Galva reibst, sirds klapee utt VD?

Aizsāka Jaunaa 

Jaunaa
Galva reibst, sirds klapee utt VD?
21.03.2008 18:16
Visas analizes izietas, visi aparati, rezonanses, dopleri utt - viss kaartiibaa.
Bet es vairs nespeju iztureet! Muzigie reiboni, sirdklapes, elpas trukums - nespeju ne uz ielas iziet vairs! Nerealitates sajuta!
Palasot iedomajos, varbut man ir modernaa VD? Kadas zales tam liidz? Mana gimenes arste no tadam lietaam drosi ka neko nesaprot. Vai pie psihiatra jaaiet? Kautkaa neerti..Visus dabigos aptieku lidzeklus pretstresa jau lietoju - Herbastress unm tmldzigos.
Izârestçt to visu var vajag tikai apzinâties kas ar tevi notiek izprast sevi un savas sajûtas, kas tajâ brîdî ar tevi notiek ,tad tikai to visu ir iespçjams regulçt un sev palîdzçt, tâ ir psihaloìija tu to sapratîsi, turies. Man jau 3 gadi nu beidzot esmu no zâlçm atbrîvojusies, jâtiek galâ ar sevi, sevi jâjût emocijas var kontrolçt atliek tikai pateikt sev es varu un gribu ar mani nekas nenotiks gribu dzîvot pilnvçrtîgu dzîvi, lai tev jaunaa veicas un pasmaigi tas palîdz :)))))
Jaunaaa
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
22.03.2008 16:08
Un kadas zales lietoji 3 gadus?
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
22.03.2008 23:07
``Vai pie psihiatra jaaiet? Kautkaa neerti...``
_____________________________________________________
Nu, ja neçrti, tad mocies un `slimo` tâlâk!
ir noteikti jâaiziet pie psihologa! tâ to ârstu sauc;) un nav ko kaunçties, es eju un man nav kauns par to stâstît, es domâju ka tikai spçcîgs, veselîgs un par sevi domâjoðs cilvçks apjauð ka ir problçma un ka ja nevar pats to atrsinât - tad meklç palîdzîbu! ja sâp vçders - jûs taèu meklçsiet gastrologa palîdzîbu, ja sâp kâda cita íermeòa daïa - tad attiecîgo ârstu, un tâpat ir ar savâm izjûtâm, bailçm - ar tâm jânonâk kontaktâ, un to palîdz psihologs!
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 09:09
ievaieva, psihologs nav ârsts!
kaa nu kurs, maneejais ir ;)
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 12:57
em... psihologs ir psihologs, beidzis psihologjijas fakultaati vai ko tamliidziigu. vinjsh var buut psihoterapeits, ja ir maaciijies taalaak, bet ne aarsts...
un kas tad interesanti ir psihoterapeits? tamboreeshanas pulcinja vadiitaajs vai tomeer aarsts??? ;)
ps - mans arsts ir psihoterapeits aciimredzot, tachu tapec ka cilveeki tik ljoti baidaas no psihoterapeitiem un psihologiem, tad vinja viziitkartee tomeer ir rakstits "maigaakais" -psihologs! un par cik seit jautajumu uzdeva Jaunaa, kas teica ka pie vinjai "neerti" apmekleet taadu aarstu, es centos iedrosinaat.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 13:59
no "psih" saknes ljaudis baidaas, tas tiesa...

bet tie "psih" tomeer ir dazhaadi.

jaunaa

psihiatrs ir aarsts, kas iedos ripas, bet neko vairaak, jo ir maaciijies, kaa sastelleet smadzenju kjiimiju ar citu kjiimiju. nez, vai taa ir pirmaa izveele, jo vinji ne ljoti censhas izzinaat ceelonjus, kas ir svariigi.

psihologs -- parasti "runaajamaa padariishana", psihoterapeits -- tas pats, tikai dziljaak un pamatiigaak, peedeejais arii ilgaak maaciijies, par psihoterapeitu var tapt gan cilveeks ar aarsta, gan psihologa akadeemisko graadu. biezhi par psihoterapeitiem izmaacaas arii aarsti-psihiatri, tomeer psihiatrs un psihoterapeits nav viens un tas pats.

par neeertiibu -- tas ir fufelis. no kaa? no speciaalista? taapeec jau vinjsh tur seezh, lai dotu savas zinaashanas. no citiem neeerti? visiem cilveekiem ir kaadas gruutiibas shajaa dziivee. katrs driikst taas risinaat, kaa grib. Tu arii.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 16:41
To jau arî centos pateikt, ka psihologs ir runâtâjs, kas parasti neraksta zâles, a psihoterapeits (manâ gadîjumâ ârst ir psihiatre-psihoterapeite) var izrakstît zâles un var parunâties!



P.S. Psihologs arî diez vai ko no medicînas jçdz, atðíîrîbâ no psihtrp.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 18:28
Ne katrs psihoterapeits var izrakstiit zaales, jo ne katrs psihoterapeits ir aarsts.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 19:22
Arii ps.t. ar psihiatra izgliitiibu nav zaalju speci, jo ikdienaa ar to maz saskarsmes sanaak.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 21:22
A, es domâju visi psihoterapeiti var izrakstît zâles :?
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 21:27
Tie ar psihiatra (ar aarsta izgliitiibu) var, paareejie nevar.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 21:29
Psihoterapeits, kura pamatizgliitiiba nav mediciiniska NEVAR izrakstiit zaales. Un arii aarsti-psihoterapeiti liela dalja neizraksta zaales, kaut juridiski vareetu.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 21:50
tas arii ir tikai logjiski, jo es gribeetu redzeet to gjeeniju, kas speej tikt liidzi laikam gan psihoterapijaa, gan psihiatrijaa...

un zaalju rakstiitaajs ar psihoterapeitu vienaa personaa man nekad nebuus saprotams. taam lietaam vajadzeetu buut nodaliitaam.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 22:48
Normaali ir, ja ps.t (ar aarsta izgliitiibu) izraksta zaales, kuras noziimejis psihiatrs. Vienkaarshi nav lieku reizi jaaiet pie psihiatra tikai receptes deelj.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
26.03.2008 23:11
Jaa, protams. Es vairaak domaaju par atshkjiriigo procesu, kaads notiek pie psihiatra un kaads pie psihoterapeita.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
27.03.2008 09:55
Bet tagad jau laikam par psihoterapeitu saucâs arî tâdi tipi, kas nav ar ârsta izglîtîbu, jo tie `îstie` psihoterapeiti esot ïoti maz, vismaz mançjâ tâ reiz izteicâs...

Un man ðíiet normâli, ka ârste pie kuras eju risinât savas problçmas (parunâties) arî izraksta zâles...Viòa tak pçc manâm sajûtâm var piemeklçt atbilstoðâkas...Varbût tikai es tâ domâju...MAn nav tik liela pieredze ar psihtrp., esmu tikai pie 2 bijusi...
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
27.03.2008 10:18
lai buutu psihoterapeits, nav jaabuut aarsta graadam. taa ir visaa pasaulee. pilniigi cita izgliitiiba pat liidz 10 gadiem uz citas augstaakaas izgliitiibas baazes. psihoterapeiti neaarsti dazhkaart varbuut vnk super. psihoterapija vispaar nav medicina. kaut kaa laika gaitaa vnk kopaa sakaarusies. varas jautaajumi, un viss.

iistie ir visi, kas sertificeeti. pie tam, lielai daljai pst. neaarstu, ir Eiropas sertifikaats. Vinji var praktizeet arii arzemees. www.psihoterapija.lv var apskatiities. puse tur neaarsti.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
27.03.2008 10:23
Ps.t. (ar psihiatra izglîtîbu) ir papildus n-tos gadus mâcîjies to psihoterapiju. Ps.t. prakse ikdienâ nav saistîta ar zâïu terapiju. Un zâles ir smalka lieta. Ps.t. var pateikt, kad bûtu papildus nepiecieðama zâïu terapija un jâaiziet psihiatra. Ps.t. var atpazît arî kâdu nopietnâku tieðâm psihisku kaiti, kas ir ïoti svarîgi.
Kad gâju pie ps.t., bija periodi, kad viòð uzskatîja, ka arî zâles nepiecieðamas. Par cik viòð psihiatrus labi pazina, tad mançjais bija super. Varbût tâpçc man ar zâlçm nekâdu problçmu nav bijis. Bet man arî tika meklçtas man piemçrotâkâs ïoti nopietni.
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
27.03.2008 15:02
LAbi meitenes nestrîdçðos par tçmu, ko nepârzinu!

Zinu tik to, ka mana ârste ir psihiatra-psihoterapeita apvienojums :)
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
27.03.2008 19:16
Pareizi, kaada jeega pleesties par tik margjinaalu teemu, jo katram tak taapat jaaatrod savs...
Re: Galva reibst, sirds klapee utt VD?
27.03.2008 22:00
Pilnîgi nekâda! ;)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 10?
Ziņa: