Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus

Aizsāka stardust 

Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
18.10.2016 08:55
Papētot tēmu par steroīdu likteni, nonācu pie dažiem secinājumiem. Amerikā 60. un 70. gados steroīdi bija pieejami bez receptes. Kas notiek tālāk ? Tālāk ASV 70. gados intensīvi sāk attīstīties sporta uztura industrija, kuras apgrozījums pašlaik mērāms ļoti pieklājīgās summās. Steroīdi bija nevajadzīgs, un, pats galvenais, lēts konkurents sporta uztura industrijai. Nevienam, kas ir tēmā, nav noslēpums, ka NEVIENS sporta uztura izgudrojums ne tuvu nav tik efektīvs kā steroīdi. Tāpēc sporta uztura lielie biznesmeņi ar lobiju palīdzību valdībā likvidēja savu konkurentu - steroīdus, pasludinot tos ārpus likuma daudzās valstīs. Būsim godīgi - NEVIENAM no tiem, kas piedalījās steroīdu aizliegšanā, cilvēka veselība nebija izšķirošais arguments, visu noteica NAUDA.
Kā tas notika Krievijā ? 90' gadu beigās vienam Krievijas sporta funkcionāram bija izdevīgi lobēt ekdisteronu (Krievijā šī preparāta analogam bija cits nosaukums) kā alternatīvu metandrostenolonam. Visi labi zina, ka ekdisterons ne tuvu nedod to efektu, ko dod metandrostenolons, BET, ekdisterona cena ir ap 30 eiro, turpretī metandrostenolona cena - kapeikas (tajā laikā).
Kas vēl nodzina steroīdus pagrīdē ? Politiķu vēlme parādīt to, ka viņi rūpējas par cilvēku veselību, kaut gan cilvēku veselība ir pēdējais, kas interesē šādus politiķus. Ja šie politiķi rūpētos par cilvēku veselību, tad būtu jāaizliedz aspirīns, jo tas ir potenciāli bīstamāks cilvēku veselībai nekā steroīdi.
Kas vēl ? Elementārais cilvēku stulbums: profesionālie kultūristi parasti mirst no DIURĒTIĶIEM, no LIDZEKĻIEM SVARA SAMAZINĀŠANAI: Efrdrīns + kofeīns + aspirīns un tamlīdzīgām lietām. Visi, kas daudz maz interesējās par tēmu, kā arī mediķi labi zina, ka no steroīdiem nomirt nevar.
Tie, kas apvaino steroīdus onkoloģijas veicināšanā, nepapūlas atrast informāciju par to, ka onkoloģiju var veicināt AUGŠANAS HORMONS, nevis steroīdi.
Tā nu ieinteresētu biznesmeņu, politiķu un idiotu dēļ steroīdi ir iedzīti pagrīdē. Tāpēc bieži vien jāpērk nevis normāls aptiekas preparāts, bet andergraunds, kurā velns zina kas ir saliets iekšā.
Ja kādu interesētu cilvēka veselība, steroīdus legalizētu, lai varētu lietot pārbaudītu, tīru aptiekas produkciju, saņemot nepieciešamās ārsta konsultācijas.
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
21.10.2016 20:06
Lielākus murgus un dumjības sen nebiju lasījis. Visi ārsti ir muļķi, tikai es tas gudrais.Steroīdi ir tikai viena no muskuļu audzēšanas komponentēm.
Muskuļus nevar uzaudzēt uz vājiem kauliem. Kaulu masu nosaka arī ģenētika.
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
22.10.2016 14:31
Mazdakterītis kā vienmēr ir tēmā. Citēju, ko šis subjekts raksta: "Muskuļus nevar uzaudzēt uz vājiem kauliem". Vāji kauli zinātniski var nozīmēt 2 lietas: ektomorfo tipu, vai arī kalcija trūkumu - osteoporozi.
Kā zināms Flekss Villers, ja mazdakterītim, kaut ko tas izsaka, ir tieši ektomorfs, Frenks Zeins arī - tas viņiem ar steroīdu palīdzību atļāva nonākt līdz mr. Olimpija līmenim. Protams, ka steroīdi nenosaka visu - ja nebūs normālas treniņu metodes, uztura, fanātiska darba, nenonāksi līdz profesionāļa līmenim. Bet visi, kas daudz maz ir godīgi un neliekuļo, loti labi zina un atzīst, ka bez steroīdiem līdz profesionāļa līmenim nevar nonākt.

Ārsti nav muļķi, un, ja nemaldos, es savā komentārā nemaz ārstus par muļķiem nenosaucu. Tāpēc tieši ārsti arī atzīst, ka steroīdi nevar IZRAISĪT onkoloģiju. Ja onkoloģija jau ir, tad tie var VEICINĀT, audzēja augšanu - vai mazdakterītis saprot atšķirību starp vārdiem "izraisīt" un "veicināt".

Bet mana tēma nebija par steroīdu kaitīgumu/nekaitīgumu. Tēma bija par to, kāpēc īstenībā daudzās valstīs nodzina steroīdus pagrīdē. Atkārtoju vēlreiz: nevienu funkcionāru mūsdienās neinteresē cilvēku veselība, viss tiek darīts naudas dēļ. Tieši tāpēc arī steroīdus likvidēja kā nevajadzīgu, lētu un ļoti efektīvu konkurentu sporta pārtikas industrijai. Paskaidroju mazdakterītim saprotamā valodā: tu vari pārrīties proteīnu, pārrīties kreatīnu, geinerus vai ekdisteronu - tie visi ir efektīvākie oficiāli atļautie un reklamētie sporta pārtikas pārstāvji, BET viņu efekts nepietuvinās steroīdu efektam. Tāpēc tie tika iedzīti pagrīdē - gribi nopelnīt, likvidē to, kas ir lētāks un efektīvāks, nekā tas, ko tu pārdod. Papūlies internetā uzrakt Muscle & Fitness 68 - 75 gadu izdevumus, tur oficiāli tika publicētas un popularizētas steroīdu lietošanas shēmas, un nevienu tas neuztrauca. Tos pārdeva gan ASV, gan PSRS, gan Latvijā (90. gados) aptiekā bez receptes. Tas pats Švarcenegers, kurš tagad kļuvis par cīnītāju pret steroīdiem, savā laikā tos aktīvi propogandēja.

Kāpēc es vispār aizsāku šo tēmu, tāpēc, ka reāli kačalkās cilvēki lieto visādus andergraunda mēslus, kuros neviens nezina, kas ir saliets. Ja būtu pieejami normāli sterili aptiekas preparāti, neviens nepirktu andergraundu. Kur ir lielāki draudi veselībai - lietojot pagrīdes laboratoriju šedevrus, vai aptiekas preparātus ? Ja varētu nopirkt to pašu Organona Primobolānu, kas ir viens no tīrākajiem steroīdiem pasaulē, vai kāds pirktu visādus Biochem, Cellgenmadical un līdzīgus andergraunda mēslus, kas patiešām var būt drauds veselībai ?

Apkopojot, doma bija tāda, ka jābeidz liekuļot, un jālegalizē steroīdi, lai tiem, kas tos lieto būtu pieejami normālas kvalitātes aptiekas preparāti, kā arī ārsta konsultācijas par steroīdu kursa sastādīšanu, nepieciešamajām asinsanalīzēm pirms kursa, kursa laikā un pēc kursa, kā arī normāli sastādīta pēckursa terapijas shēma - no tā visa būtu daudz vairāk labuma, nekā no stulbas steroīdu aizliegšanas un demonizācijas (to dara idioti, kuri šajā jautājuma neko nejēdz un kā papagaiļi atkārto vienas un tās pašas standartfrāzes par steroīdu "drausmīgo" kaitīgumu).
Aizliegt ir stulbi, jo reāli tos lietoja, lieto un lietos, kamēr nebūs izdomāts nekas efektīvāks ar mazāku blakusefektu skaitu.
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
22.10.2016 15:10
Vispār, papētot, ko var nopirkt aptiekā Latvijā kultūrisma vajadzībām, jākonstatē, ka tie ir tikai 2 preparāti: Omnadrēns 250/ Sustanons 250 un Retabolils - neteiksim, ka pēc blakusefektiem sliktākie varianti, bet tomēr, ir arī daudz nekaitīgāki steroīdi.
Tāpēc, ja kādam interesētu cilvēku veselība, tad Latvijas aptiekās būtu pieejams Primobolāns un Oksandrolons - šie preparāti ir ar ļoti minimāliem blakusefektiem. Oksandrolons bija pat domāts bērnu ārstēšanai pie apdegumiem. Nu tad kāpēc aptiekās to nav ? No dīleriem tos var nopirkt, bet tie ir andergraunda laboratoriju produkcija, kurā, kā jau teicu, iekšā var būt viss, kas vien iespējams.
Kāpēc aptiekās nav pieejams, piemēram, labas kvalitātes Turinabols, kura blakusefekti ir minimāli.

Visi manis minētie preparāti ir daudz nekaitīgāki par tiem, ko var nopirkt Latvijas aptiekās - kur te rūpes par veselību ?

Pat tai pašai hormonu aizstājējterapijai, kura ir tik populāra ASV, un pie mums arī par to sāk interesēties, daudz labāks būtu testosterona enantāts, nekā tas pats Omnadrēns, ko visbiežāk izmanto Latvijā hormonu aizstājējterapijai. Kāpēc to izmanto ir skaidrs - cena 13 eiro. Ir protams Latvijas aptiekās arī Nebido, bet kurš to varēs atļauties aizstājējterapijai, ja preparāta cena , ja nemaldos, ir ap 90 eiro.
Vēlreiz jautājums, kur te rūpes par cilvēka veselību ?
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
24.10.2016 15:38
Es palasīju , ko raksta šajā forumā - reāli steroīdu lietotājus visvairāk interesē: Metandrostenolons (Dianabols, Danabols, Anabol tablets), turinabols, trenbolons, omnadrēns, nandrolona dekanoāts (Retabolils, kurš pie mums aptiekās pieejamajā variantā 50mg. vielas 1ampulā ir ekonomiski absolūti neizdevīgs variants - kursam minimums vajag 200 mg nedēļā; tātad pārskaitot naudas izteiksmē: 1 ampula maksā ap 7 eiro - tātad nedēļā 28 eiro; kursa minimālais efektīvais ilgums - 6 nedēļas - 168 eiro.).

Kas no tā visa, kas ir reāli pieejams un lietojams Latvijas amatierim - lietotājam, ir atdodams aptiekā - tikai Omnadrēns 250.
Par aptiekas Retabolila kursu 170 - 220 eiro diez vai kāds ies maksāt.
Orālie steroīdi pie mums aptiekā nav pieejami, izņēmums ir Andriols, bet tas ir bezjēdzīgs muskuļu masas audzēšanā.

Ko darīt Latvijas amatierim - lietotājam ? Vairums pērk andergraundu pie dīleriem. Vai arī braukt uz Ēģipti, Turciju, Irānu, Moldāviju, Meksiku, Kolumbiju, Indiju, kur to mantu var dabūt brīvi bez receptes un pietiekami labas kvalitātes. Pirkt internetā ? Tas ir pēdējais, ko es darītu. Tā nu vairumam ir izvēle: iztikt ar to minimumu, kas ir pieejams aptiekā, bet preparātus ir jāmaina laiku pa laikam, un ar to, kas ir aptiekā, nepietiek. Vai arī darīt to, ko dara vairums: pirkt pie dīleriem. Vai dīleris dos garantiju, ka cilvēkam neveidosies abscess pēc nesterila andergraunda steroīda injekcijas ? Vārdos jau visi saka, pērc, preparāts super, strādā, viss OK. Bet, kur ir garantija ?

Nest uz laboratoriju, kur preparāta sastāva un tīrības noteikšana maksās daudz vairāk par pašu preparātu ? Turklāt andergraunda preparātiem nav kvalitātes kontroles - tas nozīmē, ka netiek veikta brāķētās produkcijas atlase. Tas nozīmē, ka no vienas un tās pašās partijas viena ampula tev būs normāla, otra normāla, bet trešā var izrādīties brāķēta.

Tādā, lūk neapskaužamā stāvoklī ir cilvēki, kas lieto steroīdus sporta rezultātu sasniegšanai ne tikai Latvijā, bet visās valstīs, izņemot nosauktās, kur steroīdi ir brīvi pieejami.

Vai loģiskāk nebūtu papildināt aptiekā nopērkamo steroīdu klāstu ar normālas kvalitātes steriliem preparātiem, lai cilvēki neindētos ar pagrīdes laboratoriju produkciju ? Kāpēc farmaceitiskās firmas atdod lielu savu ienākumu daļu andergraunda dīleriem ? Kāpēc valsts negrib saņemt papildus ienākumus no nodokļiem, atdodot naudu dīleriem ? Pieprasījums pēc steroīdiem reāli ir ļoti liels - kurš lieto, tas vienalga atradīs ceļu, kā tikt pie vajadzīgā preparāta. Tieši tāpēc ir nevis jāaizliedz un jānodzen šie preparāti pagrīdē, bet jāpadara pieejami kvalitatīvi preparāti un jānodrošina medicīniskās konsultācijas lietotājiem (protams maksas konsultācijas) - ārsti urologi, seksopatologi, andrologi (cik zināms, Latvijā tāds ir tikai 1), daži sporta ārsti, kas pārzina sporta farmakoloģijas jautājumus. Tas būtu civilizēts risinājums, nevis Mazdakterīša 1 piedāvātās viduslaiku tipa raganu medības pret steroīdiem un to lietotājiem.

Turklāt tagad pat ir parādījusies tāda tendence, ka var sastapt viltojumus uz viltojumiem, piemēram uz Organon vai Balkan Pharmaceutical produkciju - tāpēc problēma ir reāli aktuāla.
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
24.10.2016 15:52
P.S. iepriekšējam: ja aptiekās pazudīs Omnadrēns 250, tad būs galīgā .........., jo tad reāli viss pāries andergraunda dīleru rokās, un reālā situācija kļūs vēl sliktāka. Pagaidām tomēr lielākā daļa, kam rūp veselība, kā bāzes steroīdu liek aptiekas Omnadrēnu un klāt piemet kaut ko no andergraunda - tas nu vēl kaut kā ciešami. Jo tas, ko piemet parasti ir orālais preparāts, bet orālie steroīdi iziet cauri organisma imūnajai barjerai, tāpēc nekvalitatīvs orālais andergraunds nerada tik lielas problēmas. Savukārt injicējamais preparāts uzreiz nonāk asinīs, apejot imūno barjeru, tāpēc šī tipa andergraunda preparāti ir daudz bīstamāki (abscess, infekcijas, asins saindēšanās).
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
28.11.2016 23:23
Neredzu iespēju diskutt ar atkarībā nonākušu steroīdu fanātiķi.
Piedod, es atslēdzos. Tās nav manas domas. Pietiek ja google.lv ieliek vārdus. Steroīdo hormonu blaknes. Steroīdu ietekme. Vai kaitīgā iedarbība. Ne jau Mazdakteris to visu sarakstījis. Arī sporta vispasaules federāciju un ANO Pasaules Veselības organizāciju es nevadu.
Visi ir dumji. Zviedrija, Somija, Vācija ,Anglija,.....Tikai te viens Latvijā zina patiesību? Izklausās ,pats zini pēc kā.
Cieņā.



Edited 2 time(s). Last edit at 28.11.2016 23:47 by Mazdakteris1.
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
29.11.2016 22:59
Ja tu pats kaut nedaudz objektīvi papētītu steroīdu tēmu, tad rakstītu nedaudz citādāk, bet tu vadies no tās informācijas, ko piedāvā tie, kam steroīdi traucē biznesu. Tie jau arī aizsāka demonizēt un aizliegt. Bet lielākā daļa, kas internetā raksta par "drausmīgajām" steroīdu lietošanas sekām neko nesajēdz šajā jomā, viņi atkārto vienu un to pašu, pat sliktākājā variantā izmantokot "copy - paste". Tu domā, ka korespondents, vai kaut kāds interneta kontenta veidotājs atšķir diurētiķus, augšanas hormonu, antiestrogēnus, efedrīnu un steroīdus - tai publikai tas viss nozīmē vienu un to pašu. Šitiem kontenta veidotājiem galvenais ir sensācija, uzmanības pievēršana - tas nozīmē jāveido kliedzoši virsraksti "Nāve no steroīdiem !!!" un tamlīdzīgi idiotisma kalngali. Tevis minētās organizācijas sastāda funkcionāri, kuriem izdevīgi atbalstīt karu pret steroīdiem, neviens no viņiem nekad neteiks patiesību, jo tad viņš var daudz ko zaudēt.
Protams, ka daudzi profesionālie kultūristi mirst: Maiks Mataraco, Andreass Mincers, Nassers El Sonbati, Momo Benaziza, Krievijā pēdējā laikā daudzi mirst, pie kam jauni 25 - 30 gadu vecumā. No pēdējiem īpaši žēl Vjačeslavu Imerjakovu.
Bet tev jāsaprot, ka viens ir lietot steroīdus kā to dara amatieri - pārsvarā mērenās devās, un cita lieta lietot tos tā, kā lieto profesionāļi. Salīdzinājumam: amatierim pilnīgi pietiek ar 250 - 500 mg. testosterona nedeļā, kam klāt var piemest kaut ko nedaudz no orālajiem steroīdiem, un, PAREIZI veidojot treniņus, tādas devas ir atliektiem galiem pietiekošas, un nekādas briesmas veselībai nerada. Profesionāļi lieto līdz pat 6 GRAMI testosterona nedēļā + 200 mg nandrolona dienā (ir tādi bijuši) + orālie preparāti + preparāti, kas neļauj sabiezēt asinīm + aromatāzes inhibitori + augšanas hormons + insulīns (citādāk beigas aizkuņģa dziedzerim, ja lieto augšanas hormonu vairāk par 4 IU) + diurētiķi pirms sacensībām + ... vēl velns zina kas - no turienes visi tie nāves gadījumi. Atkārtoju, ka neviens pie pilna prāta esošs amatieris nepietuvojas tādām devām.
Bet tev, Mazdakteri (starp citu, kad nomainīsi niku - cilvēks bez sajēgas farmakoloģijā nedrīkst tādu niku lietot), patiešām kaut ko skaidrot ir bezjēdzīgi, jo ar tevi runāt ir tas pats, kas runāt ar tipisku sporta industrijas funkcionāru - liekuli, kurš nekad neatzīs, ka viņam nav taisnība, kaut arī pats to zinās.
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
30.11.2016 09:12
Uz atvadām vēl viens retorisks jautājums Mazdakterim. Ja jau tu tāds cīnītājs par cilvēku veselību un pret atkarībām, tad kāpēc tu piesējies tiem nabaga steroīdiem ? 1 alus pudele, kas izdzerta katru dienu nodara lielāku ļaunumu aknām, nekā 20 mg. metandrostenolona (tev jau kā mazdakterim jāzina, kas tas ir metandrostenolona) katru dienu. Runājot par populārākajiem injicējamajiem preparātiem Omnadrēnu un Retabolilu, tad tie saprātīgās devās vispār nenodara aknām nekādu ļaunumu, bet pēdējo (Retabolilu) pat izmanto terapeitiskās devās pie noteiktām aknu slimībām (ja tu atkal teiksi, ka es esmu "gudrāks par visiem", tad elementāri izlasi retabolila instrukciju - tur tas ir rakstīts). Nu tad kāda velna pēc tu necīnies pret alkohola izplatīšanu un smēķēšanu (ceru, ka tu nenoliegsi, ka ir pierādīta korelācija starp smēķēšanu un dažādām vēža formām) - tas tā kā būtu loģiskāk, jo alkohols un nikotīns reāli iedzen miljoniem cilvēku kapā. Es vispār nesaprotu tādus kā tu, kuri ar tik trulu, cietpaurainu neatlaidību metas vajāt steroīdus, ko jūs tiem piesējāties ? Cīnies tad jau ar aspirīna lietotājiem - no aspirīna pārdozēšanas gan var atstiept kājas, no steroīdu pārdozēšanas nebūs nekas - izlasi Omnadrēna, vai Retabolila instrukciju pie punkta "Pārdozēšana".
Cīnies pret antibiotiku lietotājiem - iešausi kādu rifampicīnu tā kārtīgi - garantēti atstiepsi kājas no alerģiskās reakcijas.
Tādi kā tu ir vienkārši fanātiski iestrēguši uz kaut kādas idejas, iedomājas sevi par sabiedrības glābējiem. Ja tu, kaut nedaudz pamēģinātu palasīt objektīvu informāciju par steroīdiem, vai vismaz parunātu ar andrologu (ceru, ka tu zini, kas tas ir par speciālistu - tu tak Mazdakteris), cik zinu tāds ir klīnikā "Piramīda" dr. Ērenpreiss, tad tev pastāstītu patiesību par anaboliskajiem steroīdiem. Pagaidām tu vadies tikai pēc tās informācijas, kuru izplata tādi paši kā tu viltus sabiedrības glābēji.
Rezumēsim: cīnies, ja jau tev tā patīk cīnīties, pret to, kas tiešām ir kaitīgs un nobendē miljoniem cilvēku, rada ekonomiskus zaudējumus valstij un sociālas problēmas - alkohols, nikotīns, narkotikas, liec mierā to, kas nodara daudz mazāku kaitējumu veselībai (saprātīgas lietošanas gadījumā) nekā 1 alus pudele dienā.
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
30.11.2016 09:17
P.S. Bet vispār jau paldies, ka atdzīvināji tēmas apspriedi, citādi kaut kā apsīka tā diskusija. Vismaz dzīvot interesantāk - ir ar ko parieties
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
15.12.2016 15:18
Stardust - neaizraujies par daudz... ;)
Es Tev kaut kur piekrītu, bet šis izskatās pēc slavināšanas... tam tomēr ir jāpaliek katra paša ziņā :)
Mazdakteri... es tak lūdzu Tev nerakstīt šeit? Tiešām nesaproti, ka NEVIENU no mums neinteresē Tavs nepamatotais viedoklis.
Tu man joprojām neesi atbildējis, kapēc bērniem un aknu slimniekiem izmanto steroīdus (retabolil jeb nandrolona dekanoats) ārstēšanā?
Kapēc daļu impotentu ārstē ar steroīdiem (omnadren)
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
18.12.2016 16:28
Cien Mateus. Ja tu būtu medicīnas doktors, profesors vai vismaz ārsts, tad tev būtu morālas tiesības šaubīties par manu nostāju. Neviens ārsts ar diplomu un sirdsapziņu neapgalvos, ka aizliegtās dopinga vielas ,kur ietilpst arī visi vīrišķie ( androgēnie) hormoni ir pieļaujami. Nevajag jaukt divas lietas. Aizliegto steroīdu ieteikšanu,lietošanu un reklamēšanu ar metabolo (steroīdi) hormonu pielietošanu ārstniecībā.
Ārstniecība un lietošana sportā ir divas dažādas vielas. Ceru,ka to nevar noliegt neviens. Vēlreiz atkārtošos. Tā nav mana nostāja. Tā ir ārstniecības personu un likuma nostāja.Tā ir starptautisko sporta federāciju un SOK nostāja.
Cieņā.



Edited 1 time(s). Last edit at 18.12.2016 16:30 by Mazdakteris1.
Re: Kāpēc aizliedza un demonizēja steroīdus
23.12.2016 23:30
Paklau... Tu tiešām esi ārsts? Vai feldšeris? M?
Ja ārsts tad atbildi - kapēc hepatoloģijā steroīdus izmanto lai ārstētu aknu cirozi? Kapēc bērniem apdegumus ārstē ar steroīdiem? Kapēc sastiepumus ārstē ar steroīdiem, Kapēc kaulu trauslumu ārstē ar steroīdiem? Kapēc lielu daļu impotences ārstē ar steroīdiem? Ja jau pēc Taviem vārdiem tie neatgriezeniski sabojā aknas, padara kaulus trauslus, izraisa impotenci utt utjp. Kapēc ja jau steroīdi izraisa nevaldāu agresiju.. Tu te visu laiku ta kā tāds zīdainis lien pa vidu kur neviens neprasa Tavu viedokli, uzbāz to un draudi ar tiesu un ko tik vēl ne? Bet neviens no steroīdu lietotājiem to te nav darījis... m?

Saderam, ka nemācēsi argumentēti atbildēt, ne uz vienu jautājumu. Ja atbildēsi (argumentēti) uz visiem - apsolu, ka vairs nedzēsīšu Tavus postus. Bet ja nespēsi - apsolu ka dzēsīšu visus... tapēc padomā kārtīgi pirms atbildēt, jo ja atbildēsi uz šo, tad tiks uzskatīts, ka esi piekritis tikko atrunātajiem nosacījumiem, un Tev nebūs ne mazāko tiesību protestēt pret to ka Tavu posti šeit tiks dzēsti.

Un visās TEVIS pieminētajās valstīs, kur steroīdi ir it kā aizliegti un par tiem liek cietumā - nē neliek, ja tas ir paša lietošanai. Par glabāšanu lielos daudzumos ar mērķi pārdot - jā liek. Bet savai lietošanai.. vecīt... UK uz robežas lidostā tikai pacilā un noliek atpakaļ. Nerunā to ko nezini - tas taču ir tik vienkārši. Latvijā vispār tas nav nekas aizliegts!!! Kas grib tas lieto. No alkohola mirst visu laiku cilvēki. pierādīts. No smēķēšanas tas pats.. kapēc pret to tā necīnies? Skauž ka kāds ir jauns, spēcīgs, vīrišķīgs, bet TU vairs ne? Kur Tava problēma? Liec MUMS mieru!!! Mēs neviens Tevi neaiztiekam.. nelienam tur kur mūs neaicina.. tas proties lūdzu!!! TAVU padomu te NEVIENAM nevajag! Tiešām nav skaidrs? :/

P.S.
man ir ļoti vāja ticība, ka Tu pats apzinies, par ko oponē, jo endokrinoloģijā Tavas zināšanas ir nem jeb kura sportista zināšanām, kuri tāpat iet konsultēties pie endokrinologiem. Un atkal jau... NEVIENS Tavs apgalvojums NEKAD nav izskanējis ne no viena endokrinologa mutes... bet tos esmu saticis daudz.. ļoti daudz ;)



Edited 1 time(s). Last edit at 23.12.2016 23:33 by Mateus.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 19?
Ziņa: