Noofen bez receptes

Aizsāka Richie88 

Noofen bez receptes
07.09.2016 15:58
Sveiki!

Pirms stresainākiem brīžiem ikdienā ik pa laikam iedzēru Noofen tabletes un man ļoti labi palīdz - noņem uztraukumu un arī miegs ir labs.

Lai arī regulāri viņas nelietoju, ik pa laikam tomēr ir nepieciešams pa tabletei iedzert. Zāles ņēmu no māsas un cik saprotu, ka tad, kad viņa pirka, tad bija bez receptes!

Cik lasu internetā, noprotu, ka Noofen šobrīd ir recepšu zāles? Citā, pāris mēnešu vecā avotā redzēju, ka zāles arī var nopirkt bez receptes.

Ceru, ka kāds var sniegt precīzu informāciju - jo kāpēc skriet pie ārsta pēc receptes, ja var neskriet :)

Paldies!
Re: Noofen bez receptes
07.09.2016 21:10
Fenibuts (Noofen®) farmakoloģiski uz smadzenēm un CNS iedarbojas līdzīgi benzodiazepīniem (Xanax, Clonazepam, Lexotanil utt.), īstenībā tā iedarbība ir plašāka. Smadzenēs (līdzās daudzām citām) ir tāda viela jeb neiromediators, ko sauc par gamma-aminosviestskābi (GABA). Tai piemīt neironu aktivitāti bremzējošs, nomierinošs efekts, kā arī papildus šis neiromediators darbojas kā anti-konvulsants un muskuļu relaksants. Līdzko šī viela savienojas ar tai piederīgajiem uztvērējiem jeb postsinaptiskajiem receptoriem (GABA receptoriem), tā smadzenēs notiek iepriekšminētie procesi.

Pārsvarā visu benzodiazepīnu nomierinošā iedarbība balstās uz GABA(a) receptoru aktivitātes pastiprināšanu. Zinātniskajā literatūrā šādas vielas sauc par pozitīviem alostēriskaiem modulatoriem (PAM). Cilvēka smadzenes kļūst uzņēmīgākas/jūtīgākas pret dabīgi saražoto (endogēno) gamma-aminosviestskābi. Savukārt, fenibuts mazās devās darbojas kā GABA(b) agonists, taču lielākās devās zaudē savu selektivitāti un kļūst par GABA(a) agonistu. Tātad tas smadzenēs aizvieto dabīgo gamma-aminosviestskābi, organisms pie tā ātri pierod un homeostāzes rezultātā būtiski samazina dabīgo GABA sintēzi. Regulāri lietojot, parādās fiziska atkarība, stauji pieaug tolerance. Netiešā veidā šī viela paaugstina arī dopamīna līmeni, kas padara šo vielu eiforiskāku par benzodiazepīniem, kā arī spēj inducēt māniju cilvēkiem, kas uz to ir predisponēti.

Protams, būtiskas problēmas rodas, kad tas tiek lietots ilgstoši un pārsniedzot medicīnisko devu, bet tādi gadījumi nav retums, jo pierašana un atkarība izveidojas ļoti ātri. ASV tas tiek pārdots kā 'uztura bagātinātājs', lai apietu likumu, kas aizliedz tirgot psihoaktīvas vielas bez FDA apstiprinājuma. Patiesībā tas ir brīnums, ka tur šī viela vēl nav aizliegta, jo tas ir vispārzināms fakts dažādās internet-komūnās, ka fenibuts ir viela ar augstu risku.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.09.2017 00:38 by crucial333.
Re: Noofen bez receptes
07.09.2016 22:13
Par šo nesen šeit bija diskusija.
Aktīvā viela fenibuts.
Var pasūtīt daudz lētāk no ārzemēm (būs lielāki daudzumi).

Uzticami resursi.

Nīderlande
https://store.mindnutrition.com/eu/nootropics/32-phenibut

ASV
http://nootropicsdepot.com/phenibut-hcl-powder/
https://newstarnootropics.com/phenibut

Nedrīkst bieži lietot. Lai gan sākumā liekas nekaitīgs, var izveidoties nopietna atkarība ar abstinences sindromu (paģirām).



Edited 1 time(s). Last edit at 07.09.2016 22:17 by Synapscape.
Re: Noofen bez receptes
07.09.2016 22:27
Esmu pārsteigts, cik izteiktas narkotiskas īpašības ir fenibutam (noofen) un cik tas brīvi dabūjams, ka nevienā valstī to īpaši nekontrolē. Bet tas gan jau ir tikai šobrīd.
Paldies par info!

Esmu pārsteigts, Synapscape, jo vairākās tēmās (forumos) par fenibutu tieši esmu lasījis par to, ka tas neizraisa pieradumu.
Re: Noofen bez receptes
07.09.2016 23:19
Esmu informēts par Latvijā stāstīto. Tas ir mīts, kas ir jāizbeidz. Bet daļēji saistāms ar to, ka Noofen tabletēs ir zems fenibuta daudzums. Tas nozīmē, ka varbūt tās ātri beigs darboties tolerances dēļ nekā sāksies nopietna pierašana.
Bet ja paskatītos resursus angliski, tad visos rakstos par fenibutu ir pieminēta atkarība. Forumos ir 'veiksmes stāsti', kā cilvēki pēc ikdienišķas lietošanas mēģina atiet, 1-2 nedēļas jūtoties kā ellē (tomēr ne tik traki kā no trankvilizatoriem un citiem nomierinošajiem līdzekļiem).
Ja lieto reti un nelielos daudzumos, no tā gan jau var izvairīties, bet parasti tendence ir lietot biežāk, jo fenibuts ir jaukākais un funkcionālākais no depresantiem un psiholoģiskā atkarība (vēlme lietot vēl un vairāk) ir lielāka par alkoholu un trankvilizatoriem.



Edited 5 time(s). Last edit at 07.09.2016 23:26 by Synapscape.
Paldies par info!

Sakiet, lūdzu, kādu ciklu vajadzētu ievērot, lai nerastos pierašana? Saprotu, ka tas ir case by case, bet no pieredzes drošvien zināt aptuveni.
Re: Noofen bez receptes
08.09.2016 10:53
Pie mums tiešām gan Adaptolam, gan Noofenam ir nenormāli neadekvāta cena.
Re: Noofen bez receptes
08.09.2016 14:37
To katrs pats var manīt, cik bieži un daudz lietojot viņam pēc lietošanas parādīsies slikta pašsajūta un miega traucējumi. Galvenais nesākt ēst pa gramiem katru dienu. Labāk sākumā vienreiz nedēļā. Jācenšas ieturēt dažu dienu pauzi arī biežāk lietojot.
Fenibuta iedarbības laiks ir 24-36 stundas. Abstinences simptomi var sākties pēc 48 stundām.



Edited 1 time(s). Last edit at 08.09.2016 14:38 by Synapscape.
Re: Noofen bez receptes
08.09.2016 22:57
Cik bieži ir tie stresi un cik ilgstoši?



"Phenibut is a cute girl with a thick Russian accent who makes everyone feel at ease in her presence, but has a strange propensity to try and seduce people by endlessly repeating the phrase "...but I'm leeeeeegal. Can you even believe it?" If you spend too much time with her one-on-one she'll grasp firmly onto your arms or legs, dig her nails in and refuse to let you leave."



Edited 2 time(s). Last edit at 09.09.2016 12:46 by crucial333.
Re: Noofen bez receptes
09.09.2016 11:24
Es nedomāju, ka tas var radīt tādas personības un sociālās problēmas kā amfetamīni un benzodiazepīni, kur cilvēkam var vnk "aiziet ciet". Apziņu izmaina tomēr vāji.
Daudz sūdus par to sāks rakstīt, tiešām aizliegs.
..
Re: Noofen bez receptes
16.01.2017 18:03
Tikai nevajag - pie Noofen nepierod, to var pārtraukt jebkurā brīdī bez jebkādām sekām. Neko daudz Noofens nepalīdz, mazliet pazemina stresu un palielina darba spējas, bet citreiz neko vairāk arī nevajag.
Esmu izmēģinājusi vairākkārt, stresainos brīžos palīdz labi.
Nejutu nekādu atkarību, pierašanu vai ko citu. Protams, eksperimentus ar sevi netaisīju - lielos daudzumos nelietoju.
Domāju, ka ģimenes ārsts šo zāļu recepti iedos bez jautājumiem.
Chanell
Re: Noofen bez receptes
21.01.2017 22:58
Man gan no noofen maksimālās devas bija slikti vairākas dienas,kad beidzu lietot,jo vairāk nebija nekāda efekta.
lasmy
Re: Noofen bez receptes
12.04.2017 00:21
Vai ziniet kadas alternativas?
Re: Noofen bez receptes
15.04.2017 02:44
Vistuvāk stāv baklofēns (Latvijā pieejams kā "Baclosal").
https://lv.wikipedia.org/wiki/Fenibuts
Re: Noofen bez receptes
17.04.2017 16:23
Pieradums ir, esmu diezgan izklaidīga, kad jutu, ka palieku nerunīga, iegrimustu sevī, sapratu, pareizi, es tak neizdzēru Noofen.
Bura
Re: Noofen bez receptes
06.09.2017 19:06
Reizēm der arī paklusēt ;)
Gonza
Re: Noofen bez receptes
06.09.2017 19:25
Phenibut ļoti labi palīdz bezmiega vai "caura" miega, nemiera gadījumā.

Atkarība - neliela atkarība veidojas sākot lietot pretēji rekomendētajam 3 dienas lieto, 3 brīvas grafikam. Lietojot ikdienā 3 nedēļas, tad pārtraucot, pāris dienu izjutu zināmu diskomforu. Vairāk par mēnesi gan noteikti lietot nevajadzētu, kā arī jāievēro ieteicamās devas (ko izdarīt reizēm ir grūti, jo tolerance izveidojas diezgan ātri). Precīzu lietošanas instrukciju var iegūt iegādājoties aptiekā "Noofen" un veicot nelielus aprēķinus daudzumos.

Taču jāatceras, ka jāmeklē un jānovērš problēmas (bezmiegs, nemiers utt.) cēlonis, Phenibut palīdz tikt galā vien ar sekām. Meklēšanu parasti var sākt uztura un dzīvesveida virzienā. Kā informācijas avots sava organisma savešanai kārtībā apejot farmācijas biznesu, var kalpot dokumentālās filmas "Food matters" un "Forks over knives" ;)
kjebols
Re: Noofen bez receptes
15.09.2017 17:05
Sveiki, nejauši pamanīju šo diskusiju. Pa retam pie stresa mēdzu iedzert Noofen, palīdz, neko stiprāku neesmu mēģinājis, šo izrakstīja ģimenes ārsts.

Jautājums-skatījos, ka Krievijā zāles, arī šis, ir daudz lētākas. Bet recepšu vai bezrecepšu? Ja pieņemsim pajautāju kādam paziņam, lai paķer man noofen, viņam nebūs problēmu? Dzirdēts, ka no Krievijas ved kādu 1-2 zāļu paciņas (bezrecepšu), jo tā ir lētāk vai nav vairs Latvijā tās.
Nav jau problēmu palūgt ģimenes ārstam recepti, bet tā cena... Ja var dabūt lētāk. Negribas arī sataisīt problēmas čomam dēļ tā.

Kāds zin par to? Varbūt ir pircis medikamentus Krievijā? Pats slikti saprotu krievu valodu, nesanāk atrast informāciju vai vajag recepti Krievijā Noofen.
Re: Noofen bez receptes
15.09.2017 18:54
Nebūs problēmu, Latvijā un citur pasaulē zāles ir legālas. Likumos nav atrunātas sankcijas par to glabāšanu. Esmu dzirdējis, ka ASV un citur tās sākušas parādīties pat sporta uztura un vitamīnu plauktos.

Starp citu, Noofen ir Olainfarm peļņas ziņā pārdotākās zāles ik gadu. Līdz ar to visdrīzāk ir tā, ka recepte veido Olainfarm monopolu uz šīm zālēm Latvijā un efektīvi aizliedz ārzemju ražotājiem pārdot lētākus variantus ārpus aptiekām.



Edited 1 time(s). Last edit at 15.09.2017 18:55 by Synapscape.
kjebols
Re: Noofen bez receptes
16.09.2017 16:12
Es skatījos Krievijas aptieku skaitā, Krievu fenibut ir daaaudz lētāks, var nopirkt ari uzcenoto Olainfarm.
Bet jautājums- vai viņam ir recepte Krievijā..
Re: Noofen bez receptes
16.09.2017 16:57
Ja tas Krievijā ir recepšu medikaments, tad šo recepti vispirms vajag dabūt.

Pēc tam tas ir jāieved. (Par procedūru noteikti var noskaidrot ZVA, jo, ja, piemēram, cilvēks ilgāku laiku dzīvo Krievijā, viņam, braucot uz Latviju, taču drīkstētu būt līdzi kādi medikamenti.)

Mūsu pašu un ES ražojumiem tiek nodrošināta neaptverama aizsardzība. Cilvēkiem nav naudas zālēm, bet visi pret to ir cieti kā akmeņi, viens otru piesedz, ēdas savā starpā utt. Nežēlīga konkurence šai jomā.
kjebols
Re: Noofen bez receptes
16.09.2017 19:43
Tikai nesakiet ka neesat dzirdējuši ka no Krievijas mēdz vest medikamentus, protams, ne jau kvantumos.. Bet sev vai kādam radam, draugam. Bet nu labi,tad redzēs, var jau lietot uzcenoto lv ražojumu.

No interneta man būtu bail sūtīt zāles, kā kāds te minējis izņemot ja kādam ir pieredze, ka atnak tas ko sūta un nav problēmu.
Re: Noofen bez receptes
16.09.2017 20:57
Jā, protams, no Krievijas ved medikamentus, tikai jāpārliecinās, kādā sarakstā pie mūsu varas tas ir. Piemēram, par benzodiazepīnu un barbiturātu vešanu var pamatīgi atrauties, kā par narkotiskajām vielām -- es tikai rosinu iepriekš visu pārbaudīt.

Ja Synapscape zina, kā ir, tad viss ok.
Re: Noofen bez receptes
16.09.2017 21:13
Kāda problēma aiziet pie ģimenes ārsta, dabūt recepti un tad vest no Krievijas, ja nespēj atļauties? Apreibināšanās nolūkiem? Tad jau labāk sūti caur netu.
Re: Noofen bez receptes
16.09.2017 21:19
Vai Krievijā ņem pretī Latvijas receptes?
Re: Noofen bez receptes
16.09.2017 22:36
Lielāka iespēja, ka iedos, ja uzrādīsi. Atkarīgs no aptiekāres. Vispār bez receptes Krievijā vairāk nedod.
Re: Noofen bez receptes
17.09.2017 03:41
Man ir vairāki pazīstamie iesūtījuši Latvijā no ASV bez problēmām. Vienā gadījumā par lieliem daudzumiem bija jābrauc uz muitu, lai uzrādītu pasi un samaksātu ievedmuitas nodokli, bet fenibutu saņēma. Es neredzu arī jēgu čakarēties ar ievešanu no Krievijas aptiekām, ja var dabūt internetā, bet varbūt daži ar modernajām tehnoloģijām nesaprotas tik labi.

Lieta tāda, ka fenibutu ārsti izraksta kā zāles tikai Krievijā un atsevišķās Austrumeiropas valstīs, citās valstīs tās nav zāles. Parasti tas ir norādīts kā uztura bagātinātājs, līdzīgi kā ir ginks vai ženšeņs.



Edited 1 time(s). Last edit at 17.09.2017 03:50 by Synapscape.
kjebols
Re: Noofen bez receptes
17.09.2017 12:18
Crucial333, nespried pēc sevis, ar tabletēm neapreibinos un ģimenes ārsts tās izraksta, šeit bija jautājums par cenu, jo Latvijā tā ir uzskrūvēta, bet citviet daudz mazāka.

Synapscape, padalies lūdzu ar drošu saiti, ja vairāki tev zināmi sūta, negribas kaut kādu kreiso tableti saņemt. Kā tas ir uztura bagātinātājs interesanti, tad jau nav pārāk stiprs un kaitīgs.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 16?
Ziņa: