mūsu nākotnes pensijas

Aizsāka navy 

navy
mūsu nākotnes pensijas
26.01.2017 22:50
Gandrīz vai jāapgūst vesela zinātne, lai vecumdienās saņemtu pensiju. Domāju, ka ļoti daudziem tāpat kā man ir ļoooti daudz neskaidrību par visiem tiem pensiju līmeņiem... un kur labāk ieguldīt... Un tad visu dzīvi jāstreso, vai banka beigās nenolikvidējas un nemainās likumi un beigās visu uzkrāto nepazaudē un nepaliec bez pensijas...
Re: mūsu nākotnes pensijas
28.01.2017 13:11
Es personīgi bankām neuzticos pilnīgi. Un tātad viņās neko netaisos ieguldīt. Ja pensija izrādīsies nepietiekama, bez jebkādas kautrības spiedīšu uz visām sociālajām svirām.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: mūsu nākotnes pensijas
28.01.2017 15:12
Vienīgā izeja ir saglabāt labu veselību pēc iespējas ilgāk. Pelnīt un noguldīt sociālajā budžetā pēc iespējas vairāk.Atcerēties, ka zeltlietas aizņem maz vietas, var viegli noslēpt un nemaina vērtību.
Nekad nešķirties no nekustamā īpašuma, kas nodrošinās, ka radinieki rūpēsies par tevi, cerībā uz mantojumu. Jau tagad bērniem iepotēt pastāvīgi domu,ka bērniem ir jāatbalsta vecāki. Rādīt piemēru,palīdzot saviem vecajiem.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.01.2017 16:45 by Mazdakteris1.
moljers
Re: mūsu nākotnes pensijas
28.01.2017 23:28
piebiedrojos mazdakterim
1) nevienu savu nekustamo īpašumu nevienam radam (bērnam) nepārrakstīt, nedāvināt u.t.t. nepakļauties spiedienam, ka mantošanas nodoklis liels, nekad nepakļauties spiedienam savu ipašumu ieķīlāt , kādam par labu, neparakstīt kopšanas līgumus, nomušīs 3 nedēļu laikā :):):)
2) neuzticēties pensiju fondiem, līmeņiem, sociālajiem uzkrājumiem , labāk katru mēnesi pašam atlikt - naudā (dažādās valūtās, dažādās bankās var bankas seifā, jo bankas jau vairs par depozitu neko nemaksā) zeltā, mežā, nekustamais īpašums nav labākais, jo grūti realizēt un ja nu pēķšņi lieli sūdi līdzi nepaņemsi
3) neredzu nevienu iemeslu maksāt soc nodokli !!!! manu uzkrājumu neviens nemantos, neviens man neizmaksās uzreiz, neviens nezin cik ilgi nodzīvošu, noķeršu vēzi 65 gados , visa pensija paliks valstij :):):) labāk nodzeršu pats uzkrāto :)
4) veidot biznesu, kas pensijas vecumā dos kaut nelielu peļņu un ko būs iespējasm pārdot, kaut vai nopirkt 3 maziņus dzīvokļus , ko izīrēt
5) laicīgi sākt domāt kur dzīvot izbeidzot aktīvas darba gaits - maza mājiņa mazpilsētā būs daudz ekonomiskāka nekā dzīvoklis rīgā
6) nebūvēt milzīgas mājas ar domu, ka nu tik dzīvos kopā ar bērniem un vecākiem, vecāki nomirst, bērni aiziet, paliekam vieni milzīgās nevienam nevajdzīgās mājās
Bez šaubām to visu var darīt tikai gadījumā , ja ienākumi ir tik lieli, ka kas paliek pāri
Aizejot pensijā vajadzētu būt mazai mājiņai, normālai mašīnai, nelieliem ienākumiem (pašreiz ap 700-1000 Eu, kā būs pēc 10-15 gadiem nezinu ) un uzkrājumam no 50 000 līdz 100000 , tad var baudīt mierīgi dzīvi :):) un jābūt hobijam, kam nodoties !
labais
Re: mūsu nākotnes pensijas
28.01.2017 23:42
Es gan Mazdakterim nepiekrītu ka zeltlietas aizņem maz vietas- nepavisam ne maz:( Pat visai daudz aizņem:)
moljers
Re: mūsu nākotnes pensijas
29.01.2017 00:01
10x10x10 cm sver 19.3 kg !!!
maksā - apmēram 1/2 mlj euro !!
nevarētu teikt, ka daudz vietas aizņem 1/2 limons
pie tam kopš 2004 līdz 2012 cena ($ ) kāpusi 6 x !!!
neviens pensiju fonds nav devis tādu peļņu !
(pēdējos 5 gados gan cena nedaudz pakritusi )
labais
Re: mūsu nākotnes pensijas
29.01.2017 00:34
Es jau biju pielicis smaidiņu- jo ja daudz ir tad daudz aizņem:)
Bet ja tā nopietni tad neliels biznesiņš ir labākais, naudas vērtība jau arī 8 gados arī ir kāpusi ļoti spēcīgi, un baigi daudz zeltu vajag lai no % dzīvotu. Bet es tomēr labāk gribētu aktīvāk darboties nevis pensijā, un domāju ka tas vēļ pat ļoti ilgi būs iespējams.
labais
Re: mūsu nākotnes pensijas
29.01.2017 00:35
Bij domāts ka naudas vertība kritusi:) Gadās:)
Re: mūsu nākotnes pensijas
06.02.2017 20:29
Tēma interesanta! Mazdakterim un Moljeram labās idejas!
Man pieder zeme, kas daļēji pieder arī maniem radiem. Viņi arī tāpat ir labi cilvēki. Zemes esamība pastiprina viņu interesi par mani. :)
Zeltam ir viens trūkums: ļoti viegli atpazīstama un ļoti iekārojama manta. Viegli atņemt, viegli nolaupīt un pēc tam grūti atrast un atpazīt. Tāpat, kā naudu.
Zinu gadījumu, kad laukos uzņēmējs gatavojās atvērt veikaliņu. Laikā, kad viņš bija mājās viens, ieradās "labvēļi", piesēja viņu pie radiatoriem un lika izvēlēties: Nauda, vai veselība un dzīvība? Veikala atvēršanai krātā un pelnītā nauda aizceļoja svešās kabatās, bet onkuls pēc tam 2 nedēļas pavadīja slimnīcā.

Zemi tik viegli nevar aiznest kabatā :)
Re: mūsu nākotnes pensijas
06.02.2017 20:39
Ar nelieliem biznesiem arī visādi gadās. Bija Zemgalē izdevīgs cukurbiešu audzētāju bizness- līdz zināmam gadam skaitījās ļoti stabils- kur viņš ir?
Piens un zivju konservi gāja eksportā uz Krieviju- kur tagad ir?
Tūrismā bija gana labi līdz krīzei. Pēc tam strauji samazinājās klientu skaits, attīstījās lētās aviobiļetes, internets. Tagad klienti, kas vēl palikuši Latvijā, daudzi dod priekšroku ceļot uz savu galvu, nekā maksāt firmām. Katrs politiskais satricinājums pasaulē ietekmē arī tūrisma biznesu Latvijā.
Tikai nedaudzas uzņēmējdarbības nozares būs stabilas arī pēc 10-20 gadiem. Kuras tās ir- es nezinu. Medicīna un apbedīšanas kantori- jo cilvēki kā dzima, slimoja,un mira, tā arī nākotnē dzims, slimos un mirs?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 4?
Ziņa: