Indijas rīsu sēne

Posted by zancha 

Indijas rīsu sēne
June 06, 2009 11:30AM
vai kāds kko ir dzirdējis par to??? palīdzot itkā nerviem...bet grūti noticēt...
Re: Indijas rīsu sēne
June 06, 2009 12:46PM
vienkārši zaudēsi laiku un iedzīvosies normālā psihiskā slimībā.

nedaudz var palīdzēt "nervu tējas", bet ļoti nedaudz — atkarīgs no problēmas smaguma.
June 06, 2009 03:36PM
kaapeec psihiskaa slimiibaa???
June 06, 2009 04:31PM
psihiskas slimības it bieži attīstās no neārstētiem neirotiskiem traucējumiem... to pateiks katrs psihiatrs...

cerot uz pseidometodēm, cilvēki zaudē laiku, tad piedzīvo vilšanos un ielaiž savas neirozes, kad tās vēl ir glābjamas un psihe nav sākusi dzīvot citā realitātē.
marii
June 06, 2009 09:40PM
Tie kas regulari dzer rīsa sēnes dzērienu,pec laika pamana ka ir pazudusi depresija,neirozes,hipertonija,normalizejas sirds darbība,asinsspiediens,palīdz astmai,atvieglo bronhīta un pat tuberkulozes norisi,uzlabo aknu,nieru darbību,palīdz pret ļaundabīgiem audzējiem..............nu tādu info es izlasiju,pati ,kad atceros,vai kad gribas dzert ,tad iedzeru.............vai jūtos labāk,grūti pateikt,varbūt jādzer regulari,lai būtu acīm redzami rezultati.,kaut arī slikti nejutos,tapec nav redzams................un vel es domaju,varbūt er ka viņa palīdz,bet tad laikam jabūt ļoti "tīram"organismam,nepiesārnotam ar kafiju,cuukuru,sali,jo tas jau it ka dabas produkts,bet pēc tām ķīmijām diez vai būs kas manāms.
June 07, 2009 02:42AM
T

Edited 1 time(s). Last edit at 08/23/2012 07:26PM by kachenite.
marii
June 07, 2009 04:44PM
Nu katrā gadījumā neko sliktu viņa izdarīt nevar,ja nebūs labāk,tad var padzert kā raudzētu bērzu sulu (tā viņa garšo),un jums ka topošajiem psihoterapeitiem būtu jāzina ka galvenais ārstēsanās procesā ir ticība zālu iedarbībai un saviem spēkiem,......bez tā arī nebūs rezultats.

Kas der visam,parasti neder nekam?..............jāāā,bet studentiem māca par zālēm,un to info Jūs pieņemat kā āMEN........BET PASTAV TAčU ARī NETRADICIONALAS ARSTēšANāS METODES,VAI PAR TO SEIT IR AIZLIEGTS RUNAT?
June 07, 2009 08:29PM
ja vien tā būtu slimība, kas kaut kā būtu jāārstē... tam nav nekāda sakara ar kaut kādiem augiem, zālēm (arī ķīmiju), pat ne vispār ar medicīnu... tā ir psiholoģija, domāšana, pasaules uztvere, kas jāsakārto, lai viss šis negals beigtos.

ir tāda lieta kā placebo efekts: Tev kāds dod ūdeni, bet saka, ka zāles, kuras darīs to un to... un Tev īslaicīgi paliek labi. tas pats ar šo sēni — tauta runā, ka palīdz... un kādu laiku it kā ir labi.

Pēc Mārča Jencīša dziedināšanas dievkalpojumiem arī cilvēki uz dažām minūtēm nomet kruķus un pat padanco...

es vienkārši bildu, ka psiholoģiskas problēmas nevajag ielaist, jo tās mēdz padziļināties, bet ne ar sēnēm tās dziedina...

turklāt neesmu nedz psihoterapeits, nedz viņu māceklis, nedz kāda Latvijas terapeita draudzene, kas viņam klientus vervē: runāt, protams, te var visu, bet kāds labums no sevis manīšanas?

mūsdienās ir pieejamas iespējas, kuras reāli palīdz. stāsts ir par to un tikai par to.
June 07, 2009 08:30PM
Nezinu kā ar rīsu sēni bet tējas sēne točna palīdz... it īpaši tiem kam nav drauga...
mari
June 08, 2009 04:06PM
Par placebo efektu piekrītu 100%,bet gribētos dzirdēt kā ir ar tik "vienkāršu zāļu"iedarbību uz mūsu piesārņotajiem organismiem (kafija,sāls,cukurs,alkohols,cigaretes),vai nav tā ka tādiem cilvekiem neiedarbojas,bet tai pat laika šo sēni lieto veģetarietis,atturībnieks,kas vispār ēd gandrīz tikai zāli ,un ir acīm redzams rezultats?Pēc pieredzes zinu .
Runcene,es visam Jūsu teiktajam piekrītu,bet ļoti gribetos atbildi tieši uz šo jautājumu.
June 08, 2009 06:26PM
viena kafijas krūze brokastīs un viena vīna glāze pie pusdienām veselam cilvēkam netraucēs — drīzāk otrādi, jo antioksidanti ir pat ļoti ok. trauksmainam būs problēmas ar kofeīnu un arī ar alkoholu — tad arī nevajag, jo kuņģis ir ļoti tonizēts (to var redzēt "kobrā"), bieži ir arī skābes atvilnis, kafijai tādā kuņģī nudien nav ko darīt. tad arī zāli ēst droši vien ir visvieglāk.

sāli nedaudz mums arī vajag, un savu reizi apēsta kūka nāvi nenesīs...

ar cigaretēm ir citādi: katrs taču tirgū gaļas paviljonā būs redzējis dzīvnieku plaušas maigi rozā krāsā: smēķētājam sekcijā tās izskatās it kā nosmērētas ar melnu piķi — diezin kas nav...

tātad kopumā ideja par piesārņotību (kur nu vēl visādas teorijas par vienšūņiem, kuri no asinsrites jāizdzen ar dārgiem tikai pie izplatītājiem pērkamiem vitamīniem) ir stipri vien pārspīlēta. līdz ar to apšaubāma būs arī augu preparātu sekmīgāka iedarbība zāles ēdājiem. ja cilvēka trauksme nav ļoti izteikta, tad vienam kārtīgam ne-zāles ēdājam nomierinoša tēja var it labi palīdzēt.

vissvarīgākais un noteicošais ir tas, kā mēs jūtamies šajā pasaulē, savā ķermenī, kā tiekam galā ar dzīvi un tās radīto stresu, nevis tas, ko apēdam vai neapēdam...

par to ir pētījumumi neiroendokrinoloģijā ar mūsu draugiem dzīvniekiem: "Ilustrētajā Zinātnē" arī ir bijuši daži raksti par šīm tēmām...

man arī dažkārt patīk mistika mērenās devās, bet šeit es vairāk ticu zinātnei, ka ideja par veselīgu uzturu un augu preparātu iedarbību psihiatrisku un psiholoģisku problēmu risināšanā ir stipri pārspīlēta.

turklāt strikta veselīga uztura ievērošana var būt jauna neirozes forma, kas dažkārt pārtop anoreksijā...

Edited 1 time(s). Last edit at 06/08/2009 06:27PM by Runcene.
June 08, 2009 10:29PM
V

Edited 1 time(s). Last edit at 08/23/2012 07:26PM by kachenite.
June 08, 2009 11:51PM
:D

tad ar Tevi vēl ir diezgan labi, jo tās, ja pareizi atceros, tomēr ir 2 dažādas tēmas, bet par mani vienā tēmā bija skaidrs, ka esmu "profesionāls pacients". Tātad tur jau sen ir divi vienā kā ceļojuma šampūns ar kondicionieri.

principā jau saka tā: neirozi nevar izārstēt, tā ir jāpārvērš par profesiju ... sanāk psihoterapeits... psihoterapeiti taču visu atlikušo mūžu iet uz savu psihoterapiju — vismaz uz supervīziju. vajag taču būt drusku dullam, lai izvēlētos profesiju, kur var sajukt, ja neviens nepieskata.

psihozi (šizofrēniju utml.) arī nevar izārstēt: jāpārvērš par profesiju ... sanāk psihiatrs... psihiatri arī visu atlikušo mūžu vandās pa darba atvilktni un iešau pa ripai priekš prišākas dūšas, laiku pa laikam uzcienājot vēl kādu "ciemiņu"...

tātad Tu varētu būt psihoterapeits, bet es psihiatrs. vispār man labi sanāk ļaužus ar placebo "ārstēt"... zāles es dotu kā iekrāsotus ūdeņus (katram ar īsto enerģētiku), honorāru arī neplēstu diktu...

Edited 1 time(s). Last edit at 06/09/2009 12:02AM by Runcene.
June 09, 2009 10:40AM
T

Edited 1 time(s). Last edit at 08/23/2012 07:28PM by kachenite.
mari
June 09, 2009 03:09PM
Kaķenīt,"reizēm savam priekam ",cilveki kas šet meklē nopietnu palidzību,labāk iztiks bez Tavas palīdzības,ja no tas nav nekada jēga....Ar Tevi nav patīkami sarunāties!!!!
RUNCENE,gan prot visu ļoti labi izskaidrot,tāpec arī domaju ka ir kāda saistība ar psihiatriju,vai nu studente vai kā,man nav svarīgi,bet SVARīGI ir tas ka no Runcenes es personīgi saņemu ļoti pārliecinošas atbildes.

nesaprotu kas par lietu,it kā reģistrējos vakar,bet manu "marii" nepieņem,tad nu rakstu "mari"
June 09, 2009 03:59PM
nu, varbūt nevajag gluži tā tautu sliktajos un labajos dalīt: kachenitei ir sava pieredze, kas tomēr kādam noteikti ir derējusi; katram arī ir savs temperaments; citiem savukārt nepatīk, ko es rakstu, jo esmu psihoterapijas klients, tātad nu tāds — mazliet ne-normāls, kas pasauli redz ne tādu, kāda viņa ir... bet patiesība jau ir tāda, ka visi pasauli redz, kādi paši ir... neviens īsti nezina, kāda pasaule objektīvi ir.

man vienkārši ir savākts ļoti daudz info, es esmu izbijis mediķis, bet ne šajā jomā, un tagad maizi pelnu ar pavisam ko citu. bet jau kādus gadus 10 esmu lasījusi par psihoterapijas, vēlāk par psihoneiroendokrinoloģijas tēmām, psihosomatiku, psihofarmakoloģiju, par mīļo Freidu utt. — es varu iedot linkus, un mazliet vienkāršotu info, jo visu rakstīt, turklāt ar terminiem, būtu sarežģiti gan man, gan tiem, kas lasa....

bet patiesība ir tāda, ka visi, kam ir jautājumi un meklējumi šajā jomā, ir saķēdēti vienā virtuvē... un katrs te ir vērtīgs.

visi kaut kur un kaut kad ir sākuši no kaut kāda nevarības punkta; visi ir kaut ko jau atraduši, varējuši no cita skatpunkta uz lietām paskatīties...

Latvijā nav daudz informācijas par psiholoģiju, par bērnības ietekmi uz psihi un cilvēka turpmāko dzīvi kopumā (tā ir tabu tēma), par psihiatriju — ir tikai kādas pāris vietnes netā, kur par to visu runā latviski ar Latvijas problēmām: ar salīdzioši dārgo psihoterapiju, ar nepatīkamo valsts psihiatrijas sistēmu, ar situāciju, kad arī zāles ir diezgan dārgas, ne vienmēr tiek kompensētas un ne vienmēr uzreiz palīdz... sociālā palīdzība, ja nevar pastrādāt, mums arī ir pazemojoši niecīga, psihologu armijai vēl daudz jāmācās: tā ir tikai savos sākumos bez paaudžu pēctecības utt.

es esmu par to, ka nevajag šeit nevienu nolikt, lai kā viņam dzīvē šobrīd ietu vai arī ieviest kaut kādus dalījumus. Esmu humānas psihoterapijas (nav svarīgi, kāds virziens) piekritēja — tur pamatideja ir tāda, ka neviens nav labāks par otru, arī pieeja cilvēkam tur ir ar cieņu: pat ja viņš tobrīd nezina, ko ar savu dzīvi darīt... viņu arī tad par slimu nesauc: tur ir vispār cits skats uz pasauli kopumā.

tāpēc gribētos atbalstīt runča Leopolda nostāju šādos gadījumos: kā nekā man radinieks :)
June 09, 2009 07:09PM
E

Edited 1 time(s). Last edit at 08/23/2012 07:28PM by kachenite.
soja
June 28, 2009 11:25AM
1. ļoti labs padzēriens;
2.man sakārtoja kuņģi, zarnu darbību. patiesi! problēma bija gadu gadiem( neteikšu cik, jo nories). pateikšu gan, ka tradicionālā med. bija izmantota visus šos gadus.
June 28, 2009 05:42PM
Kādā gudrā grāmatā lasīju, ka pat šizofrēnijas cēlonis var būt nesakārtota kuņģā un zarnu trakta darbība.
Augstākā pilotāža protams ir, ja ar savu var galvu regulēt pārējā ķermeņa darbību.
Bet, nevajag aizmirst, ka mums ir arī ķermenis, un tas taisa savu ķīmiju, kas ietekmē arī smadzeņu ķīmiju.
Tāpēc viss, kas organismu attīra un stiprina, ir derīgs.
June 28, 2009 06:29PM
Hmm? Droši vien tāpēc līdz sešdesmitajiem gadiem klizmu taisīsana psihiatrijā bija ļoti populāra lieta :)
June 28, 2009 07:42PM
...ja tik jelkaads speetu pateikt, ko kaa tad jamais tik baisiigi jaatiira... multibreedijas neskaitaas...
June 28, 2009 08:04PM
Nu, es arī multibredijas neskaitu bet ja runa ir par klizmām psihiatrijā tad iespējams, ka runa ir galvenokārt par mehānisku kairinājumu kas izraisa nemieru, uzbudinājumu, sasprindzinājumu un kā sekas vēl lielāku mehānisku kairinājumu. Kaut gan aizturētu fēču toksiskā ietekme arī nav nekas jauns...
June 28, 2009 08:23PM
Komat, no visiem mēsliem, ar ko cilvēks sevi piesārņo. Nu vismaz par holesterīnu kaut ko esi dzirdējusi? Par akmeņiem nierēs, žultpūslī? Par visādiem srutu gabaliem kaklā? Jebšu Tu domā, ka tie vienkārši rodas tāpēc, ka rodas? :)
June 28, 2009 08:30PM
strutu gabalus no kakla vispirms vajag dabūt asinīs ar orgasmu, kas sasniedzams pēc labas klizmas; tad ar koraļļiem iedzen no asinstrites zarnās un ar vēl vienu klizmu iztīra...

ar ģimenes ārsta norīkojumu būtu lētāk, bet viņš, maita, nav ieinteresēts...

Edited 1 time(s). Last edit at 06/28/2009 08:35PM by Runcene.
June 28, 2009 08:41PM
Runcene

Protu novērtēt tavu zobgalību bet šoreiz tā būs nevietā :) Es neesmu tas cilvis kas ir gluži apsēsts ar tīrīšanas māniju vispār un kā esi pamanijusi, neiesaku arī taisīt klizmas jebkuras veselības problēmas gadijumā taču mana pieredze rāda, ka šis tas tajos rumpīšos ir ko tīrīt.
Pa neatkarības gadiem šo neveselīgo ļaužu pulciņš ir manāmi audzis bet tagad iestājoties krīzei, redzu, ka pieaugums ir pastiprinājies...
June 28, 2009 09:08PM
...attiiriishana no holesteriina- skan labi :) ...

...par klizmaam pat nav veerts komenteet, savu seksuaalo fetishu ku! katram piedaavaas kaa mediciiniski nepiecieshamu... savu fantazaaziju realizeeshanai...
June 28, 2009 09:18PM
,,,

un kuri tad ir tie katri, kuriem es piedāvāju?? Viss ir tieši otrādāk, savos fetiša meklējumos esmu pārliecinājies par klizmu efektivitāti un labvēlīgo ietekmi uz organismu un tāpēc esmu nolēmīs dalīties informācijā ar visiem kam tas interesē...
June 28, 2009 09:42PM
...to tu vari klaastiit tiem, kam nepietiek praata tam neticeet...
June 28, 2009 10:10PM
,,,

Nav jau pirmā reize kad šeit sākas tāda veida strīdi jo lūk, kā gan es varu dot "taisnus" padomus ja manas domas ir "līkas" bet es to uzskatu vienkārši par primitīvisma izpausmi. Un šis forums nav tā vieta kuru uzskatu par autoritatīvu savu viedokļu salīdzināšanai jo cik atceros, nav bijusi neviena kaut cik sakarīga diskusija, tikai klaja apdiršana un apelēšana pie oficiālās medicīnas kuras virknē gadiju vieš šaubas...
June 28, 2009 10:15PM
Cilvēkam vajag vispirms saslimt un tad, staigājot no ārsta pie ārsta, no izmeklējuma un izmeklējumu, var saprast kas tam lācītim, ko sauc par tradicionālo medicīnu, vēderā.

Runcene, a Tu pamēģini kādu klizmu sēriju. Vari veikt to pati, nav sarežģīti. Un, kas zina, moš vairs nevajadzēs pa ierakumiem tejāteri spēlēt?;)
Sorry, you do not have permission to post/reply in this forum.