Daþi jautâjumi par antidepresantiem...

Aizsāka Janetty 

Daþi jautâjumi par antidepresantiem...
13.03.2008 15:36
Man ir gandrîz 35 gadi un gandrîz 2 gadus veca meitiòa, precçjusies (pirms un grûtniecîbas laikâ AD nelietoju, jo bija depresijas epizodes vieglâ formâ, varçja sadzîvot).
Pçc meitiòas piedzimðanas sâkâs lielâ depresija ar trauksmes lçkmçm (doka diagnoze)... Diemþçl 0,5 gada Seroxat kurss nelîdzçja (pçc terapijas pârtraukðanas simptomi atjaunojâs), tagad AD lietoju jau gadu... Beidzot jûtos kâ cilvçks, BET nevaru tikt skaidrîbâ par blakusparâdîbâm, bet varbût tâs nemaz NAV Seroxat blakusparâdîbas (lai gan ðis tas anotâcijâ ir minçts). Piemçram, pçdçjâ laikâ es jûtu, ka man ir grûtâk panest karstumu vasarâ, un vispâr slikti vçdinâtâs telpâs jûtu diskomfortu (lai gan agrâk biju no tâm, kuras pat 35 grâdos jûtâs OK), pamanîju, ka stiprâk, ne kâ pirms AD lietosanas svîstu. Un vçl atklâju, ka man ir lielâks svars (gada laikâ ir nâkuði klât 4 kg.), çstgriba nav lielâka un dzîvesveids apm. tâds pats... Agrâk biju diezgan slaida. Kâ jums ir ar AD lietoðanu? Vai novçrojât kâdas blakusparâdîbas?
Mani vçrojumi:)
AD lietoju 1.5 gadu. Tagad esmu pabeigusi, nekâdu "lomku" nebija, nometu pakâpeniski, lîdz vairs nedzçru nemaz.
Mani daktere ïoti ilgi pierunâja uz AD lietoðanu, jâsaka, pat gadiem, nepakïâvos, jo likâs, tad esmu pazudusi, bailes bija kïût atkarîgai no íîmijas, jo pietiekoði daudz biju lasîjusi. Tagad noþçloju, ka nesâku âtrâk dzer, jo beidzot ðî pusotra gada laikâ jutos kâ cilvçks, nebija trauksmes, biju mierîga. Citâdi man katrs mazâkais stresiòð izsita no râmjiem, cepos dienâm ilgi, lîdz sâka reibt galva, kratîja drebuïi.
Blakus parâdîbas ? Bija tikai no paða sâkuma. Pçc tam neko un nekad nejutu.Pieraðana gan bija grûta. Tika nomainîti vairâki AD.Lietoðanas sâkumâ parâdîjas liekais svars, kâdi 3-4 kg, bet pçc tam pazuda:)
Zini, varbût "nevaino" AD, jo mana ginekoloìe vienmçr uzsvçrusi, ka sievietei pçc 35 sâkas pârmaiòas organismâ, tâ kâ var bût visâdas parâdîbas dçï pârmaiòâm hormonâlajâ sistçmâ.
Paldies, gija!
13.03.2008 19:35
...par saturîgu atbildi! :)
Pirms daþiem gadiem kolçìe no AB pieòçmâs svarâ -no slaidas dâmas pârvertâs 100kg mucâ.Kad pârstâja dzert, gada laikâ atkal bija viss OK...
Re: Daþi jautâjumi par antidepresantiem...
13.03.2008 20:05
Janetty

Labaak tachu buut laimiigai un resnai, nevis beediigai un tievai :)

Ja nopietni, tad 3-4 kg ir pupu mizas. ar AD reti kursh "neuzeedas". arii viirieshi. vairaak dzert vajag, kusteeties, veseliigaak eest. kad beigsi lietot ripas, veseliigaaks dziivesveids buus kljuvis par ieradumu, un nebuus tik traki ar svara nomeshanu.

par Seroxat nepaliidzeeshanu... AD neko neaarstee... tikai nonjem simptomus.

depresija ir reakcija uz kaut ko. uz ko Tev?

panikas leekmes arii ir nopietna lieta. kaapeec shii panika?

no kurienes? shie ir jautaajumi, par kuriem veerts aizdomaaties, lai peec AD atmeshanas simptomi neatkaartotos.

katram tur ir savs staasts.
Sakne!...
14.03.2008 00:15
Kas tas par zvéru - AB??? :)))
Domâts bija AD
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 2?
Ziņa: