mandibular torus

Aizsāka Princis 

mandibular torus
09.09.2015 15:48
Labdien!
Pirms kādiem pāris gadiem apakšžoklī iekšpusē uz smaganas izveidojās neliels ciets izaugums, likās, ka ir parasts burbulis/ādas sabiezējums, kas reizēm mēdz uzmesties uz pāris dienām. Bet laika gaitā nepazuda. Tad nu beidzot izdomāju pameklēt, kas varētu būt pie vainas. Googlaa izlasījos visu iespējamo un secināju, ka visticamāk ir MANDIBULAR TORUS (lieks kauls bez funkcijas). Googlejot bildes tur izskatās krietni vien briesmīgāk, man ir pavisam maziņš un vienā pusē, tomēr tāds spics un reizēm mēdz sakairināties smagana ar mēli, tāpēc nedaudz traucē. Visur rakstīts, ka nav nekas jādara un tas nav ļaundabīgs, ka jāizņem tikai, ja rodas problēmas ar runu vai mutes higiēnu un procedūra ir līdzīga gudrības zoba izņemšanai (griež vaļā smaganu un izņem kaulu). Tomēr googlējot latviešu valodā neko par tādu mandibular torus vispār nevar atrast, kā arī zobārstniecību saitos pie pakalpojumiem neko tamlīdzīgu neatradu. Vai kādam ir/ir bijis kas līdzīgs un ko var darīt?
Re: mandibular torus
09.09.2015 20:27
Tas par ko Tu domā, saucas ekzostozes. Taču tam nevajadzētu būt asām un traumēt mēli. Tad drīzāk tas it kaula vai zoba atlūza - sekvestrs.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: mandibular torus
10.09.2015 14:07
Varbūt ne tā paskaidroju. Nav spics vai ass, ka durtu. Drīzāk pusaplis (diametrā kāds 0.5cm), vienkārši vieta tāda neveiksmīga (uz smaganas starp 3. un 4.zobu apakšējā rindā) un tieši mēli sanāk bieži trīt pret turieni. Vēl padzirdēju, ka tā varētu būt cista, kaut gan nav ne jausmas. Man pirms kādiem 26 un 19 mēnešiem rāva ārā gudrības zobus apakšā, vai nevarētu būt kāda saikne ar to? Precīzi neatceros, vai bija jau pirms tam vai radās tieši pēc, bet kaut kur ap to laiku.
Re: mandibular torus
10.09.2015 18:12
Maz ticams, ka tas ar to zobu raušanu saistīts, bet pilnībā to izslēgt nevar, tāpat kā apstiprināt. Cistas vairāk tendētas veidoties pēc sastrutojumiem. Bet kur problēma aiziet pie zobārsta pakonsultēties?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 5?
Ziņa: