Veģetatīvā nervu sistēmas disfunkcija

Aizsāka Binnia 

Strawberry, ja tev butu VD, tu noteikti to butu pamanijusi :P
Charmed, neesmu meginajis reiki, bet tas noteikti nevar nakt par sliktu. Viegls sports, pasmeditacija var tikai samazinat sos nepatikamos simptomus. Pozitivo efektu var traucet tikai tavas bazas.

Ja tev ir bail par reiki slikto ietekmi (kam, manuprat, nav ipasa pamatas), varbut pamegini jogu vai ko tml.
Saprotu Jûs visus,man tas viss jau ir 1gadu, bet es cînos pati ar sevi,nelietoju nekâdas zâles, neticu,ka tâdas var palîdzçt! Dzeru tikai bolderjâòus,kad paliek slikti.. Viss slçpjâs galvâ,un nedrîkst domât par nâvi un mirðanu,jo tas nepiekâ laba nenoveîs, mums visiem jâbût ïoti stipriem un jâtic sev...neviens cits mums nepalîdzçs, un ar savu domâðanu no tâ visa var tikt vaïâ !!!
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
18.02.2008 08:48
Vakar es biju uz vienu interesantu lekciju par íermeòa orientçto psihoterapiju. Cilvçkam dzîves laikâ (bet visvairâk pirmajos dzîves gados un arî vçl mammas puncî atrodoties) atkarîbâ no piedzîvotâ izveidojas bloki(bruòas) íermenî. Atbrîvojot ðos blokus, izzûd arî psiholoìiskâ problçma. Ðíiet, ka tâ varçtu bût efektîva metode. Vismaz ar tâdu reâlu pamatojumu (manâ skatîjumâ). Kâ zinâms, ðâdi bloki rada arî fiziskâs veselîbas problçmas. Tâ var "noðaut" divus zaíus uzreiz.
Informâcija par grupâm un seminâriem ir ðeit:
http://www.gaialatvia.com/GAIACNTRLV.htm
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
18.02.2008 10:11
Reaals ir viss, kam sakars ar energjijaam, mistiku, blokiem ;-)))
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
18.02.2008 10:23
energjijas bloki?
nebuus tachu kaut kaadi citi bloki?

vienas un taas pashas lietas var pasniegt dazhaadi. vienreizeeja bloku nonjemshana, tas ir par maz, energjijas pluusma ir jaatjauno periodiski, visu laiku, ideaali, ja to dara katru dienu.
parasti es to atceros, kad jau rodas diskomforts fizisks vai gariigs.

shiis lietas tiek ieteerptas visdazhaadaakajaas maaciibaas un praksees, katrs skolotaajs meegjina ienest kaut ko jaunu, kaut ko savu, pieshkjirt citus apziimeejumus. buutiiba no taa nemainaas - vai tu iededz savu ieksheejo uguni vai stiprini energjijas pluusmu.

lai pieveerstu izgliitotaakus praatus, tiek atmesti tradicionaalie vaardi, piemeeram, chakra. parastas lietas tiek biezhi ieviitas jaunizveidotos sarezhgjiitos nosaukumos.....
nav jau slikti - galvenais, lai aiziet liidz klausiitaajam. un svariigaakais - lai to vinjam iemaaca - lai katrs kljuust dziednieks pats sev.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
18.02.2008 11:52
Ðî metode gan nav jauna, tâs pamatlicçjs ir Vihelms Raihs un to turpinâja viòa meita.
Piekrîtu, Maria_magdalena, ka cilvçkam ir jâbût paðam sev dzideniekam. Ðî metode varçtu derçt tiem, kas tieðâm vçlas pârvaldît paði savu emocionâlo un fizisko labklâjîbu. Zinot, kâdas muskuïu bruòas vai enerìçtiskie bloki kâ rezultâtâ rodas, tos pats var arî novçrst, iemâcoties, kâ tas ir darâms.
Tad nebûs jâpieòem mistiskas cita cilvçka darbîbas un jautâjumi, kurus jautâ nezin kâpçc un jâpriecâjas, ka nezin kâdâ veidâ ir kâds diskomforts pazudis...lai dotos to novçrst atkal, kad viss radies no jauna.
Koma, nu neko nevar darît, tâ nav nekâda mistika, ka enerìija plûst caur cilvçka íermeni :D
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
18.02.2008 12:12
Redz, Strawberry,

aiz to, ka ljautinji ir dazhaadi, katram mistika shkjiet kaut kas cits... Tev energjijas liekas fakts, citam mistika. Tev shkjiet, ka terapeiti uzdod mistiskus jautaajumus, man visi terapeita jautaajumi ir shitushi logjiski, pavisam vietaa...

paiet laicinjsh, un iemaacaas pats sev uzdot liidziigus jautaajumus, pats padomaat, "pajust" situaaciju. nav ar katru probzhu jaanesas pie terapeita.

un veel. man shkjiet, ka mistikai par velti tiek negatiivs kraasojums pieshkjirts. tipa 2 noziimees to lieto. ljoti daudz ir literatuuras, piemeeram, ko vareetu par mistisku saukt, bet taapeec taa nav bezveertiiga vai blekjis, driizaak otraadi.

par kjermenja terapijas metodeem...

dazhiem ljoti labi paliidz. it sevishkji tiem, kam nav uz runaashanu, kaut gan Latvijaa nez vai ir kaads labaaks par Andi Gesti. par shiem te mineetajiem pirmo reizi dzirdu. varbuut shiem cita skola.



Edited 2 time(s). Last edit at 18.02.2008 12:14 by Runcene.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
18.02.2008 12:31
Viòi ðeit ir trîs gadus, kopð atgriezuðies Latvijâ. Cik sapratu, ka Eiropâ ðî metode nav sertificçta, bet Amerikâ ir.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
18.02.2008 14:33
...un shos kjermenja energjeetiskos blokus it labi var izskaidrot jebkursh sakariigs fizioterapeits, nepiesaucot ne chakras, ne energjijas, neko... bet patiik jau taa mistiski...
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
18.02.2008 14:40
Kas nu kuram mistisks, Koma.
Sveicinâti!

Rakstu ðeit.....jo jau divus gadus mokos ar depresiju + veìetatîviem traucçjumiem.Sâkâs, kâ vairumam no mums. Sâkâs viss ar nenormâlu trauksmi...Uzdeva sirds - tahikardija, tad visas pârbaudes gan sirdij, gan galvai. Galvai EEG bija ar novirzçm no normas, un Stradiòos neirologs to aprakstîja - somatoforma veìetatîva disfunkcija. Jâsaka, ka man ðo divu gadu laikâ bûtisks uzlabojums nav.
Ir bailes no laukâ ieðanas - ka nepaliek slikti, tâpat neeju uz veikaliem. Ðobrîd viena vispâr neeju nekur...Medikamentus lietoju - AD + clonazepâms.....bet îsti izeju neredzu.......jau ðajâ for.rakstîju, ka mokos arî ar uzmâcîgâm domâm.....Jâ, nu pilna buíete!!!
.....bet neesmu mierâ ar ðâdu dzîvi.....
.....kas palîdzçja jums, kas varbût bijât ïoti lîdzîgâ situâcijâ?.......
.....piebildîðu, ka 1x ned. apmeklçju psihoterapeitu.......
.....bûðu ïoti pateicîga par kâdu pieredzi.......
Vçl gribçju pajautât - vai kâdam ir pieredze ar Alpha Stim stresa kontroles iekârtu / âm?
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
18.02.2008 16:10
psihoterapeits un klonazepaams... hm

iz manas saprashanas traki nejauka kombinaacija...

1) kas Tev vinju izraksta?
2) kaada deva?
3) nekas maigaaks neder?
Runcene


1)Zâles man izraksta psihiatrs. Clonazepams ir niecîga deva 1/4 no tbl.iedzeru 1xdienâ. AD sauc Remerons - labi noòemot trauksmi, jo sâkumâ tâ bija nepanesami traka...

2) Somiòâ ikdienâ stâv Xanax , tâ teikt "ja kas uznâk"......

.......un tâ es cînos.....
Tagad lasu un redzu , ka neesmu uzrakstîjusi paðu galveno - mokos ar Panikas lçkmçm.......
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
18.02.2008 16:46
roze77
Ja viena nekur neej, tad Tu ne mâcies, ne strâdâ? No ðâdas situâcijas ïoti grûti bûs ârâ tikt. Ja "pienâkums sauc", cilvçks tomçr atrod labâku vai sliktâku iespçju tomçr funkcionçt. Ir arî lielâka motivâcija tikt ar savâm íezâm galâ. Bez treniòiem "izdzîvot" vienai diez vai kas labs sanâks. Varu ieteikt sâkumam iziet vienai pavisam mazu gabaliòu, pierast, ka vari to, tad jau tâlâk. Var atrast sev piemçrotu nodroðinâjumu. Man lîdzçja, ja "pieturçjos" pie lietussarga vai, ejot pâri ielai, turçjos kâdam aizmugurç ar domu "ja nu kas, ieíerðos elkonî un pastâstîðu par iemeslu".
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
20.02.2008 12:10
Roze77

Tu jau sen apmeklç psihoterapeitu?Un nekâdi rezultâti? Tu to Klonazepâmu katru dienu dzer?Cik ilgi jau?
strawberry,

reiki iniciaaciju veicu norveegijaa pie gimenei tuvas meistares.

meditaacijas man loti paliidzeeja, it sevishki saakumaa, kad energija bij visspeeciigaakaa un es biju loti entuziastiska, tachu veelaak mani apstaakli sarezhgiijaas un man tam visam vairs vnk neatlika laika. tagad, atsaakot meditaacijas peec gada paartraukuma, juutu, ka manii vairs nav taas ieprieksheejaas energijas, kas bija, taapeec atkal paartraucu. likaas, ka notiek preteejs efekts, nu nezinu..

bet runaajot par VD.. tas tad arii bij tas galvenais iemesls, kaapeec griezos pie dziednieces. pirms tam, kaa jau daudzi no foruma daliibniekiem, biju izgaajusi visvisaadas iespeejamaas aarstu paarbaudes (turklaat, pie norveegu aarstiem, kas ir vieni no labaakajiem eiropaa!) visvairaak, protams, biju uztraukusies par sirdi, tachu visas analiizes bij vnk ideaalas! ok, man ir ekstrasistoles, tachu taas ir normas robezhaas un aarsti apgalvoja, ka esmu pilniigi vesela! un tad arii saaku aizdomaaties, ka patiesaa vaina sleepjas galvaa.

arii man, taapat kaa tev, roze7, bij PANISKAS bailes iziet laukaa no maajas, iet cilveekos, kau vai vnk iepirkties tuveejaa veikalaa. un tai pashaa laikaa - man bij TIKPAT PANISKAS bailes palikt vienai maajaas (tad, kad draugs devaas uz darbu). vienvaardsakot, taa bij gatavaa elle! jutos kaa taads mazs un neaizsargaats beerns, kam visu laiku vajadziiga babysitter. smiekliigi, bet no otras puses - tragiski.
nekaadas zaales toreiz nelietoju, iznemot kkaadas nomierinoshaas, kas gatavotas uz dabisku augu baazes. protams, ka nepaliidzeeja. gadiijumos, ja kkur vajadzeeja doties vienai, uzliku uz ausiim austinas un klausiijos muuziku. maajaas tas pats - uzgriezu skalu muuziku vai arii skatiijos reeciigas multenes/ komeedijas, kas lika aizmirsties.

veelaak saaku nodarboties ar reiki, veel ar paaris meditaacijaam, kas maaciija novirziit domas, ieguut ieksheeju mieru un stabilitaati, bet galvenais - sajust pamatu zem kaajaam, kad uznaak karteeja bailu leekme. ticiet vai nee, bet man kluva daudz, daudzreiz labaak! un bez jebkaadaam stiprajaam zaaleem! tachu VD, protams, netika izaarsteets, tikai zinaamaa meeraa atvieglots.

peec kaada laika atradu arii darbu, atklaati sakot, vnk pienaaca briidis, kad biju speejiiga arii uz kaut ko taadu! tachu tagad mani mociija citas bailes - ja nu man peekshni paliek slikti un es nevaru aiziet uz darbu? ok, vienu divas reizes vini sapratiis, bet ko es iesaakshu, ja tas turpinaasies? un ko es teikshu, ja arii darba laikaa man paliks slikti, es nogiibshu vai veel nezin kas? taadas un tamliidziigas domas mani mociija katru dienu.

tie, kas pabijushi norveegijaa, noteikti zina, cik shii valsts ir kalnaina un pauguraina; tad nu veel vienas bailes, ar kuraam es dien dienaa saskaaros, izejot no maajas, bij - vnk nespeeja uzkaapt kalnaa! un ne jau kalnaa kaa taadaa, bet vnk iet pa celu, kas ved augshup! logiski, ka pie fiziskas slodzes, sirds pulss paatrinaas, tachu manaas smazdenees tas skaneeja kaa signaals - tev tuuliit, tuuliit paliks slikti ar sirdi, tu tuuliit nokritiisi un nomirsi; kaa bailes uzreiz arii bij klaat. un tad nu tieshaam sirds dauziijaas kaa traka un es keeros pie zaaleem, ko vienmeer neesaaju liidzi. un veel trakaak bij, ja uz cela nebija neviena cita cilveeka, kas man gadiijumaa vareetu paliidzeet (toreiz nedziivoju pilseetaa).

iisaak sakot, tas viss bij vnk murgs. un tieshi reiki paliidzeeja man paarvareet shiis paniskaas bailes, klut stipraakai, lai arii es veeljoprojaam nezinaaju, kas man iisti kaish.

bailes likaas uz laiku pazudushas - neatkaartojaas ne uz ielas, ne straadaajot, ne vnk pavadot briivo laiku. patiesiibaa likaas, ka viss beidzot ir kaartiibaa un arii es sajutos, kaa taads 'normaals cilveeks'. turklaat, biju atgriezusies atpakal latvijaa, kur apkaart bij visi saveejie (kas uzreiz deva dubultdroshu sajuutu), liidz briidim, kad mans murgs atsaakaas no jauna. un shoreiz citaadaa formaa - bailu leekmes uznaaca tikai esot miega (respektiivi, gulot - neskatoties, vai taa nakts, vai diena). saakumaa neuztraucos, domaaju - gan jau.. paaries. tachu ar VD nav tik vienkaarshi. leekmes saaka atkaartoties arvien biezhaak un biezhaak, liidz es atkal sevi biju novedusi liidz aarpraata un izmisuma robezhai. taa kaa atkal atrados aarzemees (un veeljoprojaam atrodos), iisti nezinaaju, kur un pie kaada aarsta doties. aizgaaju vnk uz tuveejo interneta kafuuzi, kur google.lv ierakstiiju 'bailu leekmes' un man paraadiijaas aatieciigi raksti un arii shis forums.

taadaa veidaa arii uzzinaaju, kas man iisti kaish, un pats galvenais - ka fiziologiskajaa plaanaa tam nav NEKAADA sakara ar pashu sirdi, kas uzreiz man lika sajusties daudzreiz labaak. es vnk visu laiku kaa taada mulke ticeeju, ka man ir slima sirds, kaut kaada patalogija; ka visi aarsti ir stulbi, ka nevar atrast manu vainu, utt.
vienvaardsakot, jau pats fakts, ka BEIDZOT peec shiem moku pilnajiem gadiem es uzzinaaju, kas ar maniim patiesiibaa notiek, vaarda burtiskajaa noziimee ATVIEGLOJA manu ikdienu un uzlaboja pashsajuutu. tagad zinu, ka jaastraadaa ar savaam smadzeneem, taa teikt, nevis visu laiku jaabailojas par sirdi un jaaneesaa vesela aptieka liidzi!

patiesibaa kops briizha, kad es sapratu, ar ko man iisti dariishana, bailu leekmju nemaz nav bijis. tagad gulu daudz mieriigaak un, ja kaadreiz naakas naktii pamosties, uzreiz saaku veikt nomierinoshus elposhanas vingrinaajumus un - viss ir kaartiibaa! tiesa, es nezinu, uz cik ilgu laiku. bet pashlaik es tieshaam juutos labi un - BEZ JEBKAADIEM MEDIKAMENTIEM!

varbuut arii paareejie vareetu pastaastiit kaut ko vairaak par savu pieredzi? taa kaa mees visi apzinaamies muusu VD simptomus, tas vairs neshkiet interesnts sarunu temats. daudz noderiigaak ir uzzinaat, ka mees ciinaamies ikdienaa, kas mums paliidz (iznemot medikamentus)?
Pastaastiet luudzu kaa paartraukt lietot SEROXAT!!!Buusu pateiciiga!
Vai tad ne tâpat kâ visus AD, pakâpeniski?Samazinot devu.
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
25.02.2008 13:19
Kicis

Palçnâm, vari tepat forumâ pameklçt info kâ man gâja ar atmeðanu,- grûti, slinkums vçlreiz to rakstît, bet jâsamazina ïoti palçnâm!
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
25.02.2008 13:20
Ir dzirdçts, ka saka 10 dienas pa 1 tabl, 10 dienas pa 1/2 tabl, utt, liidz minimumam, kamçr tableti nevar ieraudzît :)

________________________________
http://www.freewebs.com/vd_depression/
Peedeejo meenesi dzeeru tikai 1/2 Seroxat (20mg.)
Tagad gribu atmest, bet sodien (treso dienu kaa nelietoju) saakaas nenormaalas lomkas, tad nu klausot juusu padomam iedzeeru 1/6 dalu tabletes-kluva vieglaak, bet ne jau nu pavisam labi!:(
Ceru, ka atmetiisu!Veel man maajaas ir Fluanxols-varbuut paariet uz to.Blaaviens-buutu zinaajusi ieprieks, ka vinu tik gruuti atmest, nebuutu saakusi dzert!:(
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
25.02.2008 22:37
Heh... es laikam nemaz nesirgstu ar to hujnju ko man aarsti jau 10 gadus ieraxta - VD :D jo neko iznjemot baldriaanjus man nevajag :D :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
27.02.2008 08:37
LAimîgais :D

Kicis

Fluanxols neaizstâs Seroxatu! Es, kad beidzu dzert Seroxat (ar otro mçginâjumu), un beidzu es ar 1/8 tabl. uzreiz sâku Fluanxolu dzert, beigu beigâs bija ok!
Miilie- esmu patiesi laimiiga!!!2 dienas padzeeru Seroxat 1/6 un nu jau kaadas 5 dienas iztieku bez-juutos lieliski.Ceru, ka esmu tikusi valaa no taa murga...:)
Iesaku jums lasiit zurnaalu Ieva-tur tagad saakusies rakstu seerija par VD.
Ziemeïu Bums
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
02.03.2008 19:18
Seroxat.. Ðobrîd liekas, ka tâ ir vienîgâ izeja. Pirmdien pârstâju dzert to ar visu deva pakâpenisko samazinâðanu. Un otrdien jau atgriezâs viegli simptomi. Ðodien ir svçtdiena, vakar biju izlçmis "pasvinçt" Seroxat lietoðanas pârtraukðanu bârâ.. Ðodien jau viss - atiet! Tâpat kâ sâkâs..
Man ieteica vçrsties pie homeopâta. Ir kâdam pieredze ar homeopâtiju!?
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
05.03.2008 22:18
...Meklçju internetâ rakstus par VD, laikam mani arî ir skârusi ðî problçma. Uznâk briesmîgi sirds pârsitieni, piepûðâs vçders un jûtos kâ gaisa balons, sajûtas, ka gals klât! Izgâju visus ârstus, kompjûterus, sirds riteòus - viss, paldies Dievam, kârtîbâ, sirds arî.Konstatçja VD, tagad, kad nâk tie pârsitieni, slikta dûða, drebuïi un vçl sazin kas, iedzeru miega zâli un kuòìa tabletes un cenðos gulçt. Darbâ kâ par brînumu, reti kad ir slikti, pârsvarâ tas trakums nâk virsû vakarâ.Sâku iet sportot, it kâ mçnesi bija labâk, tagad atkal sâkas viss pa vecam. Man ïoti gribas pieveikt ðo nepazîstamo VD un , lûdzu, dodiet padomu, esmu gatava cîòai!!!
Iepriekð paldies!
Man ðî nelaime ir no 18 gadu vecuma, tagad man 21. No sâkuma gâja traki, arî psihologi, antidepresanti, trankvilizatori, pat hipnoze. Tagad jau gadu neesmu dzçrusi nekâdas zâles, ko agrâk pat nespçju iedomâties, ka vçl kâdreiz spçðu. Ja agrâk es pat ar zâlçm nevarçju ne uz veikalu aiziet, ne uz mâcîbâm, tad tagad daru to jau gadu bez zâlçm un pati brînos, ka visu varu. Kas man tieði palîdzçja îsti nezinu, negribu teikt, ka vajag darît tâ vai ðitâ, domâju, ka viss, kam izgâju cauri man palîdzçja izprast ðo kaiti. Atmetu zâles, jo sapratu, ka, tâs dzerot, nekad tas murgs nebeigsies. Pats interesantâkais bija tas, ka pçc zâïu atmeðanas, man kïuva labâk.
Tagad man arî, protams, vçl uznâk tâs stulbâs domas, kâju ïengenums, bet es momentâ sev pasaku, ka nekas man nenotiks, jo vienkârði nevar notikt un tad domâju par kaut ko citu un viss pâriet. Galvenais ir izprast VD, arî laiks tam vajadzîgs, vajag to vienkârði saprast, brînumzâïu nav, no malas neviens nepalîdzçs.
Es eju, kur man jâiet un pie sevis domâju - ieðu, kamçr kritîðu, gan jau kâds pieies uz ielas klât, bet nekad jau nekrîtu un neìîbstu. Iesaku neizvairîties no situâcijâm, kurâs nâk virsû panika, tâ vçl vairâk sanâk grimt tajâ purvâ. Vienreiz "izdzîvosi" tajâ situâcijâ, otreiz jau bûs vieglâk.
Vienîgais, ko tagad lietoju ir vitamîni, zivju eïïa, kas palîdz arî tîri psiholoìiski, ieskaidro sev, ka ar mani viss ir kârtîbâ, vitamînu man netrûkst, viss strâdâ uz urrâ :)
Re: Veìetatîvâ nervu sistçmas disfumnkcija
07.03.2008 09:36
Pareizi ir kâ Emma saka, dari to no kâ Tu baidies, un tad bailes pamazâm atkâpjas, jo viòas ``saprot`` savu nevarçðanu, viòâm nav interesanti, jo Tu nebaidies!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 4?
Ziņa: