Kas ir depresija?

Aizsāka sēne 

Kas ir depresija?
29.01.2017 19:22
Kā jūs aprakstītu, kas ir depresija? No kā tā ceļas? Šeit es nelūdzu pēc zinātniskas definīcijas, bet pašu pieredzes. Jo katram tas tomēr savādāk..

Brīžiem ar mani viss ir kārtībā, aizmirstu par savām problēmām, jūtos labi, esmu šajā brīdī. Bet tad atkal viss kļūst nepanesami smagi, gribas tikai raudāt, tāds akmens uz sirds. Un tā vairākas reizes dienā..
labais
Re: Kas ir depresija?
29.01.2017 19:34
Nu nezinu kā lai pasaka- no kā ceļas, ja runa par paša pieredzi...Paša pieredze ir pieredze, tur jau tad nebūs tāds izklāsts... no piesāŗņota organisma ceļas,tā var pateikt, lai gan stāsta visādas basņas, es arī 40 gadus tām ticēju, patiesībā gan mazāk drusku. Bet pamatā tam nav ne seratonīna deficīts ne pārdzīvojumi, ne kompleksi ne kas tāds cits. Tas ir pa virsu vai klāt.
Man arī agrāk likās ka esmu nolemts zālēm un tikai...
labais
Re: Kas ir depresija?
29.01.2017 19:37
Tas ko es saku, Latvijā ir zināms labi varbūt vēl diviem cilvēkiem, pārējie to neatzīst jo nav izmēģinājuši, nav iepazinušies.
Re: Kas ir depresija?
29.01.2017 23:06
Es uzskatu, ka lielākā daļa psihisko kaišu ir smadzeņu disfunkcijas rezultāts, bet par smadzeņu darbību mēs daudz ko nezinām, tāpēc nekur tālu psihiatrija nav tikusi un nav īpaši efektīva. Serotonīna teorija ir fufelis.
labais
Re: Kas ir depresija?
29.01.2017 23:15
crucial333 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Serotonīna teorija ir fufelis.


Jā, vispār seratonīns ir kaut kas ļoti īpatnējs.....95 % no tā sintezējas zarnu traktā..... tā raksta.
labais
Re: Kas ir depresija?
29.01.2017 23:53
Vēl- raksta ka disbakterioze ļoti nomāc seratonīna producēšanos.... bet es saku ka organisma attīrīšana, tajā skaita no sēnēm, atbrīvo no depresijas... nez- sakritība vai sagadīšanās?
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 08:42
Jebkurš kurš slimo ar depresiju var izlasīt kaut vai šo-http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/47930/parunasim-par-to-kas-notiek-tavas-zarnas
Nocitēšu: Kādā citā pētījumā apliecināts, ka, izārstējot rauga sēnītes (candida albicans) izraisīto disbakteriozi, 85% gadījumos pacientu tiek vaļā arī no depresijas/c/

Cipars 85% nav gluži pareizs..., ā- varbūt ka tas atiecas uz candidu, bet vispār manuprat 100 jābūt.
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 11:32
patiess gadījums iz dzīves...ģimene-vīrs,sieva, suns,bērni pieauguši ,dzīvo atsevišķi.Visi laimīgi un visiem viss kārtībā.

Vīram ar sievu ir suns,kuram ir atļauts gulēt pāra gultā.
Laikam ejot,viņi izdomā,ka ir vajadzīga jauna gulta.Un nopērk gultu!bet kā tad jaunā gultā laidīs suni???un sunim aizliedz kāpt gultā.
Suns pamazām saslimst,paliek vārgāks,iekšējie orgāni sāk streikot,vetārsts dod zāles,bet nekas nepalīdz.Ārstē,ārstē un saprot,ka paliek tikai sliktāk.Vetārsts noplāta rokas un secina ,ka drīz gals būs klāt,bet neviens nesaprot īsti kas un kapēc ar suni notiek,jo suns nemaz nav tik vecs.Pāris vakarā pirms gulētiešanas izdomā,ja jau sunim pēdējās dieniņas klāt,nu paņemsim viņu gultā.Un ieliek suni gultā.... suns atžirga...un rej vēl šodien.izrādās esot sākusies depresija,jo visu mūžu gulējis pie cilvēkiem gultā un te pēkšņi izmests...un ja nebūtu ieliks atpakaļ gultā būtu arī nolicis kedas...

suns bija vesels,orgāni darbojās labi....viss kārtībā....suni izmeta no gultas,sākās problēmas...un vaitad suņa kaiti varētu būt izraisījušas rauga sēnītes,diez vai,vai sakārtojot suņa zarnu traktu ,suns izārstētos?,diez vai!bet suns reāli varēja nomirt...
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 11:41
Pētījuma rezultāti ir nelokāmi- 85% un tās nav baumas. Ja nav skaidrs- tad varu paskaidrot- stress var izsaukt imūnsistēmas vāju darbību, kā rezultātā sēnes savairosies īpaši.. apmēram tā to var skaidrot... bet - pētījums ir pētījums un mana un citu pieredze to apstiprina, pat vēl vairāk.Un gadījumi iz dzīves ir...godīgi sakot tādi.... parādi - vai 85% depresijas slimnieku izārstējas tad ja dabū savu ,,mantiņu'' ?
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 11:43
Un kas teica ka suns bij vesels? Tā pati medicīna kas nav spējīga diagnosticēt organisma piesārņojumu cilvēkam?
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 11:46
Bet patiesībā viss ir vēl vienkāršāk- paņem taču savu ,, mantiņu '' un staigā vesels, filja. Ja tev tas strādā- kādas problēmas. Ir taču cilvji kam depresija no grūtas bērnības acīmredzot:) Citus gan tā ir norūdījusi...
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 12:18
Labais,es to pašu varu teikt par Jums...izskalojiet savas zarnas,dzeriet sodu,safrišiniet savas baktērijas un staigājiet laimīgs....es nekādi negribēju Jūs aizskārt
,bet vienkārši parādīt,ka var būt arī savādāk...parādīju reālu gadījumu no dzīves...
zinātne,zinātne,zinātne,kas šodien ir zinātniski pierādīts un pieņemts kā patiesība,tas rītdien tikpat zinātniski apgāzts...Kautvai par tām pašām baktērijām,kad atklāja,ka visu cilvēku ķermeni klāj baktēriju slānis,pat tv reklamēja Safeguard ziepes ,kas nogalina 99.9 procentu baktēriju..tas skaitījās baigi labi...pēc kāda laiciņa,tomēr pierādījās ka tas tā nav....par antidepresantiem arī jābūt tādiem petijumiem,cik labi tie strādā,bet vai tā būs taisnība,stipri šaubos...
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 12:23
Kāda runa par aizskaršanu?:)) Staigā vesels bij ļoti labvēlīgs vēlējums, jo kas gan labāks var atgadīties:) Bet gadījums iz dzīves ar apgalvojumu-,, bij vesels'' un ,,diez vai''pret zinātniski konstatētu faktu ir , piedod, drusku naivi.Par pētījumiem- jā ir medicīnā daudz murgainas teorijas.. ļoti daudz.
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 12:26
Tomēr- murgainās teorijas neattiecas uz gadījumiem kur nofiksēts cik % ir novērota izārstēšanās. Un seratonīna saistība ar disbakteriozi arī ir fiksēta ekzakti, tā vispār nav teorija bet konstatēts fakts.
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 12:31
Par AD tev gan būtu jāprasa mediķiem- psihiatriem, es neko nezinu, neesmu izrakstījis:)))
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 13:03
es Jums piekrītu ,ka baktērijas tajā visā ir iesaistītas,bet cik daudz...man pašam bijaproblēmas ar kuņģi ,itkā pie vainas esot bijusi kautkāda tur heliko bakterija...dakteris deva dzert antibiotikas un citas tabletes...bet kā izrādās ,tā baktērija ir arī veseliem cilvēkiem.man tā baktērija izraisa gastrītu,citiem tā vispār netraucē un neko neizraisa ,kautgan tā ir atrodama turpat ,kur man! reiz pa tv rādija ,ka amerikā jauniem cilvēkiem tādas baktērijas vispār vairs nav,pamazām izzūdot....nu un tiec tu skaidrībā,vai ticēt tam dakterim,vai nē...es izvēlējos neticēc.....labi ,atvainojos topika autoram par novirzīšanos no tēmas!!

pa tēmu...autore jau pati pasaka,brīžiem tāds akmens uz sirds....neesat,mēģinājusi pašķetināt, kas tas ir par akmeni nocietinājies Jūsu sirdī?
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 13:12
Heliobaktērija gastrītu tiešā veidā neizraisa, bet tu tikai esi vēl viens apstiprinājums tam ka cilvekiem ar depresiju mēdz būt arī gastrīts, bieži, tas ir patīkami. Bet lielākā problēma nav baktērijas bet sēnes un tās antibiotikas tikai veicināja sēnu vairošanos jo baktērija ir sēnes dabīgais ienaidnieks.. tev ir zems pH limfā, to var nomērīt un to es saku- ar 99% varbūtībum , es pat dodu visus 100.. a sēnes dzīvo arī smadzenēs, tā ka klizmas vien nepavisam nepaļīdzēs, lai gan sodas klizmas ir baigi labās... bet visas kuņģa problēmas pazūd... es vakar ierakstīju- viss, pilnīgi viss ir savstarpēji saistīts. ir. un nekas nav izolēts, tas ka tavs dakteris nesaprot- nu ko es varu darīt?
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 13:13
Bet soda efektu dod jau pirmajā dienā .Seviški ja uztaisa 4-5 sodas klizmas arī.
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 13:19
Es kā milzīgu medicīnas trūkumu arī uzskatu šauro specializāciju, tas liedz saprast ka depresija ir saistīta ar kuņģa problēmām, sēni uz kājām un daudz ko citu... nevajag nemaz tik dzīļas tās zināšanas, viss ir samērā vienkārši un ārstējas lieliski kad redz kopsakaru.. bet psihiatrs neredz.
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 14:02
manā gadījumā tas tika pasniegts tā,ka pie visa vainīga ir tā baktērija...diagnoze bija virspusējs gastrīts,nu jau 7 gadi atpakaļ.sodu nedzēru,padzēru kartupeļu sulu ar medu un čagas novārījumu-pārgāja.tagad viss tpu tpu tpu kārtībā...ir mums Latvijā arī zinoši un redzoši ārsti,tikai neizrāda to,nesaka ...jo liela daļa cilvēku to nesaprastu....un viņi nostātos pret medicīnas sistēmu...
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 14:18
Nu, pus ceļu tikai esi nogājis, ja depresija ir palikusi.. ir, ir, tikai- lai teiktu visu skaidri, viņiem no sistēmas ir jāiziet.. es nesaku ka neviena nav. Tomēr- viņu saprašana nav attīstīta esot šajā sistēmā jo ir jāmēģina kaut kas ko vispār nedrīkst tur stŗādājot.Bet baktērijas vaina ir ... tāda- ne visai.. ir vesels bars vēl mikroorganismu ko nemaz noteikt nevar..
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 14:20
Es lietoju kombināciju ko nelieto neviens pasaulē. Jodu tādās devās un veidā nelieto .. bet jods strādā... normāli. Depresija pazūd ...ātri.
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 14:24
Lieta ir ļoti vienkārša- ir ļoti maz to līdzekļu kas spēcīgi strādā un kaut ko izslēgt- tad ir ļoti vājš efekts.
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 14:57
labais,es neesmu minējis,ka man ir vai kādreiz ir bijusi depresija,to Jūs pats izsecinājāt no tā,ka man ir bijis virspusējs gastrits.Šeit es ienāku intereses pēc.Pārsvarā palasīt ko citi raksta,kādas cilvēkiem problēmas,risinājumi.Ir viens ļoti interesants lietotājs/a,patīkami lasīt gudra cilvēka viedokli.bet nu tas tā...tagad ineresē Jūsu pieredze un viedoklis...

varbūt Jūs varat pastāstīt par saslimšanas sākumu.nu teiksim,mēs zinam ,ka uz cilvēka organisma miljoniem baktēriju un visādu citu figņu.Nu to navar noliegt.Ir labās un sliktās,un vinas visas tur nemās un perās un cīnās savā starpā un viss notiek tā kā tam ir jānotiek.Bet te viens saslimst,cits nē!Kas noiet griezi,kapēc vienu tas ietekmē,citam pofig?...kautgan abi dzīvo daudzmaz vienādos apstākļos...?Kas,Jūsuprāt, ir slimības palaidējmehānisms?


Personīgi man šķiet ka psihe ir pirmā,un pēc tam iesaistās viss pārejais...Psihe dod signālu ,ka kautkas nav kārtībā un tad jau aiziet viss pārējais...
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 15:15
To nosaka jau piedzimstot imūnsistēmas stāvoklis un organisma piesāŗņojums, kas ir atkarīgs tiešā veidā no vecākiem, visvairāk mammas. Bet spēcīga imūnsistēma ļoti ilgi stāv pretī visām baktērijām un sēnēm.Pat ļoti, kamēr vāja padodas ātri un būtībā sevišķu pretestību izrādīt nespēj. Teiksim man- sākums depresijai bij pirms 40 gadiem, bet patiesībā vēl ātrāķ, runa iet par 15 gadu vecumu toreiz.. Bet man jau bij visas organisma piesārņojuma pazīmes cik es sevi atceros tagad, ļoti vēja imunitāte, nebeidzami antibiotiku un visādu pretiekaisuma zāļu kursi.. tas ir ļoti būtiski- jo vairāk antibiotikas jo labāk vairojas sēnes.Otrs mūsdienās ir saules aizsargkrēmi.... saskaņā ar prof. M.F. Holick - saule iznīcina visa veida vēžus, ieskaitot melanomu, cilvēki kas nesauļojas dabīgi, veicina visu zarazu vairošanos.
Manā skatījumā psihe un domāšana iepaido ļoti būtiski dzīvi- visus notikumus.. bet toksīni un parazīti darbojas kā domu pastiprinātājs- jebkāds aizvainojums, jebkādas citas domas var tikt pastiprinātas 100 un vairāk reižu. Tikai parasti psihoterapijas piekritēji neatzīst šo toksīnu faktoru..
Teiksim tagad es arī vairs nesaslimstu, nezinu kas ir gripa nekādas citas slimības nepazīstu.. nebaidos ne no vienas infekcijas, lai gan nav vēl super labi, napavisam.. un tā nav tikai man vienam. Ta ka viss kas ir bijis ir puslīdz labi saprasts.. izšķirošais ir zema imunitāte.Mans uzskats atšķiras no jebkura psihoterapeita viedokļa bet to ir nostiprinājusi tagad jau 3 gadu attīrīšanas pieredze. Nu un paralēli toksīniem - mikroelementi.. vajag izmēzt visu lieko un dot vajadzīgo un psihe lielā mērā sakārtosies pati.. kā jau teicu- domas tiek iespaidotas.
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 15:23
Sakums bij tāds ka regulāri bij angīnas, aknas nestrādāja labi- bij žults diskinēzija, bet žults ir tieši tā kas aiznes toksīnus ko aknas atfiltrē, tad bij problēmas vēl- ar sirdi, maz kustējos attiecīgi..jau 13 -14 gados parādījās sēņu pazīmes uz kājām un starp..samērā izteikti. depresija attīstījās visai ātri- 4 mēnešu laikā no ,vesels'' līdz pilnīgam bezmiegam, vēlāk alerģija, sēņu slimības uz rokas, kājas. vēl daudz kas..Bet fakts ir tas, ka es arī tiku pilnībā,, izmeklēts" un atzīts par fiziski veselu- tad kad parāījās depresija, visvairāk niķojās sirds, bet tie bija VD simptomi. Murgi naktī gan bij jau kopš pavisam agras bērņibas- izteikta piesārņojuma pazīme.. a kāda vispār psihe ja naktī murgi sīcim?:)
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 15:27
Protams ka psiholoģiskas problemas bija un ne mazās... bet- neredzēt to ka vēl daudz kas- kādu laiku varēju arī to, tagad vairs nē.. Murgi naktī un neliela depresija dienā protams ka daudz ko izteica attiecībā uz psihi jau no 2-3 gadu vecuma, a vrb arī agrāk.
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 15:33
Un vēl- liekais svars, tas visiem ir, ja nav arī tārpi.. visu laiku bij problēmas ar svaru, ir gan iespējams ka svars arī nekāpj.. dažiem. Bet man tā bij problema cik vien atceros, lai gan uz 18 gadu vecumu biju drusku satrennējies, minimāli bet liels svars nebij, skriešana, spēka treniņi..
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 15:47
ir gadījumi,kad cilvēks ,kas ilgstoši cietis no depresijas,pievēršas, teiksim,baznīcai,Dievam-un viņš izlien no tās depresijas bedres ar savas ticības palīdzību...bez zālēm un sodas un psihoterepijas....
ir arī tādi gadijumi,kad depresiju izārstē ar placebo efekta palīdzību,arī zinātniski dokumentēti gadījumi....pat bij kautkur precīzi procenti nosaukti...
tā pati psihoterapija-izvelk cilvēkus no bedrēm
kautkur lasiju,ka cilvēkā ir milzīgas spējas pašautjaunoties,pašsakārtoties....bez iejaukšanās no malas...
labais
Re: Kas ir depresija?
30.01.2017 15:57
Esmu bijis pievērsies baznīcai pie kam visai radikāli bet manuprāt tas tieši kaitē, palīdz tiem kas nepieiet tik radikāli.Psiholoģiski faktori var, protams, nospiest cilvēku, var.. un attiecīgi arī pacelt. Bet piesāŗnojuma fons jau ir visiem tomēr.. un laikam mazāk zināms ir tas cik viegli psiholoģiskas problēmas atiet attīrot rumpi.. gan ne tā ka pilnīgi nekas nav jādara, vismaz man.. bet nu depresīvajiem baznīcu es neieteiktu gan.
Kas vispār ir iejaukšanās no malas? Es vienkārši nodrošinu smadzeņu šūnām normālu vidi lai tās nepeldas urīnvielā. Bet - ja nav lielas problēmas tas psihologiskas metodes var strādāt- būtība ir tā ka psihe spēj mobilizēt imūnsistēmu un vēl daži efekti ir.. bet tad ja nav daudz pa traku. Ir zināms ka stress grauj imunitāti un otrādi.. psiholoģiskās metodes iedarbojas uz smadzeņu viļņiem, tam ir nozīme.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 11?
Ziņa: