nepareizs sakodiens - žokļa operācija

Aizsāka Santa7 

Re: nepareizs sakodiens - žokļa operācija
17.10.2010 16:46
Sabijies:( Rakstīja:
-------------------------------------------------------
ja nu gadijuma
> naksies vilties un nederes nekadas breketes,lai
> augszokli dabutu taja vieta kur vinjam
> jabut...

ar breketēm žokli nebīda. ar breketēm bīda zobus. ja vajag bīdīt žokli, tad būs operācija.
nu bet zoklu attiecibas ari nebida ar breketi?ja pirms tam bija normali un tagad apaksejais zoklis uz aru?varbut vnk nevis apaksejais zoklis ir izgajis no ierindas bet augshejais aizgajis uz iekshu..ja tada iespeja pastav...neesmu jau arsts..un ar breketem tadas lietas nevar izlabot?tada gadijuma ja ir nepareiza zoklju attieciba,tad lidz tikai operacija?nu es ja riktigi pacensos gandriz pat varu augsejos zobus iebidit tik talu lai butu viena limeni ar aukshzobiem...nu bet esmu lasijis ka breketes abiem zokliem nostada zoklus vajadzigajas vietas...vai ari varbut esmu ko parpratis...
Kādos gadījumos nepieciešams likt breketes?

Breketes (fiksētos sistēmu) liek gadījumos, kad nepieciešams koriģēt un mainīt zobu pozīciju lielākā mērā nekā tas iespējams ar platēm (izņemamo aparatūru). Piemēram, ja ir zobu saspiestība vai nepareizas žokļu attiecības.
Bet tad ko nozime tas ka brekete regule sakodienu?
Un vel viena divaina lieta...man atverot zokli pilniba...augshejie zobi ir pilniba pari apaksejiem...viss ka tam ir jabut...taisot muti ciet tie atkal atkal augshejie zobi ir aizmugure un apaksejie prieksa...
Re: nepareizs sakodiens - žokļa operācija
19.10.2010 02:31
puce Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Sabijies:( Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> ja nu gadijuma
> > naksies vilties un nederes nekadas breketes,lai
> > augszokli dabutu taja vieta kur vinjam
> > jabut...
>
> ar breketēm žokli nebīda. ar breketēm bīda
> zobus. ja vajag bīdīt žokli, tad būs
> operācija.

neko jaunu pateikt nevaru. ja Tev ir "dusmīgs" izskats dēļ tā, ka apakšžoklis ir uz āru, tā nav zobu, bet žokļu vaina, bet tos ar breketēm neregulē.
Man pirms neilga laika bija Žokļa sakodiena operacija ,nostaigaju trīs gadus breketēs,Zobi diezgan labi iztaisnojās,Zobārste bija ļoti pretimnākoša ļoti profesionāla,kad bij jātaisa operācija ,Operāciju veica Gunārs Lauskis Diemžēl bija ļoti neveiksmīga operācija,bij jātaisa otreiz itkā sanāca bet tapat vis atgāja atpakal ar laiku ,ja izdomajat iet uz tādu risku , tad kartīgi pakonsūltejaties par sekām kādas var būt pēc operācijas.
Īsi atskaitīšos kā mums šobrīd iet.
Nu tātad - viss notiek - jau kādu laiku brālis staigā ar breketēm un ir izrauti daži zobi. Sprauga starp žokļiem tagad izbīdīta pamatīga. Operācija būšot drīzumā, iespējams, šopavasar.
Cerams, ka ļaus vismaz sesiju paspēt nokārtot.
Labdien!!!
Esmu satraukusies, manai meitinai driz bus 6 gadini, pirms paris stundam uzzinaju, ka Elzai ir nepareizs sakodiens!Problema- apakšžoklis iet pār augšžoklim! Varbut, kadam ir nacies saskarties ar sadu problemu, vai vispar tik mazam bernam var kaut ko lidzet???
Re: nepareizs sakodiens - žokļa operācija
17.04.2012 17:52
naakas askarties visu laiku. aizej pie ortodontista lai apskata un tad arii paliidzees. tagad ir iistais laiks kad zhoklis attistas.
Jāiet pie ortodonta, tikai tas redzot konkrēto sakodienu, varēs pateikt kas un kā. Es ieteiktu doties uzreiz pie laba speciālista, gan jau uz Dzirciema ielu.

Brālim operāciju pārcēla uz augustu.
Sveiki.
Man bija tāda situācija , ka 13 vai 14 gados biju SI uz konsiliju un teica , ka jāliek breketi . Izrāvu ļoti daudz zobu pirms tiem un 15 gados jau sāku staigāt ar breketiem ... līdz 18 gadiem ... viss bija bezmaksas , jo zobi bija šķībi un sakodiens ļoti nepareizs bija ... teica , ka būs operāciju , arī bezmaksas un 50 uz 50% ka ar seju būs viss ok pēc tam ... es viņiem , izrādās , biju izmēģinājumam ... protams , mana mamma teica , ka viņa gribot , lai es būtu skaista un ar normalu žokli , nevis kaut kāds kroplis .... man pašai arī bija ļoti bail , jo bija tikai 18 un visa dzīve ir priekšā . Tagad man ir 24 un ka padomāšu par visu ko tur teica raudu .... Man joprojam ir nepareizs sakodiens , bet ne ļoti ... smaidīt normāli nevaru , bet ļoti gribās .... ārstējos es SI pie dakteres Jakobsones ... bet tagad es domāju , ka man jātaisa šo operāciju , jo ar katru dienu grūtāk un grūtāk paliek .... bet man ļoti bail :(((
Pārvari bailes un uztaisi. ;) Būs labi!
Manam brālim operācija jau garām. Es biju ļoti pārbijusies par viņu pirms tam, bet viss bija ok.
Tiesa, pēc tam viņu uz ielas varēja nepazīt- nu izskatījās pavisam savādāk :D Sākumā nevarēju pierast, ka man tuvs cilvēks izskatās savādāk, bet nu jau ir pierasts. pats saka, ka viss ir ok.

Nesaprotu to tavu tekstu par izmēģinājumu...ja reiz sāki procesu ar zobu raušanu, tad piekrišana operācijai dota jau pirms dažiem gadiem- zobi tiek regulēti tā, lai operējot tos varētu pareizi salikt. Tagad atkāpties no tā par vēlu, ir jātaisa operācija, jo žokli tak pielāgoja citam sakodienam...
Jā , par operāciju man teica no sākuma , bet kad pienācis laiks , viena kaut kāda nenormāla ārste teica , ka VARBŪT viss būs kartībā...un tā kā man apmaksā valsts visus breketus , tad viņi rupji sakot netaisīs man normāli operāciju .... sāka bļaut vēl uz manu mammu , tip , kāda viņai vispār starpība taisīt operāciju vai nē .... mamma raudāja , jo ja ar mani kaut kas notiktu , tad viņa vainotu sevi visu mūžu .... tāpēc mēs arī nepiekritam operācijai , jo tāda attieksme bija no viņas puses .... :(

Bet tagad , izlasot ka visiem bija veiksmīgi un jau daudz laika pārgāja , gribās ļoti piekrist operācijai ... Kaut mans puisis saka , ka viņš mani mīl tādu kāda esmu , bet man pašai nav ērti ...
A cik izmaksāja jums operācija ?
Sveiki,

man tagad ir 19. un breketes nēsāju jau kādus 2 gadus. man ir Dr.Ošleja, ļoti laba. šovasar taisīs operāciju abiem
žokļiem, jo man ir iedzimta gan apakšžokļa, gan augšžokļa anomālija. tagad nav zināms par maksu, jo esmu it kā budžetā, bet tagad pēkšņi man ārsts pateica, ka par katru turpmāko ortodonta vizīti būs jāmaksā 5ls, un ka nevar zināt vai par operāciju kaut kāda summa būs pašam jāsedz. bet par naudu es tik ļoti neuztraucos, kā par pašu operāciju. man ir nenormāli bail no operācijas, sāpēm un atveseļošanās perioda. un ja nu pēc operācijas nejūtu vairs zodu vai apakšlūpu, jo tas esot iespējams, kā arī cerēju izbaudīt vasaru, bet tagad jūtu, ka pilnīgi visa vasara paies garām operācijas dēļ. bet es zinu, ka operācija jātaisa, jo tad smukām izskatīsies, kā arī varbūt dēļ tā, ka nevarēšu neko normāli apēst, ceru notievēt :D Esmu jau daudz kam gājusi cauri - sākumā man divi zobi augšējā žoklī bija izbīdījušies uz augšu (ta kā ilknīši) jo žoklis bija pārāk mazs. tad man vajadzēja izraut vienu beigto zobu, lai atbrīvotu vietu, kā arī izrāva visus 4 gudrības zobus, no kuriem 2 pat nebija iznākuši. brekešu dēļ man pat pēc 2 gadiem vēl projām lūpa ik pa brīdi tiek noberzta, bet turos. negribu taisīt operāciju, bet atteikties jau par vēlu, un būtu stulbi atteikties baiļu dēļ, lai gan bail, ka sirds apstāsies :D kā arī, kāds nezin vai ir slikti pēc operācijas, jo man vienreiz pēc citas operācijas anestēzijas dēļ palika riktīgi sūdīgi, tāpēc bail, ka arī pēc šīs operācijas varētu palikt slikti un nevaru iedomāties, kā būtu tad, ja nemaz nevari pakustināt žokli.
cik ilgi kādam no jums ilga atveseļošanās periods??
Re: nepareizs sakodiens - žokļa operācija
06.05.2013 17:05
Kā es Tevi saprotu- tās pirmsoperācijas bailes un šaubas- taisīt vai netaisīt operāciju? Pati pagājušo rudeni 2mēnešus ar tādām šaubām un bailēm mocījos. Tikai man bija cita "tēma"-traumatoloģija.
Par anestēziju- ir dažādi veidi,kā to veic un izmanto dažādas zāles. Pirms operācijas Tev būs saruna ar anesteziologu- pajautā viņam visu, arī- kādas zāles un kādā veidā tiks izmantotas, kādas var būt blakusparādības? Būtu labi,ja Tu arī zinātu dokam pateikt,kāda anestēzija un kuras zāles Tev iepriekš uztaisīja sliktu dūšu.
Šī vasara nebūs sabojāta- tā būs ieguldījums Tavā turpmākajā veselībā. Turklāt,tā ir tikai 1 vasara no daudzām, kas jau Tev ir bijušas un kas vēl būs.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.05.2013 17:13 by kachenite.
Operācija nemaksāja neko, tikai daži pirmsoperācijas izmeklējumi+ 3 dienas stacionārā- kopējo summu neatceros, bet katrā ziņā operācija bija valsts apmaksāta un nav ne jausmas- cik izmaksāja.
Re: nepareizs sakodiens - žokļa operācija
03.06.2013 22:08
Mazliet ne par tēmu...

http://rus.tvnet.lv/wo_men/moda/229452-ochjerjednoje_bjezumije_korjejanki_lomajut_chjeljust_radi_krasoti

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: nepareizs sakodiens - žokļa operācija
04.06.2013 00:40
ku!
arī par šito uzreiz atcerējos
Re: nepareizs sakodiens - žokļa operācija
17.06.2013 00:07
Man pirm diviem gadiem bija operācija,bija apakšoklis uz aru izbīdīts,nebija tik traki,pec operācijas viss bija labi,pec kāda laika,sāka apakš žoklis bīdīties uz sānu,tagat seja izkātās nesimetriska škība ,nezinu ko darīt ,dargi tas viss izmaksāja.tomer tas nebija ta vērts.
Re: nepareizs sakodiens - žokļa operācija
17.06.2013 00:51
Tāda ir kaulu ķirurģijas specifika. Ir problēmas ar ilgstošu rezultātu panākšanu. Ja viss būtu tik vienkārši tad pasaulē nebūtu klibu cilvēku...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 17.06.2013 00:52 by ku!.
elina1989
a cik tu samaksāji par operāciju ? un kas par ārstu tev bija ?
pēc tava uzrakstīta man jau bail taisīt ... es jau uz Vāciju rakstīju ... tur maksā operācija sākot no 2000 un vairāk eiro ... bet man nav tik traki tagad,bet nu gribās normāli ēst ... smaidīt ... sakost zobus .... visus gadus man mutē starp zobiem mēle atrodas ... jo ja sakost viņus neērti būs ... bet visi saka,ka izskatos labi... mammai arī bail uzreiz,ka viss būs slikti pēc tam, vai seja šķība ... tagad man kaut kur uz gadiem 2-3 būs jāaizmirst par visu :( bet nākotnē es tomēr gribētu !
Re: nepareizs sakodiens - žokļa operācija
31.07.2013 22:17
katerina
Valsts apmaksāja operāciju,bet bija citi izdevumi kautkur 900ls viss kopā itkā summa nav liela,bet tomēr. Iesaku tomēr veikt to operāciju,citas iespējas nebūs dzīvē,risks ir,bet tomēr visu var labot,vienīgi tas prasa dārgo laiku.
Re: nepareizs sakodiens - žokļa operācija
25.09.2013 23:13
.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.10.2013 13:59 by elina1989.
Nesaprotu kapec visi saka,ka gruti elpot?
Man ari ir tiesi tada pati problema, apakszoklis izbidijies uz aru...ir diezgan liels vizualais defekts,runajot, var dzirdet tadu ka shljupstu,kad izrunaju burtu S, reizem ir ari divaina skana ar R.
Gribetos uztaisit operaciju salikt visu pa vietam, bet ari baidos, no operacijas un sekam. Man ir paranojiskas bailes no slimnicam, injekcjam, opracijam utt...,nepanesu sapes...riktigi baiga ari visi tie raxti par nerva parraushanu un nejutigo lupu un zokli....kas var palikt uz mushu...ari vecumdienu problemas baida :(
Uz doto momentu man nav problemu est, runat, un vel jo mazak elpot. nesaprotu,kapec butu jabut apgrutinatai elposhanai?
Tagad lasu un lasu,un nezinu ko darit...gribet gribas, savest zobinus kartiba, bet bailes tomer lielas :(
Varbut zinat kadu kursh ir taisijis sho operaciju un nu jau ir gados, vai ir tas vecumdienu sapes kaulos? :D
Nezinu, nevaru izlemt ko darit :(
Re: nepareizs sakodiens - žokļa operācija
11.10.2013 12:27
Latviete

Ja Tev nav nekādu objektīvu iemeslu operācijas veikšanai tad varbūt Tev arī to nemaz nevajag. Jo reāli žokļa korekcijas ietekme un dzīves kvalitāti ir ļoti neliela bet riski tomēr paliek.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Man ir tādas pašas problēmas žoklis izbīdījies uz priekšu,vizuāli diezgan pamanāms, vienmēr esmu no tā kaunējusies. Tādēļ arī man ir vēlme veikt operāciju, jo priekš brekešu korekcijai jau ir par vēlu tādēļ gribēju jautāt,varbūt kāds konkrētāk varētu pateikt kā var dabūt valsts apmaksātu operāciju man pagaidām ir 17 gadi nākošgad paliek 18.
Žēl, ka es nevaru pretendēt uz valsts apmaksāto, tik šķībi tie zobi nav un pašai naudas nepietiek.
Varu padalīties par savu pierezdi šājā visā,man pirms pāris gadiem bija operācija,defekts apakšējais žoklis bija pāri aukšējiem ,Operāciju veica Gunārs Lauskis,Pašā sakuma vizītē viņš ar kaut ko nebija apmierinats,vajadzeja jau no sākuma no tas operācijas ateikties,kautkā iekšeji cerēju ka vis izdosies,bet kad pienāca diena operācija notika,bija neveiksmīga,operācija bija smaga, jebkurš var kļūdīties,un to var labot,tas nav trakākais,pec trijām dienām atnāk Gunārs Lauskis,sāk kautkadi morāli lasīt man,ko es no sevis iedomajos,kas es vispār tāds esmu, utttt,vareja cilveciski paskaidrot ka operācija nav izdevusies,būtu to sapratis.,beigās sapratu ka nav kaut kas sanācis,ka vajag,apsedinaja kreslā ,sāk to žokli kustināt,ta ka meiģina uz ieksu spiest ,sāpes bija tik neizturamas,ka melns gar acīm rādijās,tādas sāpes nebiju nekad jutis,defekts pēc opracijas bija liels vaļejs sakodien muti nevarēju aizvert līdz galam,tad beigas teica Gunārs ka zobi jāvilē nost,ja vilētu es būtu tagat bez zobiem,būtu puse zobus jānovīlē, to viņš netaisās darīt,jo nav laika viņam ,man būs jābrauc pie viņa uz privāto klīniku,protams tas viss būs par maksu.Ļoti slikts ārsts,nejiesaku pie šada oprāciju taisīt,kaut nebūtu izvēles es no šīs operācijas būtu ateicies.

Ar cieņu
GG
Labs vakars. :)
Pirms dažām dienām veicu šo operāciju. Par cik šī tēma ir veca un ja tomēr kādam šī tēma ir aktuāla-varu padalīties ar savu pozitīvo pieredzi! :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 3?
Ziņa: