lūdzu ārstu iesakiet

Posted by arī atkarīga 

arī atkarīga
lūdzu ārstu iesakiet
February 28, 2012 12:13PM
Netieku tomēr galā ar savu depresiju. Saprotu, ka dakteris nav pareizais. Viņa galvenā doma ir psihoterapija, vienalga, kādas zāles dot. Saprotu, ka psihoterapija ir laba lieta,bet bez zālēm neiztikšu. Nevaru tak reizi nedēļa braukt 70 km, lai parunātos. Neesmu miljonāre.Tagad esmu apņēmusies aizbraukt uz Rīgu pie psihiatra, vai psihoterapeita, kas prot labi piemeklēt medikamentus. Depresija ir jau daudzus gadus, bet ar cipramilu tiku uz pekām. Liekas, ka tagad vajag pamainīt terapiju. Lūdzu iesakiet labu ārstu, kas prot salikt zāles, lai varētu justies labi!
zive
Re: lūdzu ārstu iesakiet
February 28, 2012 04:09PM
Nav tādi medikamenti, kurus lietojot, jutīsies labi!
Padomā kaut vai par to - kāpēc neviens, pasvītroju, NEVIENS, kurš lieto medikamentus, nav izārstējies...
Tikmēr, kamēr pašsajūtu Tev diktēs medikamenti, tikmēr ik pa laikam būs dažādi - kāpumi mīsies ar kritumiem - diemžēl...
Psihoterapija nav parunāšanās - nu tak palasi grāmatas par psihoterapiju!
February 28, 2012 05:01PM
es braucu 100 km, viens zināms cilvēks 200 km, cēlās piecos un brauca... nu nav visos miestos psihoterapeitu.

bet zāles šādos gadījumos ir mūžīgā deja. psihiatrs tik mainīs diskus – viņi jau zina savu rutīnu.

visas tās piemeklēšanas ir uz laiku. un galīgi nav no svara, kas to ir darījis — valsts dakteris vai kāds ar doktora grādu dārgā privātpraksē... psihiatrijā tam nav nozīmes, ja nu vienīgi privātpraksē nav tāda steiga + daži valsts doki mēdz būt nīgri.

un pēc tam pašai vajadzēs domāt, kā tikt ar zāļu atkarību galā, tas nav nekas saulains, to pateiks jebkurš, kurš no kaut kā ķīmiska ir kāpis nost.
arī atkarīga
February 28, 2012 05:44PM
Zinu, zinu, bet, lai varētu aizbraukt reizi nedēļā vajag diezgan labu pašsajūtu. Ar zālēm iesākumā vajadzētu uzlabot pašajūtu.
February 28, 2012 06:53PM
ja netiecgalā,varbūt ir vērts apdomāt ko Tu ēd-vai ir visi pareizie vitamīni,mikroelementi,omega3,olbaltumvielas,jo bez tā antidepresanti nepalīdzēs,bet lietojot visu kā vajag,var sasniegt brīnumainu rezultātu-līdzvērtīgu spēcīgiem AD,nu un ja nē,tad es par psihoterapeitu naudu netērētu,bet gan par adatu terapiju,tā ar depresiju tiek galā ātri un viegli.
arī atkarīga
February 28, 2012 07:02PM
Man tā depresija ir ar tik sliktu dūšu, kamēr ar zālēm netieku pie labas pašsajūtas. Trīce, slikta dūša, uzmācīgas domas par slimībām- nu kur tu aizbrauksi?
February 28, 2012 07:54PM
autorei

Tev jau nav jātaisnojas, mēs vienkārši izteicām savas domas.

Rīgā ir 3 vietas, kur pieņem valsts ambulatorie psihiatri:

http://www.gvva.gov.lv/index.php?+Si6864vY+n4vteIpiJmTnG7x%26b

un daudz privātprakšu, dārgākas, lētākas, var pameklēt šeit ieteiktos + google var atrast (psihiatrs + privātprakse + atsauksmes), bet pa psihiatram ir arī katra bijušā rajona centra polenē, varbūt nemaz nav jābrauc uz Rīgu.

Edited 1 time(s). Last edit at 02/28/2012 08:27PM by Runcene.
arī atkarīga
February 29, 2012 03:19PM
Izrunājos ar psihiatru. Paliku pie seroxatu. Palsīju atsauksmes- kā parasti dažādas, bet kopumā nekas iepriecinošs. Ir pieredze ar cipramilu, bet līdz labai pašajūtai man bija 2 mēneši jāgaida. Uzmācīgās domas, par vēzi (jo ir nelaba dūša) nevar gaidīt 2 mēnešus, gribas ātrāk labu garastāvokli, lai varētu domāt par psihoterapiju vai adatu terapiju. Mēģināšu dzert seroxatu, kaut zinu, ka visas blakusparādības, kas uzskaitītas ir manas. Bet, varbūt ir kāda laba pieredze ar šo medikamentu???
February 29, 2012 05:23PM
es negribētu sagraut Tavas cerības (bet laikam nāksies)..

seroxat un cipramil abi ir SSRI jeb selektīvie serotonīna atpakaļsaistes kavētāji jeb inhibitori, resp., viņi panāk to, ka starpšūnu telpā skalojas vairāk serotonīna :) turklāt seroxat izceļas ar daudzām sliktām īpašībām (blaknēm), viņš ir salīdzinoši vecs.

parasti nav jēgas mainīt vienu kādas grupas ad pret citu tās pašas grupas ad...

ir vēl cita tipa ad, un varbūt Tev vajadzīga kombinācija ar kādu mazo neiroleptiķi.

bet uzmācīgas domas par vēzi un citām figņām var piemeklēt arī tad, ja lieto zāles :( cilvēka domas ir diezgan stipras, dažkārt vai it bieži stiprākas par zālēm.

vai tad Tev jādzēr tādas, kas Tevi pilnīgi izslēdz un nogāž no kātiem, ka Tu nezini ne rīta, ne vakara.

man Tavi mēģinājumi izskatās pēc centieniem kasīt kreiso ausi ar labo kāju un pēc pārāk lielām gaidām no zālēm. uzmācīgas domas zāles pilnībā var nenoņemt, tas ir riktīgs psihoterapijas darbs.

un ja ir tik slikti, ka nevar aizvilkties pie psihoterapeita, tad tās var būt arī bailes no psihoterapijas. ir tikai viens risinājums: vilkties.
February 29, 2012 07:43PM
Kā nav tādu medikamentu, es lietoju un man ir labāk nekā bija bez medikamentiem, pirms tam es dzīvoju elllē, TU GRIBI DZīVOT ELLĒ???

Ir tā:
1.Paša spējas tikt galā.
2.Psihoterapija.
3.Psihoterapija un zāles.

Viss vairs nekā nav. pašas zāles nestrādās par sevi, tev vajadzēs ievirzīt domāšanu pareizajā virzienā!

Edited 1 time(s). Last edit at 02/29/2012 07:50PM by enfuego.
arī atkarīga
February 29, 2012 08:04PM
Vai Tu, Runcene iztiki pilnīgi bez zālēm/ Es domāju AD.
zive
February 29, 2012 08:21PM
njaaa....., kaut kāds "čukča pisaķeļ, čukča ņe čitaķeļ" variants...
February 29, 2012 09:02PM
autorei

es esmu lietojusi AD, jā, un no savas pieredzes arī rakstu. efekts ir diezgan īslaicīgs, un tāpat ir labas un sliktas dienas, pat ļoti sliktas.

Ja Tev ir kādas psiholoģiskas problēmas, kas jārisina pie psihoterapeita, tad zāles vai, precīzāk, atkarība no tām kļūst par nākamo problēmu. finālā cilvēkam ir divas problēmas, kas visu sarežģī un paildzina.

Manuprāt, būtu vieglprātīgi skriet projām no psihoterapeita, kas rosina neakcentēties uz zālēm. Viņš ļoti godprātīgi dara savu darbu.

Edited 1 time(s). Last edit at 02/29/2012 09:06PM by Runcene.
arī atkarīga
February 29, 2012 10:15PM
Man gan liekas, ka psihoterapeitam ir stipri interesantāk paņemt no manis naudu par seansu, nekā iedot (izrakstīt) medikamentus, lai vispirms savācos, izkārpos no tās bedres un būtu spējīga runāt par savām problēmām. Varbūt sameklējot citu psihoterapeitu, varbūt nerunāt vispār, jo negribu. Ar savu slikto pašajūtu es neko citu, kā trīs reizes pie viņa aizbraucu un runāju tikai par to, ka man ir nelabi. Kāda jēga no tādas runāšanas? Nenoliedzu psihoterapiju, nebūt ne, bet situācijas ir dažādas.
March 01, 2012 09:16AM
Ja viņam tiešām būtu interese no tevis paņetm naudu nevis izrakstīt zāles, tad jautājums vai viņš vispār ir psihoterapeits, jo labiem psihoterapeitiem naudas netrūkst un arī klienti. Vismaz es par savu pasihoterapeitu to varu apgalvot.

Edited 1 time(s). Last edit at 03/01/2012 09:17AM by enfuego.
arī atkarīga
March 01, 2012 10:17AM
Psihiatrs-psihoterapeits. Bet, kam pieredze ar seroxatu? Vai uzlabojas pašsajūta? Ar cipramilu 2 mēnešus bija jācīnās, kamēr jutos kā cilvēks.
aberz
March 01, 2012 12:26PM
Nu es savā attīstībā esmu uzgājis dabas līdzekļus
kas palīdz pret atkaŗībām, dīvaini, bet strādā, pipēt
negribās... kautkdi tibetieši irkā lietojušī pret opiātu atkarību

bet nu parcik mani neviens neklausa jātaisa noslēpums
$$$ un nav uzcitiem mēģināts, tikai uz mani..

Uzmanaties no alkohola jo es esmu izsecinājis ka normāļs alko
nemaz nav pieejams. bet tas manas domas tikai..

Bucas visiem
March 01, 2012 12:29PM
aberz Rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Uzmanaties no alkohola jo es esmu izsecinājis ka
> normāļs alko
> nemaz nav pieejams. bet tas manas domas tikai..

Kaut kādas konspirācijas teorijas? Kāpēc tad normāls alkohols nav pieejams?
aberz
March 01, 2012 02:03PM
existential fool Rakstīja:
> aberz Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Uzmanaties no alkohola jo es esmu izsecinājis
> ka
> > normāļs alko
> > nemaz nav pieejams. bet tas manas domas tikai..
>
>
> Kaut kādas konspirācijas teorijas? Kāpēc tad
> normāls alkohols nav pieejams?

Nu es saku ka reakcija uz to nav adekvēta kā kādreiz senos laikos, vai cilvji lieto kautko un tad alko iedarbojas citādi
vai tur kautkas klāt ira... Tas nav alko reibums... paskaties kriminalinformu, tur vecis ar nazi brūk virsū kaimiņienei
un tad nomierinās un aizmieg turpat trepju telpā... pēc garšas aŗī kautkas netāds... es tikai pāris zortes atkodu kur ir
normals brendijs. Pat francijā itkā pudelēts brendijs ar korķi kā krievu akcīzes krutkām taspats gļuks.... un no veikala
ggalvenais... vienkārši tas nav alkohols... sorry ir kautkāds jāgerītis vai varbūt kāds no tiem tulamoriem danieliem
kas vēl kautkcik ticams... pārējais man šķiet ir... bet nu tās manas domas tikai..

es domāju ka tur ir kaukas vairāķ par fuzeli... varbut ka paranoija bet man nav analīzes un neribās pa galvu :-)
March 01, 2012 02:08PM
Nu Tu galīgi šķērsām laid. Reakcija nav adekvāta? Tāpēc jau alkohols ir alkohols, ka dažus padara miegainus, dažus lustīgus, bet dažiem jumtiņš aizbrauc. Kā ne kā- viena no smagākajām narkotikām.

Edited 1 time(s). Last edit at 03/01/2012 02:10PM by existential fool.
aberz
March 01, 2012 02:39PM
existential fool Rakstīja:
> Nu Tu galīgi šķērsām laid. Reakcija nav
> adekvāta? Tāpēc jau alkohols ir alkohols, ka
> dažus padara miegainus, dažus lustīgus, bet
> dažiem jumtiņš aizbrauc. Kā ne kā- viena no
> smagākajām narkotikām.

Nu tad neko kas man. Nu alkohols nav narkotika, aptiekā pilns ar spirta tinktūrām
narkotika ir psihotropas vielas. At to pamatā apzīmē opiātus un to sintētiskās imitācijas
kautgan zem tā varētu palikt visas psihatrijas zāles...

Alkohols ir viela kas izdalās rūgšanas procesā, arī organismā notiek rūgšanas process
rūgst kvass, alus, maize kefīrs vīns un kas tik vēl. Baktērijas pārstrādā cukuru spirtā
un gāzē kautkādā, tās baktērija ir raugs, bet rauga šunas ir visapkār dabā, tapēc rūgušpiens
rūgst, un upenes un kas tik vēļ baktērijas lido pa gaisu... Tas kas ir pudelē ir spirts, kas iegūts
sazin kadā celā un katram dzērienam ir kautkas klāt garšai smaržai utt.

Nekādu prieku neredzu no tā alkohola... prieks ir no laba brendija, džina un daudzas zāles lieto
izvelkot spirtā... tā lūk... a tas kas ir bodēs es nezinu kas tas ir... no ticama alkohola ir feini
ja vēļ uzlej uz kādu asinszāli, zeltsakni vai riekstiem, kadiķiem var dabūt visādu kaifu arī patīrīt
asinsvadus vai cns ... ciedru riekstiem var liet ingveru ko tik ne... aveņu vīnu aroniju vīnu visu ko

tāpat tās vielas ir vajdzīgas organismam a ja nedzer tējas neēd ogas, viss saiet sviestā... arī asinsvadiem vaig
pārtiku pp vitamīnus a kur viņus dabūt ja ne ladu mizās kautkādās, kartupeļos un picās viņu nav
a kalcija kālijs visādi minerāļi burkānos vai.. :-)

vot i visa medicīna, alkohols pats par sevi jau nav nekas slikts tikai tas kā cukurs ir viens no veidiem kā
dabūt ārā vielas no saknītēm lapām mizām un novest līdz šūnām pa fikso... a tīru špirtu dzert ir kā
nest nevis koferi bet tikai rokturi :-) un domāt ka ir labi ka sajūta tāda pati itkā būt pins koferis ar naudu
klāt, atur nekā nav... tikai rokturis
arī atkarīga
March 02, 2012 12:09PM
Nu, lūdzu iedrošiniet mani! Zinu, ka zāles nav izeja, bet gribu tikt uz strīpas, lai varētu runāt par savām problēmām ar psihoterapeitu, lai varētu meklēt adatu terapeitu, kas pal\idzētu cīnīties ar depresīvo noskaņojumu, slikto dūšu, negribēšanu ēst.Otro dienu dzeru Seroxat(paroxetin), sliktās izjūtas no jauna neparādās, kā blakusparādības. Vai ilgi jāgaida uzlabojums?
Tu saki?
March 02, 2012 04:35PM
zive Rakstīja:
> Nav tādi medikamenti, kurus lietojot, jutīsies
> labi!
> Padomā kaut vai par to - kāpēc neviens,
> pasvītroju, NEVIENS, kurš lieto medikamentus,
> nav izārstējies...
> Tikmēr, kamēr pašsajūtu Tev diktēs
> medikamenti, tikmēr ik pa laikam būs dažādi -
> kāpumi mīsies ar kritumiem - diemžēl...
> Psihoterapija nav parunāšanās - nu tak palasi
> grāmatas par psihoterapiju!

no kurienes, pie velna, Tev tāda pārliecība, ka neviens nav izārstējies ??? kā ar tiem daudzajiem cilvēkiem, kuri pēc medikamentu kursa ir spējuši atgriezties dzīvē ??? ir slimības pakāpes, kuras prasa ilgstošu ārstēšanu, pakāpes, kurās visu mūžu jālieto medikamenti, pakāpes kurām pietiek ar 9 mēnešu kursu .
March 02, 2012 07:34PM
nevarētu teikt,ka zāles nav izeja,vai kā tamlīdzīgi....bet,ja Tev trūkst organismam nepieciešamās vielas,tad AD nepalīdz.AD sāk palīdzēt pēc nedēļas,bet noteikti būtu jālieto b vitamīni loooti lielās devās,a,e ,c vitamīni,cinks,jods,dzelzs,ja trūkst,omega3,olbaltumvielas
zive-es esmu lietojis AD 35(!!!) gadus un vairs nelietoju!kas es-neskaitos,vai kā?man ir teicams garīgais,ideāla energija.jā,tas nav tikai no AD lietošanas,bet AD palīdz tikt uz augšu!
March 02, 2012 09:09PM
ivars61 tu esi lietojis AD 35 gadus????????????????

Ja jā, tad mani tas ļōti nomierinātu, jo vēl es cinos ar domu ka AD lietotošana ir baigās sekas, un mūža samazināšanās un viss sliktais!
zive
March 02, 2012 10:20PM
to Tu saki - jā, es to saku!
kaut vai tāpēc, ka simptomi, lietojot medikamentus, it kā pazūd, bet..., kas paliek ierakstīts psihes "melnajā kastē" - tas paliek nenoskaidrots un nezināms, tāpēc visai bieži iekšējā problēma izlien citā veidā un formā.
p.s. cita runa, ja medikaments tiek lietots kopā ar psihoterapiju...
March 02, 2012 10:27PM
jā,enfuego,tā ir,un sekas nav nemaz tik smagas,es esmu gan fiziski,gan garīgi labā formā,gandrīz lieliskā,nu patiesībā es nekadas sekas nejūtu,28 gadus lietoju amitriptilin,pēdējā laikā-jaunākus,mirzaten,fevarin.
tā ka vari stipri vien nomierināties!
arī atkarīga
March 02, 2012 10:55PM
Es arī negribu piekrist, ka zāles neceļ uz kājām. Ilgus gadus lietoju cipramilu, kamēr pati uz savu galvu noņēmu. Nu to vajadzēja saskaņot ar ārstu! Tad nebūtu tā, kā ir tagad. Kamēr jūties labi, tikmēr par atcelšanas sekām nepiedomā. Saprotu, ka tas nebija pareizi, tomēr ceru uz uzlabojumu no seroxata.
March 02, 2012 11:25PM
depresija rodas no nepareizas organisma ķīmijas,bet nu ir tāds novirziens,kas uzskata,ka no nepareizām domām.manuprāt domas nespēj ietekmēt iztrūkstošo izejvielu daudzumu organismā,bet spēj mainīt organisma izstrādāto vielu daudzumu,ja izejvielu netrūkst.nu,bet adatu terapija to dara ātrāk,arī aptverot visas,praktiski visas slimības.bet nevar noliegt arī sakārtotas domāšanas nozīmi,tāpat kā to nevajag arī pārspīlēt.
arī atkarīga
March 03, 2012 07:19AM
Es arī domāju, ka tikai zāles var sakārtot ķīmiju organismā. Tad jau cukurslimību arī varētu ārstēt ar domāšanas izmainīšanu.
Sorry, you do not have permission to post/reply in this forum.