Zobu sāpju lēkmes

Aizsāka Atis 

Atis
Zobu sāpju lēkmes
02.09.2012 16:45
Vairāk kā divus mēnešus atpakaļ zobā (dzerokļa sānā, kur bija izkritusi vecā plombe) ielika plombi, pēc kuras zobs kļuva jūtīgs un varētu teikt pat sāpīgs. Sazvanījos ar dakteri, viņš teica, ka tā varot būt, jo caurums esot bijis dziļš, tā ka urbjot (uz urbšanas beigām gauži un pēkšņi sasāpējās) atsedzies dentīns un sāpes pēc kāda laika mazināšoties un pāriešot. Tuvākajās dienās zobam tiešām kļuva labāk un sāpes izzuda, bet nu jau vismaz pusotru nedēļu uz siltu, karstu, skābu vai uz iztaustošu pieskārienu ar mēli plombei (nu vietai kur tā ielikta) tādas kā zobu sāpju lēkmes (sāpes pieaug pamazām pusminūtes līdz pat minūtes laikā no nesāpīga līdz ļoti sāpīgam), kuru laikā varu rāpot pa sienām un kuras dažu minūšu vai ilgākais stundas laikā (ja vien neesmu jau paspējis ķerties pie ripām) mēdz pāriet pašas no sevis kā nebijušas. Tīrot zobus, uzkožot, zobu neaiztiekot, pats no sevis un arī naktīs zobs nesāp. Dažreiz pie sāpju lēkmēm šķiet, ka tieši zobu iztīrīšana ir tā, kas remdē sāpes. Arī sakodiens (lai arī jutīgais zobs ir noslīpēts un atrodas sānā un tādā vietā kas sakodienu itkā neiespaido) kopš baidoties no sāpju lēkmēm cenšos visu košļāt ar pretējās puses zobiem pēdējā laikā šķiet palicis tāds kā drusku savādks (iespējams tās ir tikai manas iedomas).
Drusku bail traucēt zobārstu, taču varbūt tomēr vajag ko lietas labā darīt, jo sāpju lēkmes ar katru dienu kļūst arvien neciešamākas un liekas ka rodas arvien vairāk faktoru, kas tās spēj ierosināt. Kas tas varētu būt, ko darīt lietas labā un ko man darīs zobārsts (un vai tas būs sāpīgi), ja pieteikšos uz vizīti? Man ir paniskas bailes no zobārstiem jau no bērna kājas, tādēļ kopš pusaudža gadiem cenšos katru mazāko caurumu doties salabot cik vien ātri iespējams (kamēr nav aizgājis dziļumā).
Re: Zobu sāpju lēkmes
02.09.2012 20:09
izklausas ka vajadzees saknju kanaala aarsteeshana
Atis
Re: Zobu sāpju lēkmes
02.09.2012 20:43
Paldies par atbildi!
Auč! T.i. būs jātaisa rentgens, jāvelk ārā nervs, jāliek arsēns un visas tās pārējās šausmas jeb ir arī kādi citi varianti? Tas ir ļoti sāpīgi? Mans zobārsts gan savu pacientu veselības labā nevienam savam pacientam bez īpašas vajadzības (tik cik nu iespējams paciest) atsāpināšanu nerekomendē, taču gribas uzzināt jau laikus vai ir vērts mēģināt ko tādu izdīkt.
Cik apmēram laika vizītēs un starplaikos tas varētu paņemt - lai, pirms zvanu dakterim/reģistratūrai, varu sākt rēķināties kā saplānot vizītes ar savām darba maiņām un brīvdienām (darbs prasa diezgan lielu uzmanības noturību un dažbrīd arī smagāku fizisku piepūli, tadēļ neliekas, ka būs baigi prātīgi, ja zobārsta apmeklējuma dienā/-s/ pēc lielajām mocībām uzreiz došos uz darbu) u.t.t.?
Ati, Ati, Ati,
neesmu zobarsts, bet pec savas pedejas zobarsta apmeklejuma reizes sapratu, ka teicienaa "9 x nomeri, pirms nogriez" ir sava zinama taisniba/gudriba, kas janem vera. vai patiesam ir tik traki, ka ir jarauj nervs? :(.
Mans zobarsts vienpersoniski pienema lemumu, par nerva rausanu,
aizurbaas lidz nervam, uzlika zales taa nomerdesanai un tikai pec tam nosutija uz rtg. Talak sekoja shoka terapija- rentgena kabinetaa atdodot uznemumus pataica "jus laikam bijat saaukstejusies, jo jums visi zobi ir veseli". ta nu es to zobu "sadaktereju", un tikai pec tam dabuju izjust, ko nozime istas zobu sapes... Gaju pat pie daktera lai izraksta pretsapju lidzeklus
Teiksu ka ir- nerva rausana , kanalu tirisana, pildisana ... nav forss pasakums, ja vien bez ta var iztikt ... :(
Re: Zobu sāpju lēkmes
03.09.2012 09:08
Varbūt, var mēģinàt izņemt to plombi un uzlikt nomierinošu pagaidplombi, varbūtība, ka nomierināsies un nebūs jàņem ārà nervs, vēl ir.

__________________
dr.puce@gmail.com
Atis
Re: Zobu sāpju lēkmes
03.09.2012 12:41
Paldies, aikasap un Puce par atbildēm!

Šorīt zobs pēkšņi sasāpējās uz auksta un silta kombināciju. Atkal bija tā sajūta, itkā plombe būtu veidota no kāda aukstumu/siltumu/skābumu vadoša materiāla kurš sāpes pamazām atdod dziļākiem slāņiem un novada uz smadzenēm. Prātīgi aptaustīju vārīgo vietu ar mēli un sajutu tādu kā negludumu plombes vietā (tā itkā plombe būtu drusku izspiedusies uz ārpusi vai arī nebūtu bijusi kā nākas noslīpēta). Momentāli aiznesos tīrīt zobus. Kamēr pucēju zobus (ar savu jauno ūbermīksto zobubirsti) gaužā sāpe pazuda kā nebijusi. Plombe arī.
Nākamais solis zvans reģistratūrai lai sarunātu tuvāko iespējamo vizīti. Trešdien pie doka. Ātrāk nebija iespējams. Tagad var sākties lielās bailes un cauruma saudzēšana. Auč! Nepatīk man cauri zobi!

Vai varētu būt tā, ka plombei bija radusies kāda plaisa, sūce vai kas tamlīdzīgs (nu nebija kā nākas pielipusi/piestiprināta zobam, vai kā nu to tā labāk paskaidrot) un tieši tās dēļ nācās ciest sāpju lēkmes? Kādi būtu ieteikumi cauruma efektīvākai saudzēšanai (līdz trešdienai kaut kā jānodzīvo) lai trešdien mazāk būtu jāurbj?
Re: Zobu sāpju lēkmes
03.09.2012 12:52
Atis Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Paldies, aikasap un Puce par atbildēm!

> Vai varētu būt tā, ka plombei bija radusies
> kāda plaisa, sūce vai kas tamlīdzīgs (nu
> nebija kā nākas pielipusi/piestiprināta zobam,
> vai kā nu to tā labāk paskaidrot) un tieši
> tās dēļ nācās ciest sāpju lēkmes?

Visticamāk tā arī ir, pareizi visu saprati.

__________________
dr.puce@gmail.com
Atis
Re: Zobu sāpju lēkmes
03.09.2012 13:55
Paldies, Puce!
Re: Zobu sāpju lēkmes
03.09.2012 18:49
tagad kad plombe aaraa vairs nesaap?
Atis
Re: Zobu sāpju lēkmes
03.09.2012 19:27
zb Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> tagad kad plombe aaraa vairs nesaap?

---
Nē, nesāp. Būtu jāsāp? Tā prātīgi pamēģināju patestēt gan uz aukstu, gan uz siltu - pagaidām nekāda vaina. Sūdzēties nevaru. Tikai cauruma esamība kā tāda drusku tracina, bet tas jau trešdien tiks labots (cerams, ka bez visādām nervu ārā ņemšanas un tamlīdzīgām eksekūcijām).
Re: Zobu sāpju lēkmes
04.09.2012 19:30
ja nesaap tad labi. izskataas ka bija plombes vaina. hm.
Atis
Re: Zobu sāpju lēkmes
05.09.2012 20:16
Jauna plombe vietā un nekas vairs nekur nesāp un nav arī pārlieku jūtīgs. Zobārsts teica, ka tā tiešām visticamāk varētu būt bijusi tikai kaut kā neveiksmīgi ieliktas plombes vaina. Arī samaksu šoreiz nepaņēma.
man zobs sap nepartraukti un pa nakti sapeja tik traki kad mammai ludzu palidzibu sodien pat paest nevaru
Re: Zobu sāpju lēkmes
26.09.2015 10:57
Gadās.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 15?
Ziņa: