kâ var kaut ko gribçt?

Aizsāka herbârija kukainis 

herbârija kukainis
kâ var kaut ko gribçt?
20.07.2008 13:23
Laiks ir, kaut cik naudiòas ir, apstâkïi ir, aizòemtîbas nav.
Drusku ir nogurums (tâpçc paðlaik lieli sporti u.c. uzsâcieni laikam nesanâks).
Ir vienatne.
Bet neko negribas. Absolûti.
Traìikomiska liekas dzîve.
Zinu, ka tomçr jâdara vismaz kaut kas.
Bet nu kas?
Re: kâ var kaut ko gribçt?
20.07.2008 14:19
Tâ.
Naudiòa ir?
Nu tad atdod to man :D
Un tad bûs kaut kas jâpasâk :D
herbârija kukainis
Re: kâ var kaut ko gribçt?
20.07.2008 14:21
Jociòi manu dzîvi nepârmainîs.
Lûdzu, kâdu sakarîgu ieteikumu!
Re: kâ var kaut ko gribçt?
20.07.2008 14:25
To, ko darît, un ko tev vajag, neviens Tavâ vietâ izdomât nevarçs. Tâ kâ domâ vien pats. Izdomas jau Tev netrûkst, redz, kas par forðu niku :D - ðíiet ka precîzs apzîmçjums tam, kâ jûties?
Re: kâ var kaut ko gribçt?
20.07.2008 14:58
jaa, miiljais kukaini. pareizi Strawberry saka.

nikus arii maini.

ko tad Tu gribi -- lai kaads te saak Tevi iztaujaat, atbildeet, atkal iztaujaat. un veel Tavaa vietaa domaat. tas uz deeli velk.

ljautinji prieksh tam par slinkiem. i neceri, jo katram savas lietas pilnas kabatas. ja nu vien neuzrodas kaads neirotikjis maates tereezes faazee. vai kaads, kam nu galiigi garlaiciigi.

esi izpaudies kaa galerts, te es esmu, luudzu, iz(pii-pii), bet tikai taa, kaa es gribu... neko neesi uzrakstiijis, kas uzjundiitu kaut mazaako domu, nekaa konkreeta. taa periodiski juutas miljoni.

zna4 piestraadaa un raksti konkreetaak. un vairaak. nekas no nekaa nerodas.

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence
herbârija kukainis
Re: kâ var kaut ko gribçt?
21.07.2008 02:40
Lûdzu arî CITUS izteikties! :)
Runcenes nostâja man neko nedod un, domâjams, nedos arî turpmâk - tam ir sakars ar nespçju domât, pirms nav saòçmusi "teleseriâla" aprakstu.


Svarîgâkais jau ir pateikts manâ jautâjumâ.
Un tâ, kâ tur nav, tâ arî nav.
Svarîgâkais ir
- kâdas metodes var lietot, lai kaut ko sâktu gribçt...
- kâ iemâcîties izprast, KO bûtu labi gribçt. ...
- kâ saprast, kas ir îstie ðíçrðïi, traucçkïi...
- kâ cilvçki pârvar ðâdu neziòu.

Tie, kas neizprot, kas ir ðâda neziòa, droði vien var arî nepûlçties kaut ko atbildçt. Atbildçt varçs tie, kas ir piedzîvojuði ko lîdzîgu vai kam ir izpratne par ðâdu stâvokli.


To, ko Stroberija saka, arî nenoliedzu. Protams, ka darîtâjs un lçmçjs ir cilvçks pats. ("neviens Tavâ vietâ izdomât nevarçs.") Un tomçr interesç, kas varçtu palîdzçt ðajâ izdomâðanâ. Un, ja bûtu izdomâts - îstenoðanâ.
Re: kâ var kaut ko gribçt?
21.07.2008 08:25
Tev, kukaini, jau tas "seriaals" ir norisinaajies. un citiem to nevajag. vien konkreetiibu vienaa vai divos teikumos, jo Tu uzdod eksistenciaalus jebshu filozofiskus jautaajumus, kuri vienmeer rodas uz kaada konkreeta "seriaala" fona.

shaadus jautaajumus uzdod VISI -- laikaa, kad pamazaam kljuust pieaugushi, jau pusaudzhu gados, jo tad saakas "seriaali". bet tas ir diezgan privaati... un VISI uz tiem pashi sev atbild muuzha garumaa.

man tieshaam piemiit "nespeeja" domaat tik nekonkreetaa kontekstaa, jo mana pieredze shajaa zinjaa ir bijusi konkreeta. gan ar jautaajumiem, gan atbildeem.

ja tas ir un paliek tik nekonkreeti, tas Tev jaasaak lasiit gudras graamatas, saakot no laika, kad graamatas saaka rakstiit un iespiest.

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence



Edited 1 time(s). Last edit at 21.07.2008 08:31 by Runcene.
Re: kâ var kaut ko gribçt?
21.07.2008 10:54
Kukaini, cik Tev gadu?
Kâpçc nav ko darît? Atvaïinâjums, brîvlaiks, DL101 pants?
Re: kâ var kaut ko gribçt?
21.07.2008 11:00
Man ïoti patika Karla Gustava Junga teiktais: "Cilvçks kïûst par autentisku cilvçku tad, ja viòð piedzimt èetras reizes. Pirmâ ir mums visiem saprotamâ bioloìiskâ piedzimðana, kad atstâjam mâtes íermeni un kïûstam par atseviðíu bûtni. Otrâ piedzimðana norisinâs pubertâtes vecumâ, kad cilvçks pçkðòi apzinâs – es esmu atseviðía personîba, es esmu es pats, es sâku pieòemt lçmumus. Treðâ piedzimðana, Jungs saka, norisinâs kaut kur cilvçka dzîves vidû, kad cilvçks, sastopoties ar grûtîbâm, cieðanâm un pretrunâm, dzimst kâ garîga bûtne, kad viòð apzinâs – es esmu garîga bûtne. Bet ceturtâ piedzimðana notiek, cilvçkam mirstot, kad mçs atstâjam vienu dzîves esîbas daïu..."
Ðíiet, ka esi pietuvojies "treðajai piedzimðanai".
Un tur tieðâm var palîdzçt grâmatas. Kâdas, izvçle Tavâs rokâs. Man tuvâka ir ezotçrika, tur tâs lietas priekð manis ir viskaidrâk aprakstîtas.
Ievaieva
Re: kâ var kaut ko gribçt?
23.07.2008 10:52
Manuprât, tâds periods, kad negribas neko, ir dabisks un uznâk katram. To var nepamanît, ja daudz darba, daudz cilvçku apkârt utt.Tu raksti - ir vienatne. Tâpçc jau pamani, ka neko negribas. Varbût ir tukðums, varbût eksistenciâlas pârdomas un sâpes, varbût vçl kaut kas.Jâ, varbût nepatîkama sajûta, apzinoties, ka ir ðis neko negribçðanas tukðums iekðâ un ka taèu kaut kas jâdara! Cilvçks ir dabas sastâvdaïa, un dabâ ir miera un aktivitâtes periodu nepârtraukta mija. Tu varbût tagad esi lâcis ziemas miegâ. :)
No pieredzes saku, ka tas pâriet. Ir laiks, kad tieðâm negribas neko, pat ne çst, pat ne izklaidçties, tikai truli skatîties sienâ, bet tas pâriet. Vai nu plûstoði un nemanâmi, vai pçkðòi ar klikðíi ieslçdzas cits reþîms, kâ kuro reizi.Vçl neko negribas tad, ja nav mçría.Vai ja nav jçgas sajûtas tam, ko dari. Man pçdçjoreiz palîdzçja O. Mandino "Panâkumu universitâte", tad atkal sâka gribçties viskautko darît!Un vçl pirms tam palîdzçja brîvprâtîgâ darbs slimnîcâ - zini, tad bija gan prieks par dzîvi, gan pârgâja visâdas dumas domas. :)
!
Re: kâ var kaut ko gribçt?
23.07.2008 13:18
Tâ ir tiem slaistiem, ks no pârâk labas dzîves sâk tgrakot!
Re: kâ var kaut ko gribçt?
07.08.2008 01:16
M



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 17:04 by kachenite.
herbârija kukainis
Re: kâ var kaut ko gribçt?
28.11.2008 12:11
Stroberija 21-07-2008 11:00 rakstîja:
"Treðâ piedzimðana, Jungs saka, norisinâs kaut kur cilvçka dzîves vidû, kad cilvçks, sastopoties ar grûtîbâm, cieðanâm un pretrunâm, dzimst kâ garîga bûtne, kad viòð apzinâs – es esmu garîga bûtne."


Paldies par atbildi, un Junga paustajam kaut kâdâ ziòâ tâ ir taisnîba. Bet nav jau teikts, ka tâs "piedzimðanas" tieði tâdâ íçdîtç visiem cilvçkiem vienâdi nâk, arî skaits var atðíirties.
Vismaz dod vielu eksistenciâlpsiholoìiskai padomâðanai, sarunâm, teorijâm. :)


Bet - es gribçtu saòemt ieteikumus, kâ var **praktiski** atklât (atraisît? atveseïot?) savas vçlmes, ja tâs ir aizklâjusi ielaista depresija.
Protams, cilvçkam ir **pienâkumi** - strâdât, uzturçt attiecîbas ar cilvçkiem, kopt veselîbu. Mani interesç - kâ no jauna atklât **vçlmes**. "Kâ var kaut ko gribçt?"
deja
Re: kâ var kaut ko gribçt?
28.11.2008 13:40
praktiski? Sâc ar elemntâro, pagaidâmatmet visu prâtuïoðanu unsâc vingrot,paskrien, aizej paslidot, aizej uz spotra klubu, galvenais riktîgi nosvîsti!!!
herbârija kukainis
Re: kâ var kaut ko gribçt?
29.11.2008 07:07
Deja raksta îsi un pareizi.

Varçtu pievienot arî citas metodîtes. Atpûta, draugi.

Vai te ir kâds, kam ir ilglaicîga depresija, filozofiski miegaina apâtija un
lçna, bet pamatîga visu draugu aizstâðana ar datorsçdçðanu?
Re: kâ var kaut ko gribçt?
30.11.2008 13:16
te ir kaads, kam taa bija...

parastais tradicionaalais jautaajums tad ir -- ko lai dara???

diemzheel taktiku otram nevar iedot... citi sho to meegjinaaja ar mani pasaakt, bet, ja negribas, tad negribas...

vienaa briidii jutu, ka saaku gribeet... kaa tas atnaaca? domaajot un analizeejot ceelonjus...

depresijai pilniigi noteikti ir iemesls. jaasaak domaat no taa briizha, kad depresija pieteicaas. kas notika pirms tam... parasti tas ir kaut kas neatrisinaats. probleemu ignoreeshana. neesoshas, bet de facto vai de iure saglabaatas attieciibas... situaacijas... atminjas... bailes riikoties un kaut ko mainiit... veel shis tas... katram savs, bet atbilde sleepjas ap laiku, kad depresija piesakaas, visticamaak -- pirms depresijas pieteikshanaas.
herbârija kukainis
Re: kâ var kaut ko gribçt?
01.12.2008 23:06
No kurienes izrauta tâda teorija, ka depresijai ir viens cçlonis, kas atklâjams, ilgi urbjoties? Varbût viens vienîgs cçlonis ir kaut kâdai fobijai vai tamlîdzîgai kaitei. Depresiju, ðíiet, bieþi vien izraisa apstâkïu kopums - pesimistiska audzinâðana, neveselîgs dzîvesveids, kâds nesens pârdzîvojums, grûtîbas ar veselîbu, ar attiecîbâm, ar noslçgtîbu un obsesîvu ieurbðanos savâs domâs. Un cilvçks savas grûtîbas un diþos pagâtnes cçloòus parasti jau zina, ja vien nav galîgs stulbiíis. Tika uzdots jautâjums, kâ atklât vçlmi, bet iepriekðçjâ rakstîtâja piedâvâ savu rakòâðanos atkal un atkal. Kâ var aizbçgt no rakòâðanâs un sâkt dzîvot aktîvi?
Re: kâ var kaut ko gribçt?
03.12.2008 11:50
-Kâ tklât vçlmi????
-Iemîlçties ;)
herbârija kukainis
Re: kâ var kaut ko gribçt?
03.12.2008 15:53
Varbût. Bet tikpat veiksmîgi tu varçtu ieteikt laimçt loterijâ.

Protams, mçìinât bût mîlestîbai gatavâ stâvoklî ir labs iekðçjo centienu veids. Ja nu paveicas? Bet jâuzmanâs arî no mânijas, no pârlçkðanas no depresijas eiforijâ.
Esmu sastapies ar taadu probleemu un sastopos laiku pa laikam veel aizvien. Baidos, ka te neko nevar daudz padariit. Tas ir periods, kas jaapaardziivo. Intereses truukumam par dziivi kopumaa ir liela saistiiba ar depresiivu staavokli.Es iesaku nedariit neko. Jo ilgaak nedariisi neko, jo veelme darboties kljuus speeciigaaka un kaadu dienu Tev radiisies iedvesma (piemeeram, kaut ko saremonteet vai sakaartot istabu). Bet pagaidaam palasi zinjas internetaa, palasi aviizi vai vispaar nelasi neko.
Es parasti taados gadiijumos nedaru neko, bet stulbi blenzhu sienaa kaadas stundas 3 vai 4 atkariibaa no laika aaraa. Un peec tam man jau ir izkristalizeejushies kaadi 3 vai 4 uzdevumi, ko vajadzeetu padariit (aiziet uz veikalu, iztiiriit paklaaju, samaksaat reekjinus, nomazgaat traukus). Un es njemu un izdaru!
Veel viens variants ir sociaalaa dziive. Varbuut ir veerts meegjinaat atrast kaadu liidziigo (preteejaa dzimuma, labaak) un kaut vai aiziet uz filmu vai aiziet uz piceeriju un parunaat, piemeeram, par laiku aaraa vai arii par to probleemu, ka neko negribaas dariit. Saliidzinaat viedokljus utt.
..
Ceru, ka paliidzeeju ar ideju :)
herbârija kukainis
Re: kâ var kaut ko gribçt?
24.12.2008 10:55
Nedarît neko - savâ ziòâ interesanta ideja! Bet tad jâbût konsekventam un NAV jâietver tajâ interneta lasîðana (bieþi vien - sevis piesâròoðana ar informâciju).
Re: kâ var kaut ko gribçt?
24.12.2008 19:12
M



Edited 2 time(s). Last edit at 19.08.2012 18:29 by kachenite.
Re: kâ var kaut ko gribçt?
24.12.2008 20:02
Man tas saucas "darît, ko gribi" ;D
herbârija kukainis
Re: kâ var kaut ko gribçt?
25.12.2008 00:08
"Darît [jebko], ko gribi" - man liekas, ka tieði ðâda nedisciplinçtîba, ja ieilgst, noved pie nekâ negribçðanas. Notiek tâ, ka dari visu ko, esi it kâ brîvs, bet tajâ paðâ laikâ arî nebrîvs, jo vienlîdz lielâ mçrâ pievelk/piesaista viss (ieskaitot niekus), zûd skaidrîba, mçríi, atðíirîba starp pienâkumiem un izklaidi.

Iespçjams gan, ka nedisciplinçtîba vîrieðus samaitâ vairâk nekâ sievietes, sievietçm "darît, ko grib" ir it kâ normâlâk.
Re: kâ var kaut ko gribçt?
25.12.2008 01:18
Savâ ziòâ tâ ir, bet tas ir tâpçc, ka cilvçks pats nezina, ko grib, ko viòam vajag, utt., un tâpçc vajag kâdu vai kaut ko, kas piespieþ darît, darît da jebko, lai nebûtu jâdomâ, lai nebûtu jâsadzird un jâiepazîst sevi.
Re: kâ var kaut ko gribçt?
25.12.2008 22:41
B



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 18:29 by kachenite.
herbârija kukainis
Re: kâ var kaut ko gribçt?
29.12.2008 07:55
Tâtad psiholoìijâ, psihoterapijâ ir cçloòu "sameklçðana" un seku "apârstçðana", attieksmes mainîðana, stresa pârvaldîðana, veselîgs dzîvesveids... Tas viss te daudz apspriests un bûtîbâ nav neskaidrs.

Bet kur rodama pati dzîvesdziòa?
Re: kâ var kaut ko gribçt?
29.12.2008 12:59
Manuprât, ar dzîvesdziòu ir pavisam vienkârði. No dabas ielikts instinkts: izaugt - atrast labâko tçviòu/mâtîti - radît pçcnâcçjus un tos izaudzinât.
herbârija kukainis
Re: kâ var kaut ko gribçt?
29.12.2008 13:38
Bet ir cilvçki, kurus neinteresç pçcnâcçju padarîðana.
Citi modeïi? Bût par mûku, garîdznieku. Bût par zinâtnes, mâkslas ìçniju.
Taisnîba jau arî Alsterei par to dabas ielikto; tikai tad liekas, ka nekâdas îpaðas izvçles mums nav. :(
Re: kâ var kaut ko gribçt?
29.12.2008 13:48
Alstere, un tâlâk, kad pçcnâcçji izaudzinâti, tâtad ap 50- viss?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 14?
Ziņa: