Sertralins

Aizsāka Just me 

Sertralins
28.07.2011 18:27
Vai kadam depresijas arstesana ieverojamus rezultatus ir devis Sertralins ( Asentra, Zolofs)? Ja jaa, tad kadas devas?
qwerty_lv
Re: Sertralins
29.07.2011 16:13
Vienīgais antidepresants no SSAI, kas izcēla no depresijas,bet tā kā man sākās hipomānija,tad nācās pārtraukt. Deva nebija liela - 50mg.
Baibuļa
Re: Sertralins
01.08.2011 10:56
Ko nozīmē hipomānija?
qwerty_lv
Re: Sertralins
01.08.2011 12:45
Mānijas epizode

Mānija parasti tiek raksturota kā izteikts pacilāta, ekspansīva vai uzbudināta garastāvokļa periods. Daudzi cilvēki mānijas stāvoklī izjūt spēcīgu trauksmi un ir ļoti viegli aizkaitināmi (līdz pat agresijai), bet citi kļūst eiforiski un
„pompozi”. Cilvēkiem bieži ir paaugstināts enerģijas līmenis un samazināta vajadzība pēc miega. Cilvēka runa var būt neskaidra, it kā viņa vārdi nespētu tikt līdzi domām. Mānijas stāvoklī cilvēka uzmanība ir pavājināta, un viņu iespējams viegli samulsināt. Viņam var būt traucētas vērtēšanas spējas, kā arī rasties vēlme neapdomīgi tērēt naudu vai kā citādi sevi izteikt ar pilnīgi neadekvātas uzvedības palīdzību. Viņš var kļūt agresīvs vai uzmācīgs, kā arī izjust pastiprinātu dzimumtieksmi. Smagākās fāzēs cilvēkam mānijas stāvoklī var sākties psihoze vai realitātes sajūtas zudums.


Hipomānijas epizode

Hipomānija parasti ir vieglāks stāvoklis par māniju, un cilvēkiem ar hipomāniju parasti ir mazāk simptomu nekā tiem, kuri nonākuši pilnīgā mānijas fāzē. Cilvēks hipomānijas epizodes laikā, piemēram, var just nekontrolējamus impulsus, kas liek smieties par lietām, kuras viņš parasti neuzskata par smieklīgām. Hipomānijas epizožu ilgums parasti ir arī īsāks nekā mānijas gadījumā. Tas ļoti bieži ir "māksliniecisks jeb radošs" traucējumu stāvoklis, ko raksturo ideju lidojums, izteikti apskaidrotu domu un enerģijas uzplūdi.
Baibuļa
Re: Sertralins
01.08.2011 13:36
OMG, es arī lietoju sartralīnu.
Pagaidām palīdz tā neko, vienīgi neglābj no galēji ekstrēmi uzbudinošām situācijām, kurās tomēr uzsprāgstu (neko darīt!)

A man jautājums - cik ilgi šis preparāt svar būt iedarbīg sun jēdzīgs, vai pēc laika nav jāmaina devas, ja doka minēto 4-5 mēnešu laikā nenotiek redzams progress?
qwerty_lv
Re: Sertralins
01.08.2011 14:34
Esmu lasījis ārzemju forumos,ka daudzi saka,kad pēc laika (pusgads,citam gads) tieši SSAI grupas antidepresanti (sertralīns,paroksetīns,fluoksetīns..) kļūst neefektīvi,bet tā nenotiek ar visiem.
Droši vien tev vienkārši deva par mazu,bet nu to jau vajadzētu apspriest ar doku ;)

Ja,tu ar "uzsprāgšanu" domāji dusmas,tad antidepresanti pret dusmām nepalīdz,var palīdzēt kontrolēt neiroleptiķi,bet labāk tomēr meklēt cēloni dusmām un mēģināt ar sevi strādāt,lai dusmas varētu kontrolēt.
Baibuļa
Re: Sertralins
01.08.2011 14:47
Piedošan` par manu nezināšanu, bet kas tas ir - SSAI grupa?

Nu, ilgāk par doka noteiktajiem 4-5 mēn. arī negribētos stutēt sevi. Dusmu cēlonis ir alkānu nepanesamība pēdējā stadijā. Esmu tik ilgi plosījusies ģimeni saglābdama un savu attieksmi mainīdama, ka pietiek. Līdzatkarībai ar cirvi, un alkānus aiz matiem un prom no mājas.

Neiroleptiķi gan nav garšīgi, reiz lietojusi, ir negribu vairs mēģināt.
qwerty_lv
Re: Sertralins
01.08.2011 14:54
Selektīvie serotonīna atpakaļsaistes inhibitori

Zinu kā jūties,esmu tam visam izgājis cauri,tas tiešām ir šausmīgi.

Tavā gadījumā dusmas ir dabiska izpausme un tās nevajag nomākt ar zālēm,jo cēlonis jau paliks.
Baibuļa
Re: Sertralins
02.08.2011 12:18
Un kā ir piedzīvot hipomāniju?
Es sevi pieķeru aktīvās sarunās ar sevi - darbā, uz ielas, sab.transportā... Kad neviena cita nav ar ko apspriesties. Jācer, līdz klīnikai nenonāks...
qwerty_lv
Re: Sertralins
03.08.2011 01:26
Varētu teikt,ka labi - esi daudz produktīvāks,aizmirstās slilktās lietas,pašam liekas,ka viss ir vislabākajā kārtībā,visādu daudz neparastu ideju un domu,un samazināta vajadzība pēc miega,bet nu tas neilgst ilgi,jo beidzās ar sevi "pārmocīšanu" un tad atkal pamazām slīdi uz leju līdz esi atkal bedrē. "Apakšas" man ir ilgāk,nekā ''augšas".
Baibuļa
Re: Sertralins
04.08.2011 12:30
Pēc Tava apraksta, izrādās, esmu lielāko daļu jaunības pavadījusi "augšā".
Tagad atkal apakšā, i paldies Sertralīnam, ka ne pazemē.
qwerty_lv
Re: Sertralins
04.08.2011 20:40
Nu tas jau bija tik tāds apraksts,pats pēc tā nevar diagnosticēt hipomāniju,tad ir jāiet pie psihiatra
G
Re: Sertralins
05.08.2011 19:03
Man arī teica lai riju Zoloftu, bet tā kā bail. Salasījos ārzemju forumos ka iedarbības laiks ir ļoti individuāls. No 3 dienām līdz 6 nedēļām.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 1?
Ziņa: