LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.

Aizsāka teorētiski-bārenis 

Re: LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.
27.09.2018 17:05
Patiesība ir "tur, ārā" :D Tikko ir ie- / piesaistīts cilvēks, tā tās ir objektīvās patiesības mazas beigas. Manā ieskatā, objektīvā patiesība ir nemainīga un paralēli subjektīvajai un mums neatkarīgi no mūsu uzskatiem un rīcības.

Par rakstīto uz šķūņa - teorētiski iespējams, ka tajā brīdī, kad tapa uzraksts, šķūnī iekšā bija uzrakstam atbilstošs saturs (vismaz 1 gb.) :))
Re: LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.
27.09.2018 21:20
.. Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Gribu redzēt atsauces uz pētījumiem, kuros ir
> PIERĀDĪTS, ka netradicionālu seksuālo
> orientāciju izraisa hormonu izmaiņas mātes
> ķermenī un/vai ka tas ir predeterminēts arī
> ģenētiski, vai arī homoseksualitāti izraisa
> "smadzeņu defekts". Paldies!


Pagaidām ir tikai pētījumi, kas liecina (būtiskā atšķirība starp angliskajiem terminiem proof un evidence), ka homo/transpersonu smadzenēs ir atšķirības gan fizioloģijā, gan signālos. Taču par to, kādēļ - un vai tie ir cēloņi vai sekas - pašlaik vēl nav pilnas skaidrības. Lai to gūtu, vajadzētu veikt regulārus magnētiskās rezonanses un encefalogrāfijas mērījumus pēc iespējas vairāk cilvēkiem agrā bērnībā, cerot, ka kāds no viņiem vēlāk izrādīsies homo/bi/aseksuāls vai ar seksuālās identitātes traucējumiem (kas ir divas dažādas lietas, jo homoseksuālam cilvēkam var nebūt ne mazākās vēlmes pašam kļūt par pretējā dzimuma pārstāvi, un otrādi). Daži faktori un sekas ir pierādītas, bet nav vēl savākts pilns komplekts, lai, piemēram, varētu kādam bērnam veikt analīzes un pateikt "viņam būs problēmas ar seksualitāti".

Saites uz pētījumiem:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8119846
http://www.pnas.org/content/105/27/9403

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296090/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2492513/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5529473/


Nākošais ir interesants ar to, ka mēģina izdalīt ar seksualitāti saistītos signālus pēc kategorijām "gribēšana", "'ķermeņa reakcija", "bremzēšana", jo tās tiešām ir atšķirīgas lietas un reizēm pat konfliktē ("es gribu, lai man gribētos seksu ar to un personu, bet mans ķermenis to nevēlas un tā vietā jūtas uzbudināts no kaut kā cita" utml.):
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5711964/

Turpat šo rakstu literatūras avotos var atrast vēl daudz dažādu pētījumu.

Turklāt, nesen sacēlās žurnālistiska vētra ap kādu "mākslīgā intelekta" eksperimentu, kura rezultātā datorā uztrenēts neironu tīkls spēja ar ļoti lielu precizitāti identificēt homoseksuālas personas pēc sejas fotogrāfijas!
https://osf.io/zn79k/

Tas varētu nozīmēt, ka homoseksuāļiem bioloģiskās izmaiņas ir tik būtiskas, ka izpaužas arī kā specifiskas nianses sejas īpatnībās, kuras cilvēki paši vēl precīzi neuztver, taču neironu tīkls, izmantojot iepriekšējus treniņa datus, ir spējīgs identificēt šīs īpatnības un korekti tās ekstrapolēt uz visām saņemtajām fotogrāfijām.

Vispār, jebkurš, kuru interesē šī tēma (un zinot angļu valodu, jo latviski šķiet, ka nav tik plašu pētījumu vai arī tādi netiek publiskoti), var meklēt google pēc atslēgvārdiem: homosexuality eeg mri prenatal hormones un tad atlasīt tikai domēnus, kas pieder solīdām iestādēm; piemēram, kas satur .gov, .edu. Vismaz, tā bija pirmā ideja, kas man ienāca prātā, kad sāku par šo visu interesēties.
Re: LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.
27.09.2018 21:39
Atkāpjoties no tēmas un pafilozofējot kopā ar Mad un Susi:

Problēma ar objektīvo un subjektīvo ir tāda, ka mēs, cilvēki, esam spējīgi uztvert objektīvo tikai caur savu subjektīvo pieredzi - saviem maņu orgāniem un saviem kognitīvajiem procesiem. Rezultātā sanāk, ka lai kāda būtu objektīvā realitāte, mēs tai varam tikai tuvoties, salīdzinot pēc iespējas vairāk subjektīvo mērījumu un pieredžu, bet apzinoties, ka objektīvi zināt kaut ko par kādu izpētes objektu varētu tikai tad, ja mēs spētu paši kļūt par šo objektu un gūt subjektīvu pieredzi. Īsāk sakot - lai uzzinātu visu iespējamo par smilšu graudu, vajadzētu pašam kļūt par šo smilšu graudu. :)

Kvantu fizikā šajā ziņā vispār ir dīvainība, ka nav iespējams objektīvi izmērīt visas daļiņas īpašības - tikko izmēri daļiņu, tā mērīšanas process ir neglābjami sabojājis šo daļiņu un tā sāk uzvesties citādi. Slavenais dubultspraugas eksperiments, viļņu funkcijas sabrukums, Heizenberga nenoteiktība utt. utml. (atsvaidzinu atmiņā augstskolas fizikas lekcijas...)

Jānodala informācija, dati un zināšanas. Dati - tas ir kaut kāds signāls vai ieraksts. Dati kļūst par informāciju tad, kad tos izfiltrē caur kaut kādu kontekstu, kura ietvaros šiem datiem ir jēga. Zināšanas - kad šo informāciju uztver kāds subjekts, kuram šī informācija ir ar kaut ko nozīmīga.

Piemērs ar to pašu uzrakstu uz šķūnīša. Uzraksts sevī ietver daudz dažādu veidu datus - krāsa, ķīmiskais sastāvs, uzraksta vecums utt. Informācija - kad identificē un sašķiro datus pēc kategorijām. Piemēram - uzrakstīts ar sarkanu aerosola krāsu, vakarnakt. Zināšanas - spriežot pēc šīs informācijas, es domāju, ka uzrakstu ir veicis kaimiņu palaidnis Artūrs. Nu pagaidi, Artūr, norausies tu man! :D
Redzi, nevienā no pētījumiem, uz kuriem Tu atsaucies, nav atklāts netradicionālo seksuālo orientāciju cēlonis, bet tikai tas, ka tādiem cilvēkiem smadzenes funkcionē nedaudz citādāk. Savukārt, savā pirmajā ierakstā, Tu raksti, ka "tāpat arī pastāv cilvēki, kas smadzeņu vai hormonālu problēmu dēļ ir ar seksuālu instinktu traucējumiem.", kas, manuprāt, ir apzināta vai neapzināta cilvēku maldināšana jeb tas, ko tēmas autors sauc par LGBTQ+ propagandu.

BBC šajā sakarā ir lielisks raksts: http://www.bbc.com/future/story/20160627-i-am-gay-but-i-wasnt-born-this-way
Re: LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.
28.09.2018 20:57
Piekrītu, kaut kas no teiktā bija tikai mans subjektīvais viedoklis, balstīts uz tiem pieredzes stāstiem, kuros cilvēks emocionāli, romantiski un visādi citādi iemīlas pretējā dzimuma partnerī, bet nav spējīgs seksuāli pilnvērtīgi rīkoties, neskatoties uz vēlmi un apzinātu izvēli un pat gadiem ilgu dzīvošanu kopā, toties reakcija uz savu dzimumu rodas automātiski, pret apzinātu gribu.

"tāpat arī pastāv cilvēki, kas smadzeņu vai hormonālu problēmu dēļ ir ar seksuālu instinktu traucējumiem" - jā, precīzāk būtu bijis papildināt vēl ar "vai citu nezināmu, no viņiem neatkarīgu ārēju apstākļu dēļ". Teorētiski, varētu ietekmēt arī barība, kaut kādi vides faktori utml., kaut gan tas ir mazāk ticami, jo ir daudzbērnu ģimenes, kur tikai viens bērns ir ar seksualitātes problēmām.

Savukārt, ja mēs paskatāmies uz faktiem no otras puses un pieņemam, ka pētījumu rezultāti liecina par smadzeņu izmaiņām, kas nevis izraisa homoseksualitāti, bet gan otrādi - ir tās sekas, tad rodas jautājums par precedentu. Vai ir zināms vēl kāds cilvēka uzvedības modelis, kas izraisa smadzenēs izmaiņas, kas ir raksturīgas tikai cilvēkiem ar konkrēto uzvedību? Nez, vai šajā jomā ir pietiekoši pētījumu. Svarīgi ir nodalīt tieksmi no uzvedības. Piemēram, ja cilvēkam negaršo ķirbji, viņš tomēr var piespiest sevi tos ēst, ja nu nāktos to kaut kādu iemeslu dēļ darīt. Viņš pat varētu ārēji spēt notēlot baudu un pārliecināt citus, ka viņam garšo ķirbji, un varētu to darīt gadiem ilgi. Būtiskais jautājums šeit ir - vai smadzenēs rastos izmaiņas, kas līdzinātos tām, kas ir cilvēkam, kuram tiešām garšo ķirbji, jeb tomēr smadzenes paliktu bez izmaiņām, par spīti uzvedībai? Tāpat arī ar homoseksualitāti - ja cilvēks ir precējies un viņam ir bērni, tad jau no ārpuses viss ir it kā OK... taču smadzeņu pārbaudes var liecināt, ka cilvēks ir homo, jo viņš ļoti labi tēlo normālu. Atkal, spriežot pēc cilvēku stāstiem, šādu laulību ir diezgan daudz. Ja abi ir spējīgi to izturēt bez negatīvām sekām, tad droši vien ir OK.

Jebkurā gadījumā ir jautājums - kādēļ vieniem seksualitāte ir tik fiksēta un nespēj pielāgoties, pat ja cilvēks izmisīgi vēlas "normālu dzīvi" un ģimeni, bet citiem ir fleksibla un spēj pielāgoties, kā tajā BBC rakstā? "You so obviously cannot be gay because this is good sex" - izteikti homoseksuāls cilvēks uz pilnvērtīgu seksu ar pretējo dzimumu nebūtu spējīgs, pat ja ļoti gribētu. Labākajā gadījumā sanāktu kaut kas automātisks, bez kaisles, varbūt piefantazējot klāt kaut ko, kas palīdz panākt pietiekošu reakciju.

Spriežot pēc tiem izmisuma stāstiem, kur cilvēki lūdz palīdzību internetā, liela daļa homoseksuāļu nevar izvēlēties vai arī kaut kādu iemeslu dēļ seksuālie instinkti "pēc noklusējuma" sāk strādāt nepareizi, pirms vēl cilvēks spējīgs saprast, kas notiek. Ja būtu tik viegli ņemt un pārslēgties pēc sirds patikas, tad nerastos tik daudz jautājumu. Risinājums būtu vienkārši - "Tev "stāv" uz vīriešiem, bet ne sievietēm? Tad nedari tā!" Taču tas nedarbojas.

Es arī neatzīstu, ka homoseksualitāte tiek pasniegta kā kaut kas moderns, stilīgs, it īpaši, ja to skaļi pasniedz kādi "popkultūras elki", jo tas noteikti var izprovocēt homofleksiblos cilvēkus pamēģināt to, ko varbūt labāk nebūtu mēģinājuši. Taču tiem, kas ir nonākuši bezizvēles situācijā, vajadzētu būt iespējai saņemt atbalstu un izdomāt plānu, kā dzīvot tālāk, kad "standarta" modelis viņiem vienkārši fiziski nedarbojas.



Edited 3 time(s). Last edit at 29.09.2018 20:53 by marko_nepolo.
mad garamejot
Re: LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.
30.09.2018 21:45
Susis Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Patiesība ir "tur, ārā" :D Tikko ir ie- /
> piesaistīts cilvēks, tā tās ir objektīvās
> patiesības mazas beigas. Manā ieskatā,
> objektīvā patiesība ir nemainīga un paralēli
> subjektīvajai un mums neatkarīgi no mūsu
> uzskatiem un rīcības.
>
> Par rakstīto uz šķūņa - teorētiski
> iespējams, ka tajā brīdī, kad tapa uzraksts,
> šķūnī iekšā bija uzrakstam atbilstošs
> saturs (vismaz 1 gb.) :))

...bingo!...
mad garamejot Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Susis Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Patiesība ir "tur, ārā" :D Tikko ir ie- /
> > piesaistīts cilvēks, tā tās ir objektīvās
> > patiesības mazas beigas. Manā ieskatā,
> > objektīvā patiesība ir nemainīga un
> paralēli
> > subjektīvajai un mums neatkarīgi no mūsu
> > uzskatiem un rīcības.
> >
> > Par rakstīto uz šķūņa - teorētiski
> > iespējams, ka tajā brīdī, kad tapa
> uzraksts,
> > šķūnī iekšā bija uzrakstam atbilstošs
> > saturs (vismaz 1 gb.) :))
>
> ...bingo!...

IDIOTS!!!
to klaun 22:56
Re: LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.
30.09.2018 23:31
22:56
klauns, būs vien jāsauc tevi, nevis par kalaunu, bet par ākstu, pamuļķīt...
Atgriežieties no grēkiem jo debesu valstība ir tuvu klāt pienākusi!!
Balsis manā galvā saka, ka neesmu šizītis.:))))
Zive atkal spamo?
...fish grib kaut ko, bet nesanak...nja...
Re: LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.
01.10.2018 23:08
īsta z. Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Atgriežieties no grēkiem jo debesu valstība ir tuvu klāt pienākusi!!


Komēta nāk? :D
mad garāmejot
Re: LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.
02.10.2018 10:39
...kāda tur komēta...fišiņ jumts tek ne pa jokam...:)...
Jā, fišiņ grib gan kaut ko. Diez ko fišiņ grib?
mad garāmejot Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> ...kāda tur komēta...fišiņ jumts tek ne pa
> jokam...:)...

Domā ka jumts?
Slimniekiem, šķiet, garlaicīgi, nav par ko "papricāties", ja neatšķir nika klonu no oriģināla. Dumji ļautiņi...
Runcene, būsi līdzatbildīga, lai neteiktu, līdzdalībniece nika klonam, ka, būdama moderātore un, gribās domāt, normāla sieviete, nevari vārdu aizlikt, atstiprinot, ka plosījies ir trakais... kurš no tarkajiem, tas Tev, Runcene, labāk zināms.
Varbūt iii un filjas krustojums- iiifilja?:D
oioioi Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Varbūt iii un filjas krustojums- iiifilja?:D


Tas jājautā Runcenei, kura ir moderatore, kura ir varējusi veiksmīgi dzēst gan atsevišķus komentus, gan veselas tēmas.
Kunga Jēzus Kristus žēlastība lai ir ar jūsu garu!
Līdzjūtība Jums, garā, prātā un mentāli apdalītie.
Lūgsim Dievu!
Man patīk maziņās.
Re: LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.
02.10.2018 18:03
iii Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Man patīk maziņās.

[izrauts no konteksta]

Hm, pedofīlija tā kā bija palikusi ārpus šīs tēmas :D
Vispār jau to rakstīja zive nevis iii bet- maziņās jau nenozīmē arī bērni, maziņā- tas ir izplatīts mīļvārdiņš..
mad nopūsdamies
Re: LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.
02.10.2018 18:27
...piedirsām gan tēmu...ko lai dara - ļaužiem arī gribas paplosīties...nja..

...to riktīgajai fišiņ...ielogojies, un miers mājās...ko satraucies par sūdiem???...jumts, cik noprotu, tek neīstajai fišai...bet...ja jau Tu lec uz ecešiem...

...nevaid dūmu bez uguns...:)...
...kas i, ko, tikai samaitāts prāts var nevainīgajā "maziņās" saskatīt pedofīliju...:)...
Re: LGBTQ+ propogandas sekas uz jauniešiem.
02.10.2018 18:52
Khmmm. labs vakars!
Man patīk, kad mani ņem dupsī.
zive atkal nespamo gadījumā?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 8?
Ziņa: