Asinis mutē pēc treniņiem

Aizsāka kuk 

Labdien. Vīrietis, vecums 27, augums 186, svars 84 kg, nesmēķētājs

Neesmu profesionāls sportists bet sevi uzturēt formā man patīk, vai tā būtu skriešana vai riteņbraukšana vai svaru zāle. Pirms gadiem 2-3 ievēroju ka pēc rīta skrējiena naktī mutē parādās asins pēdas. Respektīvi, pamostoties jau var just asins garšu mutē, un siekalās asinis ir pamanāmas, ja sākumā ir tāds rozīgs tonis, tad piem. pēc mēneša ar regulāriem skrējieniem vai riteņbraucieniem tonis kļūst arvien sārtāks. Pa dienu nekas tāds nenotiek, to novēroju tikai naktī (pamostoties un ejot uz tualeti) un no rītiem. Darbs man tāds ka 2 mēnešus ir laiks kko pasākt sporta ziņā un 2 nē. Pārbaudes pie ārstiem veicu regulāri, asins / urīna analīzēs nekā abnormāla nav bijis, arī ar plaušām viss ok. Novēroju ka asinis parādās tikai pēc skriešanas un riteņbraukšanas. Pēc svaru zāles un pat lecamauklas cardio nekādu asiņu nav. Vienu brīdi domāju ka asiņo smaganas un nomainīju no cietākas uz mīkstāku zobu birsti bet nē, tās asinis nāk no elpceļiem vai gremošanas trakta. Vai kāds ir ar kaut ko tādu saskāries? A.c.

kuk
Re: Asinis mutē pēc treniņiem
25.10.2015 23:54
Smaganu un zobu slimības.
Dodies ka vien uz kādu labu, stomotoloģisko klīniku.
Re: Asinis mutē pēc treniņiem
20.11.2015 20:00
Var būt mutes vai gļotādas ,augšējo ceļu gļotādas vaina.Kā jau teikts, vispirms zobārsts, tad LORs. Labāk ar svaigām asins analīzēm.
Pie lielām slodzēm asinis "atsit "vaļā kapilārus. Kaut kur ar tām gļotādām nav labi.Tātad iesildīšanās periods par mazu. Ja neko neatrod, palīdzēs burkānu diēta. Kalcija preparāti.
Lai veselība.
Sveiki vēlreiz, uzrakstīšu savu līdzšinējo pieredzi, varbūt kādam nākotnē noderēs. Tātad atvaļinājuma laikā asinis parādījās atkal (šoreiz, vismaz kā man liekas, pēc cardio uz eliptiskā trenera trenažieru zālē) - biju jau pie ģimenes ārsta kur man konstatēja paplašinātus asinsvadus rīklē. Nosūtīja uz asins analīzēm un pie LORa. Asins analīzēs leikocīti nedaudz palielināti (11.36, references intervāls 4 - 9.8) un PDW nedaudz pazemināti ( 10.5, references intervāls 11.5 - 18). Pārējais viss normas robežās. Par analizēm - nodevu pēc kāju dienas (zālītē), kas parasti ir vissmagākā. Tpc varbūt leikocītus paaugstinātos var vainot tajā. Zinu, zinu ka nedrīkst, un vajag tukšu dūšu utml...bet ar šo lietu gribu tikt skaidrībā pēc iespējas ātrāk.

Tālāk par LORu - veica apskati, apskatīja analīzes, teica to pašu ko Mazdakteris minēja par tiem kapilāriem. Izrakstīja man

1) Propolisa eļļu 2x dienā jāsmērē uz mandelēm un cik tālu kaklā iespējams
2) Coldargan deguna pilienus
3) Zilos graudiņus (ļoti vāju, siltu šķīdumu turēt mutē 2x dienā kamēr atdziest)
4)Dicynone tabletes
5) Askorutīnu

Kā arī tuvākajā laikā eju pie ģimenes ārsta un saņemu nosūtījumu uz kakla ultrasonogrāfiju un iespējams arī kkādu kuņģa izmeklējumu.

Pašsajūta laba, enerģijas daudz, svarā pieņemos nevis krītos, ēdu pareizi un adekvāti atpūšos, nekādu citu simptomu nav. Citreiz nedaudz dedzina rīklē vai kuņģī - īsti nevar saprast. Jocīgi ka pēdējas 2 dienas maz to asiņu bija, kgan taisīju intensīvu cardio. Tad jau apdeitošu pēc izmeklējumiem. A.c.

kuk

P.S. Paldies Mateus un Mazdakterim par iepr. atbildēm
Re: Asinis mutē pēc treniņiem
24.12.2015 11:44
Tēmai šeit nav ietas. Tā jāpārnes uz medicīnas sadaļu. Te mediķi ieskatās reti.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 11?
Ziņa: