Veģetatīvā distonija un/vai depresija?

Aizsāka Riidzha 

Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
03.05.2014 13:14
Klosteris sai gadiijumaa nederees :) veelme peec seksa paliek, probleemas ir orgasms. It kaa ir sajuuta tuuliit, tuulit buus un nekaaa. Manaa gadiijumaa peec kaada pusgada viss atgaaja kaut gan turpinaaju lietot AD. Un ne jau orgasms ir tas svariigaakais dziivee,
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
03.05.2014 13:27
Cilvēki tā parasti saka, ka nav svarīgākais, bet vai partneris būs ar tādu definīciju mierā? Ja būs un sapratīs, tad ok.

Turklāt dažiem tiešām šī blakne ar laiku zūd, bet dažiem nē. Vnk man klēpī ir raudājušas vairākas sievietes, kam izjukušas ģimenes, kad ir jau bērni. Neesmu psihoterapeite un tātad arī neesmu trenēta to daudz turēt. Tādi stāsti ir ļoti skumji, un sievietes kož pirkstos.

Zinu arī to baiso sajūtu, kad nevar un nemāk bez zālēm, tāpēc jau arī tikai rosinu domāt ne tik optimistiski, jo ir savas vērā ņemamas mīnusa zīmes, ar kurām tomēr jārēķinās.

Cilvēki bieži grib uz fikso, lai būtu labi, bet nedomā, ka kaut kas cits var būt slikti.

Un es minēju arī radošo spēju zudumu. Tas arī ir gana nopietni, diezin vai ir kāda kvalificēta profesija, kur to nevajag nemaz.
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
03.05.2014 13:29
Un klosterī jau cilvēkiem arī ir vēlme pēc seksa, tikai tur mācās to vadīt citā gultnē un citādi izpaust, bet par neesošu orgasmu gan nav jābēdā.
Cīnītājs
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
03.05.2014 17:26
123 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Klosteris sai gadiijumaa nederees :) veelme peec
> seksa paliek, probleemas ir orgasms.
-------------------------------------------------------
Noskaties filmu "Interstate 60" http://www.youtube.com/watch?v=KgAVfjvfR7k =]
Cīnītājs
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
03.05.2014 22:28
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Un klosterī jau cilvēkiem arī ir vēlme pēc
> seksa, tikai tur mācās to vadīt citā gultnē
> un citādi izpaust
--------------------------------------------------------
Es jau tā domāju! Nevar būt ka viņiem ir orientācijas problēmas jo tie paši cilvēki vien ir! Tagad saprotu kā viņi "nolaiž tvaiku". tinyurl.com/kalprbg ]
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
04.05.2014 02:31
Tur tev Runcene ir pilniiga taisniiba par partneri un orgasmu. Saakumaa centos ieskaidrot vinam, ka nespeeju sasniegt orgasmu un ka taa ir blakusparaadiiba no zaaleem, bet vins nelikaas mieraa un visaadi centaas, taadeel saaku teelot orgasmu un bija miers maajaa ;))
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
04.05.2014 11:32
Runcene pasaki kaut vienu AD no kuriem nerastos seksuāla rakstura problēmas, man piemēram no viņiem visiem bija, no citiem vairāk no citiem mazāk, konkrēti no šitā - jā ir - atdzīstu, bet nav tik traki, orgasmu spēju sansniegt utt, kas piemēram ar ''ZOLOFT" nebija iespējams...

Un draudzene mani ļoti labi saprot, jo esmu viņai to visu paskaidrojis kas un kā! Un turklāt, iespējams ar laiku šī blakne pazudīs, nu tad jau redzēs...

Un katrs saka savu, viens - nesāc ar zālēm, otrs - dzer zāles, citādi būs d*rsā utt... Bet es esmu tik ļoti nomocījies, ka bez zālēm vismaz pašlaik nespēju pat pastrādāt normāli, padzeršu kādu laiku un kā jau teicu, tad manīs kā būs!
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
04.05.2014 13:10
Rīdža, es domāju, ka no mana komentāra bija skaidrs, ka tādu AD nav.

Un tēlot orgasmu kā 123 es negribētu, jo attiecībās tad ir ienākuši meli. Drīz var rasties vajadzība pēc nākamajiem. Esmu gana veca, lai to zinātu.

Bet nu jā, katrs kuļas, kā var.

Tikai, kamēr nav izmēģināta normāla psihoterapija, šodienas apstākļos es teiktu, ka AD nevajadzētu sākt.

Tas ir mans mesidžs pēc 20 gadu meklējumiem. Varbūt tas nederēs 123 vai Rīdžam, bet kādam citam.
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
04.05.2014 13:26
jā...es arī negribētu tēlot orgasmu 8-)
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
04.05.2014 13:58
Meli vai ne meli, bet attieciibas turpinaas.
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
04.05.2014 18:45
Protams... karš - tās arī ir attiecības
Lietoju Brintellix jau nedaudz vairak ka 2 meneshus. Shiis ir pirmaas zaales ko lietoju.
It ka viss labi, saakumaa palielinajas darba spejas, bija neliels pacelums, visu laiku kaut kas bija jadara. Pec tam jau nedaudz piezemeejos.
Simptomi nav izzudushi, bet mazinajushies noteikti.
Cena - reizem paliek zheel naudas, bet gribu no taa visa atbriivoties un galu galaa augstskola izmaksaja vairaak!
Kaa var trennet psihi?
Paldies!
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
29.06.2014 21:43
Neņemos komentēt par šo jauno AD, bet pēc apraksta iedarbība un blaknes atbilst tiem, kas maksā ap 10 EUR un pat mazāk.

Jāizprot, kas tas ir, kāpēc tādas sūdzības un traucējumi. Man ir stingrs viedoklis, ka mūsdienās jaunam cilvēkam, ja ir finanses, būtu ģeķīgi sākt ar zālēm, nevis psihoterapiju, kas darbotos kā Tavas līdzšinējās dzīves spogulis. Ja nu vienīgi ir tā, ka pašam liekas, ka bez zālēm netiks galā...

Organisms var pierast, ka tam palīdz ķīmiski, kaut arī tāda atkarība kā no trankvilizatoriem nerodas.
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
02.07.2014 13:48
Riizhā, man ir smaga depresija šobrīd, es meklēju 8 mēnešus pareizās zāles, nesen tikai atradu. Pirms tam dzivoju murgā, vēl daļēji tagad dzīvoju, bet ir daudz labāk. Nomainīju 3 Psihiatrus, kuri nevarēja palīdzet. Man palīdzeju pareizo formulu atrast Psihiatrs Andris Saulītis, ļoti labs doks un cilvēks, iesaku visiem, kuri nevar atrast savu psihiatru.
Tātad lietoju Brintellix nu jau 3 mēnešus, bet besi, trauksmi un nemieru vēljoprojām izjūtu, šodien visu dienu raudāju mājās, ārā ejot pa ielu un apātija (tā nebiju raudājusi kopš lietoju brint.). Kāpēc ta kā pasliktinās? Vēljoprojām man raksta 10mg. Papildus uzrakstija Fluanxoli un Fenazepam. Kas sakāms par šiem diviem?
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
29.07.2014 19:44
Ar citiu pieredzi savas zāles salīdzināt nevar.

Man ir apmēram šādas domas par visu situāciju.

Domāju, ka Brintellix raksta bez jēgas. Manuprāt, vajadzēja mainīt AD. Tāpat Tu vari arī būt tāds cilvēks, kam AD pret Taviem simptomiem nelīdz, un to vajadzētu ASAP noskaidrot. Fluanxols ir mazais neiroleptiķis, citiem pret trauksmi palīdz viens pats, citiem kopā ar kādu AD, bet parasti AD kaut kādu darbu paveic, ja vien, kā jau minēju, neesi tāds tips, kam viņi neder. Parasti jau nu vispirms izmēģina kādus 2 vai 3 dažāda veida AD, jo tie ir diezgan atšķirīgi.

Fenazepamu un visu šo medikamentu grupu (benzodiazepīni jeb trankvilizatori) mūsdienās uzskata par novecojušu pieeju, jo tie rada atkarību, bet īslaicīgi ir ok, taču fenazepams ir viens no vecākajiem grupas medikamentiem. Tos raksta arī tad, ja cilvēks agrāk tos ir lietojis ilgstoši, tie labi palīdz, un viss ir ok. Ar varu no viņiem nost "neceļ", lai neradītu saasinājumus, bet pie mūsdienu iespējām slikta izvēle terapijas sākumam. Esmu diezgan lielā neizpratnē: raksta jaunu AD, kurš nelīdz, bet uzkrauj virsū vecu benzo grupas zāli. Protams, ir iespēja, ka ārstam bija kāds savs funktieris: piemēram, mērķis steidzami likvidēt Tavu trauksmi, jo tā ir ieilgusi. Bet ko viņš darīs pēc tam? Benzodiazepīni vienkārši nomierina un vienlaicīgi arī var maldināt par to, kas Tev būtu labākais ilgtermiņā. Var būt, ka Tev nemaz nav unipolāra depresija, bet bipolāra, un tur vajag pilnīgi citu arsenālu.

Jebkurā gadījumā es nebūtu mierā ar šādu "kokteili". Vai nu jāmaina ārsts, vai zāles.

Bet, kā jau iepriekš rakstīju, bez psihoterapijas Tu tā vari pičkāties diezgan ilgi, zāles vienmēr ir vājākas par to, ko psihe sevī perina.
Tos abus vēl nesāku dzert, sākumā izlēmu papētīt. To Fanzepam izrakstīja, jo teicu, ka pavēlāk iemiegu, bet mājās sēdēju to periodu, negāju
ārā un nenoguru. Bez tā iztikšu.
Agrāk gāju bezdarbniekos pie psihoterapeites bezmaksas, tad bija dzemdības, tad gāju pie psihologa sociālajos. Protams, sapratu, ka psihologs neder. Par maksu pagaidām negribas meklēt. Mazpilsētā nekā diža nav. Ar ģim.ārsta nos. ir lētāk?
Kā var noskaidrot, vai man der AD?
Palasīšu literatūru, lai saprastu unipolāra vai biopolāra. Mazpilsētu ārstiem neticu, bet vismaz kaut ko izraksta. Un vispār es tikai aizgāju, raudāju un lieliem vilcieniem, 10minūtēs stāstiju, kas tobrīd sakrājies un viss, diagnoze.
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
29.07.2014 23:39
Psihoterapija ir privāta lieta, tam nav nekāda sakara ar valsts ārstiem vai nosūtījumiem.

Pati diagnozi nenoteiksi, nav jēgas tērēt laiku.

Brauc uz Rīgu, daudzi tā dara. Psihiatru vajag tikai reizi mēnesī.
Runcene, kas Tev būtu sakāms par fluanxol?
Man prāts palicis bremzēts, runāju un pati nesaprotu ko, kurā vietā stāstā atrodos un ko vēlējos teikt. Tāpat arī ieeju istabā un neatceros kapēc.
Vai fluanxol var lietot tikai vienu iepakojumu, vai arī ir jāiziet garais kurss? Septembrī sāksies studijas, jābrauc ar auto pa rīgu un tāda "bremze" galīgi neder.
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
11.08.2014 16:00
Janija, par zālēm nevar izteikt objektīvu vērtējumu, ja runa par kādu konkrētu cilvēku.

Pati esmu lietojusi fluanxol kopā ar AD, un bija ok. No foruma un dzīves zinu, ka citi ļaudis ar VD, trauksmi un depresiju lieto tikai fluanxol, un ir ok, savukārt citiem šis medikaments galīgi neder. Vēl citi lieto kādu citu "mazo" neiroleptiķi (piem., truxal) vai "lielo" ļoti mazās devās (tagad diezgan populārs ir quetiapinum).

Zāļu kombinācijas var būt neskaitāmas.

Kombinācija kopā ar AD fluanxolam ir sena prakse. No tā secinu, ka laikam vidēji atsauksmes ir labas, bet katrs cilvēks tik un tā ir citāds.

Ja runa par zālēm, tad vienmēr jāizsver ieguvumi un zaudējumi.

Ir vēl tāda lieta, ka dažreiz zāļu lietošanas sākumā ir zināmas nepatīkamas sajūtas, kamēr medikaments "iesēžas" sistēmā. Esmu lietojusi vienu un to pašu AD kādos 3 vai 4 piegājienos ar diezgan lieliem pārtraukumiem. Zinu, ka man pirmās 2 ned. ir diezgan miglainas, ar lēnu reakciju, miegainību utt., citiem tieši otrādi – trauksme saasinās. Tad doki īslaicīgi nozīmē benzodiazepīnus jeb trankvilizatorus (fenazepams u. c.) vai nebenzodiazepīnu nomierinošos (piem., adaptol u. c.), ja vien tie palīdz.

Ja cilvēks ir tradicionāls gadījums, viņš nav pārlasījies internetu un pārmērīgi ietekmējies no citu pieredzes, tad parasti AD un neiroleptiķi sirdzējam ar trauksmi normāli sāk darboties apmēram 2 ned. laikā. Tad arī vajadzētu būt skaidram, vai zāles ir īstās.

Domāju, ka vienkārši ir vajadzīgs normāls ārsts un kopīga lemšana. Tieši ārsts, ar kuru var labi sadarboties, ir ļoti būtisks faktors, jo ir nepieciešama normāla garuma pirmā vizīte (apm. 1 st.), lai ārsts nepalaistu garām kaut ko būtisku un nopietnu.

Bet es nelietotu zāles, kas pasliktina manu funkcionēšanu, es tomēr censtos atrast labākas.
Paldies, Runcene! Paklausīju padomam, sāku apmeklēt psihoterapeitu, tad redzēs kā ies.
Ar zālēm negribu aizrauties, tādēļ noteikti negribu palielināt savu "bagāžu".
Lietoju brintellix aptuveni mēnesi kā ārsts bija izrakstījis, sāku ar 5.mg. Vienīgais blakusefekts bija palielināta trauksme, nevarēju uz vietas nosēdēt, kā stipru kafiju iedzēris. Tas aptuveni 2 nedēļas. Teicu ārstam, ka laikam nav īstās zāles, bet lika palielināt uz 10.mg. Lietoju kopā ar grandaxin un fluanxol 1.mg. Kopuma varu teikt, ka ir uzlabojumi un blakņu mana gadījuma pašlaik nav.
Jauns virietis. Man ir trauksme/trauksmainā depresija kadus 2.5 gadus. 2015 gadā lietoju citalopram/coaxil/escitalopram/ ( kopuma 8 menesus, coaxil vairāk par mēnesi nelietoju-trauksme palielinajas). Pārstāju lietot AD pavisam, jo nebija zīmīgas uzlabošanās kā arī seksuālā problēma kas izritēja no šīm zālēm, izņemot Coaxil).

Jau 10 diena uz Brintellix. 5mg Brintellix pirmajas 9 dienas . pirmajā nedēļā likās ka kļuvu mazliet pozitīvāks, bet varbūt placebo. Vakaros jūtos vairāk noguris un miegu ciet kā arī žāvājos.
8.jā dienā sāku izjust savādu feellingu mugurā, it kā durstsa ar adatiņām, 9.dienu tas pats. Nekādu citu blakņu nebija pagaidām. 10.dienā palielināju uz 10 mg (arsts nozīmēja jau no 6dienas). Jutu apdūlumu, lēnīgumu, smaga galvassajūta. Izgaju no darba, visi muskuļi savilkti līdzīgi kā pēc sporta zāles.
Gaju gulēt spiediena sajūta sirds apkaimē un tāds straujšs reibonis, no tā man radās papildu trauksme. Piecēlos un izdzēru nomierinošu tēju. Aizmigu drīzumā.

Domāju atmest šo Brintellix jau šodien. 10 mg un mani ar pirmo dienu iznesa:/
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
06.09.2016 16:56
Tas jau nav nekaads jaunums, ka uzsaakot lietot AD var sagaidiit dazaadus fiziskus simptomus, bet lielaakoties tie ir paarejosi. 10 dienas tas nav nekas, ja tev 3-4 nedeelas simptomi turpinaatos, tad vareetu domaat par terapijas paartrauksanu. Vispareizaakais ir aiziet veelreiz viziitee pie daktera un izrunaaties.
nechakarejies, man un tev tas zales nepalidzes
palidz tikai merija dzeina man personigi
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
07.09.2016 00:01




Edited 4 time(s). Last edit at 10.12.2017 01:09 by crucial333.
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
07.09.2016 10:22
123 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Tas jau nav nekaads jaunums, ka uzsaakot lietot AD
> var sagaidiit dazaadus fiziskus simptomus, bet
> lielaakoties tie ir paarejosi. 10 dienas tas nav
> nekas, ja tev 3-4 nedeelas simptomi turpinaatos,
> tad vareetu domaat par terapijas paartrauksanu.
> Vispareizaakais ir aiziet veelreiz viziitee pie
> daktera un izrunaaties.


Nav jāspiež dzert, ja cilvēks negrib un tādi simptomi. Vajag pašam samazināt devu vai pārtraukt.
Stayingalive
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
16.09.2016 20:48
Es nevareju saprast vai Mery Jain palīdz vai ne. Tā noteikti atslābina lietošanas dienā, nākamajā dienā nejūtos baigi svaigs.
Mans nedraugs - trauksme/depressija vel papildus ir Tinnitus (pīkstoņa galvā)pavadījumā, tas savukārt gan pie MJ gan Brintellix paliek skaļāks.

Kā es jau biju minējus agrāk - pārstāju lietot Brintellix 11.dienā.

Apņēmos:
1) dzert regulāri māteres tēju
2) regulārāk ampeklēt sporta zāli
3) cenšos nedzert kafiju
4) apmeklēt jogu 1x nedēļā
5) meditēt
Re: Veģetatīvā distonija un/vai depresija?
20.09.2016 04:59
Jā jā dzer veselīgi es jau dzēru dārgo īsto super daktera miega nomierinošo tēju, bezpontova, bezjēgā, varu izdzert visu paku tējas nekāda ponta nav.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 1?
Ziņa: