Citalopram

Aizsāka Janetty 

Citalopram
18.07.2011 15:12
Ligo svetki izsita no sliedeem un saasinajaas SF simptomi. Doks pateica, ka ar sadu trauksmi tiksu slimnica un nomainija Elify uz Citalopram, jo shim AD it kaa izteiktaka nomierinosaa iedarbiba.... Lietoju nu jau ned., nekada pozitiiva efekta.... Paliku taada kaa smagnejaaka (kustibaas), slinkaaka, bet kad iedomajos kautkur iesanu vai to, ka driiz no laukiem atbrauks radi uz paris dienaam - znaudz nost trauksme un garastavoklis veel vairaak pazeminaas :( Gribaas beegt no majaam! Saaku neieredzeet karstumu un sausmiigi negribu braukt sauloties vai peldeeties :((( liidz izmisumam! KO DARIIT? Paslaik mums abiem ar viiru atvalinajumi, viirs ar meitinju veelas sauloties, peldeeties, bet man taas ir elles mocibas - negribu un viss. Vienreiz tikai ar varu sevi piespiedu nopeldeties dazas minutes un bija tik pretigi, it kaa uudens vietaa bija su*i! Pludmalee seedeet garlaiciigi un neciesami gruuti, jo apkaart visi liidz ausiim priecigi bauda vasaru, bet es ar sakostiem zobiem smaidu meitinai, kura pluncajas ezeraa.... Ciesami juutos tikai parkaa lasot gramatu un verojot meitinju rotallaukumaa....
Re: Citalopram
18.07.2011 15:34
Kurš doks tev šitā pateica? Kādā slimnīcā? Uz kāda pamata? Tāpēc, ka negribas nekur iet???
qwerty_lv
Re: Citalopram
18.07.2011 19:54
Janetty

Tu taču redzi,ka tev neviens AD nepalīdz,tad priekš kam vēl lieki noslogot organismu ar zālēm? Zāles dzer tikai "ķeksīša" pēc,lai nomierinātu sevi,ka kaut ko dari lietas labā? Šķiet, ka tu meklē "laimes" tabletīti,kas noņems tavu SF,bet tādas vienkārši nav! Zāles ir tikai kā stute,nekas vairāk.
Centies pieņemt sevi tādu kāda tu esi,vārdu sakot jāmaina domāšana.
Re: Citalopram
19.07.2011 00:21
evis
Nu negluzhi slimnicaa, bet dienas stacionaraa.. caur pukiteem lika man saprast, ka es esmu psihiski nestabila un varu sevi sakroplot vai izdariit pasnavibu....
qwerty_lv
Jaa, godigi sakot, nezinu, vai palidz vai nepaliidz, bet viegli aizkaitinama kaa agraak neesmu, gulju labi (bez AD nekad muzaa nessmu tik labi gulejusi)........ Kaa lai es pienemu sevi par tadu kada esmu? Es nevaru nekur neiet.... Jau vairakas reizes pasakumos palika slikti un bija jadodas majaas.... viirs labpraat paliktu patuseet, bet manis deelj bija jadodaas majaas, redziet tapeec ka man saakas panika... :( Panika jautraa dzivespriecigaa kompanijaa, kuraa visi pret mani ir labi... murgs! Un cik gruti cilvekiem paskaidrot, kapec dodamies prom tik agri.... Redzu, ka viiram gribetos veel palikt... juutos tados brizos kaa pedeja maita :( Jo nejutisos daudz labaak arii majaas - taa ir kartejaa sakave manaa cinaa ar SF. Apskauzu cilvekus, kuri bauda atpuutu, bauda viens otra sabiedribu.... bet man taa ir tikai mociba, kura izraisa kartejo depresijas saasinajumu....
Esmu meginajusi lietot pirms pasakuma trankviljus... jaa, trauksmi mazinaja, bet neradija velmi komuniceet, runaat, piedalities spelees vai dejot. Trauksmi nejutu, bet depresivais garastavoklis nemazinajaas un tik un taa paralizeja domasanu, labaas emocijas utt. ... vienalga ir tada sajuuta, ka neiederies kompanijaa.... it kaa visu vero no malas ... visapkart valda jautriba, joki, smiekli... bet es kaa zombijs....alko neliidz... vardsakot juutos kaa balta varna un no malas izskatos iedomiga, garlaiciga, nervoza utt. Un taas nav manas iedomas... vairakas reizes man pajautaja, kas ar mani - vai kautkas nepatiik, kapec garlaikojies, vai ar mani viss OK utt. Tados gadijumos gribaas mesties prom pa durvim jo saap lidz asaraam :(, bet kaa lai metos prom?
Re: Citalopram
19.07.2011 09:08
Nu bet tu tak netaisies pašnāvību taisīt! Es arī biju sabijusies,ka mani neiebāž slimnīcā, man tās liekas lielākās šausmas un mans psihoterapeits teica, ka tur nokļūt nav nemaz tik vienkārši. Varbūt tavs doks mēģināja tevi nobaidīt?
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: Citalopram
19.07.2011 11:50
no viena puses, psihiatri mēdz nepamatoti biedēt...

no otras, ja nav psihoterapijas un cilvēks pilnīgi sevi nepazīst, trauksme var ņemt nelabu virzienu...

tās ir grūti prognozējamas lietas dažkārt.
Re: Citalopram
19.07.2011 12:04
nu cik man nācies askarties- slimnīcā nokļūt ir pat ļoti vienkārši...
Čorvena, pagaidām bez suņa
Re: Citalopram
19.07.2011 12:11
zandaleenc Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> nu cik man nācies askarties- slimnīcā nokļūt
> ir pat ļoti vienkārši...


tieši tā.

uzreiz varbūt aiz kājas neraus, bet piedāvāt var ļoti vienkārši. kaut ar šitādu storiju, un regulāru psihiatru klientu jau nu jo īpaši.

bet nu pret pacienta gribu gan nav vienkārši.
Re: Citalopram
21.07.2011 00:04
uz kādām stīgām sevi noskaņo, uz tādām spēlē..

Tu jau pati sevi noskaņo uz to slikto, ka tev būs trauksme un citas figņas, ja aiziesi uz turieni vai turieni... Tev vnk vajag domāt pozitivak un nečakarēt sev prātu par to, ka bus slikti.. Par to peldēšanos kaut vai.. vienkarsi iedomajies, ka bus interesanti, ka nevajadzes tupet majas vai citur sedet un garlaiciba niikt.. Zāles jau tev domāšanu neizmainīs, tev pašai vajag mainities
Re: Citalopram
21.07.2011 20:20
jamm
Es ar to nodarbojos gadiem ilgi! Agraak sevi noskanot bija vieglaak, bet tagad paliek sliktaak, lai vai kaa censos sev ieskaidrot, ka buus interesanti utt. Par kompaniju vispar nerunaju.... man jau slikti paliek, kad iedomajos, ka buus javed meitina uz juuru, vina gribees lai es peldos.... Man patiik buut kopaa ar meitinu, bet manu gribu it kaa kads paralizeja, esmu palikusi (psihologiski) smagneja, slinka, veel nerunigaka, viss skiet gruuti, rokas/kajas smagas, speka nav... un peec visaam siim izjutaam, kuras tik un taa uzvar - vienigaa doma atpakal majaas...
Re: Citalopram
21.07.2011 20:41
Viira draugi aicinaja uz braucienu pa Latviju.... viirs laimes pilns.... meginaja pierunaat mani... man sakaas histerija... raudaaju... mani visu raustija, es nekliedzu, bet vnk raudaaju no bezizejas, jutos kaa vajaats dzivnieks, pie manis bija mamma.... iedeva Fenazepam... sodien garigaas pohas... Pateicu viiram, lai brauc bez manis... juutos kaa pedeeja maita :( Kad nevareeju paskaidrot, kas ar mani, atveeru Internet lapu par sociofobiju.... Vins izlasija, bet tik un taa pateica, lai noskanoju sevi pozitivi un viss bus OK... jutu, ka atkal sakas melnie, un pateicu, ka taa ir slimiba, esmu slima un nekur nebrauksu! Kamer busu slima, nekur nebrauksu, viss, man vairs nav speka cinities. Ja man buutu slikti, piemeram ar sirdi, kungi utt... visi saprastu un pazelotu, bet SF vai depresijas gadijumaa labakajaa gadijumaa pateiks "noskano sevi pozitivi un viss bus OK" , sliktakajaa gadijumaa - pasmiesies, pateiks, ka pati vainiga, ka sevi uzskrullee, "no tadas sievas viirs vienreiz aizies"....
Viirs piedavaja panemt lidzi meitinu (vinai drosivien buutu interesanti), neljavu.. viena pati nojuugtos. Ko es daritu viena pati? Es pat araa neizietu! Bet ar meitinu kautkur jaaiet vai jabrauc... vinas deel varu sevi piespiest iziet araa.... Meitina, protams, manu raudasanu neredzeja...
Sanemos un pierakstijos pie psihiatra/psihoterapeita.... paluugsu ... aizmirsu nosaukumu procedurai (kur ar elektribu dod pa smadzeneem) , ja nebuus paraak dargi, meginasu atkal psihoterapiju, ja nelidzees, lai labaak tad mani nonavee ar to elektribu, kaa suni ar trakumsergu!
Re: Citalopram
21.07.2011 22:13
Un ka tev, Janetty, tas jaunas zales, ko tagad lieto?
Re: Citalopram
21.07.2011 22:53
Kaa redzi... efekts minimaals.... labi, ka vismaz gulju labi. Bet iespejams, ka bez zaleem buutu veel trakaak... kaa pecdzemdibu laikaa, kad likaas ka juuku prataa un nevareeju pat parunaat, staigaaju kaa zombijs un vairakas reizes dienaa raudaaju.... Bet veel mazliet par agru spriest par Citaloprama efektu, jo lietoju nepilnas 2 ned.
qwerty_lv
Re: Citalopram
22.07.2011 13:06
Janetty

Varbūt dod vēlvienu iespēju neiroleptiķiem,ja antidepresanti nelīdz, man neviens no izmēģinātajiem AD nederēja depresijas fāzēm (fluvoksamīns,sertralīns,paroksetīns,klomipramīns,amitriptilīns). Pret depresiju vislabāk palīdzēja sertralīns,taču no tā man sākās hipomānija.
Varbūt līdzīgi varētu būt arī tev ar SF. Pašlaik man ir atrasta ideāla kombinācija 100 mg kventiax no rīta un vakarā + depakine chrono 500 x 2.
Sākumā jau bija grūi ar to kventiax no rītiem,bet tas samērā ātri pāriet 1-2 nedēļu laikā.
Re: Citalopram
22.07.2011 14:01
To Janetty: Varbut kādam liksies aplami, bet tomēr uzskatu ka, ja saki ka meitiņas dēļ vari iziet ārā, tad meitiņas dēļ vajag mēģināt braukt kaut kur!!! Kamēr nesaksi pa īstam rīkoties, tikmēr nekas nenotiks!!! Un tieši tā, reti kurš cilvēks, kurš nav gājis tam cauri, saprot tos kam ir depresija un VD, un sekas tam var būt tādas, ka plaiksi viena, jo vīrs vairs to nespēs izturēt! Ir jāsaņemas!!! Dari to meitiņas dēļ! Un pietiek būt egoistiem! Un čikstuļiem - varbūt skarbi, bet fakts! Tas man atgādina kā resnulīši sēž mājās rij savu 5to picu, tad raud ka ir resni, tad apņemās es sākšu dzīvot veseligi, es sportošu un dabūšu sevi uz strīpas...'paiet viena morāli un fiziski smaga diena un atkal sēž pie picas :@ un rokas nolaižās!Pārāk vāji un pārāk negatīvi noskaņoti!!! (es runāju ne tikai par tevi, bet daudziem tā ir problēma)
Neviens izņemot mšu pašus nevar mūsu dzīvi padarīt košāku un interesantāku!
Un mazāk mums jāskatās ko dara citi, bet ko daram paši mēs!


Be happy :)
Re: Citalopram
22.07.2011 18:14
Arsara
Liidz neilgam laikam vareju sanemties, lai gan tas bija gruuti (ar sakostiem zobiem)... un taa visu muuzhu - ar sakostiem zobiem... cik tad nervi izturees.... Man ir 38 gadi... tik daudz gadu vienaa stresaa, seviski, ja kautkur jadodaas. Man tacu nekad nav bijusi draugi (tikai bernibaa neilgu laiku), draudziba izjuta SF simptomu saasinasanaas ietekmee. Es pat nezinu, kaa tas ir - draudzeties!
Re: Citalopram
23.07.2011 18:49
Janetty,

Padzīvo kādu laiku pilnīgā vientulībā. Kaut vai paņem telti un laivu un pazūdi uz nedēļu. Saskarsme ar dabu nāks par labu.
Atgriezies tikai, kad sāc sajust vajadzību pēc cilvēkiem.
Re: Citalopram
23.07.2011 19:27
Janetty,draudzējies ar mani :)
kamene
Re: Citalopram
24.07.2011 11:50
Jenetty, no savas pieredzes tev varu tikai teikt, šeit daudzkārt jau atkārtoto: zāles + psihoterapija. Varu ieteikt lētāku variantu, ārstu psihiatru-psihoterapeitu, mācītāju.
kamene
Re: Citalopram
24.07.2011 11:52
Tas ir dr. U. Jumejs. Tel var atrast googlī.
Re: Citalopram
21.09.2018 01:52
Man ir tiesi tapat esmu dzeks man 23 neko nevaru izdarit ka gulet gulta un sedet youtube neko negribas nekur negribas iet.. Griba uz 0 limena salidzinot ar to ka bija kadreiz.. Pedeja laika tikai gulet gribas no citalopram neko nejutu esmu parmeginajis kaudzem zalu praktiski nekas nepalidz iznemot fena plus clona un leponex 75 mg uz nakti tad padienu vismaz juties daudz maz AD mirzatens nepalidz padara loti bezspecigu un miegainu gan 15mg gan 30mg
Ceriba ir ka tie ir biopolari traucejumi jo tagad ir smaga depresija ieprieks bija kkas lidzigs manijai bet manijas stavoklis nav atkartojies jau 2 gadus
..
Re: Citalopram
21.09.2018 02:27
ARTŪRSs Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Man ir tiesi tapat esmu dzeks man 23 neko nevaru
> izdarit ka gulet gulta un sedet youtube neko
> negribas nekur negribas iet.. Griba uz 0 limena
> salidzinot ar to ka bija kadreiz.. Pedeja laika
> tikai gulet gribas no citalopram neko nejutu esmu
> parmeginajis kaudzem zalu praktiski nekas nepalidz
> iznemot fena plus clona un leponex 75 mg uz nakti
> tad padienu vismaz juties daudz maz AD mirzatens
> nepalidz padara loti bezspecigu un miegainu gan
> 15mg gan 30mg
> Ceriba ir ka tie ir biopolari traucejumi jo tagad
> ir smaga depresija ieprieks bija kkas lidzigs
> manijai bet manijas stavoklis nav atkartojies jau
> 2 gadus

Ar ko Tev tas viss sākās?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 2?
Ziņa: