Potītes trauma

Aizsāka Dejotāja 

Potītes trauma
23.11.2015 10:49
Labdien,

Situācija ir sekojoša: vēršos ar jautājumu pie speciālistiem, zinātājiem , vai vienkārši līdzīgā situācijā iekļuvušiem cilvēkiem.
Pirms pusotra gada mani piemkelēja neveiksmes ar potīti jeb sporta trauma- vairākkārt izmežģīta potīte, saišu / cīplsu plīsums. Acīmredzot, pēc pirmās traumas atlabšanas process ievilkās un līdz ar to līdz galam arī nenoslēdzās, jo nācās atgriezties sportā un darbā. Norādītās 6 nedēļas devos pie speciālistiem- teipoju, apmeklēju fizioterapijas, masāžas, lietoju medikamentus, saites, ortozes... atkārtoti miera stāvokli jeb gultas režīmu.... Tika sniegti dažādi ieteikumi no dažādiem speciālistiem, veiktas ultrasonogrāfijas, rentgeni utt., respektīvi, tikai ieguldīts daudz laika, līdzekļu, enerģijas un pacietības , lai beidzot tiktu atpakaļ uz kājām un pilnvērtīgi atgrieztos sportā. Rezultātā- saites daļēji sadzija bet izveidojās pēdas kaula deformācija jeb mazs papildkauliņš izbīdījās uz āru, jo viņam reāli nav pie kā pieturēties ,jo turošā saite vienkārši vairs nav jeb pārtrūkusi traumas gadījumā. Bet ārsti apgalvoja, ka tas nekas traks neesot un tā mēdz gadīties.

No sākuma pie tā nācās pierast, sāpes pēc lielākām fiziskām slodzēm, pietūcis ikrs un smaguma sajūta kājās, izspiedušās vēnas utt.. Atbalsta funkcija tiek ierobežota,jo pēdas virsma ir nestabila.

No visiem izlielītajiem, ieteiktajiem speciālistiem neatradās NEVIENS, kas man reāli varētu palīdzēt un rast risinājumu šo sāpju izbeigšanai.

Vai ir kāds speciālists, kas ir ieinteresēts uzlabot pacienta veselību?

Ko jūs ieteiktu darīt šajā situācijā ? Vai ir gadījies līdzīgi?

Kādas ir aptuvenās pēdas kaulu operācijas izmaksas? Kur veikt operāciju? pie kāda speciālista/ ķirurga? Cik ilgs ir atveseļošanās process ? Kādas ir komplikācijas?

Pēdējāis kas man ienāk prātā ir veikt operāciju, kas palīdzētu ķirurgiski iebīdīt atpakaļ papildkauliņu, lai pēda atgūtu dabiskās atbalsta un balansa funkcijas. Bet neviens no manis apmeklētajiem ārstiem ( kas par katru vizīti ņem ~ 50 eur ) neieteica šādu variantuu, bet turpināja sūtīt un bezjēdzīgām apskatēm un analīzēm.

Vienīgais ko es gribu, IR beidzot beigt mocīties ar sāpēm pēc katras fiziskas aktivitātes, pilnvērtīgi izveseļoties un atgriezties aktīva cilvēka dzīvē.

Gaidīšu ieteikumus un informāciju - paldies ;)
Re: Potītes trauma
23.11.2015 11:47
Medicīnā ir tā, ka ir ķermeņa struktūras, tādas kā plaukstas, pēdas, kakls, videne, galvas pamatne un vēl dažas vietas, kurās ārsti ne labprāt grib "līst iekšā" jo ir augsts komplikāciju (vai vienkārši neveiksmju) risks.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Potītes trauma
24.12.2015 11:42
Ja nevar palīdzēt traumatoloģijas klīnika, tad te var līdzēt tikai Vācijas klīnikas. Adreses jāprasa Traumatoloģijas klīnikā,kādreizējā institūtā.
Protams par maksu.Jo Vācija neārstē Latvijas pilsoņus.
Šo tēmu vajadzēja pārnest medicīnas sadaļā. Jo mediķi šeit ieskatās reti.
Lai veiksme.



Edited 1 time(s). Last edit at 24.12.2015 11:43 by Mazdakteris1.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 7?
Ziņa: