peec zobu saknes rezekcijas

Aizsāka ik 

ik
peec zobu saknes rezekcijas
26.10.2010 18:28
peec zobu saknes rezekcijas ir paagaajis 3ned, smagana ir veel aizvien uztuukusi un tam ir pievienojusies nepatiikama garsha mutee, kaa uz "grieztaas" puses kaut ko meegjina koshljaat, ka arii smagana nepatiikami ozh un ir miiksta. vai tas noziimee, ka infekcija ir atpakalj? pie kjirurga jau pierakstiijos atkal.
Re: peec zobu saknes rezekcijas
26.10.2010 18:30
vajadzeetu atraadiities kjirurgam lai apskata. vai kaartiigi tiiri un skalo kjirurgjijas vietu?
ik
Re: peec zobu saknes rezekcijas
26.10.2010 18:40
pie kjirurga ieshu riit, jaa skaloju un tiiriiju, cik nu pirmajaas ned vareeju, jo bija pamatiigs uztuukums un shuves pirmo nedeelju
vai smaganai jaabuut miikstai griezuma vietaa?
Re: peec zobu saknes rezekcijas
26.10.2010 18:48
nezinu ko domaa ar "miiksta" bet pareizi neliekas. + nelabi ozh = izklausaspeec infekcijas
ik
Re: peec zobu saknes rezekcijas
26.10.2010 18:57
kad ir vesela smagana, tad tai pieskaroties var sataustiit zoba kaulu utt, "miiksta" ir miiksta, tas ir it kaa uztuukusi, tachu zoba kaulu zem taas nevar sataustiit, taa kaa gaisa balons, apmeeram taa, katraa gadiijumaa riit pie kjirurga ieshu
Re: peec zobu saknes rezekcijas
27.10.2010 15:36
kaulu nevari sataustīt, jo tā tur nav - rezekcijas brīdī kaulā izveidoja caurumu, pa kuru arī nogrieza un izņēma saknes galu.
ik
Re: peec zobu saknes rezekcijas
27.10.2010 16:52
jaa, es jau taa domaaju, ka kauls nav sataustaams, jo tas ir izgriezts, bet uzpampums ir kaa gaisa balons, iisi runaajot biju pie kjirurga, izrakstiija 2 antibiotikjus un teica, ka iekaisumam vajadzeetu paariet ( 1,5men laikaa 4antib kuures), ka it kaa iekaisums neesot nekur dziljaak, jo tur esot viss iztiiriits, iznjemt, sapildiits utt, un tur vienkaarshi nevarot buut iekaisumu, teica, ka aciimredzot kaut kaads bacilis palicis, kas radiijis sho uzpampumu utt. un jaameegjina nokaut ar antib.

un man veel priekshaa otra, cita zoba saknes rezekcija
Varu padalīties savā pieredzē...
Bija atklāta cista, lai tiktu no tās vaļā uztaisīja zoba (priekšējais nodzīvs zobs ar pildītu kanālu) saknes rezekciju. 3.dienā pēc operācijas pampums nereāls, acs praktiski aizpampusi vispār. Pēc kādām 5-6 dienām pampums sāka mazināties un tad jau ātri pārgāja pavisam. Bet palika viena problēma, griezuma vietā visu laiku kkas pūžņoja un smagana nedzija. Kādas 3 nedēļas gāju katru otro dienu uz SI uz tīrīšanām un skalošanām, bet nekas nepārgāja un man jau nozīmēja 2.tādu pašu operāciju. Nedēļu pirms operācijas aizgāju pie sava zobārsta padīkt, cik tas briesmīgi un vai tiešām nevar iztikt bez operācijas un viņš iedomājās, ka kaite varbūt ir blakuszobam. un tā arī bija. Cista bija pārāk tuvu blauszoba saknei un griežot to ārā, noīsinot zoba sakni, dzīvais zobs "nobeidzās". Ārsts iztītīja tā "nobeidzinātā" pirms tam dzīvā zoba kanālu, sapildīja to un jau 3.dienā man smaganā viss tā forši savilkās un operēt vairs nebija nepieciešamības :)
Tā kā gadās arī tā!

Un, ik, Tev nu gan ir iekšas taustīties pa griezto vietu! Man pat skatīties bija pabaisi, kur nu vēl iztaustīt!
Re: peec zobu saknes rezekcijas
27.10.2010 17:36
ik
Re: peec zobu saknes rezekcijas
27.10.2010 22:20
man nevareetu buut vaina blakuszobaa, jo vienaa pusee nav zoba un otraa pusee rezekciju uztaisiija uzreiz 2blakus zobiem, jo aciimredzot senos laikos pirms tilta un kronju likshanas, man nav sapildiiti vai kaut kaadaa citaa veidaa slikti saarsteesi zobu kanaali un periodiski viens peec otra iekaist, taatad zem shii tilta kaadreiz bija vairaak zobu-vienu izraava pirms gadiem 3 ( atkaartots iekaisums bija, neglaabjams), otraa pusee ir zobs, kam ir kronis vienpatis, tad nu kjirurgs pie reizes uztaisiija arii tam rezekciju, jo simts punkti tas iekaistu ar fistulas paraadiishanos, kaa citi, peec kaada laika.

man bija jaatausta, jo strutu garsha un smaka mutee, pee:(

es tik nesaprotu-vai tad nevar izskalot, veicot kaut kaadu minimaalu griezumu? vai tad antib.tieshaam spees paveikt misiju? kjirurgs jau bija baigi optimistiskaa(sieviete)-jaa, nesatraucies, buus ok. 5dien atkal mums tikshanaas, tad jau jautaashu, ja iekaisums nemazinaasies.
mana ķirurģe arī bija ļoti optimistiska, kad zvanīju un teicu, ka man ir nenormāli uzpampusi seja,šī man atbildēja- neuztraucies, zaķīt, nākamajās divās dienās uzpamps būs vēl lielāks- un nolika klausuli :D

tā precīzi neatceros, bet man liekas, kad gāju uz skalošanām, tad man kko ar šprici laida iekšā smaganā un tad kkādu škidrumu (varbūt strutas vai tās zāles, vai visu kopā) izvilka ar to pašu šprici ārā. Un man antibiotikas bija izrakstītas uzreiz pēc operācijas, daktere teica, ka obligāti jādzer.
Re: peec zobu saknes rezekcijas
28.10.2010 15:29
ik Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> jaa, es jau taa domaaju, ka kauls nav sataustaams,
> jo tas ir izgriezts, bet uzpampums ir kaa gaisa
> balons,

varbūt, gaisa emfizēma neliela (gaiss zem spiediena piepildīja mīkstos audus)

bet vispār V.M. taisnība - nav ko spaidīt to vietu visu laiku, nesadzīs tak nekad :)



Edited 1 time(s). Last edit at 28.10.2010 15:29 by puce.
Re: peec zobu saknes rezekcijas
05.11.2010 19:58
Sakiet, un kadus antibiotikus izrakstija un kadas devas?Ko parasti tagad tadiem izraksta?Loti interesanti, musdienas savadak iespejams kaa agraak.
ik
Re: peec zobu saknes rezekcijas
06.11.2010 11:57
Manaa gadiijumaa pirms rezekcijas bija Kefexin 1x3 ( pirms tiku pie zobaarsta) 7dienas, peec rezekcijas Amoxin comp 1x3 7dienas, tad atkal Kefexin 1x3 + Flagyl 1x3 7dienas un peec tam veel Azitromycin 2x1 2dienas.
Vakar uztaisiija RTG, iekaisums ir ( jaasaka gan, ka samazinaajies un strutas it kaa vairs nav, tachu zoba un smaganas apviduu taada diivaina sajuuta, vaardu sakot nevesela sajuuta) , tachu peec RTG nevar pateikt, kas tur iisti ir, taapeec atkaartota rezekcija, ja zobs buus ieluuzis, tad sekos taa likvideeshana ( nervi, nauda, laiks...)
Es neatceros, kā saucās antibiotikas, bet bija kkādas vienas, ko dzēru 3xdienā 5 vai 6 dienas. Mute bija jāskalo ar Corsodyl + lietoju vitamīnus Calcigran un Calcia 800 plus.

ik, man dīvaina sajūta (tā it kā smagana tāda atrofējusies un nedzīva, tāda kā tukša, arī zobs likās tāds kā ne savējais un "svešs") saglabājās diezgan ilgi arī pēc tam, kad griezuma vieta bija pilnīgi sadzijusi. Ziemā, drēgnākā laikā vispār ļoti jocīgi bija, jo likās, ka to smaganu jūtu kā tādu švešķermeni. Kopumā, ja nav infekcijas, jocīga sajūta varētu būt OK, jo kaulaudu atjaunošanās ir ilglaicīgs process.
Bet vispār, Tev tāda neapskaužama situācija, atkārtotās rezekcijas, sāpes, nervi... :(
Re: peec zobu saknes rezekcijas
17.11.2010 21:10
ik , kur sita ordinee? To pasu Kefexin, piemeram?
Neesmu saistits ar stomatologiju vispaar, bet antibiotiku grupas zinu visai labi veel.
Azitromicinam 2 dienas? Nja.

Parasti ,piem pneimonijai devaam kadu penicilina grupas , ja nelidz labi, vai alergija,citas grupas.
Man bija neatliekamaja jaordinee, tur bik savadaak.Ar pneimonijaam un visadaam pecoperacijas utml.

Tur jau kadu augstakas paaudzes penicilnu/cefalosporinu ar inhibitoru grustu un kadu aminoglikozidu/hinolonu klaat.
Ja tik ilgi nepalidz.
Es piem noordinetu kadu 3paaudzes cefalosporinu vai amoksicilinu ar klavulanskabi plus kadu tobramicinu/gentamicinu veenaa vai hinolonu / ciprofloksacinu, pefloksaciinu klaat taam primajaam zaaleem.
Azitromicins tok laikam makroloidu grupas, tapec vairak dienas kaa divas jariin.

Jasaka, ka no ZOBARSTNIECIBAS neko daudz nezinu, tur varbut bik savaadaak vajaga.Diezgan ilgi jau ari nevienam neko nekur neordineeju vairs, biznesaa nemos.Kad es stradaju, slimeneem bija stata stomatologi, ja mutes dobumaa kkas, tiem atraaadiija slimniekus, tas vinji arii noteica,kaas jadara un kaa.
Nekad gan par prateju zobu lietas seit neesmu uzdevies, vienkarsi loti ieintereseja antibiotiku jautajums.
ik
Re: peec zobu saknes rezekcijas
18.11.2010 09:42
Kefexin pirms tiku pie aarsta ordineeju sev pati, paareejaas antib ordineeja kjirurgs, shodien tiks rauts zobs aaraa, shaubos vai paliidzeetu jaunaakaas paaudzes antib., un iekaisuma process ir ildzis visu rudeni, taa kaa es citu izeju arii neredzu, kaa vienkaarshi tikt no sastrutojoshaa zoba valjaa, jo nedomaaju, ka tam buutu ilgs muuzhs, ja tiktu veikta otreizeeja rezekcija utt, man tam vairs nepietiek ne nervu, ne naudas.
Sweiki!
Gribēju pawaicāt wai drīkst sauļoties pēc saknes zoba rezekcijas?
Man jau ir 7.diena,jūtos labi,pampuma naw.
Wai drīkst TIKAI pēc šuvju izņemšanas?
Re: peec zobu saknes rezekcijas
07.07.2014 20:54
Pofigs. Kaut uzreiz var sauļoties. Kaut gan pirmās dienās var nedaudz palielināties pampums.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 11?
Ziņa: