Zobi un kauli

Aizsāka NoraAroN 

Zobi un kauli
10.09.2021 21:41
Labdien,
Vēršos pie Jums pēc padoma par bērna(3,5gadi)zobu (kaulu)stāvokli. Mēģināšu aprakstīt situāciju- meita sūdzējās, ka sāp zobiņš, apmeklējot zobārstu,carumi netika konstatēti, bet gan plāna zobu emalija, (tika taisīts arī rengens, bijām Stomotoloģijas institūtā)visiem pēdējiem augšejiem zobiem(kuri kā izrādās ir tādi padrupiši/ dzeltenbrūni tās emalijas nav vispār vai ir ļoti plāna. Leju es biju pamanījusi un tas vēl vairak mudinaja apmeklet zobārstu pēc iespējas ātrāk, kāpēc zobiņi ir ļoti jūtīgi,lietojam regulari rizejošo krēmu un gaidam savu rindu uz zobu labošanu anestēzijā)
Bet ir vēl kāda lieta, kas mani satrauc, es nezinu vai to var sasistīt, bet bērns aptuveni no 2gadu vecuma( tātad jau kādu pusotru gadu) saka, ka sāp kājas. Izpausmes ir dažādas gan pa dienu, ir cēlusies arī naktī un raudājusi, ka sāp, pārsvarā tas ir vakaros, reti no rīta. Ģimenes ārts atbildēja, ka ,,augšanas sāpes,, Tik ilgi? Tās sāpes uznāk bez sakarības, es nesaprotu no kā, palīdz spēcīga masāža, konkrētu vietu, kur sāp parādīt nevar, saka, ka ,,viss,,. Nezinu, kur meklēt palīdzību, vai ir ,,kaulu ārsts,,? Vai šā brīža situācija ar piena zobiem atstās sliktu ietekmi uz kaula zobiem, tādu varbūtu zobarts neizslēdza. Un kāpēc, un cik ilgi sāpēs tās kājas, vai tam ir saistība ar kauliem? Vai ir tādas ,,augšanas sāpes,, un, cik ilgā laikā tās pāriet?
Pateicībā,
Ieva
egle1
Re: Zobi un kauli
12.09.2021 19:57
https://www.santa.lv/raksts/mansmazais/augsanas-sapes-visbiezak-liek-sevi-manit-vakaros-un-naktis-1483/
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 17?
Ziņa: