Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu

Aizsāka Dagnija Zemîte 

Hm, kâ reize paðlaik lasu to Utinâna grâmatu par DNS matrici... neesmu ne psihoterapeits, ne vispâr mediíis, bet man grâmata liekas visnotaï interesanta... Cienîjamais A. Utinâns par ðo D.Z. rakstu laikam teiktu - tâ ir matrices balss :) Katrâ ziòâ ðis ievietotais raksts ir nesalîdzinâmi murgainâks par to grâmatu - dzîvi atomi, imperils utt. Citos forumos iet runa vçl par psihiatru mafiju Latvijâ un citiem vajâðanas mânijas simptomiem. Kaut kâ man liekas, ka "informâcijas inde" ir kâ reize ðî þultainâ vçstule :)
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
22.02.2008 23:47
Hmm? Runaajot par taam paashnaaviibaam jaasaka, ja kaadam uz to nesas prats tad lai tik dara un daudz nestirkaajaas, nav ko dziivotgribeetaajus gruziitar savaam probleemaam... pasaule pieder pohujistiem :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Dagnijas raksta ietekmçts, sameklçju A.Utinâna grâmatas, un nâcâs konstatçt, ka Dagnijai taisnîba – grâmatas murgu pilnas. Vislabâk to var saprast, ja visus sveðvârdus pârtulko latviski.
Murgains ir jau 2005.gadâ izdotâs Artûra Utinâna grâmatas virsraksts:
Cilvçka psihe.
Tâs darbîba, funkcionçðanas traucçjumi un ârstçðanas iespçjas.

Pârtulkots:
Cilvçka dvçsele.
Tâs darbîba, darbîbas traucçjumi un ârstçðanas iespçjas.

Kâ redzam, tad ïoti skaidri un visiem saprotami var uzrakstît tîrâ latvieðu valodâ.

Ðâdus valodas piesâròotâjus, kuri gribçja izlikties par ïoti gudriem un latvieðu valodâ latvieðu vârdus aizstâja ar sveðvârdiem, agrâk sauca par „kârklu vâcieðiem”. Kâpçc – noskaidrojiet paði.

Ðodien speciâlistu aprindâs ðâdus valodas kropïotâjus, kâ Artûrs Utinâns, saskaòâ ar amerikâòu psihologa Sana Laita atklâjumiem, sauc par informatîvâs infekcijas avotiem, kuri ir ïoti bîstami jebkura cilvçka psihei, jo kropïo tâs programmu darbîbu.

Latviski tas skançs tâ:
Ðodien zinoðu cilvçku aprindâs ðâdus valodas kropïotâjus, kâ Artûrs Utinâns, saskaòâ ar amerikâòu dvçseïu pçtîtâja Sana Laita atklâjumiem, sauc par cilvçku dvçseïu kropïotâjiem, kuri, ievadot dvçselçs daþâdu valodu sajaukumus, kropïo latvieðu valodas programmas, un cilvçks vairs nav spçjîgs runât tîrâ latvieðu valodâ.

Varu iedomâties, kâ jau runâ un turpmâk runâs Artûra Utinâna meitas, kurâm viòð veltîjis iepriekðminçto grâmatu.

Gribçtu zinât, par ko Valsts valodas centra darbinieki saòem algu, ja pieïauj ðâdu grâmatu izdoðanu, kura ir labs paraugs, kâ pilnîbâ tiek sakropïota latvieðu valoda.

Turklât ðâdas grâmatas izdoðanu atbalstîjusi Veselîbas ministrija un Veselîbas obligâtâs apdroðinâðanas valsts aìentûra, lai tâ vairotu garîgi slimo skaitu un veicinâtu obligâto apdroðinâðanos.

Un kâds vçl te uzdroðinâs apgalvot, ka Latvijâ nav mafijas – noziedzîgas cilvçku kopas, kura îsteno savas savtîgâs intereses.

Tâ apgalvot var tikai maz saprotoðs cilvçks vai arî mafijas pârstâvis.

Esmu ticis jau lîdz grâmatas 3.lpp., un atklâjis vçl daudz citu murgu. Turpinâjums sekos...
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
27.02.2008 21:49
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
27.02.2008 22:08
ohoho!!!ticis liidz 3 lappusei :))))
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
27.02.2008 22:28
;-) Kalna mafija rullee ;-)
Slabo latviskot kâdu augstâkâs matemâtikas vai ar programmçðanu saistîtu tekstu?
Man kâdreiz gadâs izpraðanas problçmas, bet pa rokai ir tikai latvieðu- latgaïu PC terminu vârdnîca
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
28.02.2008 11:25
"Astronoîdi - ârieði, kas inkarnçjas ar augstvçrtîgâm ìençtiskâm programmâm piesâtinâtos zemes cilvçku íermeòos. Humanoîdus apçd astronoîdi un uz zemes atgrieþas tie paði íermeòi, bet ar citâm dvçselçm. Viòi apaugïo savas sievas un inkarnç tajâs astronoîdus ârieðus. Astronoîdu vadîti fiziskie íermeòi piedalâs velniðíu dvçseïu radîðanâ pie mums Latvijâ." (60.lpp)

"Ja astronoîds ir sieviete, tad parasti ðîm sievietçm patîk nodarboties ar orâlo seksu. Tad, kad ðâda sieviete norij spermu, viòas dvçsele savâ pârziòâ pâròem spermatozoîdu dvçseles."

augsheejie ir citaati iz Kalna graamatas... tos bija ieposteejis viens cilvis citaa forumaa, kursh ir ticis liidz 60. lpp.

lietas nopietnas.

aber, Latvieti, Tu laikam nezini, ka neir labs stils likt vienas saknes vaardus vienaa teikumaa, kur nu veel virsrakstaa vai apakshvirsrakstaa...

dveeselju peetiitaaji... man arii briesmiigi patiik zinaatnisko terminu latviskojumi, griekju un latiinju saknes... taapat arii datortermini... latviskotaas Bila programmas... ja nav citas anekdotes pa rokai, var palasiit taas.
Bet ko pçta tiem, kas netic dvçseïu esîbai?
Paldies, Dagnija.
Es arî esmu nonâkusi pie atziòas, ka Latvijas augstskolâs psiholoìijâ nevar iegût nopietnas zinâðanas, bet vai man tagad izmest diplomu? Kurð man atmaksâs zaudçjumus, kuri raduðies, daudzus gadus studçjot, kâ tagad esmu sapratusi – pretrunîgas teorijas!

Jau sen esmu apzinâjusies, ka krâpju savus klientus, nesniedzot viòiem par saòemto samaksu atbilstoðas kvalitâtes psiholoìisko palîdzîbu.

To saprot arî daudzi mani kolçìi, bet pilnîbâ atklâti par to baidâs runât. Pirmkârt, lai paði nekïûtu par apsmiekla objektu. Ðâda atklâtîba var bût arî bîstama, jo tie, kas ieguvuði augstus titulus un mûs mâcîja, taèu neatzîs, ka viòu tituli iegûti, balstoties uz murgainâm teorijâm un to mâcîðanu mums – ierindas psihologiem.

Man ir ïoti nepatîkami skatîties arî TV raidîjumu „Ðeit un tagad”, kur par vienu tçmu tiek sniegta haotiska, pretrunîga informâcija un cilvçkiem rodas vçl lielâka neizpratne par to, kâ tad rîkoties.

Man ir kauns visu psihologu vietâ, kuri neatrod drosmi atzît, ka mûsu zinâðanu lîmenis ir zems un nav vçrtçjams kâ augstâkâ izglîtîba psiholoìijâ.

Iepazîstoties ar citu valstu izglîtîbas programmâm, nâkas atzît, ka mûsu mâcîbu programmas ir akmens laikmeta lîmenî.

Aicinu kolçìus godîgi izvçrtçt mûsu darbu un tâ augïus diskusijâ, saprotot, ka anonimitâte jâsaglabâ savas droðîbas nolûkâ.

Aina (nav îstais vârds)
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
28.02.2008 16:24
nu jau pavisam nelabi...

saak pati ar sevi runaat...
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
28.02.2008 16:47
...ar gudru cilveeku vienmeer patiikami parunaat... ;-)
Manâs rokâs arî nokïuva Utinâna grâmata, ko pamanîju bibliotçkas jaunumu plauktâ – „DNS, matrice un cilvçka uzvedîba”.

Tâ kâ nosaukums ðíita saistoðs, paòçmu to palasît, jo uzticîbu grâmatai, kâ vçlâk sapratu – maldîgi – viesa tas, ka tâ izdota ar Veselîbas ministrijas un Medicînas profesionâlâs izglîtîbas centra finansiâlu atbalstu.

Tâ, piem., grâmatas 14.lpp.:
„Mûsu íermenis ir veidojies no vienas paðas apaugïotas olðûnas.”
Nepatîkami pârsteidza, ka tâ atïaujas rakstît mediíis, augstskolas pasniedzçjs, un vçl pie tam ðâdas aplamîbas izdod SIA „Medicînas apgâds”! Pat maziem bçrniem skolas pirmajâs klasçs mâca, ka notiek divu ðûnu – olðûnas un spermatozoîda – apvienoðanâs, pçc kâ ðî jaunradîtâ sistçma mâtes íermenî uzòem miljoniem vielu, kas nepiecieðamas bçrna íermeòa izveidei, bet Utinâns absurdi apgalvo, ka mûsu íermenis veidojies no vienas paðas apaugïotas olðûnas!

Vârdu savienojums „ap-augïota olðûna” varçtu nozîmçt, ka apkârt olðûnai atrodas kaut kâdi augïi, bet, zinot, kas faktiski notiek, ir saprotams, ka, ðâdi rakstot, Utinâns lasîtâjiem jauc prâtu. Pçc Dagnijas raksta izlasîðanas saprotu, ka Utinâns izplata Dagnijas pieminçto informatîvo indi, kuras iedarbîbu diemþçl nâcâs izjust arî man.

Sprieþot pçc Utinâna iegûtâs izglîtîbas, nav ðaubu, ka viòð tâ rîkojas apzinâti. Rodas iespaids, ka ar nolûku, lai grâmatas lasîtâjiem nesakarîgo mistrojumu dçï rastos psihes darbîbas traucçjumi un viòi bûtu spiesti lûgt psihoterapeitu palîdzîbu, tâdçjâdi vairojot arî Utinâna ienâkumus.

Bez ðaubâm varu piekrist, ka Utinâns ir sabiedrîbai, jo îpaði studentiem, bîstams.
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
28.02.2008 19:12
Njaa...smags gadiijums...velk uz smagu personiibas daliishanos...shizofreenija?
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
28.02.2008 19:25
traks vecis tas Utinaans -- uzcep graamatinju, bet taa rezultaataa ljaudis paarveershas par Dagnijaam, Latvieshiem, Ainaam, Utinaana upureem...
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
28.02.2008 19:35
Utinâns vienkârði ir dþentlmenis, ja par olðûnu ir runa. Spermatozoîdi nav pieminçðanas vçrti, tâpçc tâ arî ir teikts-apaugïota olðûna :D Kas tur tâds nesaprotams? :D
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
28.02.2008 19:39
;-) Kalns driikst lietot terminu "apaugljo" Utinaans nedriikst ;-)

Shitas autores murdzinjsh esot arii Veseliibas ministrijai, Aarstu biedriibai un kaadaam tur veel ne instituucijaam nosuutiits ;-)
...un man pie dirsas visa ðî te knosîðanâs...he,he, jûtos apmierinâts ar dzîvi...un vispâr - abi ar Vijolîti ieturçjâm loti garðîgu maltîti...vistu aknas ar ananâsiem...grilçti dârzeòi ar vistas gaïu un sieru...cepti baklaþâni ar mocarellas sieru...sen nebiju baudîjis tik sabalansçtu garðu, dârzeòi nebija pârdedzinâti...garðvielas bija pievienotas akurât tik, lai viena nenomâktu otru...interjers arî rosinoðs, kaut gan...da piepisties var visam...:)...lûk...
...par tekstiòiem...latvietim taisnîba vienâ - nevajadzîga sveðvârdu lietoðana nav tas labâkais tonis...starp citu, savas valodas mazprasme liecina par nabadzîgu iekðçjo saturu...
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
11.03.2008 17:14
Latvietim nav gan taisnîba, jo dvçsele un psihe ir divi atðíirîgi termini. Ar dvçseli parasti saprot kaut ko nemirstîgu.
Briesmîgs autores samurgojums. :) Absolûti nepareizi interpretçtas vairâkas Utinâna frâzes un izteikti pilnîgi nepamatoti apgalvojumi. :)
sfs --> Utinâna upure
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
25.07.2008 13:30
Ko satrakojies? :D

Utinâns raksta: „Mûsu íermenis ir veidojies no vienas paðas apaugïotas olðûnas.”, kas nozîmç, ka apaugïota tika tikai viena olðûna nevis vairâkas.

Tu sâc trakot, ka tas ir nepareizi, jo procesâ esot iesaistîts ar spermatezoîds. :D Bet saki man, kâdâ veidâ ðî te spermatezoîda iesaistîba ir pretrunâ ar Utinâna teikto, ka procesâ piedalâs tikai viena olðûna nevis vairâkas? :D

Par vârdu salikumu "apaugïota olðûna" - ðeit Utinâns vienkârði lieto to terminoloìiju, kâda mums Latvijâ eksistç. Nav viòa problçma, ka terminoloìija mums ir tizla. :D
sfs, necenties autori atspçkot... katram taèu redzams, ka problçmas ar garîgo veselîbu ir ne jau Utinânam...
Paskat, ko viòa iespamojusi delfu forumâ:

"Es personîgi apmeklçju Ârstu biedrîbas rîkoto konferenci pçc kuras tapa augstâk lasâmais raksts. Zem raksta es parakstîjos ar pseidonîmu, jo pati strâdâjot psiholoìijas aprindâs un lieliski apzinos, kâdas bûs sekas tam, ja atklâðu savu îsto vârdu. Ir pietiekami daudz pierâdîjumu par to, ka Latvijâ pastâv labi organizçta, noziedzîgu psihiatru veidota sistçma, kas daþâdos veidos iznîcina tos, atklâj ðîs sistçmas pârstâvjus. Es nevçlos tikt vardarbîgi ievietota psihiatriskajâ slimnîcâ, kâ tas ir noticis un joprojâm notiek ar ðîs mafijas pretiniekiem."

Klasisks gadîjums. Pat es, no psihiatrijas tâlu stâvoðs cilvçks, saprotu, ka dâmai vajâðanas mânija.
...vajâðanas mânija???..diez vai..
[iedodiet, bet varbuut es esmu stulbs
bet man ðhie teksi kurus vinjsh izklaasta atgaadina manu gjeograafijas skolotaaju, ja peec 50 gadiem vinjai bija katu kas diivains uzvediibaa un runaa, tad tagad vinja ir ar vecuma marazmu ;)
vinjsh tak ir paaraak ilgi bijis savaa amataa un muld par devinjiem meemiem, vai tik vinjam nav laiks pasham paarsteties tvaika ielaa profilakses peec peec tiem principiem kaadus vinjsh nosauc :D
es nezinu kaa tur ar to noziedziigo sisteemu, bet pieljauju ka sava mafija tur ir, ne par velti vinji slauc no izmisushajiem un kriizee nonaakushiem tik lielu naudu, nepadomaajot par to ka taa summa vinjam veel atnjem peedejo maizi ;)
vai redzējēt šonedēļ raidījumā Šeit un tagad uzstājās Utināns. Ko Jūs par to domājat?
Re: Kad vâjprâtîgais ârstçt mâca. Fakti par A.Utinânu
20.03.2009 15:05
Dagnij, beidz spamot.
kad tā Kalna sekta vienreiz apsprāgs...
utunam tavas gramatas ir sliktakas par slima suna murgiem. parstaj rakstit, brauc uz īriju lasīt sēnes
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 9?
Ziņa: