vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?

Aizsāka Janetty 

Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
08.06.2011 00:12
Jaa, patiesibaa es pa kluso laizhu venaas Coaxil! :)))))))))))
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
08.06.2011 00:14
Pamēģiniet paši atmest Elify, ja ilgstoši lietots. Smadzeņu ķīmiju ne pa jokam izmaina.

Par tām blaknēm gan nezinu. Es tās neizjūtu kā minimālas. Pāris dienas jau sēžu uz šī mēsla - reibst tā, ka līdz veikalam aizskriet neriskēju. Eju mierīgi un lēni. Pat nezinu, kas ir labāk - būt sliktā garastāvoklī, kad pats jūtu, cik ļoti viss kaitina vai spēt fiziski pakustēt ierastā ritmā - paskriet, pasportot, pār sētu pārlekt, jūŗā izpeldēties. Tikai tas skumjākais, ka jūŗa, sports, skriešana - vairs nesagādā tādu prieku kā kādreiz (klasiskie depresijas simptomi).

Vēl drīz mietpilsoniskās māsīcas kāzas. Nu ko man tur darīt, kā justies, kad naudas nav un jākratās ar lohavozu uz Kandavu.

Sazvanījos tikko ar treneri. Teica, ka depresija man ir no frustrācijas - nevaru dabūt, ko vēlos un nespēju ar to samierināties. Trūkstot dzīvē 3 lietu:
Darbs, kas patīk
Mīlestība, sekss
Un kārtīgas fiziskās slodzes

Pat nauda netika pieminēta.

AD nav īstais ceļš... Jā palīdz koncentrēties, savākties, bet vai par adekvātu cenu.
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
08.06.2011 01:30
Cilvēkam, neskatoties uz vecumu, galvenais ir- fiziska slodze un tad visi dabiskie neirotransmiteri sāk šancēt kā nelabie. Piem, regulāri noskriet krosu un tad smadzenēs ir tāds dopamīna pacēlums un kaifs, ka vispār nekāda ķīmija nestāv līdzās.



Edited 2 time(s). Last edit at 09.06.2011 15:41 by existential fool.
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
08.06.2011 10:58
existential fool
Nu bet kk tikko rakstīja, ka viņš sporto un pat nopietni sporto! Un? Viņš pats atbildēja uz jautājumu par depresijas iemesliem! Un par šiem iemesliem jārunā ar psihoterapeitu, es laikam arī saņemšos... ....Piemēram man fiziskas aktivitātes točna neuzlabo garastavokli... kopš skolas riebjas sports... lai gan iemeslus šitam kašmāram neredzu.... bet vismaz izrunāt savas problēmas, grūti to turēt iekšā... apkārtējiem negribās uzmākties, visi tik atbild atslābsti un baudi atpūtu "relax"! Neceru, ka kādreiz jutīšos labi, bez AD, bet vismaz paliks vieglāk, kad aprunāšos ar saprotošu cilvēku un saņemšu kādus padomus, kā uzvesties un sevi noskaņot, lai mazinātu stresu pirms pasākumiem un arī negatīvo domāšanu... ja palīdzētu kaut par kādiem 50 %, tas jau būtu ļoti daudz!
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
08.06.2011 16:11
Tāpē jau Tev nav draugu, ka riebjas sportot. Ar nūģiem neviens negrib draudzēties. :)
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
08.06.2011 19:55
Es sapratu Tavu joku, bet gribu tomer pateikt, ka mani pazinas nesporto un nemiil sportu! :)))
Ei, man ar draugi nūģi - tāds tādu atrod :) Pirtī sēž un alu sūc, ezerā kājas tikai pamērcē, meitenes gan aktīvas peldētājas.
Jā... es laikam arī esmu nūģis... lai gan tā īsti neizprotu šī vārda nozīmi.... Nūģis = garlaicīgs, bailīgs, nomākts, pedantisks, nesabiedrisks, nespējīgs izjust prieku, bet ja izjūt, tad uz īsu brīdi un atkal viss savās sliedēs, nepatīk pārmaiņas, ļoti konservatīvi? Tas ir par mani! :))) Cenšos tēlot, ka man arī kā gandrīz visiem patīk viss kas saistīts ar sabiedriskām aktivitātēm, bet tas ir baigi grūti... tāpēc arī pasākumi man ir MOCĪBAS...
Pārstāju lietot Mirtazapin, strauji... nelietoju 2 dienas... lomkas pagaidām nav... bet turpinu atkal parastās devās Elify. Aizvakar, kad palika pavisam slikti, biju samazinājusi Elify devu, jo pietrūka tabletes... to gan es uzreiz sajutu - nāk melnie un histērijas... Otro dienu lietoju tikai Elify, nostabilizējos 1 dienas laikā.... cerams, atcelšanas sindroms no Mirtazapin nebūs... Vispār jau kautkur lasīju, ka izteiktāks atcelšanas sindroms ir Seroxat un Venlafaksīnam... Sajutos enerģiskāka, no rītiem ceļos viegli un kaulos vairs nav tā svina smaguma.... galva arī skaidrāka. Ar Mirtazapin bija tāda sajūta, ka viss notiktu kā palēninātā filmā, domāšana arī lēna un miegainība... Ja mēneša laikā šīs blaknes nepārgāja, tad jau laikam šis nav mans AD , bija sajūta, ka lietoju miega zāles un viss - papildus Elify antidepresīvu efektu nejutu....
P.S. Tiem, kas mokās ar līdzīgām problēmām, palasiet internetā : гипотимный (дистимный) тип , дистимный характер utt. Tas ir par mani... 100%
Rakstura testus pildīju kaut kad pusaudža vecumā, man bija izteikta ciklotīmija. No temperamentiem gan dominē melanholiskais, bet darbībā vairāk izpaužas holeriskais.
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
09.06.2011 12:36
Janetty, man gan nešķiet, ka esi nūģis.

Nūģisms man asociējas ar nīgru, dusmīgu, skopu cilvēku, knauzeri, kas staigā nobrukušās parpalās un glūn gar žogu vai pa durvju actiņu un vaktē, kas nāk pie kaimiņiem ciemos, un pēc tam zvana kādam tādam pašam, jo ir atkal ko aplikt un apskaust... nūģis arī visu laiku īd, ka viņam valsts utt. nekā nedod, nesagādā, nepiešķir, ir skaudīgs pret ikvienu darbā, cepas un ņaud, sēž polenē koridorā un skaļi īd par stulbajiem ārstiem, sūdzas pašvaldībā par da jebko, trenkā pagalmā kaimiņu bērnus, saka, ka pašas meita stulba, ka dēls nekur dzīvē netiks...

ai, vienvārdsakot, tas ir pilnīgi cits cilvēka tips, no kura gribas pa gabalu.
Janetty: es nesaprotu, kāpēc TGu domā, ka visiem patīk sabiedriski pasakumi, Tu jau gadu ta runā. Man nepatīk nekādi publiski pasakumi, ja tie nav saistīti ar mani interesējušo sfēru. Man nepatīk sveši cilvēki, iepazīties, pārmīt ierastās stulbās standarta iepazīšanās frāzes. Man piemēram riebjas atrasties uz kuģa mazā kajītē, vienu metru no pilnīgi sveša cilvēka, vai 10 stundas sēdēt blakus lidmašīnā svešam cilvēkam. Da lielākai daļai cilvēku tā ir. Es saprotu, ka Tevi nomoka traucējumi, jālieto zāles, bet nu neesi Tu ne nūģe ne kā... Daudziem nepatīk pasakumi, bet viņi to piecieš, vai tēlo, vai sp-ēlē teātri, nu ne visi, bet daudzi. Padomā, jaTev būtu iespēja kinoteātrī sēdēt blakus tikai savam vīram, vai arī no vienas puses vīrs, no otras svešs cilvēks. Es regulāri redzu, ka cilvēki ātri ieņem to vietu, kur neviens nav blakus, un negribīgi apsēžas blakus svešam cilvēkam.
Tas ir tavas iedomas, ka visa pasaule kaifo no sabiedriskās dzīves:)....
Pilnīgi piekrītu fox. Es nošautos, ja man būtu tādi draugi, kas jebkurā brīdī ierodas ciemos, paliek vairākas dienas vai zvana katru dienu, lūdz palīdzēt laikā un nelaikā vai iztirzā visus savas dzīves sīkumus. Bija tāds laiks, jutos kā dzīvojot caurstaigājamā istabā. Tagad, kad varu kontrolēt, cik daudz un ar ko tikties, ir nesalīdzināmi labāk.
Vai esat lasījuši par distīmiju? Tas ir mēreni stabili pazemināts garastāvoklis vismaz 2 gadus... visbiežāk - visu mūžu... + vēl daži simptomi, t.sk. arī SF (!)
Zinu, zinu, ka ar depresiju sirgstošajiem ir raksturīgi meklēt vēl papildus diagnozes :))) Bet manā gadījumā līdz šai lielajai depresijai bija distīmija jeb vnk man ir distīmisks personības tips... Izlasīju lielu rakstu par šo slimību... vārdsakot, pie distīmijas AD praktiski nelīdz (kā manā gadījumā), ļoti retos gadījumos panāk uzlabojumu un tikai 3 % (!) sasniedz remisiju . Manā gadījumā AD mazināja depresijas simptomus, bet pazemināts garastāvoklis bij/ir un laikam būs un ar to jāsadzīvo... Tagad secināju, ka pirmie skaistie mēneši ar Seroxat likās tik skaisti uz tikko pārciestās smagās depresijas fona, jo 2 ned. laikā garastāvoklis atgriezās savā ierastajā līmenī, t.b., distīmiķim raksturīgajā.... un tas man jau likās super! Arī tagad man ir mēreni pazemināts garastāvoklis ar visiem pārējiem distīmijas simptomiem... neskatoties uz to, ka lietoju AD... šis raksts man daudz ko izskaidroja.... Bet par psihoterapiju gan tur nekas nebija rakstīts.... palasīšos vēl...:) Es iedomājos, ka pie psihoterapeita varētu pakonsultēties, kā sevi noskaņot, lai mazāk būtu jāmokās sabiedrībā, kā atrast zelta vidusceļu, lai es justos kautcik normāli un neciestu ģimene/radi, sevišķi meitiņa, manas distīmijas dēļ... Jūtu, ka man tādu sevi būs jāpieņem un jāsāk mēģināt izturēties pret sevi ar cieņu (par sevis iemīlēšanu pagaidām nerunāju).....
:) kaut kas pozitīvs. Es to sapratu pēc psihenes. To, ka neesmu slima, ka tāds ir mans raksturs un ar tādu turpmāk jādzīvo. Jāmeklē izpausmes, kuras var koriģēt un viedi kā dzīvot vieglāk. Pieņemt sevi un sadraudzēties, pirmkārt, jau pašai ar sevi.
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
09.06.2011 13:19
Janetty, ja cilvēkam ir depresija no bērnības, tad viņš augdams daudz ko dzīvē, sevī, citos, pasaulē nepamana, un tur tad uzrodas tas, ka viņš sevī daudz ko tādu, kas patiesībā piemīt visiem cilvēkiem, uzskata par nenormālu...

Jo vispār depresijai ir tāds "jauks" caurvijošs "zelta" pavediens: esmu nekur nederīgs, pilnīgi nepareizs, dumjš utt.

Man arī kādreiz šķita, ka psihoterapija mani pašu ļoti mainīs.

Bet figu...

Tur ir tieši tā fiška, ka būs jāmācās sevi pieņemt, ka man arī, piemēram, nepatīk druška, kas visu laiku zvana un sūdzas par savām slimībām... un tad nevar kādu laiku saprast, velns, bet citiem taču viņa patīk... esmu laikam nūģis :) bet beigās izrādās, ka viņa nevienam nepatīk, tikai visi kautrējas atšūt...

te gan jāteic, ka tad arī depresija kā aizsargreakcija var atkāpties, bet tas jau garāks stāsts.
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
09.06.2011 17:58
Runcene, kas Tev šizofrēnijas lēkme, vai arī personības dubultošanās?
Antons, tas pats pagaidām bez prostatīta
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
09.06.2011 19:15
kk Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pamēģiniet paši atmest Elify, ja ilgstoši
> lietots. Smadzeņu ķīmiju ne pa jokam izmaina.


Jā, man tad reizēm riktīgi velk uz korķi pāris dienas, sajūtas nav patīkamas, bet pēc kādām dienām divām, trim pāriet.
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
10.06.2011 00:37
Kaut kāds bezjēdzīgs bazars Jums te panesies... dāmām vajadztu vēsu klizmu... ku! uzsauc... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
...õõõõõõõõ, vēsa klizma šajā svelmainajā laikā...ku Tu esi kārdinātājs:)))
Vijolīt, ta jau varbūt labāk viens big black dick in die ass!? :)
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
10.06.2011 21:22
Vijolīte:)

Es tak zinu kas šādā laikā vajadzīgs cilvēkiem ar sakarsušām galvām... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Nepiemeslojiet manu teemu ! Ejiet uz analaa sex forumu!
mad arī bez kaut kā, ko nevajag
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
10.06.2011 23:08
...johaidī...
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
11.06.2011 09:44
Janetty, pagaidam ar putniniem

Piedod par offtopu bet vot es tā pie sevis domāju, kurš no mums ir perversāks? Es par seksu šeit pat neieminējos bet mūs jau sūta uz anālā seksa forumu :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
11.06.2011 17:41
ku!, nu visi taču te zina Tavu mazo grēciņu :)

nav taču arī vērts vēl gari kaut ko rakstīt par seksu... viss tāpat skaidrs.
Diez kā nūģene varēja tikt pie vīra???
Ir tik daudz foršu sieviešu, bet vientuļas, vienas...........un tādas arī paliek...
Bet Tu ar visām savām trauksmēm, panikām un depresejām esi tikusi pie vīra, pie tam, cik noprotu, pie laba vīra...........varbūt padomā par šo tēmu.........................
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
12.06.2011 00:35
Čorvena, pagaidām bez suņa

Nu, nu, pastāsti, kas Tev ir skaidrs? Vnk incanti... Jo manējā skaidrība kaut kā ļoti atšķirās no forumā valdošās skaidrības... kāmdēļ no šejienes biju aizgājis un joprojām šaubos vai vērts atgriezties...

p.s. Ja man būtu aktuāla seksa tematika, es noteikti tusētu kādā atbilstošā forumā bet šis ir vienīgais forums kurā es tagad komentēju un tas nozīmē, ka medicīna mani interesē primāri. Kas attiecas uz seksuālo pusi tad kurš gan būtu tas cilvēks kam nebūtu patīkami izmeklēt un paārstēt kādu patīkamu pretējā dzimuma pārstāvi? Tas vnk ir ļoti cilvēciski un normāli. Vai arī Tu dod priekšroku vienaldzīgiem ārstiem, vai vēl labāk tādiem kas Tevi klusībā ienīst?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Drizaak jau Tu pati esi nuugene! :))) Un ari taas daudzaas sievietes, kuras nevar tikt pie LABA viira :) Un nevis vnk pie kautkada tur viiriesa bet tiesaam superiiga viriesa (gan laba cilveka, gan izskatiga un pat jaunaaka)! Es par so temu esmu domajusi, bet Tu padomaa tagad par savu! : D
Janetty, elpo dziļi! Tev neviens neuzbrūk.
Uzbruuk? :))) Man vnk apnika vecmeitu vai pamesto sieviesu skaudiba................
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 8?
Ziņa: