studijas fizioterapija

Aizsāka sabin 

studijas fizioterapija
17.08.2009 12:38
Lasot ieprieksejos rakstos, sapratu, ka ne es vieniga domaju, ka Latvija nav labas iespejas apgut fizioterapiju. Cik ilgi vispar macas pec novecojusajiem standartiem Stradinos? Kadas ir jusu domas vispar par fizioterapiju tagad un nakotne Latvija? Un varbut kads ir maklejis ari studiju vai darba iespejas arzemes?
Re: studijas fizioterapija
18.08.2009 11:31
RSU ir jāmācās 4 gadi, pēc tam 2 gadi jāstrādā ārsta vai sertificēta fizioterapeita vadībā, lai iegūtu tiesības sertificēties. Un vien pēc šiem 2 gadiem var stāties maģistros, no kuras nekādas jēgas izglītības ziņā nav, vien tik, cik papīrs.


RSU jau vēl vismaz iegūst kaut kādu nebūt medicīnisko izglītību, LSPA Un Daugavpils Universitātē pat to nedabū. Diemžēl speciālo priekšmetu apguve visur ir trubā, gadu pēc RSU beigšanas es izmetu visus pierakstus fizioterapijā, sapirku ārzemju interneta grāmatnīcās grāmatas un visu pārmācījos pa jaunam. Un tuirpinu mācīties.

Tak, ņemot vērā, ka lielākā daļa fizioterapeitu godīgi strādā tā, kā mācīts un ne par ko vairāk neinteresējas, tad nav brīnums, ka gan ārsti, gan pacienti visai rezervēti izturas pret "ārstniecisko vingrošanu", jo viss, kas viņiem par to ir zināms, ka tā ir vingrošana grupā. Par rehabilitologiem un to zināšanām vispār labāk neizteikšos, pieklājīgi nesanāks.

Laba studiju programma fizioterapijā ārzemniekiem ir Čehijā, Prāgas universitātē, ja to pabeidz, tad nebūtu nekādu problēmu ar darbu, jo zināšanas tur tiek iedotas pamatīgas.
Nja, ar rehabilitologiem man ir smaga pieredze, praktiski neko man nepastastija, uzrakstija kkadu programmu un viss, tas aiznema 15 minutes. Un arstnieciska vingrosanas panemieni jau sen ir novecojusi. Man visvairak apbedina tas, ka fizoterapeiti un rehabilitologi neinteresejas par jaunam iespejam, nespej neko vairak ieteikt.
Tu domaji http://www.cuni.cz/UKENG-1.html
http://www.cuni.cz/UK-1016-version1-degree.pdf
http://www.ftvs.cuni.cz/eng/aboutFaculty.php
Vel es nesaprotu - loti daudz kur arzemes fizioterapiju macas 3 gadus, bet pie mums 4 .
Cik daudz tu zini par Pragas Universitates fizioterapijas programmu. Cik reali tur ir iestaties.
Re: studijas fizioterapija
20.08.2009 01:06
nju, kurš interesējas, kurš neinteresējas par jaunām iespējām ;) diemžēl tā daļā, kas ne vella neinteresējas un pucē vaļā novecojušu ārstniecīsko vingrošanu, ko paši par rehabilitāciju nez kādēļ sauc, ir izveidojusi visai noturīgu sabiedrības viedokli par to, ka fizioterapija ( vai ārstnieciskā vingrošana) ir kas tāds, bez kā itin labi var iztikt, jo jēgas tāpat nav :(

par Prāgas universitāti - sen tas bij, kad es čekoju cauri visas Eiropas universitātes, meklējot labāko, kur stāties maģistros. Viens ir skaidrs - rehabilitācijā čehi rullē pat uz visa ES fona.

Mācību iespējas vari pameklēt http://ec.europa.eu/ploteus/home.jsp?language=lv
Paldies, es vairak nosliecos uz Vaciju jau kadu laiku. :)
Re: studijas fizioterapija
21.08.2009 01:40
hmm, vai Vācijā šobrīd kāda no skolām piedāvā bakalaura studijas? Jeb Tev tas nav svarīgi?
ja, ir skolas. Varetu teikt ka pat pietiekami daudz, tikai jarekinas ka parsvara ir par maksu, vai ir bezmaksas pagaidam vel nezinu.
Re: studijas fizioterapija
28.01.2015 12:26
Arī Latvijā vari būt zinošs fizioterapeits...ir viens bet vai esi gatavs pēc sertifikāta iegūšanas papildus mācīties par savu naudu...un ne mazu.Ar Universitātes zināšanām būs par īsu
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 3?
Ziņa: