meniska plīsums

Aizsāka Kamelija 

meniska plīsums
11.01.2011 20:21
Man ir mediālā meniska plīsums, bet ārsts teica - ja tas netraucē operāciju var netaisīt, vai tas tā tiešām ir, ka tas plīsums nebojā tālāk locītavu? un ja atplīsušo gabaliņu izņem, vai menisks pēc tam atjaunojas?
Re: meniska plīsums
12.01.2011 23:36
Man arī bija mediālā meniska plīsums - man viņu operatīvi sašuva, pagājis ir apmēram pus mēnesis esmu uz pekām un gatavojos drīz jau skriet un darīties
* teica, ka vajagot ( meenesi peec shuvju iznjemshanas no celja) pagaidiit tomeer - neliekt celi, lai menisks paspeetu saaugt
zobs_taspats
Re: meniska plīsums
13.01.2011 19:41
Ja patīk sportot, tad kām minimums ir jāsašuj (artroskopiski) menisks, bet man vienalga tas neturējās un nācās veikt daļēju mediālā meniska rezekciju, kā dēļ tagad bieži elis ir stīvs pēc sporta nodarbībām, īpaši no rīta.
Palasi te---> http://dr.lv/?cmd=inc&inc=6
Re: meniska plīsums
15.01.2011 17:04
tev netureejaas, jo saaki paaraak aatri sportot? (vnk nelaujot kaartiigi sadziit) , vai atkal sporta laikaa kaada kustiiba satraumeeja?
Re: meniska plīsums
17.01.2011 05:53
Sadzīt ļāvu, izgāju rehabilitācijas programmu un atsāku spēlēt (amatiera līmenī), taču gadījās pamežģīt vēlreiz celi (par laimi bez saišu plīsuma) un pārrāvu sašūto menisku, kas iestrēga locītavā un izdarīja lielas sāpes. Gulos, nu, jau kārtējo reizi uz operāc. galda. Šūt vairs nebija ko, tāpēc daļēji izgrieza mediālo menisku. Celim vairs nav īstās amortizācijas, kā dēļ to jūtu pēc fiz. nodarbēm, taču pagaidām bež lielākām problēmām. Reizi gadā veicu magnētisko rezonansi celim, lai sekotu, kas notiek ar celi, un špricēju celī GO-ON injekcijas :)
Re: meniska plīsums
17.01.2011 15:54
saprotams, ka vairs jau nav tas , kas bija ar to celi, bet vai vari veikt visas iepriekseejaas funkcijas taadaa pashaa liimenii ? skriet / lekt utt ?
Kamelija
Re: meniska plīsums
17.01.2011 16:41
Nu gan traki, man par šūšanu neko neteica, tik par nogriešanu... ar sašūtu menisku celis jutās labāk nekā tagad?
Re: meniska plīsums
17.01.2011 21:06
Visas kustības ar daļēji izgriezto mediālo menisku var veikt iepriekšējā, t.i., pirmsoperāciju līmenī, vienīgi, kā jau minēju, kādu laiciņu pēc fiz. nodarb. celi var just, neteikšu, ka sāp, vnk atgādina, ka viss nav 100% kārtībā. Problēma ir tajā, ka menisks nodrošina amortizējošu funkciju celim. Bez tā celis traumējas krietni stiprāk, nekā ar to. Palielinās artrozes risks tuvākajā nākotnē, tāpēc ir jācenšas sekot ceļa stāvoklim- kā jau iepriekš minēju, taisu magnētisko rezonansi, salīdzinu iepriekšējos MRT izmeklējumu rezultātus ar šībrīžā un konsultējos ar traumatologu-ortopēdu un sporta ārstu, kā arī injicēju reizi gadā GO-ON injekcijas ( http://www.go-on.lv/?id=74 ), kuras mākslīgi atjauno dabisko vidi celī.
Runājot par sportu, tad tagad vairāk nodarbojos ar individuālajiem sporta veidiem (peldēšana, skriešana u.tml..). Lai arī basketbolu varu spēlēt iepriekšējā līmenī, taču pastāv lielāks risks iedzīvoties kārtējā traumā, jo menisks pilda arī daļēji stabilizējošu funkciju, kas ir svarīgi kontaktveida sporta veidos pie neprognozējamām sānveida kustībām.
Ar sašūtu menisku celis bija kā dabisks, nebija iepriekš pieminēto nepatīkamo sajūtu. Dzirdēju, ka R-Eiropas valstīs un štatos jau izmanto mākslīgos meniskus.
Protams, atsevišķu cilvēku traumas specifika arī var individuāli ietekmēt sajūtas nākotnē. Piem., manā gadījumā bija 4 iejaukšanās celī - 1.artroskopiskā izmeklēšana, 2.priekšējās krust. saites plastika un meniska sašūšana, 3.artroskopiska iejaukšanās celī, lai novēsrtu iekaisumu (Ciklopa sindroms), 4. artroskopiska iejaukšanās, lai veiktu daļēju mediālā meniska rezekciju. Un tas viss - 2,5 gadu laikā :/ Tā kā grūti pateikt, kā jutīsies cilvēks pēc tam, kad viņam izgriezīs vai sašūs menisku, izmantojot vienas operācijas iejaukšanos.
Kamelija
Re: meniska plīsums
18.01.2011 09:36
Paldies par izsmeļošajām atbildēm!
Re: meniska plīsums
19.12.2012 13:30
Man jau kādu pusgadu sāpēja celis un tad no mazliet paātrinātas kustības pēkšņi kaut kas notika ,ka nevarēju pirmā mirklī nolikt kāju pie zemes. Pampuma nebija ,tik grūti bija paiet .Kāju varēju nolikt tikai uz iekšējo malu un pa kāpnēm varēju lēkt tikai uz vienas kājas. Aizgāju pie ārsta(Skotijā),kurš teica ,ka ir savainots menisks un izrakstīja -Paracetamolu un Naproxena tabletes. teicās ,ka pāriešot.Pašlaik ,kad dzeru zāles celis nesāp ,bet sāp kājas ārējā mala.Varu arī pietupties.Esmu neziņā -Vai ar šīm zālēm būs līdzēts?Vai tomēr būs vajadzīga operācija?
es sakshu atrak
Re: meniska plīsums
08.01.2015 15:01
Man jau 6 gadus raustaas jaajas. Bet aarsti uzskata ka jaadzer zqlites. Es draudu ka kadam nodarishu paari. Vecaaki aizraada ka esmu kusls un man nav gribaspeka. Ir aizdomas par augstpratibu. Parbaude maksa ap 400 eur. Bet kaada starpiiba ja arsti uzskata ka jaasppeelee. Parnestaa nozimee protams jo irstaa parbaude buus zinama kad saaksim. Es saakshu atrak.

Btw ar zaaliiteem dzeki un dzekenes sgitos jokus aarstem. Un nedriixt piipeet ari.

Bet b.. es arii shitam piekritu , jo ir atminjas tad wiennozimigi klozapins bus tavs gids cejojumaa peec atminjas un manas augstpratibas algas.

Bingoo
Re: meniska plīsums
12.01.2015 15:35
Bet artroskopijs neko īsti pateikt nevar. Zāles noņem sāpes un ar laiku tur var" pierīvēties".Bet līdz zināmam laikam. Jābrauc uz Latviju.
Lai veiksme un saprāts.
Re: meniska plīsums
30.04.2018 10:48
Kādā vecuma grupā esi?
lion
Re: meniska plīsums
30.04.2018 10:49
lion Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kādā vecuma grupā esi?- tas zobam
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 20?
Ziņa: