Pâròçmuðas beziemesla bailes

Aizsāka sabiine34 

Jau kâdu laiku mani pâròçmuðas beziemesla bailes. Bailes palikt vienai, kaut nebaidos no kaut kâ konkrçta, bailes iet uz kori,kur man ïoti patika. Visvairâk jau tomçr traucç bailes atrasties vienai, pilnîgi lîdz panikai. Kaut gan vçl salîdzinoði nesen biju laimîga, ka varçju atrasties viena un darît to ko es gribu un neviens nemaisâs pa kâjâm. Vairs nezinu kâ tikt ar sevi galâ. Biju ðodien pie psihoterapeites un viòa ieteica slimnîcu. Man jau gan negribas uz slimnîcu.
Kâdi varçtu bût ieteikumi?
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
13.05.2008 23:11
Tas jau izklausâs pçc îsta psihoterapeitu lauciòa. Vai tad nç?
Un ko tajâ slimnîcâ?
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
13.05.2008 23:15
Jokaina Tev terapeite
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
13.05.2008 23:15
terapists iesaka slimniicu... peec manas saprashanas tad tam jaabuut kam aarkaarteejam...

sabiine, a kas iisti notika? vienaa dienaa tak viss ar kaajaam gaisaa neapgriezaas? beziemesla bailes nemeedz buut. taadas lietas vnk nav. piebrauci psihoterapijaa pie slidenaam teemaam?
sabiine34
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 07:46
Man jau arî likâs, ka tas ir psihoterapetes lauciòð. Domâju, ka viòa man ieteiks ko reâlu kâ tikt ar savâm sajûtâm galâ. Nu un izrâdîjâs, ka psihoterapeite uzskatîja, ka tas ir pârâk nopietni un neko daudz, kâ vien tikai izrunâties viòa vien var. Piebilda, ka ar zâlçm jau viòa nevarot ârstçt. Nu tâpçc viòa uzsvçra, ka jâiet pie savas dakteres un jâizstâsta visas savas sajûtas. Un, ja ârste slimnîcu nepiedâvâðot, tad paðai esot jâprasâs uz slimnîcu.
Psihoterapeitei izstâstîju, ka man visu laiku bailes, izmisums, panika un bail ka, ðâdu stâvokli neizturçðu un varu sev ko nodarît. Manas psihoterapeites praksç jau ir tâds gadîjums, kad aizgâju uz konsultâciju pârrijusies tabletes un viòa mani veda uz âtrajiem skalot kuòìi.
Vienâ dienâ jau, protams tas viss nesâkâs, sâkâs tâ lçni un pamazâm, simptomiem pastiprinoties un nu jau liekas neizturami.
Kaut gan kad psihoterapeite ieteice slimnîcu, biju nedaudz ðokâ, jo neko tâdu nebiju gaidîjusi.
Ðodien man ðâ vai tâ jâiet pie savas dakteres. Bet prasîties uz slimnîcu? Tas jau laikam ir par traku.
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 08:11
Gribçtu tev pateikt, ka paðnâvîbas mçìinâjums vai pat tikai runas par to tiek uztvertas ïoti nopietni. Attiecîgi ar ilgstoðâm sarunâm var kaut kas nesanâkt, jo ja cilvçks runâ par paðnâvîbu, ir jârîkojas zibenîgi un slimnîca ir tas risinâjums, kâ cilvçku pasargât no paðnâvîbas. Ko gan tu gribi no psihoterapeites, ja aizej pie vinjas sarijusies zaales vai arî runâ, ka vari sev ko nodarît? Skaidrs, ka vinja nevçlas uzòemties tâdu atbildîbu. Principâ jau cilvçks, kurð runâ par kaut kâdu sev nodarîðanu parasti neko sev nenodara un bieþi vien arî tâ darîðana ir tîri sauciens pçc palîdzîbas, nevis reâla vçlme nomirt, bet to jau neviens neòem vçrâ.
Es, cik esmu gâjusi pie psihiatra, nekad nesaku, ka man ir vçlme kâdreiz nomirt, jo nevaru izturçt vairs, jo vienreiz laikam kaut ko izmetu, psihiatrs uzreiz ïoti saausîjâs un gribçja mani arî bâzt slimnîcâ. Tagad neko tâdu nestâstu, jo reâli zinu, ka neko sev nespçtu nodarît, pat ja sarîtos zâles, tad kaut kâdus benzodiazepînus, kur jâbût milzîgai devai, lai noliktu íelles, bet pagulçt pagulçtu kâdas 2 diennaktis.
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 08:12
Un varbût arî tev vajadzçtu ieiet tanî slimnîcâ? Kas tur tik traks?
sabiine34
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 08:33
Ne jau ðoreiz aizgâju pie psihoterapeites sarijusies zâles, bet gan pirms 3.gadiem. Un ðajâ reizç nemaz par paðnâvîbu nerunâju, vienkârði teicu, ka ðâdu paðsajûtu vairs nevaru izturçt.
Slimnîcâ traks? Nu nav jau gluþi mâjas. Un nav nekâda prieka atrasties slimnîcâ, pie tam vçl tik jaukâ laikâ. Mana ìimene arî par to bûtu ðokâ - sievas un mamas nav mâjâs.
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 09:20
Es jau sapratu, ka ne ðoreiz, bet domâju, ka nesen. Nu par to slimnîcu, tev paðai jâizlemj. Katrâ ziòâ tu jau vari terapeitei pajautât, kâpçc viòa domâ, ka tev jâiet slimnîcâ. Es piemçram tâdâ stâvoklî kâ tagad noteikti neietu slimnîcâ, bet ja man bûtu reâls izmisums un ïoti slikti, ka nekâdi nevarçtu tikt galâ, tad ietu laikam gan. Bet es jau nezinu, kâdas tev tâs sajûtas. Man jau liekas, ka ar tâm var arî sadzîvot un slimnîcâ nav jâiet. Bet es no VD îsti neko nesaprotu, jo man ir tikai tâ svîðana un reiboòi un nerealitâtes sajûta reizçm, bet tâ man briesmîgi netraucç. Ja man uznâk, ka nepatîk palikt vienai, tad es eju ârâ cilvçkos. Ja cilvçkus negribu, bet vienai ar negribâs, tad braucu pie vîra kaut uz darbu. Vai vçl variants, novçrðu domas, es noteikti sâktu kaut ko òemties pa mâju. Bet varbût es te iebraucu galîgi auzâs. Kâ jau teicu, mani VD simptomi îpaði netraucç, es ar tiem sadzîvoju un vienkârði iespaidoju sevi sev iestâstot, ka viss ir kârtîbâ.
Laila
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 10:10
sabiine 34 -

Bet Tu tak vçl nesen rakstîji, ka esi pavisam miegaina, visu laiku gribas gulçt utt., kaut gan apkârt tik daudz darâmâ - kurâ brîdî tad Tu pârslçdzies uz ðo jauno stâvokli???

Uz ko es ðeit mçríçju - Tu vçl nesen rakstîji, ka zâles Tev nepalîdz un esi tâs gandrîz nometusi. Pçkðòa zâïu lietoðanas pârtraukðana var radît baisu paniku un trauksmi, kâ arî visas Tevis aprakstîtas sajûtas (sajûtu, ka vairs netiec ar sevi galâ, bailes sev kaut ko nodarît utt.) - saku Tev to no savas pieredzes. Mans ieteikums Tev - aizej pie sava psihiatra un tieciet skaidrîbâ par zâlçm, kuras turpmâk lietosi. Visdrîzâk nâksies atsâkt lietot tâs, kuras jau lietoji - tas ir visîsâkais ceïð uz vismaz kaut kâdu stabilitâti.
sabiine34
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 10:16
Terapeite domâ, ka tas viss ir pârâk nopietni un, ka ðoreiz es tik vienkârði pati galâ netikðu. Un kad esmu viena un mani pâròçmuðas bailes, nespçju veikt nekâdus mâjas darbus, guïu gultâ un gaidu kaut ðîs sajûtas pârietu. Bet diemþçl jau vairâk kâ 2as nedçïas nekïûst necik labâk. Nelîdz arî nekâda paðiedvesma. Piedevâm kâdu nedçïu jau ir parâdîjusies slikta dûða. Kad vîrs ir mâjâs, tad tâpat ir slikti, vienîgi tad divâtâ ar viòu spçju padarboties. Kopâ òemot ir tik liels iekðçjais diskomforts, kas gandrîz vai plçð mani puðu.
Laila
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 10:38
Sabiine 34 -

Tici man, Tavas sajûtas nav nekas ârkârtejs - gribçtu redzçt veìetodistoniíi, kurð visam ðitam nav gajis cauri. Nu protams, kad paliek slikti, ir grûti koncentrçties uz kaut ko citu, arî es esmu savulaik mçneðiem vârtîjusies pa gultu, gaidîdama kad "sliktumi" atlaidîs. Tas ir tikai normâli, ka arî Tu tâ dari. Man ir bijusi slikta dûða mçneðiem no vietas, un vienlaikus vçl slikti ar sirdi, un baisa trauksme, un galvassâpes, un ar visu ðos savu komplektu vçl esmu gâjusi darbâ. Sçdçju kâ uz adatâm, likâs acis izsprâgs no pieres. Nezinu, ko Tu tajâ slimnîcâ varçtu sadarît, zâles jau var dzert arî esot mâjâs un pie reizes tad vçl ir iespçja sevi ar kaut ko nodarbinât.

Starp citu, mana psihoterapeite ðitâdâm manâm runâm savulaik vispâr nepievçrsa nekâdu uzmanîbu, viòa tam visam vienkârði "ðíaudîja virsû". Laikam zinâja, ka runâtâji parasti nav darîtâji...:)))
Raivis_
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 10:41
sabiine34

Vai vari paraksturot, kâ tâs bailes izpauþas tîri sajûtâs - kâ trauksme vai nemiers, vai gaidas, ka notiks kas slikts ? Un tas ir visu laiku vai uznâk un pâriet?
Cik zinu, tad parasti ârsts nozîmç nomierinoðo lîdzekïu - xanax, lexotanil terapiju uz nedçïu, un paralçli dod kâdu neiroleptiíi, lai stabilizçt situâciju .
Bet uzreiz uz slimnîcu ? Tam jâbût galîgi nopietni , slimnîcâ zâïos tâpat .
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 10:44
"Gribçtu tev pateikt, ka paðnâvîbas mçìinâjums vai pat tikai runas par to tiek uztvertas ïoti nopietni. Attiecîgi ar ilgstoðâm sarunâm var kaut kas nesanâkt, jo ja cilvçks runâ par paðnâvîbu, ir jârîkojas zibenîgi un slimnîca ir tas risinâjums, kâ cilvçku pasargât no paðnâvîbas. "

Neadekvaati nopietni tas tiek uztverts psihiatrijaa, pirms ne tik ilga laika par shito vareeja iegrabeet psihenee uz ilgu laiku un dabut nesmuku diagnozi visam muuzham. Psihoterapijaa pieeja pashvnaaviibas idejaam ir pavisam cita.
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 10:48
slimniicaa pieregulees zaales. bet nu izveele pasham. taa kaa tauta raksta.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.05.2008 10:48 by Runcene.
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 10:52
Ai, nu es te neatpaziistu cilveekus. Pareizi, kaa Laila raksta, ka zalju nonjemsana tev noteikti rada taas sajuutas. Taa jau ir, ka pats uz savu roku neko atmest nevar un jarunaa ar psihiatru. Es savam vienreiz ta arii pateicu, ka nedzersu vinja izrakstiito kokteili, jo visu laiku gulju un ir trrice un loti slikti juutos, apkartejie saka, ka esmu kaa zombijs, teicu, lai piemeklee ko citu. Un pareizi, es toreiz arii dzeru AD un neiroleptiki un stabilizatoru veel. Taa ka tads kokteilis man radiija to baigo guleesanu arii.
Tad veel atcereejos, ka tu laikam arii nestradaji. Tad es tevi saprotu. Ja dzer zaales, ir vieglaak, nenaak tas sajuutas virsuu, bet taa, ja es visu dienu viena pati esmu maajas, man arii uzmaacas tadas pretiigas sajutas, tada neomuliiba un arii bailes. Tagad man vismaz majas ir mazais un kakjis un arii ar to visu, ja visu dienu jasez majas, nav labi, bet mes parasti katru dienu ejam uz kadam proceduuram. Ja man nebutu jaauklee mazais un es sedetu majas, es laikam to neizturetu, noteikti mekleetu, ko dariit arpus maajas. Varbuut kadu darbu uz pusslodzi, kas tev butu sirdij tuvs, kaut vai maz maksaatu. Vai arii es uzsaktu kadas studijas, bet man patiik studeet. Cik zinu vairumam cilveeku nepatiik, tad tas atkriit. Gruuti vienma un gruti arii cilveekos, bet vajag atrast kaut ko kas tev patiktu un ar to saakt.
sakne
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 11:14
Vispâr jau baiïu sajûta var bût arî viens no visai nopietnas psihiskas slimîbas sâkuma simptomiem, tâpçc visdrîzâk ieteica slimnîcu...
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 11:43
To sakne
Kaadas slimiibas simptoms?
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 11:47
Es vakar arii nodziivojos tikai pa maaju, paguleeju veel pa dienu 2h, un vakaraa nejutos labi - trauksme, slikta duusa, stulbas domas. bet soriit viss Ok, varbuut vakar taada slikta diena bija :)
sakne
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 12:00
Vakar jâ, varbût magnçtiskâs vçtras...ar diagnozçm nemçtâðos, tâpçc jau ir psihiatri.
sabiine34
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 12:12
Manas bailes ietver trauksmi, paniku, izmisumu un vçl visâdas citas sliktas sajûtas.
Jâ es atmetu lietot praktiski visas zâles no kurâm man nâca miegs, bet dzeru no veciem krâjumiem pa 2.mg fenazepâmu vienâ reize, tas neko nepalîdz. Ceru, ka ðodien daktere zinâs kâ man palîdzçt.
valda01
Re: Pâròçmuðas beziemesla bailes
14.05.2008 15:04
mazliet par sevi: kopð pag.g. rudens arî mana paðsajûta sistemâtsiki pasliktinâs (bieþâkas baiïu sajûtas, ilgstoðâks nemiers, arî nespçja naktîs aizmigt utt)..., bet..., es tam visam esmu iemâcîjusies uzspïaut... Cînos ar sevi vienatnç, pat bez psihoterapijas...
sabiine34 - Tev vnk nav trâpîjusies Tev piemçrota psihoterapeite...

Par to sliko paðsajûtu runâjot: zinu, cik grûti ir izturçt, kad tas viss nâk virsû..., bet..., vismaz ar domâm neciklçjies uz to..., vismaz pacenties fiksçt tieði tos labos mirkïus (nekas, ja tie ir îsi, varbût vispâr tikai nepilnas 1.min. garumâ - tas vien liecina, ka veselîba ir Tevî, tikai kaut kur paslçpusies...) ;)
VEIKSMI!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 24?
Ziņa: