrībā par suņu barības vada dilatācijas iemesliem mēs spersim lielu soli uz priekšu lai saprastu aizvien pieaugošo KZT salimšanas iemeslus. Te viss kopā- ezofagīts,gastrīts, bulbīts, dilatācija, disbakterioze, spastiskais kolīts,čūlainais kolīts.To sarakstu var turpināt vēl ilgi.
egle1
Re: Suņu sāga
17.07.2016 08:00
Bet ASV nav suņiem slimību, toties sestā daļa nācijas lieto Omeprazolu katru dienu. Es nedomāju, ka izpēti jāsāk ar suņiem. Un tā suņu problēma esot tikai Latvijā, nekur Eiropā tā tik traki nav kā pie mums. Lai pārstāj barot ar Dogo.
Re: Suņu sāga
18.07.2016 09:08
Tikai jāņem vērā, ka tas Dogo ir vairāk vai mazāk taisīts no pārtikas komponentiem. Ne jau no kaut kādas īpašās suņu vielas ar kuru cilvēkiem nevar būt nekāda sakara. Laimīgā kārtā mēs Dogo neēdam un tas mūs paglābj no drošas nāves bet tas vēl nenozīmē, ka šis kaitīgais komponents nevarētu būt cilvēku pārtikā. Drīzāk pat otrādāk. Ņemot vērā GERS izplatību, šis komponents varētu būt nonācis suņu barībā no cilvēku pārtikas un ja cilvēki no tā vienkārši visu mūžu mokās tad suņi atstiepj kājas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Suņu sāga
18.07.2016 09:32
Ku teica- vienkārši visu mūžu mokās tad suņi atstiepj kājas.
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kā man patīk šeit nereti sastopamā jautrība.
Re: Suņu sāga
19.07.2016 21:31
egle1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Bet ASV nav suņiem slimību, toties sestā daļa
> nācijas lieto Omeprazolu katru dienu. Es
> nedomāju, ka izpēti jāsāk ar suņiem. Un tā
> suņu problēma esot tikai Latvijā, nekur Eiropā
> tā tik traki nav kā pie mums. Lai pārstāj
> barot ar Dogo.


Slimo suņi ASV ļoti daudz. Apmēram 50 miljoniem suņu katru gadu ASV ir smagas, hroniskas problēmas ar zarnu traktu (un kas zin cik vēl vairākiem, jo daudzi cilvēki nemaz neies sunim meklēt veterināro palīdzību), kas izskatās, ka visvairāk ir saistīts ar ģenētiski modificētajiem organismiem, no kā sastāv liela daļa viņu pārtikas.

ĢMO jeb frankenšteina pārtika ASV izraisa arī ļoti daudz slimības cilvēkos. Zarnu trakta slimības, "leaky gut", alerģijas, autismu bērnos- tas tikai kā dažas primārās. Tas ir viens no lielākajiem draudiem šobrīd.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.07.2016 21:44 by Johans Štr.
Re: Suņu sāga
23.07.2016 20:45
Padomāju apskatījos un man palika slikti. Sen zināms,ka alumīnijs pie noteiktiem apstākļiem ir kaitīgs,lai neteiktu bīstams.
Ko tikai mēs tajā alumīnija folgā nesaiņojam.Kafiju, konfektes,čipsus,buljona kubiciņus,sviestu, margarīnu,zivis.
Tad brīnāmies,ka mums ir zarnu trakta motorikas slimības, GERS.Ir teikts,ka reaģējot ar noteiktām sāļu grupām, tajā skaitā nātrija glutamātu rodas neiro paralītiskās indes.
Tas jau ir noziegums pret cilvēci.
Re: Suņu sāga
23.07.2016 23:30
Tomēr jāņem vērā, ka alumīnijs ir visai stabils metāls un kafijā vai konfektēs točna no viņa nekas nenonak. Daudzos iepakojumos alumīnijs ir pārklāts ar polietilēnu.

Vēl jāatceras, ka agrāk bija alumīnija trauki un galda piederumi. Un tajā laikā alumīnis daudz vairāk varēja nonākt organismā. Bet tik lielas problēmas kā tagad, toreiz nebija. Tātad ir vēl kāda fiška.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Suņu sāga
24.07.2016 09:35
Tā "fiška"varētu būt konservantos un garšas pastiprinātājos.Arī čipšos.
Re: Suņu sāga
24.07.2016 11:46
Jā, ļoti iespējams, ka tieši tā. + vēl lielais antibiotiku izlietojums medicīnā...

Cita starpa uz lielām problēmām cilvēku veselībā norāda ārzemnieku saindēšanās Kurzemē un pētijums par plastmasas pudeļu atkārtotas izmantošanas bīstamību.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Suņu sāga
24.08.2016 18:41
Nu re, lieta tuvojas noslēgumam...

http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dzive/47828153_dogo-saga-tiesa-no-veterinararstiem-grib-piedzit-458-tukstosus-eiro-par-neslavas-celsanu.html

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Suņu sāga
20.09.2016 16:41
Sāgai ir turpinājums:

http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dzive/47927799_dogo-saga-petijums-atklaj-saistibu-ar-baribu-razotaju-neielaiz-konference

Bet kā jau tas ir parasti, atkal nekā...

Toties - "Pētnieki ASV jau esot piekrituši turpināt sadarbību un veikt padziļinātas toksiskās analīzes." Es domāju, ka Jūs saprotat, ka jebkuras lielas valsts sapnis ir iegūt vielu, kas pamazām nogalina bet kuru nevar atklāt... It īpaši jau nu ASV...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Suņu sāga
20.09.2016 17:54
Jā, visi mierīgi tiek atstāti par muļķiem. Smalki.
Re: Suņu sāga
21.09.2016 10:51
Papildinājums:

http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dzive/47931693_dogo-saga-veterinararsti-pielauj-ka-sunu-slimibu-varetu-but-izraisijusi-pesticidi

Tēma kopumā ir ļoti nopietna. Jo pesticīdu lietošana ir vērienīga un vāji kontrolēta. Kādu ķīmiju un kurā brīdī lieto ekoloģiskie saimniekotāji, tas vispār nav zināms. Jo oficiāli viņi to nedara un nekādas uzskaites neved. Vien privātās sarunās pasmaida un atzīst, ka bez ķīmijas tagad izaudzēt neko nevar un būtu jābankrotē.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Moljers
Re: Suņu sāga
21.09.2016 20:22
Ka veidojas sarunas par netiro dzives veidu , samaitato gaisu, samaitato partiku , man rodas jautajums - kapec valstis kur viss viss sadirstakIs dzivo visilgak ?
Un kapec tirajas vietas ar tiro ekologisko partiku visi miri nost ap 40-50 gadiem ?
Kapec musu senci dzivoja ap 40 edot pilnigi tiru partiku
Uttt
Visi tie suni dzera udeni un elpoja gaisu , ko nu ?
Nevienu ticamu teoriju vai pieradijumu par konkreto partiku neesmu lasijis
Kur petijums cik kadu partiku latvija suni ed ? Cik katra grupa slimo ? Uttt ?
Re: Suņu sāga
21.09.2016 21:22
Kaut kur bija rakstīts, ka tikai 1 suns kas saslimis ar to slimību nav ēdis Dogo... Bet neatkarīgi no visa, kaut kāda šaize taču ir. Pat ja tā nav tajā konkrētajā barībā.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 9?
Ziņa: