vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?

Aizsāka Janetty 

Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
13.06.2011 12:54
Janetty, pārlasi to pavasare 20111 komentāru vēlreiz. Ja vēl neliekas, ka Tavs komentārs 12.06.2011 11:45 ir neadekvāts, tad jāsāk uztraukties, vai Tava sociālā fobija nesāk radīt smadzeņu bojājumus un vai domāšana tomēr nekļūst apgrūtināta.
Protams, ka SF ietekmē domāšanu! Bet piezīmes tipa "kā tāda nūģene varēja tikt pie vīra" un tml stilā, mani nesajūsmina tomēr....
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
13.06.2011 13:06
Tu pati sevi nosauci par nūģeni pāris komentārus iepriekš. Cilvēks norādīja uz to, ka diez vai esi nūģene, ja esi tikusi pie tik laba vīra. Bet Tu izlasi kaut ko pavisam citu.
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
13.06.2011 13:40
Jap, piekrītu "nezinu" , jo to komentāru pārprast var tikai cilvēks, kurš neizceļas ar īpašu intelektu. Sorry, bet tā ir! Es, piem, momentā sapratu to komentāru, ka centās tikai tevi uzmundrināt, kaut vai iepriekšējos komentus biju lasījis pavirši, bet tāpat sapratu par to "nūģeni", jo pati tā sevi biji nosaukusi.
Jā, viss virzās uz to, ka no Janetty jaunā nika var pazust vārds "pagaidām".
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
13.06.2011 15:06
JANETTY:
1. Palasi Dž. Boulbija grāmatu "Drošais pamats"! Tur rakstīts par dzemdībām un pamata drošības sajūtu dzīvē. Varētu būt kaut kas no Tavas situācijas.

2. Tas, kā Tu izturies, saucas " Uzskrūvē pats sevi!" Paņem eksperimentam vienu visveselāko, vislaimīgāko cilvēku un palūdz viņam, lai katru dienu sev 100 reizes atkārto "Man ir ļoti slikti, esmu ļoti nelaimīgs!" Pēc pusgada viņš patiesi jutīsies nelaimīgs un raudās kopā ar Tevi forumā.

3. Pareizi te tēmā viens teica: Janetty sev galvā ir centrifūgu ieslēgusi, bet par stoppogu aizmirsusi. Vot i griežas Tavs saprāts mašīnā... Psihiatrs var iedot Tev tabletes, lai galva nereibst, bet psihoterapeits var Tev parādīt, kur prātā STOPpoga atrodas un kā to nospiest.

4. Lai kā Tu neticētu, ko es te tagad rakstu, bet kaut kas Tev šajā situācija arī patīk! Tu taču esi TIK īpaša, un tev ir tiiik ssliikkktii, ka vari pieraudāt visu forumu.

5. Izskatās, ka Tu pamazām sāc adaptēties un piemēroties savai sūdīgajai situācijai. Vai tiešām Tu gribi palikt visu mūžu dārzenis?Jeb meklēsi kādu risinājumu? (Raudāšana forumā jau nav risinājuma meklēšana!)

6. Cik no visām psihoterapijas lietām saprotu, kognitīvi biheiviorālā terapija Tev var arī nederēt. Meklē psihodinamiskos terapeitus- tie strādā ar problēmām, kas radušās jau agrā bērnībā.

Ja tomēr saņemsies iet pshtrp, tad laika gaitā (Pēc pāris gadiem!) būsi mierīgāka, priecīgāka un ieguvēji būsiet visi 3- gan Tavs meituks, gan Tavs vīrs un arī Tu pati. Par vīra naudu viņš pats sev dabūs mierīgāku sievu!

No manas necilās pieredzes: kad psihoterapeitam izstāstīju par problēmu, kas mani moka visu mūžu, nākošās 5 stundas no dvēseles sāpēm es varēju rāpot pa sienu. Sēdēju tuvējā kafejnīcā un blenzu vienā punktā. Izrunājos pa telefonu ar māsu (viņa arī ir gājusi pie " psihiem"- saprata, pažēloja!), pēc tam tas lēnām pārgāja. Tagad ir pagājuši jau 2 gadi un šos 2gadus es kopumā jūtos daudz mierīgāk, nekā iepriekšējos 10. Tātad bija vērts! Neba pirmo reizi mūžā es ļoti slikti jutos- izturēju arī to dienu!
Tas ir tāpat, kā ļaut ārstam sevi griezt ar skalpeli, lai operācijā atbrīvotos no pastāvīgām sāpēm...

Man liekas vērts laiku pa laikam ielūkoties forumā, lai paskatītos, ko Janetty, mana vienaudze, ir atkal sarakstījusi? Un, vai beidzot ir saņēmusies koreālu darīt savā labā?



Edited 1 time(s). Last edit at 13.06.2011 15:09 by kachenite.
Man tik ļoti šo negribas rakstīt publiskā forumā, jo man tūliņ bāriņtiesa klauvēs pie durvīm, bet Janetty ir imūna pret privātu saraksti. Vnk man bija līdzīgi kā Janetty un es izkārpījos. Līdzīgi - tas būtu ļoti maigi teikts. Pēc dzemdībām sagāju sviestā - iemeslus zinu, redzu to secību, kādā sniega pika pārvērtās lavīnā. Mana meita nesmaidīja 2! gadus. Viņai bija izdzisis, nobijies skatiens. Kāpēc? Tāpēc, ka zīdainim esot ,es viņu purināju, kliedzu, ka ienīstu un izmetīšu pa logu, metu krūzes pret sienu tā, ka lauskas rikošetā lidojot izsit veļasmašīnas stiklu...es pat negribu turpināt, kaut gan varētu pieraudāt pilnu forumu autores stilā. Vīram pārnākot mājās, dzirdēju trīs skaņas - alus bundžas atvēršanu, datora pogas ieslēgšanu un durvju aizvēršanu uz istabu. Pat nezinu, vai varu viņu vainot tajā, ka nenoorientējās situācijā un nepārtrauca, jo viņam tas viss bija šoks. Pēc visa šī mans bērns sāka vienkārši mirt, bija 2 operācijas, radās aizdomas uz leikēmiju. Un labi, ka tā, jo lēnām viss sāka mainīties, ar kāpumiem un kritumiem, bet mainīties. Var izlīst caur adatas aci, ja grib. Pēc kaut kā tāda, visas VD un SF šķiet tāds sīkums, kas nav pieminēšanas vērts.
Var uzskaitīt to, kas neder vai dārgi maksā un turpināt dzīvot ellē, bet var iet pie psihoterapeita, raudāt un plēst matus, iet pie dziednieka, lai atver vai aizver visu, ko vajag, rāpot uz ceļiem baznīcā pa grīdu, zāli pīpēt vai ripas rīt - da jebko, lai tikai būtu labāk. Tagad man ir divas priecīgas, dzirkstošas, gudras meitenes. Vecākā ir pat jaunāka par Janetty meitu un ceru, ka tā ir bijusi sāpīgākā pieredze, ko viņai nācies piedzīvot un turpmāk viņu dzīve saudzēs un mamma mīlēs.

Ja tu gribi, tad tu vari - satikt ziemā pavasari! Mieru visiem:)
:D Jaa... tas bija tik intelektuaals koments, ka man tiesaam nesaprast! :)))) Ku tad nu man - ar savu bakalaura diplomu? Te vismaz magistratura japabeidz :))) Nu OK, diploms, bet ar savu darbu, kuraa prasa analitisko domasanu 3 valodaas it kaa nav problemu! Protams, ka baraa uzbrukt vieglaak...

Un starpcitu, TRRR - tikai trrr palika ... un kur ir AKA? :D Tagad es arii pajokosos...............
Bāc, ko darīt? Jāmērķē uz doktorantūru, ar maģistru šito joku nesaprst ...Ar ko vēl varētu "pamērīties"?
Kaut gan nojaušu, kas domāts. Bet vispār trrr ir saīsinājums no trrr-tļa :D
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
13.06.2011 23:21
kachenite Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> JANETTY:
> 1. Palasi Dž. Boulbija grāmatu "Drošais
> pamats"! Tur rakstīts par dzemdībām un pamata
> drošības sajūtu dzīvē. Varētu būt kaut kas
> no Tavas situācijas.
>
> 2. Tas, kā Tu izturies, saucas " Uzskrūvē pats
> sevi!" Paņem eksperimentam vienu visveselāko,
> vislaimīgāko cilvēku un palūdz viņam, lai
> katru dienu sev 100 reizes atkārto "Man ir ļoti
> slikti, esmu ļoti nelaimīgs!" Pēc pusgada
> viņš patiesi jutīsies nelaimīgs un raudās
> kopā ar Tevi forumā.
>
> 3. Pareizi te tēmā viens teica: Janetty sev
> galvā ir centrifūgu ieslēgusi, bet par stoppogu
> aizmirsusi. Vot i griežas Tavs saprāts
> mašīnā... Psihiatrs var iedot Tev tabletes, lai
> galva nereibst, bet psihoterapeits var Tev
> parādīt, kur prātā STOPpoga atrodas un kā to
> nospiest.
>
> 4. Lai kā Tu neticētu, ko es te tagad rakstu,
> bet kaut kas Tev šajā situācija arī patīk! Tu
> taču esi TIK īpaša, un tev ir tiiik
> ssliikkktii, ka vari pieraudāt visu forumu.
>
> 5. Izskatās, ka Tu pamazām sāc adaptēties un
> piemēroties savai sūdīgajai situācijai. Vai
> tiešām Tu gribi palikt visu mūžu dārzenis?Jeb
> meklēsi kādu risinājumu? (Raudāšana forumā
> jau nav risinājuma meklēšana!)
>
> 6. Cik no visām psihoterapijas lietām saprotu,
> kognitīvi biheiviorālā terapija Tev var arī
> nederēt. Meklē psihodinamiskos terapeitus- tie
> strādā ar problēmām, kas radušās jau agrā
> bērnībā.
>
> Ja tomēr saņemsies iet pshtrp, tad laika gaitā
> (Pēc pāris gadiem!) būsi mierīgāka,
> priecīgāka un ieguvēji būsiet visi 3- gan Tavs
> meituks, gan Tavs vīrs un arī Tu pati. Par vīra
> naudu viņš pats sev dabūs mierīgāku sievu!
>
> No manas necilās pieredzes: kad psihoterapeitam
> izstāstīju par problēmu, kas mani moka visu
> mūžu, nākošās 5 stundas no dvēseles sāpēm
> es varēju rāpot pa sienu. Sēdēju tuvējā
> kafejnīcā un blenzu vienā punktā. Izrunājos
> pa telefonu ar māsu (viņa arī ir gājusi pie "
> psihiem"- saprata, pažēloja!), pēc tam tas
> lēnām pārgāja. Tagad ir pagājuši jau 2 gadi
> un šos 2gadus es kopumā jūtos daudz mierīgāk,
> nekā iepriekšējos 10. Tātad bija vērts! Neba
> pirmo reizi mūžā es ļoti slikti jutos-
> izturēju arī to dienu!
> Tas ir tāpat, kā ļaut ārstam sevi griezt ar
> skalpeli, lai operācijā atbrīvotos no
> pastāvīgām sāpēm...
>
> Man liekas vērts laiku pa laikam ielūkoties
> forumā, lai paskatītos, ko Janetty, mana
> vienaudze, ir atkal sarakstījusi? Un, vai beidzot
> ir saņēmusies koreālu darīt savā labā?


Vot es arī par šito domāju. Esmu dažādos forumos rakstījies, un līp jau tās apkārtējo problēmas un uz savām sāc citādāk raudzīties.

Pāris dienas nebiju, ienācu un sāku domāt vai vajadzēja. Vai vajadzēja kārtējo atgādinājumu "jā, arī man ir sūdīgi, arī man ir depresija un šīzes un es i dumš un nevaru sasniegt to, ko mani vienaudži."

Ietekmē arī tie cilvēki ar kuriem ikdienā komunicē - vai viņi ir problēmu nomākti, īdoši vai pilni entuziasma un jauni, dzīves nesalauzti pat vēl tad, ja pāri 50.
Jo ar dažādākiem cilvēkiem sanāk komunicēt, jo labāk. Un ja tā vēl ir darba sastāvdaļa - vai var ko vairāk dzīvē vēlēties? Nu vienīgi, lai par darbu Latvijā arī kaut ko maksā:)
Janetty- mēs esam vienos gados, bet man pat bakalaura vēl nav! Es tik tagad mācos. Vai tiešām, Tu ar savu bakalauru to nesaproti? OhMyGod!
Jeb- nav izdevīgi saprast- patīk te paņņuņņāt?

Tu tāda interesanta būtne esi- cik es te paskatos, Tu vienmēr internetā esi izfiltrējusi kādu infu, kas pierāda, ka vainīga ir iedzimtība un Tu neko mainīt nevari. Piemērus un pieredzi, kas vēsta pretējo, Tu nez kāpēc palaid garām/ neatrodi/ nepamani? Esi izvēlējusies redzēt tikai to, ko gribi redzēt?
trrr
Nu nez vai doktorantura Tev palidzees! :D Es biju ar meitinu-zidainii nomaakta, sad tad lietoju trankvili.... kad nervi netureeja bet kratiit, purinaat un kliegt??? Aarkartas gadijumos der arii kada tablete, dazreiz iesledzos vannasistabaa nomierinajos aplejos ar aukstu udeni un tikai tad atkal gaju pie manas Princesites... Sad tad paludzu masai pieskatit meitinu...

Bet izgaazt negativaas emocijas, dusmas nabaga zidainim?
Pirmie menesi un gads, kad seviski nepieciesams mates miilums ..... un pirmie menesi ar mati ietekmee arii turpmako berna dzivi... vismaz taa raksta seit topaa esosie psihoterapeiti...

kachenite bez kaķa

Ja Tu runaa par psihoterapiju, tad to es nefiltreju, un esmu gajusi dazhus menesus, kameer iedzivojos nopietnos parados... vasaraa atdosu , tad jau redzees...
Bet religija un meditacija nav prieksh manis....
Kāpēc tad Tu 5 gadus ņaudi forumos par savu traumējošo iedarbību uz bērnu un to, ka Tev ir megaproblēmas, kuru dēļ nevari atļauties otru bērnu? Tu neesi izdarījusi neko, pilnīgi neko. Tikai biji nedaudz nomākta māte, kas nebaroja bērnu ar krūti. Viss. Ne Tev mani nosodīt. Par saviem grēkiem esmu samaksājusi pēc pilnas programmas. Un man ir piedots - gan bērna sirdī, gan tur augšā, es zinu. Tāpat zinu, ka par šādām lietām skaļi nerunā, un tā ir pirmā un pēdējā reize, kad to daru. Naiva arī neesmu, saprotu, ka sekas tas noteikti ir atstājis un apzinos, ka mana saikne ar bērnu ir ļoti trausla, un tāpēc ļoti vērtīga un saudzējama. Novērtē un saudzē to, kas Tev ir dots!
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
14.06.2011 01:24
Jannetty,

Es pat ar savu vēl tā istī nepabeigto(jo izlaidums vēl nav bijis) vidusskolas izglītību esmu apķērīgāks =))) A varbūt zubrīšanās tam Bakalaura grādam tevi noveda pie šāda stāvokļa, kādā tu atrodies šobrīd?
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
14.06.2011 09:32
trrr

Es kā parasti, ne visai iedziļinos par ko te ir runa bet varu piebilst, ka ļoti daudzi še tusējoši ļaudis vienkārši bauda stāvokli kurā atrodas un neko daudz savā dzīvē negrasās mainīt. Un nekādā gadijumā strauji vai radikāli...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
jamm
:D Un Tu puisīt tā arī neko nesaprati! Labi, ej labāk paspēlējies mašīnītēm! :)))))

trrr
Es vnk esmu pārāk atbildīgs cilvēks un nevēlos riskēt un dzemdēt otru bērnu (neesmu pārliecināta, ka grūtniecības laikā neaizbrauks jumtiņš un vajadzēs lietot zāles pat paralēli psihoterapijai).... Bet par otro bērnu runājot... manā gadījumā jau tas pats viens ir varoņdarbs! :))) Esmu jaukas, mīļas, gudras, ļoti sabiedriskas (tas mani sevišķi priecē), dzīvespriecīgas kā Saulīte meitiņas mamma. 100% mans pretstats... arī bērnībā es biju nomākta kā mākonis, raudulīga, nelaimīga ar bezmiegu nomocīta... jau kopš sevi atceros, noteikti ar 3 gadu vecumu.... bet arī pirms tam, kā mamma stāstīja, vairījos no sabiedrības, spēlējos vienatnē vai ar māsu, ar citiem bērniem kontakti neveidojās, reti smaidīju utt., nekādi psihotraumējoši notikumi nav bijuši, nāku no draudzīgas ģimenes....
Un.... no kurienes Tu rāvi, ka neko neesmu darījusi sevis/ģimenes labā? Pirmāmkārtām, es saņēmos un NEizdarīju pašnāvību, saņēmos un tomēr aizgāju pie doka, lai gan bija bailes iziet ārā, bailes bija iet pie psihiatra, bailes lietot zāles, bailes sajukt prātā, jo galvā bija sviests, ar visu savu pazemināto garastāvokli ar meitiņu esmu dzīvespriecīga mamma, apmeklējam pulciņus un priecājos par meitiņas brīvo uzvedību uz skatuves un viņai tas tiešām patīk - kad viņai pievērsta uzmanība, rīkoju pasākumus ar vienaudžiem.... Esmu gājusi arī uz psihoterapiju, tiesa gan tas bija īslaicīgi, bet jutu, ka man ir vieglāk, kad aprunājos ar cilvēku, kurš saprot mani... tas nemazināja pastāvīgi esošo mēreni pazemināto garastāvokli (ar to dzīvoju visu mūžu), bet paliku nosvērtāka, patika, ka mēģina neuzkrītoši likt man saprast, izprast pārdzīvojumu iemeslus. Bet tas bija pārāk dārgi, pašlaik meklēju lētāku variantu... un papildus darbu...
Ko vēl? Kā jau rakstīju, reliģija mani nekad nesaistīja, bet par meditāciju daudz neko nezinu... var palasīt.....
Virtuālais psihomazohistu pulciņš. Ir jau interesanti, bet labi, ka pēdējā mājas aresta diena, savādāk būtu jāuzraksta kaut kas ārkārtīgi rupjš, lai izbano.
trrr
Vai Tev ir dusmu spilvens? Tas palīdz! :) Lai veicās!
Kaut kas nesakrīt un izraisa pārdomas. Citāts :"Meitiņai gandrīz 5 gadi. Īstenībā viņa nekad nav bijusi mierīgs bērns.... Bet agrāk kautkā varējām tikt galā, lai gan bieži bija agresīva (kāvās ar bērniem, stipri koda - arī man), viegli aizkaitināma, bet tā kā vēl slikti runāja un vēl nespēja pilnībā izpaust savu agresiju un nebija tik patstāvīga kā tagad, tad bija vieglāk tikt galā, lai gan bieži gan apraudājos, gan meklēju vainu sevī, kad no malas aizrādīja par nepaklausīgu bērnu un "kas tā par māti".... Turklāt dr.Kogane arī pateica, ka "no problem" - tikai stingrāk jāaudzina....bet īsti trakumi sākās kādu pusgadu atpakaļ.... kad viņa sāka apvainot apkārtējos ar vārdiem, sist, ja viņu ignorē - pat svešus pieaugušus cilvēkus (piem. sabiedriskajā transportā)... varēja sākt ārdīties, ja neviens neatbrīvo vietu, ja kāds "traucē" izspraukties garām un lamājās tā ka skanēja viss vagons... Visi atskatās neizpratnē uz mani.... gaida no manis reakciju.... bet meita NEdzird aizrādījumus, turpina ārdīties.....un tad pamazām nomierinās, bet vēl kādu laiku bubina sev zem deguna.... Starplaikā pēc Depakine pārtraukšanas un pirms Rispolept tie apvainojumi un izteicieni jau kļuva gandrīz biedējoši, sajutos savādi, kad 5-gadīga smukiņa meitenīte (mana meitiņa!) sāka kliegt nelabā balsī pa visu vagonu, ka visi cilvēki jānošauj, viņi man traucē! Es mēģināju "pārslēgt" viņu uz citu tēmu..... bet nekā......... "
Ok, viegli stāvēt bedres malā un mest akmeņus uz tiem, kas apakšā...bet katram savi trūkumi.
Paldies par novēlējumu:) Jautrus Līgo svētkus :D
"Kā jau rakstīju, reliģija mani nekad nesaistīja, bet par meditāciju daudz neko nezinu... var palasīt....." Ja gribi kaut ko palasīt, tad labāk vakarā pasaku par princesi uz zirņa, būs vērtīgāk. Labi, labi - es off.
Jā, daži mēneši bija problēmas... esmu laimīga, ka tas pārgāja un nekas vairs nav jālieto! :) Tu arī turies, un neizgāz dusmas uz bērniem! Lai veicās! A Jāņi ir tikai dažas dienas, pārdzīvosim!
Man vairs nav ko gāzt. Re - vizuāls baudījums depresīviem mazohistiem meditācijas vietā - http://www.youtube.com/watch?v=AxU3gXy1Qq8&feature=related
Tu klausies TĀDU mūziku? Te pat normālam cilvēkam rokas nolaidīsies. Katram savs...
Re: vai smagas dzemdības var ietekmēt bērna psihisko veselību?
14.06.2011 16:15
...



Edited 2 time(s). Last edit at 14.06.2011 18:33 by existential fool.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 16?
Ziņa: