Bçrna ieòemðana un nervu zâles!!!

Aizsāka Upene 

Vîrietis 2mçneðus atpakaï saslima ar psihozi. 1mçnesi ârstçjâs stacionârâ, lietoja holoperidolu. Tagad jau mçnesi ârstçjas ambulatori un lieto holoperidolu, depakine utt. Ðîs zâles bûs jâlieto vçl gadu, Tomçr tieði pirms saslimðanas bijâm domâjuði par bçrniòu.

1)Sakiet, vai ðîs zâles ietekmç spermas kvalitâti un vai drîkst ieòemt bçrnu no vîrieða, kurð lieto ðos medikamentus?

2)Vai tie var ietekmçt augli un tâ attîstîbu?

3)Vai labâk gaidît, kad beidz lietot medikamentus + vçl kadu pusgadu kamçr attîrâs organisms un tikai tad domât par bçrna ieòemðanu?

Paldies jau iepriekð par profesionâlâm un pamatotâm atbildçm.
Protams,nav mana darîðana,bet tev,upene,neðíiet,ka bûtu jânogaida,kad vîrietis izârstçjas???psihoze ir nopietna dg,lai padomâtu par to,kas bûs kâ bûs,kur nu vçl ar maziòo...
Re: Bçrna ieòemðana un nervu zâles!!!
12.06.2008 14:52
mees neviens sheit nezinaam, kaadi ir vinja trauceejumu iemesli. cik smagi shie trauceejumi. cik ilgi. vai ir veel kaadam dzimtaa.

es teiktu, ka visi 3 jautaajumi ir 50/50. un no shiim probleemaam neatveseljojas taa aatri un fiksi.

tam cilveekam ir aarsts. ej izrunaajies ar aarstu, lai gan prognozes buus atkariigas no taa, kaada ir arsta liidzshineejaa pieredze shaados gadiijumos.

tiiri cilveeciski gan gribeetu teikt, ka Tev perspektiivaa vareetu buut 2 beerni. lai kaa to negribeetos atziit, bet viirieshi biezhaak nekaa sievietes padodas psihiskajaam kaiteem gljeevuljoshanas virzienaa. buutu noteikti nepiecieshama psihoterapija, bet to ir jaaveelas pasham.

beerns buus pamatiiga slodze. ja jau ir haloperidols, tad droshi vien ir arii miega liidzeklis. kaa vinjsh tiks galaa ar neguleetaam naktiim? mammas biezhi vien iesliigst depresijaa taapeec, ka izdeg. kaa buus tad, ja shis viirietis neturees slodzi? kaa ar dusmaam un agresiju?

Tu gan jautaaji par beerna ienjemshanu, bet vajadzeetu arii paluukoties perspektiivaa un njemt veeraa sociaalos aspektus.
Paldies, Runcene, tavi argumenti ir nenoliedami pareizi. Es apzinos ðos sociâlos aspektus, protams. Mums jau ir viens bçrns, un gribas viòam mâsu vai brâli. Òemot vçrâ to, ka lîdz pilnîgai atveseïosanai vçl ilgs laiks, minimums gads, + vçl 9mçneði vai vairâk. Drîz jau vecums neïaus :) Trakâkais tas, ka es pati ðobrîd to ïoti vçlos, nu ïoti, vienîgâ lietâ, kas tagad bremzç ir vîra slimîba. Nu jau ir daudz labâk, viòð nemaz tik daudz neguï, ceòðas palîdzçt mâjâs darbos. Prâtoju, kamçr bçrns piedzims bûs jau pavisam labi.

Haloperidols tagad tiek samazinâts un mainîts uz jaunâkas paaudzes neiroleptiíi. Tâpat medikamentu daudzums pakâpeniski tiks samazinâts.

Mani ðobrîd interesç vai medikamenti nonâk arî spermâ un kaut kâ ietekmç tâs kvalitâti? Vai auglim var rasties kâdas problçmas tieði no ðiem medikamentiem,ko vîrietis lieto?
Re: Bçrna ieòemðana un nervu zâles!!!
12.06.2008 18:51
Kâpçc nejautâ ârstam vai vîrietis pats nepainteresçjas pie sava daktera?
Uz taviem pçdçjiem jautâjumiem, diez vai kâds no forumieðiem varçs dot kompetentu atbildi, jo neesam ârsti, bet paði esam pacienti.
Re: Bçrna ieòemðana un nervu zâles!!!
12.06.2008 19:44
par kjiimiju tieshaam jaaprasa viira aarstam. forumaa psihiatri nav maniiti. es gan esmu izbijis feldsheris, bet taadaa liimenii psihiatrijas sortimentaa neorienteejos.

vieniigais, ko zinu, ir tas, ka haloperidols ir diezgan liels dranjkjis visam paareejaam organismam. bremze visaam sisteemaam. var buut taa, ka mazie zverushkas vnk ir shvaki un tiiri tehniski uzreiz nekas nesanaak. taapeec vien ir veerts pagaidiit, kameer sho te beidz lietot.

es laikam aiznestos arii uz gjeneetiskajaam paarbaudeem pat tad, ja vecums veel to neprasiitu. un arii pat tad, ja aarsts teiktu, ka viss buus labi. psihiatrijas probleemas un psihiatrijas zaales ir sameeraa slidena lieta.
Oho, ku jau pats sevi dzçð!
Re: Bçrna ieòemðana un nervu zâles!!!
12.06.2008 22:13
blaa

Tev vajadzîga atpûta...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Ne tev spriest, kas man vajadzîgs! Uztaisi sev klizmu un pats ej gulçt!
Re: Bçrna ieòemðana un nervu zâles!!!
13.06.2008 09:37
:)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 4?
Ziņa: