Sāpīgs limfmezgls, seja, bumbulis vaigā

Aizsāka Ieva26 

Nedēļu pēc higēnista apmeklējuma (pirms divām nedēļàm) sākās tāda kā spiedošaja sajūta vaigā, no tās vietas kur žokļa kauls kustās (pie auss) un uz leju, kā arī zem vaiga kaula (no acs vidus, uz auss pusi), sāpju nebija, tikai spiediens, brīžiem varbūt tirpoņa. Pierakstījos pie zobārsta, jo domāju, ka zobi, it sevišķi tāpēc, ka tikko higēnists bijis, mazums, kāds nervs sasāpējies pēc zobakmens noņemšanas. Kamēr gaidīju vizīti sāka sāpēt limfmezgls kaklā tai pašā pusē, kur spiediens, ne ļoti, bet pieskaroties varēja just, ka labi nav. Ne higēnists, ne pirms tam zobārsts neko nebija pamanījuši, zobi arī nesāpēja, uz aukstu, karstu nereaģēja, bet mazums, kas. Spiediens pamazām pārvērtās tādā kā dedzinošā sajūtā, sāpes īsti tās nav, bet traucēja, it kā liekas, ka vaigs pilnāks, bet sapampis tomēr vizuāli nav. Otrdien tiku pie zobārsta, neko sliktu neatrada, uztaisīja rentgenu visai tai pusei, izbakstīja un izdauzīja - neko neatrada. Tā kā spiedošaja dedzinošās sajūtas vakaros jau bija jūtamas arī deniņos zobārste sūtīja pie neirologa - ieklausoties pēc sejas nerva problēmām. Viņa gan ieteica, ka varu ARSā uztaisīt arī panorāmas rentgenu (parasto, ne 3D), ja nu kas nav pamanīts uz vietas taisītajos, uzrakstīja norīkojumu. Neirologs nākamajā dienā iztaustīja seju, iztaujāja, izrakstīja zāles - Dolemn, Neurontin un vitmanīnus Neurorubin. Tai pašā laikā arī atzina, ka tas īsti neizskaidro limfmezglu un to, kāpēc sāpes nav lēkmjveidīgas un kāpēc nav izteiktākas, un no rītiem principā nesāp. Ieteica vēlreiz parunāt ar zobārstu, pārjautāja vai nav bijuši deguna dobuma iekaisumi vai iesnas (nav), pateica nākt atkal pēc 10 dienām, ja nepaliek labāk, tad taisīšot magnētisko rezonansi.

Tā nu apbruņota ar zālēm nerva iekaisumam vakar (dienu pēc neirologa) devos atpakaļ pie zobārsta ar panorāmas rentgenu, atkal it kā viss ok, vienīgi, ka astotajam zobam apakšā saknes garas, principā beidzas turpat kur sejas nervs, tas varbūt varot traucēt, bet esot maz ticams. Zobārste ilgi pētot pamanīja arī mazmazītiņu melnumiņu rentgenā un izrādās, ka zem smaganas šim astotajam zobam caurums, kuru rentgenā īsti neredz, bet viņa saskatīja un es arī sajutu nelielas sāpes, kad ar instrumentu iebakstīja. Zobārste arī sataustīja nelielu bumbuli apakšzoklī, pilnīgi neredzams un ar mēli nejūtams, it kā pie sestā vai septītā zoba (noteikti ne pie astotā, man pašai liekas, ka tieši tai vietā, kur vaigs satiekas ar smaganām, bet zem ādas pie sestā zoba). Rentgenā tur it kā neko neredz, viņa par bumbuli pateica - tas nekas, varbūt no cita zoba, bet tas noteikti neietekmē to sejas nervu. Bet astotais zobs ar savu caurumiņu un garo sakni noteikti varot būt traucēklis - jārauj ārā. Pierakstījos otrdien pie ķirurga uz konsultāciju un raušanu, bet mani biedē tas, ka tas bumbulis ir kaut kāds iekaisums, kuru nevar atlikt. Neesmu zobārsts, nezinu, vai tos rentgenā redz, bet visi zobi un saknes rentegnā ir vienādi, Ģimenes ārsts pateica dzert tās zāles, ko neirologs izrakstīja, jo nu "sejas nervs ir problemātisks un sliktāk jau nepaliks", mani satrauc tas, ka šodien žokli atkal dedzina, sāpju un pampuma nav, bet sajūtas nepatīkamas, limfmezgls gan norimties, it kā nejūt, bet dedzinošās sajūtas vaigā ir tur, kur 6-8 zobs, arī žokļa kauls jūtīgs uz pieskārienu. Nesaprotu, vai gaidīt vai skriet pie dežūrārsta. It kā mana zobārste ir labi zināma, ar labām atsauksmēm, negribētos ticēt, ka viņa palaida garām ko tik steidzamu?

Visam pa virsu jāpasaka, ka man ir hipohondrijas noslieces, mēdzu uztraukties par sīkām veselības problēmām, tāpēc šobrīd esmu sabijusies, ka dedzinošā sajūta ir pamatīgs iekaisums, kuru nevar atlikt uz otrdienu, nesaprotu, ko darīt. Un iespējams satraukuma rezultātā sajūta, ka galvas augšā tādas kā tirpas vai siltums. Temperatūra ir 36.8-37, bet tā man it kā tāda mēdz būt, ja satraucos (trauksme par veselību). Neirologs nozīmēja arī asins analīzes - viss normās, iekaisuma marķieri 0,2. Negribētos hipohondrijas dēļ sacelt traci, bet internets pilns ar šausmu stāstiem par sepsēm, strutainu es meningītiem un smagiem iekaisumiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 24?
Ziņa: