baigaa beeda :(((

Aizsāka eseseses 

eseseses
baigaa beeda :(((
04.06.2016 10:58
Gribeeju luugt padomu. Staasts sekojoshs:
Biju pie zobaarsta. Salaboja vienu zobu - lielais dzeroklis apakshzhoklii, uzlika smuku balto plombi (pirms tam bija liela melna sudraba plombe).
Saaka saapeet, padzeeru pretsaapju tabletes, peec laicinja aizgaaju, paurba, uzlika pagaidu plombi. Viss super, viss ideaali.
Tad peec laika aizgaaju veelreiz, nomainiija uz balto plombi. Shobriid ir nepatiikami eeshanas laikaa, riktiigi juutiigs tas zobs, liidz ar to, censhos uz to pusi neest. Riebiiga sajuuta, kad jebkas pieskaras pashai plombei un kad pieskaras zobam no aarpuses - no vaiga puses. Aarpusee smagana esot atkaapusies, kaut ko tur tiiriija ar ultraskanju tam zobam.
Atkal pie zobaarsta jaaiet, lai rauj nost to plombi un skataas, kas tur ir? Vai tas zobs var nomierinaaties ar laiku? Pilniigs izmisums. Man ir reaali bail, ka draud kanaalu aarsteeshana. Kaapeec nekas nesaapeeja, kad bija taa sudraba melnaa plombe? Kaut kas vinjai tur bija nodrupis bishkji nost, bet tureejaas labi, mozh i mainiit nevajadzeeja... :(
Re: baigaa beeda :(((
04.06.2016 18:59
Lai ieliek sudrabu, paskatīsies, kā būs.

__________________
dr.puce@gmail.com
egle1
Re: baigaa beeda :(((
04.06.2016 19:50
Neesmu zobārsts, kāpēc mainījāt plombi zobam, kas nesāpēja? Lai tiktu vaļā no dzīvsudraba plombes? Un vai tagad šādi vairākas reizes pārplombēts zobs nepaliek ar plānam sienām?
Man pašai uz labošanu (kanāli) stāv augšējais sestais zobs, tam būs sudraba plombe, ārste nemaz citu variantu neizskata un es pati arī piekrītu.
eseseses
Re: baigaa beeda :(((
04.06.2016 22:21
puce
Paldies par padomu!

egle1
Daktere teica, ka stipri sabojaajies bija. Sieninjas ir plaanas, beediigi tas zobs kopumaa izskataas.
Re: baigaa beeda :(((
04.06.2016 22:57
Vnk ja pārāk lielām porcijām liek balto plombi, materiāla saraušanās vēlāk var izraisīt zoba jutīgumu. Pagaidplombes un sudraba plombes nesaraujas.

__________________
dr.puce@gmail.com
eseseses
Re: baigaa beeda :(((
15.09.2016 10:43
puce - Paldies, viss ir normalizējies.
eseseses
Re: baigaa beeda :(((
19.11.2016 12:01
puce
ļoti interesanti, man pirms krietna mēneša zobārsts vizītē skaidroja par to, ka sudraba plombes neesot labas tieši ar to, ka tā kā tās ir metāls, tās mēdz izplesties, sarauties. es neesmu zobārstniecības speciālists, vien uzdevu zobārstam kā pacients jautājumu, kāpēc mēdz notikt tā, ka sudraba plombes mēdz sadrupt.

zobiņš ar balto plombi kopumā sadzīvo ļoti labi, nekādu problēmu šobrīd.
Re: baigaa beeda :(((
20.11.2016 16:04
Eseseses:

Jebkurš materiāls izplešas un saraujas temperatūras svārstību iespaidā. Runa ir par to, ka baltās kompozītplombes (atšķirībā no sudraba vai pagaidplombes) saraujas cietējot, un, ja neievēro pareizu plombēšanas protokolu, tad saraušanās ir pārāk liela un var izraisīt jutīgumu, kā arī novājina zobu.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: baigaa beeda :(((
20.11.2016 16:05
Secinājums vienkāršs - ja visu dara pareizi, tad viss būs ok :)

__________________
dr.puce@gmail.com
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 19?
Ziņa: