Kiršteina metode

Aizsāka AivGedroics 

AivGedroics
Kiršteina metode
18.01.2017 18:32
VAI MUMS DERĒS KIRŠTEINA METODE ???
Kā jau tas manu publikāciju lasītājiem ir labi zināms, A.Kiršteinu es par patriotu neuzskatu un viņa politisko darbību augstu nevērtēju, pietiekami bieži esmu viņu arī publiski kritizējis (skat., piemēram, http://klab.lv/users/blaa/4599.html). Laika gaitā esmu vērīgi sekojis šī kunga aktivitātēm, un diemžēl man nācās pārliecināties, ka mans sākotnējais iespaids par šo darboni ir bijis pamatots un nav nepieciešams to grozīt kaut vai daļēji. Izlasot viņa sniegto interviju laikrakstam „DDD” 2017.gada 13.janvāra numurā, atkal kārtējo reizi secinu, ka nekas nav mainījies ne viņa uzskatos, ne manā vērtējumā par tiem.
Jau intervijas pirmajā atkāpē viņš izsakās, ka prezīša Vetrovika ideja par mazo okupantēnu piespiedu pasludināšanu par LR pilsoņiem, arī tad, ja neviens no viņu vecākiem to negrib, tikai tāpēc neesot atbalstāma, ka mums pastāv bilingvālā izglītības sistēma. Ja okupantu atvases ietu ar latviešiem kopā vienās skolās, tad tās izaugtu par pūkainiem jēriņiem, Dieva eņģelīšiem, ne 9.maijā vairs ietu pie „Pārdaugavas monstra” ārdīties, ne prasītu krievu valodai oficiālu statusu… Par šo tēmu jau tik daudz ir diskutēts un norādīts uz šāda uzskata aplamību, ka nez vai vērts atkal turpināt to darīt… Varu vienīgi atgādināt, ka pat Staļina totalitārās diktatūras apstākļos, tīri krieviskā vidē skolojoties, vairums represēto latviešu atvašu neizauga par padomju varas atbalstītājiem un apjūsmotājiem (un paldies Dievam, protams, ka tā)!. Viņu ģimenes ielika šiem smadzenes vietā, nevajadzēja ne TV, ne radio, ne internetu, kā savukārt pašmāju okupantiem ir līdz kaklam un vēl vairāk, kā viņi paši mēdz izteikties… Un, ka latviešvalodīga skola šos pārtaisīs – kāds naivums tādā vecumā, ja Kiršteins tiešām nopietni domā tā, kā ir izteicies intervijā?!
Kiršteins kritizē prezidentu Vējoni (Vetroviku), bet ne ar pušplēstu vārdu neieminas, ka viņa pārstāvētā NA varētu pieprasīt šī radījuma demisiju vai vismaz sarīkot protesta piketu pie viņa pils apartamentiem. Kur nu, tas taču apdraudētu koalīcijas stabilitāti, un NA riskētu pazaudēt siltās vietiņas valdībā. Kiršteins Vetroviku uztver kā salu un sniegu ziemā – nepatīkami ir, bet, ko tu padarīsi, jāpacieš vien ir, ar laiku varbūt pāries.
Kiršteins cer, ka likums par skolotāju lojalitāti atrisinās problēmu ar pret Latviju un Latviešiem naidīgiem pedagogiem. Neko tas nelīdzēs! Katram skaidrs, ka pārbaudes stundās šie učuki runās visu „tā, kā vajag”, bet savu īsto seju parādīs tad, kad paliks pret skolēniem aci pret aci. Un negaidiet, ka apmācāmie nofilmēs šīs naidīgās aktivitātes un izdos savējo specdienestiem, drīzāk tad pūcei aste uzziedēs. Kur tiešām šis likums noderēs – represēt latviešu skolotājus, kad tie nicīgi izteiksies, piemēram, par praida dalībniekiem…
Vēl šis darbonis apgalvo, ka latviešu skaits Latvijā pēdējos 20 gados esot pieaudzis par 10-12%. Vajagot tikai nodrošināt latvisku vidi, un tad jau viss būšot kārtībā. Jājautā, vai tad cilvēks ar tādu politiskā darba pieredzi, tik daudzas ārzemes apbraukājis, tik daudzos starptautiskos forumos piedalījies, nesaprot, ka ar 60-62% pamatnācijas iedzīvotāju (Latvijas lielākajās pilsētās šis skaitlis ir vēl mazāks) ir krietni par maz, lai šādu vidi te nodrošinātu? Pats minimālākais daudzums, lai tāda rastos, ir 75% pamattautas, un arī tad vēlams būtu, lai atlikušie 25% nebūtu vienota masa, bet dalītos vairākās kopienās, katra no kurām nepārsniegtu daudzumā 10%. Mums tas, protams, ka tā nav. Un nelīdzēs te nekāda satelīttelevīziju un reģionālo radio ierobežošana, ko kā panaceju piesauc Kiršteins. Pirmkārt, visus nekad neizkontrolēsi, otrkārt, sāksies milzīga brēka par „cilvēktiesību ievērošanu”, kas savukārt izsauks nevēlamu reakciju mums tik mīļās Eiropas struktūrās, treškārt, pastāv taču tāda lieta kā internets, kas nu jau ir teju katrā Latvijas iedzīvotāja mājā. Pat visvarenā PSRS savulaik nespēja pilnībā slāpēt Brīvo Eiropu un Amerikas balsi, vai tiešām Kiršteins nopietni cer bloķēt Krievijas propagandas ruporus un to pašmāju satelītus Latvijā? Nē, nekas nelīdzēs, kamēr te būs masa, kam šī propaganda ir tīkama, tā atradīs iespēju, kā pie tās tikt.
Būtībā Kiršteins pasaka skaidri un gaiši, ka integrācija (tās pareizā, viņa paša izvēlētā veidā) esot vienīgais nacionālo problēmu risinājums, visi citi novedīšot pie karadarbības. Te nu es ieteiktu šim kungam izlasīt „Viedas” izdoto grāmatu „Par Latvijas dekolonizāciju”, kurā es jau 2002.gadā paudu savu viedokli, kā var mierīgā ceļā, bez vardarbības panākt Latvijas dekolonizāciju, lai iepazīstas, ja līdz šim to vēl nav izdarījis. Īsumā varu vēlreiz atkārtot sava darba saturu, ko var formulēt vienā teikumā – kad okupantam Latvijā būs pietiekami slikti, viņš pats no šejienes aizvāksies, neprasot nekādas kompensācijas un ceļa naudas. Ceru, ka Kiršteins nesāks atkārtot sen jau dzirdēto leģendu par to, ka bez okupantu darbaspēka Latvijas ekonomika sabruktu…
Visbeidzot, runājot par bēdīgi slavenā sorosieša Artura Kuča apstiprināšanu par Satversmes tienesi, jāatgādina, ka pēc tam, kad Kiršteina kolēģi G.Bērziņš un I.Mūrniece, pretēji viņa aicinājumam, nobalsoja PAR Kuča kandidatūru, viņš turpina atrasties ar viņiem vienā partijā, it kā nekas nebūtu noticis. Un var jau būt, ka tik tiešām pašam Kiršteinam šis fakts ir gana nenozīmīgs, iespējams, ka šobrīd, kad rakstu šis rindas, viņš par to jau ir aizmirsis un draudzīgi malko aliņu kopā ar augstāk minētajām personām. Ne velti klīst baumas (manuprāt, gana ticamas), ka deputāti Tabūns un Dobelis Saeimas kafejnīcā sēžu starplaikos esot draudzīgi sadzēruši kopā ar Plineru un Cileviču, un pēc tam „ar jauniem spēkiem” metušies apriet viens otru no tribīnes. Kāpēc lai analogi nerīkotos arī tas pats A.Kiršteins?
Kopumā jāsecina sen jau zināmais fakts – nav mūsu Saeimā NEVIENA Īsta Patriota, patiesa savas tautas aizstāvja, arī tā dēvētās „Nacionālās apvienības” deputātu vidū nav. Šīs rindas es nerakstu, lai ar baudu atkal iekostu kādam, kā viens otrs varbūt domā, nē, es to daru ar dziļām skumjām. Kāds prieks man būtu konstatēt, ka tie paši R.Dzintars, A.Kiršteins, J.Dombrava, E.Šņore ir mainījušies uz labo pusi un kļuvuši par tiešām Nelokāmiem savas tautas interešu aizstāvjiem, ne vairs gļēviem ierāvējiem un pašlabuma meklētājiem, kādi viņi ir patlaban. Diemžēl to es apgalvot nevaru, tie būtu klaji, lai arī skaisti, meli, un tos paust neļauj mana sirdsapziņa. Labāk tad es rakstu rūgtu un nepatīkamu patiesību. Kāds cits Patriots nesen izteicās, ka kritizējot NA biedrus, cerībā, ka tie ar laiku varētu mainīties. Es gan šādas ilūzijas neloloju par viņiem (arī agrāk neesmu lolojis); uz ko citu gan es ceru – ka varētu beidzot rasties Patiesi Nacionāla partija, kas nonāktu Saeimā šo nožēlojamo plānā galdiņa urbēju un mutesbajāru vietā. Par to tad arī aicinu visus sākt beidzot cīnīties!!!
NACIONĀLĀS INTERESES AUGSTĀK PAR VISU !!! CĪŅAI SVEIKS !!!

18.01.2017. blaa
Re: Kiršteina metode
19.01.2017 10:21
Tīri normāls raksts.
?
Re: Kiršteina metode
19.01.2017 22:13
Tie citi gan nenormāli?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 5?
Ziņa: