sāpes pie vēdera prese vingrinājumiem

Aizsāka roko1985 

roko1985
sāpes pie vēdera prese vingrinājumiem
03.02.2016 23:26
Sveiki! Man 31.
Nodarbojos ar sportu 1-2x nedēļā. Taisot vēdera presi pie 30 reizēm minūtē parādās durošas sāpes labajā sānā zem ribas, nav spēcīgas bet vairāk nepatīkamas.. Pārtraucot vingrinājumu ieturot pauzi pāriet un atkal var turpināt vingrot. Jūtu tika pie vēdera preses vingrojumiem
Re: sāpes pie vēdera prese vingrinājumiem
03.02.2016 23:34
pārāk daudz iespējamo varbūtību.
1. ja tas ir TIKAI pie šīs slodzes, tad es vienkārši izvairītos no tās.
2. ja ir papildus sūdzības...tad pie doka... analīzes/MRI utt
bet vispār es pats ne ar ko tādu saskāries neesmu. Pat ne līdzīgu.

Bet vispārit tā saucamais ETAP - Exercise-related transient abdominal pain. Tā sānā duršana skrienot. Mēdzot it kā būt arī pie citam slodzēm. Vēl ir tāds STP, tas ir Shoulder - tas pats. Bet vai tas būs Tavs gadījums... to no tik maz infas būs neiespējami pateikt.

P.S.
ETAP un STP novērojami pie visiem augumiem, vecumiem un jebkura svara :)
Nezinu vai būs turmāk, bet pagājušo nedēļ liekot flīzes 3 dienas, pietupjoties pieliekot kājas tuvu vēderam jutu tādu kā spiešanu spiedošu duršanu labajā sānā un vakarā atpūšoties, bija sajūta ka kaut kas iemaucis zem labās ribas. Šodien nestrādāju sajūta normāla..
Re: sāpes pie vēdera prese vingrinājumiem
04.02.2016 00:02
Nu jā...tad es tomēr aizietu līdz dokam.
Vel iečeko čuras kakas ;) :D ja pa daudz dzeltenas, tad iespējams, ka žultspūsli jūti...bet tās iespējas DAUDZ. Tiešām. Labāk tādas štelles nevilkt garumā. Ja sāp - pārbaudi. Kaut vai sirdsmieram.
Nezinu vai būs turmāk, bet pagājušo nedēļ liekot flīzes 3 dienas, pietupjoties pieliekot kājas tuvu vēderam jutu tādu kā spiešanu spiedošu duršanu labajā sānā zem ribas un vakarā atpūšoties, bija sajūta ka kaut kas iemaucis zem labās ribas.Vasarā ģimenes ārsts bija nosūtījis uz analīzēm atjaunojot tiesības,bet tur vis bija kārtībā..
Laikam vajadzēs aiziet. Guvu mācību no hroniskās aklās zarnas, kur diognozi pateica 11 gadu vecumā.. Pārs reizes iesāpējās ik pēc gada nedaudz lejā. Pāgājušo gadu naktī sākās nelaba sajūta vēderā spēcīga, nomocījos pa gultu visu dienu un vakarā izsaucu ātros.. Bet tagad arī ir cerība, ka pāries kā parasti jau pus gadu vairāk
Re: sāpes pie vēdera prese vingrinājumiem
03.03.2016 09:57
Labdien. Es te ienāku reti,kā arī citi speciālisti. Šo tēmu-sāpes vēderā- vajadzēja sākt ārstniecības sadaļā.Tad atbildes būtu plašākas.Protams,ka vajag minēt sīkākas ziņas. Kaut vai svaru un augumu. Tad kad tās sāpes parādās? Tūlīt pēc saliekšanās vai pēc kāda laika?
Tad, vai ir kādas mugurkaula vainas? Vai sāpes ir saistītas ar ieelpu-izelpu? Vai stāvot un strauji ieelpojot,izplešot maksimāli krūšu kurvi arī ir sāpes?
Uz tikšanos ārstniecības sadaļā,izlasot: " Pacientu zināšanai".
Lai miers un saprāts.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 18?
Ziņa: