filma "Melanholija"

Aizsāka J.J. 

J.J.
filma "Melanholija"
18.01.2012 20:31
"Melanholija".

Ja esat noskatījušies - kādi bija personīgie iespaidi?

Gads - 2011
Režisors Larss fon Trīrs
Scenārija autors Larss fon Trīrs
Galvenajās lomās
Kirstena Dansta, Šarlote Geinsbūra, Kīfers Sazerlends
Salvadors
Re: filma "Melanholija"
19.01.2012 00:06
Smagnēja filma, bet kopumā patika, it īpaši episkā beigu aina, taču diez vai saņemtos vēlreiz skatīties.
J.J.
Re: filma "Melanholija"
19.01.2012 00:56
"Smagnēja filma"

Un konkrētāk?
J.J.
Re: filma "Melanholija"
19.01.2012 00:56
"kopumā patika"

Bet detaļās - tātad nepatika? Konkrēti kādās?
Re: filma "Melanholija"
19.01.2012 02:24
Nekādu īpašo iespaidu šī filma neatstāja. Likās "pa virsu". Tā kā man interesantas liekas cēloņsakarības, tad jutos mazliet vīlusies, ka parādās depresija, trauksmes, visi tie simptomi un sajūtas, bet ļoti maz informācijas par to, kāpēc tieši varones tā jūtas, kas to izraisījis. Vienīgais, kas rosināja iztēli cēloņu meklēšanas sakarā, bija abu sieviešu mātes tēls. Otra mazā vilšanās, ar ko gan biju rēķinājusies, bija, ka no tām sajūtām varones netika ārā dabiski - nāca Melanholija, kas aizslaucīja visu prom, kas, protams, ir gandrīz katra depresīvā sapnis - ķipa, dievs no mašīnas. :) Domāju, ka filma ir vērtīga cilvēkiem, kuri nav piedzīvojuši smagu depresiju - manuprāt, tā tiek diezgan skaidri un nepārprotami atainota, kas filmu padara par tādu labu "uzskates materiālu". Kāds depresīvais varbūt var iegūt "kāds mani saprot" sajūtu. Man noteikti šī filma ir nākusi laikā, kad no tās neko daudz iegūt nevaru, kaut zinu, ka pirms gadiem, iespējams, būtu bijusi sajūsmā. Vienīgi izmisusi Kirstena Dansta izskatās ļoti skaisti. :) Vispār - vizuāli filma šķita ļoti skaista.
J.J.
Re: filma "Melanholija"
19.01.2012 11:32
Paldies, par atbildi, "nezinu"!

Piekrītu, šī filma nav par cēloņsakarībām.
Vai der par uzskates materiālu, arī šaubos.
Bet kā vēl to var skatīties?
Piemēram, ja tu ieteiktu citam to noskatīties... ko censties pamanīt?
Re: filma "Melanholija"
20.01.2012 00:23
Konkrēti man ir tikai viena filma, par ko es varētu dot padomu, kam tur vajadzētu censties pievērst uzmanību, bet tā nav šī. Kādā portālā lasīju komentāru, kur par šo filmu bija izteikts komentārs, ka ticamības momenta nevar būt, jo epizodē, kad varone uzkāpj uz vīrieša, lai nodarbotos ar seksu, viņa kustina muguru, tā vietā, lai kustinātu gurnus, es to komentāru uztvēru kā norādi, kas, skatoties filmu, man būtu jāpamana. :) Bet, ja mani gluži pierunātu izteikties, tad teiktu, ka šajā filmā īpašu uzmanību var pievērst tam, cik spilgti atainots tas, ka depresija padara cilvēku vāju arī fiziski. Tā arī ir tā lieta, kuras dēļ uzskatu, ka šis ir labs uzskates materiāls, jo mākslā, rādot nomāktu cilvēku, fiziskās grūtības bieži izlaiž, un joprojām populārs ir priekšstats, ka depresīvs cilvēks ir vienkārši slinks.



Edited 1 time(s). Last edit at 25.01.2012 02:41 by nezinu.
J.J.
Re: filma "Melanholija"
23.01.2012 21:48
"kam tur vajadzētu censties pievērst uzmanību"

Nu labi, pierunāji, t.i., sapratu un piekrītu, ka par uzskates līdzekli der. :)

Vienīgi žēl, ka viss pārējais tajā filmā ir, ja tā var izteikties - nesakarīgs.
Ne īsti reālisma filma, ne īsti fantastikas filma, ne īsti mikslis.
J.J.
Re: filma "Melanholija"
23.01.2012 21:49
"man ir tikai viena filma, par ko es varētu dot padomu, kam tur vajadzētu censties pievērst uzmanību,"

Pastāstīsi?
Re: filma "Melanholija"
25.01.2012 03:07
Protams! :) Tā ir filma "Stay". Tas padoms gan tieši par skatīšanās "tehnisko" pusi - sekot līdzi un ievērot detaļas vidē, paturēt prātā fona varoņu sejas, tur daudz kas atkārtojas, ir bezgala interesanti meklēt tās sakritības un redzēt, kā viss izvēršas un beigās sakārtojas. Es to filmu varu skatīties atkal un atkal - kaut gan to gandrīz visu zinu no galvas, vienmēr atrodas kaut kas vēl nepamanīts. Daudzi gan to filmu kritizē, jo neko nevarot saprast un viss tāds samezglots, laiks vispār nerit normāli, bet es esmu sajūsmā, ka scenārija autors var uzrakstīt kaut ko tik sirreālu un jocīgu, kas līdz beigām ļoti dabiski atšķetinās.
ee
Re: filma "Melanholija"
26.01.2012 13:40
drausmīga filma. tas režisors ir pilnīgs mudaks. viņš ar lētiem trikiem cenšas piesaistīt masu uzmanību un radīt iespaidu, ka viņa filmās ir kaut kas īpašs. piemēram agrāk visās viņa filmās bija izvarošanas. vienreiz žurnālists viņam jautāja - kapēc tā, viņš teica - cilvēkiem tas patīk. kur var būt tāds idiots? es ceru ka viņa meitu kāds izvaros un kad viņu arestēs un jautās kapēc viņš to darīja, viņš teiks - es iespaidojos no trīra filmām. šitie režisori kas kultivē naturālo vardarbību ir bīstami sabiedrībai, viņi visi būtu jāliek cietumā uz mūžu.

runājot par filmām, es vispār nesaprotu, kas notiek. deviņās no desmit jaunajām filmām notiek kaut kāds marazms - ir nenormāli tizli dialogi un scēnas, kurās pilnīgi uzkrītoši var redzēt ka aktieri jūtas neērti un nezin kur likties, un nezin kā iznest to tizlumu. agrāk taču tā nebija? pat B klases filmās reti tā bija. kas notiek? vai vairs nav normālu skriptu rakstītāju, režisoru un producentu? kur viņi visi ir palikuši? vai tiek taupīts uz kaut kā rēķina? vai filmas tiek taisītas nenormālā steigā?
ee
Re: filma "Melanholija"
26.01.2012 13:43
es tagad pats iedomājos, ka varbūt tas ir tādēļ, ka visi profesionāļi tagad strādā pie tv seriāliem, kuru ir vairāk kā jebkad un ir daudz labu, un filmas ir nonākušas otrajā plānā un pie tām pārsvarā strādā pabiras.
Mefisto
Re: filma "Melanholija"
27.01.2012 01:27
To ee: neturi ļaunu, bet izskatās, ka tev problēmas ar abstrakto domāšanu. Fon Trīram tās filmas pilnas ar simboliem ( tobiš redzētais nav jāuztver tieši, bet pārnestā nozīmē). Runājot par izvarošanām, gan jau domāji Antikristu - ok, man tā filma arī nepatika, jo neizpratu līdz galam, bet ir cilvēki, kas dziļāk domā. Nevienmēr tas, ko redzam, ir jāuztver tieši.
Melanholija aktierspēles un kinorežijas ziņā ir lieliska, bet psiholoģiski smaga. Kā var pielīdzināt lētiem trikiem, ehhh....
ee
Re: filma "Melanholija"
27.01.2012 12:59
Mefisto, labi, kad tavu meitu kāds izvaros, tu neņem ļaunā - izvarotājs tur būs ielicis dziļu domu iekšā.
Re: filma "Melanholija"
27.01.2012 17:38
ee, Tev ir izplūdušas robežas starp mākslu un realitāti. Tas, kurš kultivē vardarbību, esi Tu pats, cerot, ka te visiem pēc kārtas izvaros meitu.
ee
Re: filma "Melanholija"
27.01.2012 17:49
nē bet protams, kur tad nu man vienkāršajam provinciālim uztvert to augsto domas lidojumu. bet es laikam sāku saprast - penis ir tas vīrišķais dzimumorgāns, un vagīna ir tas sievišķais, un izvarošanas aktā šie abi satopas un patiesībā šī izvarošanas scēna ir par mieru un saticību pasaulē un paēdušiem bērniem āfrikā. paldies ka atverāt man acis. turpmāk skatīšos tikai filmas ar nežēlīgu vardarbību kur cilvēki tiek spīdzināti un izvaroti, jo tur tač ir tik kapitālas idejas ieguldītas iekšā. piemēram, kad cilvēkam tiek rauta nost āda, tas taču ir par to kā cilvēkam jāatbrīvojas no ārējiem grožiem, kas neļauj viņam sasniegt augstāku garīgās attīstības līmeni.

starp citu, kādas ir jūsu domas par šī režisora izteikumiem par hitleru un ebrejiem, dēļ kuriem viņš tikai izraidīts no kannām. tajos izteikumos taču noteikti arī bija apslēptas dziļas domas, tikai man nabagam ir izplūdušas robežas starp mākslu un realitāti, tapēc palīdziet lūdzu man apskaidrojiet mani.
Re: filma "Melanholija"
28.01.2012 17:59
ee Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> nē bet protams, kur tad nu man vienkāršajam
> provinciālim uztvert to augsto domas lidojumu.
> bet es laikam sāku saprast - penis ir tas
> vīrišķais dzimumorgāns, un vagīna ir tas
> sievišķais, un izvarošanas aktā šie abi
> satopas un patiesībā šī izvarošanas scēna ir
> par mieru un saticību pasaulē un paēdušiem
> bērniem āfrikā. paldies ka atverāt man acis.

:DDDDDDDDD

__________________
dr.puce@gmail.com
Mefisto
Re: filma "Melanholija"
28.01.2012 19:03
Prātīgāk būtu nestrīdēties ar ee, bet šoreiz man jautrs prāts un gribu oponēt. Tātad ee, esi redzējis pilno konferences ierakstu ar Fon Trīra runu?
Tālāk: nosauc tavuprāt labākās filmas? Gaidu ar nepacietību!
Re: filma "Melanholija"
08.05.2012 00:59
nebūs labāku filmas par Stay (2005) un Donni Darko



Edited 1 time(s). Last edit at 08.05.2012 01:43 by normālis.
ee
Re: filma "Melanholija"
08.05.2012 14:12
Mefisto Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> esi redzējis pilno konferences ierakstu ar
> Fon Trīra runu?
> Tālāk: nosauc tavuprāt labākās filmas? Gaidu
> ar nepacietību!

netaisos skatīties tā dunduka runas.
es filmas neskatos tik daudz, lai varētu spriest, kas ir labākās, bet es ik pa laikam kačāju arī vecu klasiku. bet tiem kam patīk melanholija var tikai just līdzi :D
Re: filma "Melanholija"
08.05.2012 22:17
Filmas Mwlanholija treilis sūkā. Netaisos tērēt lieki enerģiju uz šitādies šruntiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 20?
Ziņa: